Dodaj do ulubionych

Ironicznym tonem o kruchcianej radzie przyGądeckim

06.01.23, 00:58
Mój ulubieniec od kruchcianych njusów zadziwił mnie do tego stopnia, że od rana dojść do siebie nie mogę. Czytaliście? poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,29329061,znani-naukowcy-z-poznania-rozgrzeszaja-jana-pawla-ii-mediom.html Czyżby dwuznaczny tytuł miał przyciągnąć do lektury takich jak ja? No to szanownej redakcji się udało. Bardzo mi się spodobał drwiący ton w relacji osiągnięć rady społecznej przy Gądeckim i opinia o jej dalekim oderwaniu od faktów i powszechnych opinii. Tylko dlaczego rada nie wymienia z imienia i nazwiska "patologicznego oszusta", który tak nikczemnie manipulował swoim pryncypałem? Nie lękajcie się, znani naukowcy z Poznania. Abstrahując jednak od sedna, spytałbym chętnie o kręgosłup moralny członków - tej pewnie marionetkowej - rady. Zasiadać w radzie przy Gądeckim? Zasielibyście w radzie przy kimś wymienionym na mapie kościelnej pedofilii? Zasiedlibyście w radzie przy kimś, kto zainicjował wprowadzenie opresyjnego prawa wymierzonego w kobiety, Wasze żony, partnerki, córki, przyjaciółki? Wielki żal, że takie osoby wykładają na uniwersytetach, bo od nauczycieli akademickich wypadałoby wymagać nie tylko mądrości naukowej, ale też moralnej najwyższej próby.
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka