Dodaj do ulubionych

Droga krzyżowa - Poznań 2023r.

24.02.23, 09:38
Zdjęcie pocieszające dla Admina (z dużej litery zgodnie z zasadami języka polskiego) i tego jeszcze jednego (jak mu tam?) co tu martwi się o religijność Polaków.
Zdjęcie ściągnięte z Głosu Wielkopolskiego - konkurencji, która nadaj wydaje wersję papierową w przeciwieństwie do naszego lokalnego gospodarza.
;) ;) ;)
Obserwuj wątek
    • renepoznan Re: Droga krzyżowa - Poznań 2023r. 24.02.23, 09:40
      Oczywiście powinno być "nadal".
    • l.george.l Re: Droga krzyżowa - Poznań 2023r. 28.02.23, 01:41
      Wiarygodność czegokolwiek z gazety Obajtka żadna. Zdajesz sobie sprawę, że to kwestia ujęcia? Przed laty uczestniczyłem w prawie wszystkich kodziarskich demonstracjach. Przyglądałem się pracy fotoreporterów. Gazetowi przychodzili na Pl. Wolności czy Mickiewicza tak pół godziny przed demonstracją, pstrykali fotki, kiedy poza organizatorami praktycznie jeszcze nikogo nie było i potem ukazywało się zdjęcie z podpisem o nikłym zainteresowaniu demonstracją. Gdy na placu był tłum, wtedy fotki robiła już psiarnia, ale te zdjęcia nie do gazet trafiały, ale do teczek.
    • kiks4 Re: Droga krzyżowa - Poznań 2023r. 28.02.23, 08:33
      Z całym szacunkiem ale wykorzystywanie przez obajtki czystych i szczerych intencji ludzi wierzących to dla mnie jest wyjątkowo obrzydliwe.
      Ja na Orlenie tylko korzystam z usługi SIKAY. I w dodatku nie opuszczam klapy po. Głosu nie użyłbym nawet zamiast papieru toaletowego. W czasach okupacji było bardzo adekwatne określenie na tego typu wydawnictwa: gadzinówki. Pora je przywrócić.
      • renepoznan Re: Droga krzyżowa - Poznań 2023r. 28.02.23, 13:40
        Z całym szacunkiem do Twego poglądu ale to jednak w POwskim Poznaniu Głos utrzymuje swoje papierowe wydanie a GW zlikwidowało poznański dodatek.
        Trochę mnie zaskoczyłeś tym porównaniem Głosu do hitlerowskich gadzinówek. Nie sądzisz, że trochę przesadziłeś? Też nie jestem zwolennikiem PIS ale to ludzie ich wybrali. Tylko bolszewicy obrażali się na głosujących.
        Nie baw się w georga z tym zacietrzewieniem. Szanuj się kolego. ;)
        • kiks4 Re: Droga krzyżowa - Poznań 2023r. 28.02.23, 19:29
          Z całym szacunkiem- drogi Rene, ale ludzie wybierali kogos innego. Ludzie wybierali mając nadzieję na rządy prawa i sprawiedliwości.
          No i mamy całkowite bezprawie, system od góry się posypał. Trudno nie zauważyć, że Trybunał Konstytucyjny jest parodią samego siebie a to, co ludzi bardzie interesuje- to sądy powszechne spowolniły swoją działalność niewiarygodnie. Drobna stłuczka samochodowa wałkowana jest w sądach przez 6 lat.
          A sprawiedliwość? Jest, jak najbardziej. Tyle, że dla swoich. Dla nich są wille, działki, tłuste posady. A reszta narodu może cieszyć z ochłapów, rzucanych dla uspokojenia narodu, rozjuszonego inflacja pożerającą ich pieniądze. Inflacją wcale nie przez Putina wprowadzoną tylko wyhodowaną przez obleśnego bankiera.
    • snajper55 Re: Droga krzyżowa - Poznań 2023r. 28.02.23, 19:28
      renepoznan napisał:

> Zdjęcie pocieszające dla Admina (z dużej litery zgodnie z zasadami języka pols
      > kiego) i tego jeszcze jednego (jak mu tam?) co tu martwi się o religijność Pol
      > aków.

A cóż jest w tym zdjęciu pocieszającego?

S.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka