Dodaj do ulubionych

Ja tylko to tu zostawię.

14.02.23, 12:12
I zwiewam.
Obserwuj wątek
    • kiks4 Re: Ja tylko to tu zostawię. 14.02.23, 18:45
      Gdzie można kupić?
      • renepoznan Re: Ja tylko to tu zostawię. 14.02.23, 19:35
        www.castorama.pl/tasma-naprawcza-50-mm-x-50-m-srebrna-id-1123333.html
        • snajper55 Re: Ja tylko to tu zostawię. 16.02.23, 13:38
          renepoznan napisał:

> www.castorama.pl/tasma-naprawcza-50-mm-x-50-m-srebrna-id-1123333.html

50 metrów. Ileż pań można obdarować...

S.
          • m-dyskretna Re: Ja tylko to tu zostawię. 16.02.23, 14:33
            Już chciałam was obsztorcować, na szczęście Snajper wykazał się refleksem. Pomysł z obdarowaniem pań taśmą jest świetny, wreszcie będą mogły wyciszyć niektórych facetów.
            • renepoznan Re: Ja tylko to tu zostawię. 16.02.23, 15:20
              Ekhm ... chyba nie zrozumiałaś Snajpera. ;)
              • m-dyskretna Re: Ja tylko to tu zostawię. 17.02.23, 12:53
                To Snajper nie był precyzyjny :)
                • snajper55 Re: Ja tylko to tu zostawię. 17.02.23, 19:12
                  m-dyskretna napisała:

> To Snajper nie był precyzyjny :)

Czasem lepiej nie być precyzyjnym. :D

S.
                  • renepoznan Re: Ja tylko to tu zostawię. 17.02.23, 19:37
                    Fakt. Zwłaszcza w obecności kobiet - nawet dyskretnych - nomen omen. ;) bo to z "m". ;) A to już skrajnie niebezpieczne. ;)
                    Kiksie! - coś o tym wiemy. ;)
                    • renepoznan Re: Ja tylko to tu zostawię. 17.02.23, 19:38
                      Kurczę - może lepiej jednak zwieję. ;)
                      • m-dyskretna Re: Ja tylko to tu zostawię. 18.02.23, 11:08
                        Rene, nie musisz uciekać. Jestem łagodna jak baranek (Przepraszam, miałam na myśli osobę baranią albo owczą. Nie wiem jaka wersja jest teraz obowiązującą). Co najwyżej zwiążę Tobie ręce i nózki trytytkami, żebyś nie wierzgał podczas przypalania. Taśma nie będzie potrzebna, zrobię knebel ze skarpet. Oczywiście Twoich, żeby było taniej :)
                        • renepoznan Re: Ja tylko to tu zostawię. 21.02.23, 21:17
                          Jestem w panice. Chyba się jednak schowam. Ale czy mam się bać - podobno nie jesteś człowiekiem? ;) ;) ;)
                          Jak to mówią - gdy Pan Bóg chce kogoś ukarać to mu wpierw rozum odbiera. Nie wiem czym naraził się Panu Bogu admin tego forum? ;)
    • l.george.l Re: Ja tylko to tu zostawię. 15.02.23, 00:44
      Takiś sam mizogin jak Twoi szamani.
      • snajper55 Re: Ja tylko to tu zostawię. 21.02.23, 19:11
        l.george.l napisał:

> Takiś sam mizogin jak Twoi szamani.

Nie mizogin, tylko chrześcijanin. Według mitologii chrześcijańskiej kobieta nie jest człowiekiem. Kobieta została stworzona z żebra człowieka, aby człowiek miał pomoc w swych pracach. Kobieta, koń, pies, kot to pomocnicy człowieka. Tak wygląda świat według chrześcijan.

S.
        • qwardian Re: Ja tylko to tu zostawię. 21.02.23, 22:07
          Nie słyszałeś o Kulcie Maryjnym, który nie ma sobie równych w Judaiźmie i Islamie, albo Radiu Maryja, które położyło Agorę Michnika na łopatki. Odmów modlitwę Zdrowaś Mario, błogosławionej wśród niewiast i może się nad Tobą zlituje..
          • snajper55 Re: Ja tylko to tu zostawię. 21.02.23, 23:15
            qwardian napisał:

> Nie słyszałeś o Kulcie Maryjnym

Co ma Maryja, inkubator Jezusa, do wszystkich kobiet? Chrześcijański bóg najpierw stworzył człowieka na swoje podobieństwo, potem zwierzęta i na końcu kobietę, jako pomoc dla człowieka. Biblii nie czytałeś, czy co?

S.
          • renepoznan Re: Ja tylko to tu zostawię. 22.02.23, 06:27
            Ciekawa rzecz Qwardian. Ty powołujesz się na chrześcijański kult Najświętszej Maryi Panny a ktoś nie tylko bluźni obrażając ten kult (aż się prosi o odpowiednie skierowanie sprawy do prokuratury o obrazę uczuć religijnych) ale kontrargumentuje powołując się na Stary Testament. Przypadek czy odsłonięcie twarzy?
            ;)
            • qwardian Re: Ja tylko to tu zostawię. 22.02.23, 09:39
              Na Forum Religia prezentuje się jako wojownik Państwa Islamskiego, a Stary Testament zna tylko ze źródeł zbliżonych do bolszewickich (racjonalista). Żyje i czerpie z profesji cenzora, a dzisiaj to oznacza, ze jest komediantem..
              • renepoznan Re: Ja tylko to tu zostawię. 22.02.23, 13:52
                Admin zgrywa wojownika? Nie żartuj. Najwyżej ciurę obozowego - sądząc po poziomie wpisów.
              • snajper55 Re: Ja tylko to tu zostawię. 22.02.23, 14:32
                qwardian napisał:

> Na Forum Religia prezentuje się jako wojownik Państwa Islamskiego, a Stary Test
                > ament zna tylko ze źródeł zbliżonych do bolszewickich (racjonalista). Żyje i cz
                > erpie z profesji cenzora, a dzisiaj to oznacza, ze jest komediantem..

Biblię znam z tego źródła: biblia.deon.pl/

Więc twierdzisz, że jest to źródło zbliżone do bolszewickich? Mógłbyś to jakoś uzasadnić?

S.
                • qwardian Re: Ja tylko to tu zostawię. 22.02.23, 18:54
                  Choćby dlatego, że Mariusz Gawlik zwany Agnosiewiczem, kontynuował wydawanie miesięcznika o tytule Dziś, założonego przez Mieczysława Rakowskiego..
                  • qwardian Re: Ja tylko to tu zostawię. 22.02.23, 19:53
                    Jednak tylko publikował tam, nie udało mu się wznowić miesięcznika..
                  • snajper55 Re: Ja tylko to tu zostawię. 26.02.23, 22:43
                    qwardian napisał:

> Choćby dlatego, że Mariusz Gawlik zwany Agnosiewiczem, kontynuował wydawanie mi
                    > esięcznika o tytule Dziś, założonego przez Mieczysława Rakowskiego..

A co to ma wspólnego z stroną biblia.deon.pl/, z której korzystam?

S.
            • snajper55 Re: Ja tylko to tu zostawię. 22.02.23, 14:29
              renepoznan napisał:

> Ciekawa rzecz Qwardian. Ty powołujesz się na chrześcijański kult Najświętszej M
              > aryi Panny a ktoś nie tylko bluźni obrażając ten kult (aż się prosi o odpowiedn
              > ie skierowanie sprawy do prokuratury o obrazę uczuć religijnych) ale kontrargum
              > entuje powołując się na Stary Testament. Przypadek czy odsłonięcie twarzy?
              > ;)

Widzę że nie masz odwagi odpowiedzieć bezpośrednio na mój wpis. Znaczące.

Powołuję się na Biblię. To podobno dla chrześcijan słowo ich boga. Czyżbym się mylił?

S.
              • m-dyskretna Re: Ja tylko to tu zostawię. 22.02.23, 19:25
                Może coś mi umknęło, ale Biblia jest ważna nie tylko dla chrześcijan, ale również dla żydów. Swoją drogą to ciekawe, że słowo Biblia napisaleś dużą literą, a w przypadku Boga nie przeszło ci to przez klawiaturę.
                • l.george.l Re: Ja tylko to tu zostawię. 23.02.23, 00:33
                  bóg - niejednostkowe nazwy istot będących wytworem fantazji lub przedmiotem wierzeń religijnych. Piszemy MAŁĄ LITERĄ. Pytanie, czy istota powyżej przywoływana jest jednostkowa czy nie, pojawia się w literaturze naukowej. Wielopostaciowość bóstw, którym osoby skupione wokół wiadomego związku wyznaniowego oddają cześć, dość wyraźnie wyklucza jednostkowość.
                  • m-dyskretna Re: Ja tylko to tu zostawię. 23.02.23, 08:51
                    Rzeczownik „bóg” zapisujemy małą literą, kiedy mamy na myśli bóstwo w religiach politeistycznych (uznających wiarę w wielu bogów) – jest to wówczas nazwa nieindywidualna. Rzeczownik „bóg” zapisujemy wielką literą (Bóg), kiedy mamy na myśli bóstwo w religiach monoteistycznych (uznających wiarę w istnienie jednego boga jako władcę i stworzyciela świata) – jest to wówczas nazwa jednostkowa. Saper sam precyzyjnie napisał, że ma na myśli Boga chrześcijan, więc powinien być konsekwentny.
                    • renepoznan Re: Ja tylko to tu zostawię. 23.02.23, 17:33
                      To z Starego Testamentu:

Mówi głupi w swoim sercu:
                      «Nie ma Boga».
                      Oni są zepsuci, ohydne rzeczy popełniają,
                      nikt nie czyni dobrze.
                      Pan spogląda z nieba
                      na synów ludzkich,
                      badając, czy jest wśród nich rozumny,
                      który szukałby Boga.
                      Wszyscy razem zbłądzili, stali się nikczemni:
                      nie ma takiego, co dobrze czyni,
                      nie ma ani jednego. "

Inny cytat - bliższy nam:
                      "Mądrej głowie dość dwie słowie."
                    • snajper55 Re: Ja tylko to tu zostawię. 26.02.23, 22:29
                      m-dyskretna napisała:

> Rzeczownik „bóg” zapisujemy małą literą, kiedy mamy na myśli bóstwo w religiach
                      > politeistycznych (uznających wiarę w wielu bogów) – jest to wówczas nazwa niei
                      > ndywidualna. Rzeczownik „bóg” zapisujemy wielką literą (Bóg), kiedy mamy na my
                      > śli bóstwo w religiach monoteistycznych (uznających wiarę w istnienie jednego b
                      > oga jako władcę i stworzyciela świata) – jest to wówczas nazwa jednostkowa. Sap
                      > er sam precyzyjnie napisał, że ma na myśli Boga chrześcijan, więc powinien być
                      > konsekwentny.

Nieprawda. Rzeczownik "bóg" piszemy używając małej litery, niezależnie od tego, z jakiej mitologii ten bóg pochodzi. Dlatego piszemy: bóg chrześcijan, bóg żydów, bóg muzułmanów. Jedynie gdy jakaś religia nazywa swego boga Bogiem, piszemy to imię, jak każde imię, używając dużej litery.

I tak:
                      bogiem muzułmanów jest Allah
                      bogiem chrześcijan jest Jahwe, zwany także Bogiem
                      bogiem żydów jest Jahwe

S.
                    • renepoznan Re: Ja tylko to tu zostawię. 27.02.23, 06:27
                      Sądząc po tym co potem napisał to On nie rozumie problemu i zasad pisowni polskiej. Nie jestem zdziwiony.
                • snajper55 Re: Ja tylko to tu zostawię. 26.02.23, 22:23
                  m-dyskretna napisała:

> Może coś mi umknęło, ale Biblia jest ważna nie tylko dla chrześcijan, ale równi
                  > eż dla żydów. Swoją drogą to ciekawe, że słowo Biblia napisaleś dużą literą, a
                  > w przypadku Boga nie przeszło ci to przez klawiaturę.

Nie, Biblia nie jest ważna dla Żydów.

Biblia jest nazwą własną, podobni jak Lalka czy Prusa czy Iniemamocni. Nazwy własne piszmy używając dużej litery.

Słowo bóg jest rzeczownikiem pospolitym, a rzeczowniki pospolite piszmy używając małej litry.

Chrześcijanie swego boga czasem nazywają Bóg i wtedy imię tego boga piszemy używając dużej litery. To jest tak, jak ja bym swego psa nazwał Pies.

S.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka