zezzem 08.02.12, 09:28 Nie rozumiem jednego w tym mieście dlaczego Prezydent trzyma ludzi na kierowniczych stołkach, którzy się nie sprawdzają, a nawet działają na szkodę miasta. Tłumaczenia pani prezes są na żenująco niskim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Re: A cena pani Magdaleno, jaki wpływ ma cena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 10:09 Byłam w termach i mnie się podobało. Jednak niestety barierą przed kolejnymi wizytami jest cena. Cena dla mnie jest zbyt wysoka. I sądzę, że to jest główna przyczyna niewystarczającej frekwencji. Może warto pomyśleć o jakiś promocjach. Poza tym można pomyśleć o innym zorganizowaniu szatni. Na przykład na basenie w Suchym Lesie w szatni zostawia się obuwie w specjalnych workach, w którym się przychodzi. Na Termach trzeba swoje (obecnie zimowe) buty nosić, a jest to bardzo niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko oj jaki do dupy jest ten Poznań ... IP: *.icpnet.pl 08.02.12, 14:22 Pani Magdaleno, w poznańskiej gazecie wyborczej są same przyjezdne juny z róznych wsi i miasteczek którzy mają w dupie poznań i chcieli by by tu była pustynia. Tutaj nikt nie czuje przywiązania do tego miasta bo tu się nikt nie urodził więc można liczyć tylko na krytykę tego miasta i wszystkiego co się tu robi. Oni mają to gdzies najwyżej pójdą pracować do innego oddziału tego brukowca, a że pryncypał jest krawaciarzem to krytyka jest mile widziana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: A cena pani Magdaleno, jaki wpływ ma cena? IP: *.emrsn.co.uk 08.02.12, 10:17 Proste - jest za drogo i zamknieta wieża do skoków. Dzekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: A cena pani Magdaleno, jaki wpływ ma cena? IP: *.emrsn.co.uk 08.02.12, 10:21 Dodam tylko, że wieża była jedynym elementem który odróżniał Termy od każdego wiejskiego akwaparku. Sauny, zjeżdzalnie? Mają wszedzie. Dlaczego nie jechac do Kozichgłów, Kórnika czy Suchego? Żaden problem. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: A cena pani Magdaleno, jaki wpływ ma cena? 08.02.12, 11:21 Takie krótkie porównanie. Będąc swego czasu na basenach w Gołębiewskim w Karpaczu (bo niestety nie zwiedzam term po całej Polsce toć nie mam dobrego odniesienia) pokuszę się o małe porównanie. Moim zdaniem Termy Maltańskie w wersji rekreacyjnej są drogie. Dlaczego? Bo np w Gołębiewskim za 30zł mamy 1,5h zabawy ale w tym wliczony też jest i ręcznik (nie taki malutki tylko do nóg) i przede wszystkim strefa saun. Tak za 30zł mamy ręcznik, 4 sauny, mini grotę lodową (dobrą po saunach), baseny z zimna wodą obok saun, grotę solną, a jacuzzi jest chyba z 7 o ile dobrze pamiętam. Jeszcze oprócz tego mało atrakcyjna sala ala tężnie solankowe w Ciechocinku ale też sporo ludzi tam siedziało. Do tego jeszcze siłownia (jednak część ludzi tam siedziało) a część dla dzieci była zdecydowanie lepsza bo z piaskiem który skutecznie zajmował dzieci na tyle że nie nudziły się i nie chciały się szwędać po całym obiekcie. Wniosek, za trochę droższą cenę memy zdecydowanie więcej atrakcji. Gdyby chcieć dokładnie to samo w Termach wyszło by nas zdecydowanie drożej. Po drugie pełna otwartość też robi swoje. Człowiek nie kalkuluje, a to kosztuje, a to sobie odpuszczę etc. Jedynie część sportowa na Termach jest tania gdyż za cenę 2zł wyższą od innych basenów w Poznaniu (14zł względem 12zł) mamy nie jeden basen a 3 baseny (1 głęboki i 50m podzielony na 2 x 25m) wobec czego tłok na torach do pływania jest zdecydowanie mniejszy. IMHO tu warto dopłacić te 2zł za wygodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an21 Re: A cena pani Magdaleno, jaki wpływ ma cena? IP: *.icpnet.pl 08.02.12, 13:08 dodam jeszcze jedno kuriozum cenowe: z kartą multisport idąc do świątyni relaksu na 2 godziny zapłacę 45zł (pół godziny gratis, a potem naliczanie standardowe! 50 gr/min) bez karty multisport: 43..... . sami pracownicy w kasach mówili, że mega niedopracowana akcja z tym multisportem. HAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
mandanara Minęło 100 dni Term Maltańskich: frekwencja wci... 08.02.12, 09:40 Ku*** typowo urzędnicze podejście, wymyślić coś co ludziom nie odpowiada a potem się dziwić, że im się nie podoba, a temperatura zgodna z przepisami to pewnie akurat taka, żeby osoba z 3 cm warstwą tłuszczu nie dostała hipotermii w ciągu 5 sekund od wejścia do wody. Odpowiedz Link Zgłoś
drifer Minęło 100 dni Term Maltańskich: frekwencja wci... 08.02.12, 09:45 "To wina korków w mieście i mediów'???Po takich słowach to mam wrażenie że dyrektorem tego przybytku jest Macierewicz.ZA TAKĄ KASĘ!!!?TO SIĘ WYPCHAJCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
afro-beat Termy są najprawdę rewelacyjne, ale ta cena... 08.02.12, 09:50 Pani Prezes, Dlaczego Pani porównuje jakieś ceny cennikowe, mówiąc żargonem mieszkaniowym? Fakty są oczywiste. Byłem trzykrotnie w Termach. Bardzo mi się tam podoba, przeszkadzają mi tylko szatnie koedykacyjne. Podgrzewana podłoga, ilość basenów, zjeżdżalni, wielki i rewelacyjny basen sportowy, gdzie w końcu (szkoda, że jedynie od czasu do czasu) można popływać na 50 metrach. Wybór saun i ich wykończenie nie budzą wątpliwości - to jest naprawdę ciekawy obiekt. Problem polega ewidentnie na cenie. Wolę w Suchym Lesie pływać w basenie 25-m, skorzystać jedynie z sauny suchej i za godzinę z lekkim okładem zapłacić 26zł niż ceny termalne, które dochodzą do 40. Mówi Pani o ofercie dla rodziny za 120zł. Problem polega na tym, że pracownicy Term nie umieją tej oferty przy kasie sprzedać, czego sam doświadczyłem. Już prawie kupiłem bilet na część sportową, gdzie w ostatniej chwili przed dokonaniem transakcji pan w kasie stwierdził, że chyba lepiej, żebym kupił rekreacyjny bilet, bo wyjdzie taniej. Przy kasie pracownik ma te 2-3min na przekazanie oferty i doprecyzowanie oczekiwań klienta. Tego kasjerzy nie robią, a powinni. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Termy są najprawdę rewelacyjne, ale ta cena.. 08.02.12, 11:00 Jak juz prawie kupiles, to nie wiem czy nadgorliwosc kasjera wyszla spolce na dobre. To chyba powinno zachecac niechetnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kat Re: Termy są najprawdę rewelacyjne, ale ta cena.. IP: *.ip.netia.com.pl 08.02.12, 11:08 Akurat szatnie koedukacyjne to dobry pomysł. Nie ma wtedy problemu gdy matka przyjdzie z synkiem lub ojciec z córką. A jak ktoś potrzebuje osobnej szatni to zawsze może skorzystać z szatni przy basenach sportowych, które nie są koedukacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
mac-max Minęło 100 dni Term Maltańskich: frekwencja wci... 08.02.12, 09:53 Witam, no cóz klientow nie ma, bo mimo wszystko troche drogo.Ale najbardziej irytujaca jest zimna woda pod prysznicem.Czesto bywam na termach ,bo mam blisko z pracy i niestety prysznic jest jednym z mniej przyjemnych aczkolwiek koniecznych elementow wizyty na pływalni(termach).Placisz 13 zl na innych plywalniach jest 11 i maja cieplutka wode a tu kicha.Niby pie... ale nieprzyjemna. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_galla Re: Minęło 100 dni Term Maltańskich: frekwencja w 08.02.12, 10:54 Zakupiłem sobie karnet na termy i chodzę na część sportową regularnie 1-2 razy w tygodniu. Generalnie jak ktoś chce popływać to nie ma lepszego basenu w Poznaniu. Szerokie tory i jest ich 25 :) Zawsze znajdzie się pusty. Początkowo denerwowała mnie zimna woda pod prysznicami, ale ostatnio już była ciepła. Woda w basenie jest na moje aż za ciepła bo zawsze wychodzę z niej zgrzany. Jeśli chodzi o cenę 13zł normalny/9 zł ulgowy. Na basenie na os. Batorego cena wynosi 10zł/8zł przy czym na termach dostaje się 10min gratis na wysuszenie włosów, ubranie butów i ewentualne postanie w kolejce. Czy jest dużo drożej? Chyba nie :) Racji w tym, że media robią słaby PR Termom pani dyrektor trochę ma. Niestety w mieście Poznaniu jest ostatnio trochę nagonka na władzę i co by ona nie zrobiła zawsze znajduje się tylko niedociągnięcia i pisze, że we Wrocławiu jest lepiej... Moim zdaniem podstawowym czynnikiem, który powoduje, że na termach jest mało osób jest słaba komunikacja do tego miejsca. Szczególnie teraz jak jest tak zimno. Chyba nikomu nie chce się spacerować 10min w tym mrozie do najbliższego przystanku. Jak zrobi się cieplej przybędzie pływaków korzystających z MPK, ale może trzeba by pomyśleć o jakiś dodatkowym autobusie w to miejsce? Do Kinepolis może dojeżdżać to dlaczego nie tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Miasto nie powinno być inwestorem i operatorem IP: 95.108.113.* 08.02.12, 10:36 w tego typu obiektach. Urzędnik, który czy się stoi czy się leży, bierze swoja kasę a jak coś to przeniosą go do zieleni miejskiej, nie ma umiejętności ani motywacji, żeby taki obiekt zbudować za rozsądną cenę a potem zmaksymalizować zyski. Ale urzędnik się nie martwi, przecież od czegoś są podatnicy i dorzucą się do tego co on spitolił. Własność "urzędnicza" przegrywa o kilka długości z własnością prywatną, gdzie jest bezpośrednie powiązanie kapitału z osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Minęło 100 dni Term Maltańskich: frekwencja wci... 08.02.12, 10:58 Ceny to raz, a placenie za pobyt w szatni - dwa. Moze warto by bylo sie wyroznic i zrezygnowac z tej praktyki wymyslonej przez kapitalizm w czasach gdy takich basenow bylo w Polsce jak na lekarstwo. W koncu to spolka panstwowa, obiekt zbudowany z naszych pieniedzy, nie trzeba wszystkiego kopiowac od kapitalistow... Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Minęło 100 dni Term Maltańskich: frekwencja w 08.02.12, 11:27 Wszędzie się płaci za pobyt w szatni. Tylko w Termach naprawdę można zapłacić za stanie w kolejce do kasy. Niby jest odbijak na zatrzymanie licznika przez 10 minut jednakże jak byłem na Termach kolejka była taka długa że w zasadzie na styk dostąpiłem zaszczytu uregulowania dopłaty. A ludzi było naprawdę mało. Jeżeli taka jest wydajność kasowych (tu związane było z ciągłymi awariami terminali kart płatniczych) to nie wiem ile ludzi płaci w weekend dodatkową kasę tylko za to że stali w kolejce. Przy okazji tak de facto to od tego powinny być bramki, które są już za strefa kas a przed wejściem do szatni. To one powinny odbijać czas bo de facto do tego właśnie zostały zaprojektowane. No ale jak w każdej jednostce budżetowej coś co zostało zaprojektowane od razu się wyłącza bo coś tam coś tam i te bramki były oczywiście nieczynne. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Minęło 100 dni Term Maltańskich: frekwencja w 08.02.12, 12:40 Toc pytalem, czy musi byc jak wszedzie... NA Posnani tez... ? Odpowiedz Link Zgłoś
kosztorysik A może to jednak wina cen, Pani Dyrektor?! 08.02.12, 11:01 No i nie najlepszej ostatnio opinii! Tak łatwo zwalić winę na kogoś zamiast najpierw "pozamiatać na swoim podwórku"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Brak komunikacji MPK = 0 punktów IP: *.171.32.2.static.crowley.pl 08.02.12, 11:20 Brak jakiegokolwiek połączenia MPK dyskwalifikuje ten Aquapark. Najbliższy przystanek tramwajowy jest tak daleko, że niewielu zmotoryzowanych (a wcale nie biednych) jest w stanie zaakceptować kilkusetmetrową mordęgę przez chaszcze i błoto. Bo nawet o bezpiecznym chodniku z przystanku nie pomyślano... (mimo, że miliony wydano na potężny - a w dużej mierze pusty - parking samochodowy). Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Brak komunikacji MPK = 0 punktów 08.02.12, 11:38 Nie zgodzę się. Bez przesady przystanek jest, wcale nie jest daleko. Te kilkaset metrów to niejeden z was przechodzi codziennie po swoim osiedlu, ba mało który basen ma na tyle blisko przystanek komunikacji miejskiej by z przystanku wejść od razu na basen. G... prawda. Ale jest jedno ale i tu zdecydowanie masz rację. Jest kompletnie źle zaprojektowane dojście do przystanku. Winien to być ładnie zadbany chodnik, oświetlony, może i z żywopłotem, tak by OPTYCZNIE prowadził do celu. Tak się dzisiaj projektuje ciągi komunikacyjne i nie powinniśmy odstawać od światowego standardu. A i nazwa przystanku tramwajowego winna być zmieniona. Skoro Termy Maltańskie są de facto spółka córką miasta, skoro to MY WSZYSCY jesteśmy sponsorami tego czegoś to chyba nie byłoby zbyt dużym nadużyciem reklamowanie tego w rozkładzie jazdy? Skoro prywatna Poznań Plaza ma to czemu nie nasze wspólne, publiczne Termy Maltańskie? Znowu urzędnicy między sobą nie mogą się dogadać? No i oczywiście sam przystanek winien być odremontowany tak by sam zachęcał do wyjścia z tramwaju na zewnątrz i pokierowania się w kierunku Term. Bierzmy przykład z przystanku Poznań Plaza. Jest inny o reszty z pestki? Jest. No i właśnie o to chodzi. Przy okazji przydałoby się zafundować okolicznym działkowcom jakiś estetyczny płot, żywopłot etc. i obowiązek dbania o jego jakość (bo inaczej w myśl co państwowe to zniszczę bo mi wolno i mam za darmo) pod groźbą wysokiej kary. Niestety ale otoczenie nie jest najciekawsze i nie poraża estetyką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pływaczek Pół kilometra. To mało? IP: *.171.32.2.static.crowley.pl 08.02.12, 11:58 Pół kilometra w jedną i pół kilometra w drugą stronę. Po wertepach. Jakby nie patrzeć - słabe to... Odpowiedz Link Zgłoś
poznanska-pyra Minęło 100 dni Term Maltańskich: frekwencja wci... 08.02.12, 11:45 Ludzie ! No jak można pisać jak tam jest, skoro się tam nie było? Wszystkim niedowiarkom podkreślam na poznańskich termach jest BARDZO FAJNIE ! Mnie akurat cieszy fakt, że mało ludzi tam przychodzi, bo to tym lepiej dla mnie. Nie wiem po co piszą negatywne artykuły o termach, może chodzi o zrobienie złego klimatu i jego sprzedaż po taniości ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eustachy Re: Minęło 100 dni Term Maltańskich: frekwencja w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 11:58 Czy to prawda, że w Termach Maltańskich do sauny można wejść jedynie w kostiumach kąpielowych? Tak słyszałem, przecież, to jakieś kuriozum na skalę europejską? Czy Termy będą płaciły odszkodowania za odparzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
zajety_myslami Re: Minęło 100 dni Term Maltańskich: frekwencja w 08.02.12, 12:27 Nie, to nieprawda. Do poszczególnych łaźni parowych wchodzi się bez ręczników, nago. Zaś do saun suchuch można wnieść ręcznik, na którym należy leżeć, by nie dotykać spoconą skórą drewna. Z przestrzeni pomiędzy pomieszczeniami chodzi się w ręczniku. Ktoś więc błędnie pana poinformował. Odpowiedz Link Zgłoś
witkowski.architekt Temperatura w szatniach i przejściach - odstrasza! 08.02.12, 12:30 Z grupą znajomych (około 6 osób) wybieramy się raz po raz na basen (średnio raz na miesiąc). Termy wypróbowaliśmy i wolimy pojechać za miasto tylko z jednego powodu: temperatura w szatni i w różnych miejscach w pomieszczeniu z basenami (w różnych "zaskakujących" miejscach na ciągach komunikacyjnych) i jest zbyt niska. To jest jedyny powód dla którego wolimy wybierać się do jednego z basenów poza miastem. Jeżeli Termy mają zacząć funkcjonować, to temperatura musi zostać podniesiona - niestety, nie gwarantuje to powrotu klientów, którzy już raz zostali zrażeni tak negatywnym pierwszym wrażeniem... Przy czym już przed wizytą w termach byliśmy ostrzegani o dyskomforcie termicznym - czyli nie jest to tylko nasze subiektywne wrażenie, ale powszechne odczucie.Taki drobiazg, a tak ogromny błąd, który nie prędko da się naprawić... Zraża się ludzi w jedną chwilę a ich powrotu można się już nie doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Temperatura w szatniach i przejściach - odstr IP: *.159.46.34.static.crowley.pl 08.02.12, 13:00 Tak, potwierdzam - temperatura powietrza pozostawia wiele do życzenia. Po prostu jest za zimno. My lubimy "zwiedzać" różne aquaparki i niestety te nasze termy oceniam dość nisko w porównaniu do innych. Po pierwsze - za zimno. Po drugie - za drogo. Po trzecie - niewygodnie z butami, trochę mało suszarek (nawet teraz jest mało, gdy jest mniej gości niż przewidywano). Po czwarte - dojście od przystanku, no żal po prostu. Na plus - szatnie koedukacyjne, choć można by to rozwiązać trochę inaczej - tzn. mogłyby być szatnie damskie, męskie i rodzinne. Generalnie - byliśmy raz (rodzina 2+2) i jak na razie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
poznanska-pyra Re: Temperatura w szatniach i przejściach - odstr 08.02.12, 13:59 Jak dla mnie, temperatura jest OK, tzn. nie jest ani za zimno, ani za ciepło. Byłem aquaparkach w różnych częściach Polski i w miejscach, gdzie jest naprawdę zimno. Panowie, jeżeli wam zimno, to trzeba całe to wasze towarzystwo zaciągnąć na zjeżdżalnie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
witkowski.architekt Lepsze jest wrogiem dobrego - w Termach jest zimno 08.02.12, 16:52 Lepsze jest wrogiem dobrego. Jestem stałym bywalcem pływalni w okolicach Poznania i na ich tle Termy wypadają poniżej wszelkich norm. Porównywać trzeba na lokalnym rynku - bo to z niego klienci będą dokonywać wyboru. A w naszej aglomeracji termy mają ogromną konkurencję i pod względem temperatury powietrza kompletnie przegrywają. A to powoduje, że klienci wybierają tych, którzy zapewnią im przy rekreacji komfort cieplny. Komfort cieplny jest warunkiem koniecznym do funkcjonowania pływalni, a w porównaniu z innymi nowymi pływalniami w aglomeracji, termy mają lodowate powietrze w szatni i przeciągi chłodnego powietrza w hali basenowej. To Termy dyskwalifikuje i sprawia, że klienci nie wracają... Można się oczywiście porównywać do najgorszych przykładów z Polski, tylko co to da? Jest tak zimno, że ludzie nie przychodzą - i to cały problem... Zaklinanie rzeczywistości poprzez odwracanie kota ogonem i pokazywanie, że gdzieś daleko jest gorzej, nie rozwiąże tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
boss007_81 Minęło 100 dni Term Maltańskich: frekwencja wci... 08.02.12, 13:11 Nie będę oceniał jak jest w środku bo nigdy nie byłem. Choć mam blisko to raczej się nie wybiorę bo po prostu nie stać mnie na to żeby wybrać się z rodziną na godzinkę czy dwie. Myślę że gdyby ceny były niższe to przyszło by więcej takich osób jak ja i wtedy dochody były by większa. Tak mi się wydaje że czasami warto mniej zarobić na jednej osobie, a zrobić pieniążki na większej ilości zainteresowanych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Termy fajne, ale.... 08.02.12, 13:21 Termy są bardzo fajnym obiektem, niemniej miałabym dwie sugestie: - w weekendy są ogromne tłumy (naprawdę), w kolejkach do zjeżdżalni czeka się po parenaście minut - w okresie takiego obłożenia zjeżdżalnia 'różowa" (otwarta wewnętrzna duża zjeżdżalnia) powinna być otwarta non stop, a nie tylko co pół godziny (chodziłoby o godziny mniej więcej 10-14 i 16-20 w sobotę i niedzielę). Bardzo długie kolejki zniechęcają do obiektu, a dodatkowo fakt, iż jedna z najatrakcejniejszych zjeżdżalni jest przez większą część czasu nieczynna działa wybitnie irytująco, co rzutuje na ocenę działania całego obiektu, -w weekendy są tłumy - tak więc wysokie ceny (zwłaszcza zimą, kiedy niewiele jest innych atrakcji) - mogą się utrzymać. Jednakże aż prosi się o obniżenie cen w tygodniu do godziny 17-tej, kiedy obiekt naprawdę świeci pustkami! Odpowiedz Link Zgłoś
latamzpoznania Re: Minęło 100 dni Term Maltańskich: frekwencja w 08.02.12, 15:19 Byłem, fajnie jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Minęło 100 dni Term Maltańskich: frekwencja wci... 08.02.12, 16:19 "rodzina może tu spędzić cały dzień za jedyne 120 zł" A co tam maja robic caly dzien ? Pewnie zjesc sniadanie obiad i podwieczorek za lacznie nastepne pareset zl ? 4 godz za 4 osoby 60 zl z dobrym dostepem do sauny i relaksu dla doroslych i nie bedzie klopotow z frekwencja. Zrozumcie ludzie, ze koszt powstaje w momencie otwarcia drzwi, potem juz jest tylko dochod, czym wiecej ludzi tym wiekszy. Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Minęło 100 dni Term Maltańskich: frekwencja w 16.02.12, 13:12 Akurat knajpka w termach droga nie jest! anders76 napisał: > "rodzina może tu spędzić cały dzień za jedyne 120 zł" > > A co tam maja robic caly dzien ? Pewnie zjesc sniadanie obiad i podwieczorek za > lacznie nastepne pareset zl ? Odpowiedz Link Zgłoś
forrek Re: Minęło 100 dni Term Maltańskich: frekwencja w 21.02.12, 15:34 W Białce, w prawdziwych termach, dla rodziny 2+2 3,5h kosztuje 129PLN. I to tylko do 'strefy głośnej', bez saun, bez 'cichej'. W Bukowinie nie ma biletu rodzinnego, za 4,5h zapłaciłbyś 244PLN. Więcej niż w Poznaniu zapłacisz nawet w Uniejowie. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion No myśleć, myśleć ! 08.02.12, 18:05 Towar nieadekwatny do ceny. Ogólnie syf. Żeby sobie popływać to mi wystarczy Swarzędz, Suchy Las czy nawet Oborniki. Na bajery to już wolę do Berlina wyskoczyć, bo tam czuje się gościem, tam wiedzą, że jestem klientem i ze mnie żyją. Czysto, ciepło i obsługa nie chodzi ze skrzywioną gębą i nie przegania i nie poucza ciągle klientów. Tam po prostu wiedzą, że jak nie będzie klientów to obsługa będzie niepotrzebna i stracą robotę i kasę. Niech się prezydent razem z tym niekompetentnym zarządem i chamską obsługą sam się tam pluska. Odpowiedz Link Zgłoś