Dodaj do ulubionych

Palikot o Dzikowskim: "To picer i kompletny pajac"

28.09.11, 10:36
Nie przepadam za Dzikowskim. Niemniej książka Palikota jest jedną z przyczyn, dla których przestałem rozważać oddanie na niego głosu. Drugą są denne listy wyborcze, trzecią to, że poza skandalizowaniem i próbami jazdy na głośnych tematach, Palikot nie ma tożsamości. Oczywiście lubię go jako błazna, ale błazen powinien być królem tylko w karnawale, na codzień zaś powinien błaznować.
Co do Dzikowskiego: wielkokrotnie pisałem, że poznańska PO to dno intelektualne i mentalne. Ale prawdziwa zapaść i PiSizacja tej partii nastąpiła dopiero po wycięciu Dzikowskiego przez karierowiczów typu F. Kaczmarek i jego przydupasy. To żałosne, że te dna nawet publicznie nie bronią swojego kolegi a przez to pokazują, że sami są g... warci. Wszyscy wiemy, że w poznańskiej PO rządzi frakcja nie darząca Dzikowskiego sympatią, ale to co teraz robią to kopanie leżącego. Najgorzej to świadczy o Grupińskim, który nie tylko niewiele zrobił dla regionu pomimo swych rzekomych wpływów, ale jeszcze zafundował Poznaniowi F. Kaczmarka jako lidera partii.
Oczywiście mam teraz przez to same problemy, bo nie ma partii w Poznaniu, na którą chciałbym zagłosować. Nie chcę PiSu, ale głos na PO w Poznaniu to głosowanie na mental PiSu. Nie mogę głosować na SLD - to już nie jest chyba postkomuna, ale etos tow. Szmaciaka jest w nim wciąż żywy (vide Przewodniczący), poza tym ta partia nie ma nic realnego powiedzenia. W Poznaniu zawsze dwie długości za wydarzeniami.
Oczywiście do wyborów pójść muszę, ale mam tylko dwie opcje: albo oddam nieważny głos, albo właśnie na przekór poznańskiej PO zagłosuję na... Dzikowskiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wen Re: Palikot o Dzikowskim: "To picer i kompletny p IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.11, 11:04
      Jeżeli taki człowiek jak Palimłot ma poparcie około 5% , świadczy to o stanie " umysłu" Polaków.
      • plendz Re: Palikot o Dzikowskim: "To picer i kompletny p 28.09.11, 11:13
        Podobnie jak fakt, że na listach wyborczych wielkiego polskiego miasta jakim jest Poznań, nie sposób znaleźć nikogo, o kim z czystym sumieniem można by powiedzieć, że się czymś dla niego zasłużył, a więcej jest takich, którzy w radzie miasta, czy sejmiku wręcz szkodzą.
        Najzabawniejszy jest dla mnie transfer Tomczaka z PiS do PO, po którym natychmiast zorganizował konferencję z "uzdrawiaczem gejów" pokazując, że wciąż mu bliżej do PiS niż nowoczesnej światopoglądowo partii politycznej. Obnażył w ten sposób kołtunerię poznańskiej PO.
        Wszystkie partie polityczne traktują poznaniaków jak bezmyślny plebs, niestety ordynacja wyborcza nie stwarza zbyt wielu możliwości by się na nie z kretesem wypiąć.
        • Gość: mlx Re: Palikot o Dzikowskim: "To picer i kompletny p IP: *.ip.netia.com.pl 28.09.11, 11:36
          Dokładnie mam takie same odczucia.
        • gorcu Re: Palikot o Dzikowskim: "To picer i kompletny p 28.09.11, 12:19
          Niestety mam ten sam problem. Ponieważ nie jestem przekonany do żadnej partii, zacząłem szukać osoby na którą może warto byłoby zagłosować. Niestety nie znalazłem.
      • Gość: \\\zbig Re: Palikot o Dzikowskim: "To picer i kompletny p IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.11, 19:13
        Palikot to myślay facet i najmniej obłudny pozostałe partie się skompromitowały,głosujemy na Palikota.
      • Gość: Sprawiedliwy Re: Palikot o Dzikowskim: "To picer i kompletny p IP: *.icpnet.pl 28.09.11, 21:31
        Jeżeli pan Dzikowski twierdzi,że to co o nim pisze Palikot jest stekiem bzdur to powinien
        wszystkim Poznaniakom udowodnić ,że jest prawdziwym mężczyzną i zadać kłam tym pomówieniom.
        Najlepiej by to zrobił zrzekając się immunitetu,stając przed sądem, oczekując sprawiedliwego wyroku w sprawie która się za nim ciągnie od przeszło 2 lat..
    • Gość: Wyborca Zostaje Korwin-Mikke (jeżeli startuje) IP: *.man.poznan.pl 28.09.11, 12:40
      Albo PJN. Ostatnie normalne partie.
      • plendz Daj spokój... 28.09.11, 12:52
        Na kogo z NP albo PJN mógłbyś oddać głos w Poznaniu? Toż pod tym względem ich listy nie różnią się od pozostałych partii. Nie ma nikogo kto zasługiwałby na głos poznaniaków czy to ze względu na dokonania dla Miasta, albo chociaż profesjonalne.
        Partie stwierdziły, że nie ma sensu wystawiać w Poznaniu osobistości/osobowości bo poznaniacy i tak zagłosują stadnie kierując się popularnością "warszawskich" liderów, a dzięki temu do sejmu wprowadzi się sporo BMW ze wszystkich stajni, które przejdą próg. Żenada.
        • qwardian Re: Daj spokój... 28.09.11, 15:01
          plendz napisał:

> Nie ma nikogo kto zasługiwałby na głos poznaniaków

To nie jest opinia Poznaniaków, bo w Poznaniu Platforma zbiera najwyższy odsetek elektoratu w skali państwa. Należysz najwyraźniej do sierot po Uni Wolności...
        • alfalfa Re: Daj spokój... 28.09.11, 16:09
          Ty głosujesz na ludzi a np. ja na program. Trudno żeby w ugrupowaniu o małym poprarciu, którego sukcesem byłoby dostać się do Sejmu, było wiele rozpoznawalnych czy zasłużonych postaci. Te są "przyciągane" przez partie mainstreamowe a co z tego wynika widać na przykładzie "transferów" gdy nie przekonania i program ale koryto okazuje się najważniejsze.
          A.
          • piter_wlkp To dość naiwne 28.09.11, 23:05
            > Ty głosujesz na ludzi a np. ja na program.

Znasz partię, która ma jakiś realistyczny program i go realizuje ?
            Głosuje się na ludzi w miarę przyzwoitych, którzy dają nadzieję że zachowają się uczciwie przy pełnieniu funkcji publicznej , nie ześwinią się i nie sprzedadzą swoich wyborców.
            Bo co po najlepszym programie, jeśli mają go realizować jacyś zakłamani łajdacy
            • alfalfa Re: być może 29.09.11, 00:19
              Źle napisałem, nawet nie program ale na poglądy i deklarowane wartości - nadal słabo, zgoda, ale ... co pozostaje poza naiwną wiarą w ludzi?
              A.
    • Gość: politolog amator Pomóżcie laikowi IP: *.wroclaw.vectranet.pl 28.09.11, 13:48
      Najpierw ślepy trzymał z kundlem, potem kundel spuścił ślepego, wtedy ślepy wszedł w układ ze szczurem. Wszyscy zaś mają czerwone oczko w doopie. Coś pomyliłem?
    • ursynow33 Palikot o Dzikowskim: "To picer i kompletny pajac" 28.09.11, 14:31
      Palikot sie zeszmacil.mezczyzna ktory krytykuje swoich bylych przjaciol lub znajomych i jeszcze nie wiemy czy sa to prawdy jest k...a meska!
      • Gość: . Re: Palikot sie zeszmacił IP: *.icpnet.pl 28.09.11, 14:40

Palikot jest bezwzględny. Kiedy rok temu chciano go usunąć z Platformy, Dzikowski go bronił.

• Gość: selena Re: Palikot sie zeszmacił IP: *.xplornet.com 28.09.11, 15:56
          wcale sie nie zeszmacil. On szmata byl zawsze i dlatego mial poparcie samego guru czyli Donka.
    • Gość: Ungrug Re: Palikot o Dzikowskim: "To picer i kompletny p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 14:46
      plendz napisał:

> Nie chcę PiSu, ale głos na PO w Poznaniu to głosowani
      > e na mental PiSu.

> Oczywiście do wyborów pójść muszę, ale mam tylko dwie opcje: albo oddam nieważn
      > y głos, albo właśnie na przekór poznańskiej PO zagłosuję na... Dzikowskiego.

Głosowanie na Dzikowskiego jest oddaniem głosu na PO, na którą nie chcesz oddać głosu...
      Nie widzisz sprzeczności?
    • homo_posnaniensis Re: Palikot o Dzikowskim: "To picer i kompletny p 28.09.11, 14:59
      plendz napisał:

> Nie przepadam za Dzikowskim. Niemniej książka Palikota jest jedną z przyczyn, d
      > la których przestałem rozważać oddanie na niego głosu.

Nie wiem, czy słusznie. To, że Schetyna "sprowadzał" Dzikowskiego do parteru świadczy przede wszystkim o Schetynie, człowieku grubiańskim i bezwzględnym, noszącym zresztą ksywkę "Grześ - zniszczę Cię" Fakt, Dzikowski nie miał za silnej pozycji w W-wie, ale to nie tylko zasługa Tuska, który najmocniejszy dla PO region traktował jak ścierę. To także wina wszystkich posłów i senatorów z Wielkopolski, którzy nie potrafili sformować silnej i jednolitej drużyny. Przypadkowy Fidler, kompletnie nijaki i konformistyczny Stuligrosz, zajęty wyłącznie sobą (i mamusią) Lipiński itp. Ale głosowanie na układ Schetyna-Grupiński-Wojtasiak-Kaczmarek to głosowanie właśnie na "Towarzyszy Szmaciaków" w wydaniu post-platformerskim. Dzikowski chociaż odżegnywał się od grabienia etatów i konfitur z sfery publicznej, choć mógłby w Warszawie mocniej o Wielkopolsce mówić i stanowić. Akcja "Nie głosujemy na jedynki" szczególnie tutaj w Poznaniu ma swój sens. Przynajmniej oddamy głos na kogoś, kto jest stąd i kieruje się odrobiną lojalności, a nie kolesiostwem
    • sternalski Palikot o Dzikowskim: "To picer i kompletny pajac" 28.09.11, 22:29
      Zastanawia mnie fakt, że Ci którzy wylewają pomyje na forum pod tym artykułem boją się ujawnić swoją tożsamość. Pod pseudonimem łatwo być bohaterem. Kłamstwo lubi anonimowość a prawda wymaga odwagi.
      Marek Sternalski
      • Gość: Robert Re: Palikot o Dzikowskim: "To picer i kompletny p IP: localhost 29.09.11, 08:43
        Internet to smietnik, nie chce widziec swojego nazwiska wokol pomyj. Tutaj nie ma debaty i merytoryki jest tylko gowno to a dobre tamto. Polowa komenatrzy to oplaceni agitatorzy niestety. Mam swoje zdanie, ide na wybory, znam program wszytskich partii. Nie jestem w stanie zmienic zdania zwolennika PIS czy PO czy naklonic kogokolwiek do zmiany decyzji bo kazdy ma swoje przekonania ktorych nie zmieni. Nie klamie , nie agituje , nie jestem wulgarny glosuje na Palikota zaby dostal ten mandat, nabyl doswiadczenia zmienil wizerunek i wygral za kilka lat.
      • Gość: Jerzy Antosiak Re: Palikot o Dzikowskim: "To picer i kompletny p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 09:32
        Szanowny Panie Radny Marku Sternalski

Korzystając z okazji, jako wyborca i podatnik, chciałbym zapytać o uzyskane przez Pana wykształcenie.
        Na swojej stronie internetowej wspomina Pan, że:

"Dla żony Renaty, Wielkopolanki porzuciłem rodzinne strony i przeniosłem się do Poznania. Najstarszy syn Michał kończy szkołę podstawową, córka Ola chodzi do pierwszej klasy, a najmłodszy syn Jasiu jest dzielnym przedszkolakiem.Na początku lat dziewięćdziesiątych byłem członkiem Komisji Krajowej Niezależnego Zrzeszenia Studentów oraz jednym z założycieli, w rodzinnym mieście, Kongresu Liberalno - Demokratycznego a później Stronnictwa Konserwatywno - Ludowego".

bip.um.poznan.pl/bip/public/bip/radni.html?co=radny&lu_id=5960&kd_id=2
        O wykształceniu ani słowa...
        Proszę o odpowiedź
        Pozdrawiam

Jerzy Antosiak
        • Gość: Ania Re: Palikot o Dzikowskim: "To picer i kompletny p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.11, 18:44
          Gość portalu: Jerzy Antosiak napisał(a):

> Szanowny Panie Radny Marku Sternalski
          >
          > Korzystając z okazji, jako wyborca i podatnik, chciałbym zapytać o uzyskane prz
          > ez Pana wykształcenie.

Sternalski przestraszył się odpowiedzi na Pana pytanie...
      • plendz Panu Sternalskiemu 04.10.11, 12:28
        Nie uważam, aby twój tekst o pomyjach był skierowany do mnie, a za inych nie odpowiadam, niemniej odpowiem ci, żebyś zrozumiał, że posługiwanie się nickami jest uprawnioną konwencją komunikacji w internecie. Zresztą podejrzewam, że sam masz parę nicków w różnych miejscach;-)

sternalski napisał:

> Zastanawia mnie fakt, że Ci którzy wylewają pomyje na forum pod tym artykułem b
        > oją się ujawnić swoją tożsamość. Pod pseudonimem łatwo być bohaterem. Kłamstwo
        > lubi anonimowość a prawda wymaga odwagi.
        > Marek Sternalski
        To gdzie jesteś z tą "odwagą" gdy dyskutujemy o ważnych dla Miasta kwestiach? Być może ukrywasz się pod nickiem, bo jakoś cię nie zarejestrowałem jako osoby mającej coś do powiedzenia. Przyznaj lepiej, że czytasz to forum i zachodzisz w głowę, kto kryje się pod przezwiskami forumowiczów. Czy to dlatego, że nie jesteś w stanie skupić się na wypowiedziach i się do nich merytorycznie odnosić? A może dlatego, że jak cię coś zabodzie, to jako wytrawny partyjny rozgrywacz zaczynasz się rozglądać za niemerytorycznymi sztuczkami (np. hakami), żeby choć zdyskredytować "wroga", z którym boisz się, wstydzisz, lub ci nie wypada wdać się w polemikę, czy choćby rozmowę?
        Na forum sprawa jest prosta: wypowiada się kto chce i jak chce, byle nie łamać regulaminu i prawa. Akurat tutaj jest sporo osób, które prowadzą dyskusję i się nie obrażają, choć debata bywa ostra. Nie brakuje też trolli, zarówno pod nickami jak i pod nazwiskami.

P.S. Autor artykułu powołuje się na "anonimowych członków PO", którzy komentują sprawę w duchu wątpliwego koleżeństwa. Czy nie jesteś aby jednym z nich? Bo jakoś cię dziwnie kojarzę ze zmianami na gorsze w poznańskiej PO - najpierw zażarty koalicjant Grobelnego, potem jego "zwalczacz", bo się koniunktura zmieniła. Pamiętam cię też ze sprawy Sołacza, gdzie nie jestem w stanie uznać twojej roli za chlubną. Do niedawna jednak naprawdę nie kojarzyłem twojego nazwiska i przyznam, że pomimo, iż teraz występujesz pod nazwiskiem, a dodatkowo jesteś czynnym politykiem, nie wiem o tobie nic dobrego, nie znam ani jednej twojej zasługi, poza oczywiście "należeniem do partii i pracą dla niej", co jest aktem strzelistym aktywności obywatelskiej w upartyjnionym kraju. Dodam jeszcze, że w przypadku takich osób jak ty, nie widzę żadnej jakościowej różnicy między PO i PiS, czy innymi partiami. Pewnie jest ci po drodze z kandydatem Tomaczakiem?
        Oczywiście, moje sądy są oparte jedynie na doniesieniach prasowych i dopuszczam możliwość, że w rzeczywistości jesteś dobrym człowiekiem, tylko nieumiejętnie kształtujesz wizerunek;-)
        • Gość: Ewaryst Re: Panu Sternalskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 17:09
          Niewykluczone, że Pan Sternalski, podobnie jak Pan Wojtasiak, jest w trakcie matury:

img.naszemiasto.pl/grafika2/nowy/d4/64/4d688c1d7c3a6_z.mp3
          www.gloswielkopolski.pl/fakty24/373709,polityka-na-czym-polega-sukces-leszka-wojtasiaka,id,t.html
          • plendz ;-) przecudne 05.10.11, 17:08
            PKP...
    • piter_wlkp Cóż, trzeba było wójtować w Tarnowie Podg. zamiast 28.09.11, 22:57
      zadawać się z tym szemranym towarzystwem. Nauczka dla Dzikowskiego, a dla nas cenna wskazówka na kogo nie głosować.
      Zresztą nie potrzeba objawień Palikota, żeby dostrzec że coś jest nie tak w grupie rządzącej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka