renepoznan 21.05.22, 21:39 Jak oceniacie? Mnie się podoba. Pewne rzeczy pewnie wolałbym inaczej ale nie jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwardian Re: Widzieliście już Plac Kolegiacki po remoncie 22.05.22, 11:56 Krótka odpowiedź, brzmi NIE, mam traumę od zeszłego roku, kiedy oczekiwałem zaświadczenia o zakończeniu budowy z lokalnego Gestapo, którego urzędnicy przychodzili raz w tygodniu do pracy, byli niedostępni na telefonie urzędu i byłem w zasadzie na łasce gangsterów. Ładnie, że ładnie, ale nie wybieram się tam, wolę zmówić modlitwę w Farze, wypić piwko w najtańszym barze na rogu Zamkowej i Rynkowej (Pijalnia).. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Widzieliście już Plac Kolegiacki po remoncie 22.05.22, 13:11 Zachęciłeś mnie tym zdjęciem. Nie mm traumy, jak Quardian, więc pójdę przy najbliższej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Widzieliście już Plac Kolegiacki po remoncie 22.05.22, 13:38 A warto zobaczyć. Niektórzy powtarzają za dziennikarzynami teksty o betonozie ale mam wrażenie, że to tęsknota za wiejskim klepiskiem przez nich przemawia. Place miejskie muszą być utwardzone. Zieleń jest konieczna ale bez przesady. Tu jest jej dość sporo - kiedy się rozrośnie będzie stanowiła znaczący element Placu. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Widzieliście już Plac Kolegiacki po remoncie 22.05.22, 23:16 Betonowy dziedziniec mi nie przeszkadza, chociaż mój jest wyłożony kostką klinkierową. Beton w urzędach mógł spowodować ponowny wniosek o pozwolenie na budowę nawet jeżeli ją dawno ukończyłem. Taka jest procedura, jeżeli w porę nie uzyska się zaświadczenia o ukończeniu budowy. Urzędnicy budzą moje przerażenie Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Widzieliście już Plac Kolegiacki po remoncie 22.05.22, 21:43 A to mnie zaskoczyłeś. Sądziłem, że bez odbudowanej kolegiaty na koszt podatników, także tych uznających Kk za organizację przestępczą, nie zaakceptujesz odnowionego placu. Odpowiedz Link Zgłoś