Dodaj do ulubionych

Rene, wstawiłeś zdjęcie JPII na profil?

08.03.23, 00:32
Idziesz w zaparte czy jesteś wstrząśnięty?
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Rene, wstawiłeś zdjęcie JPII na profil? 08.03.23, 10:01
      Proponuję taki obraz:
      • l.george.l Re: Rene, wstawiłeś zdjęcie JPII na profil? 09.03.23, 21:45
        Rene się zawiesił. Nie wie, co powiedzieć? A może pluje wraz z posłami ofiarom księży-pedofilów w twarz?
        • snajper55 Re: Rene, wstawiłeś zdjęcie JPII na profil? 10.03.23, 03:59
          l.george.l napisał:

> Rene się zawiesił. Nie wie, co powiedzieć? A może pluje wraz z posłami ofiarom
          > księży-pedofilów w twarz?

Przeczekuje.

S.
          • kiks4 Re: Rene, wstawiłeś zdjęcie JPII na profil? 11.03.23, 12:26
            Coś mi się mocno wydaje, że temat JPII wypłynął w mediach nieprzypadkowo. Za czyją sprawą to się stało?
            Zawsze w takich razach warto sobie przypomnieć starą rzymską maksymę: is fecit cui prodest.
            Czyli: uczynił to ten, kto miał z tego korzyść.
            Kto może mieć korzyść z atakowania osoby, dla większości naszego społeczeństwa będącej świetlaną postacią o zasługach niemożliwych do przecenienia?
            Moim zdaniem atak na JPII przyniesie w efekcie ogromną korzyść w przedwyborczej szarpaninie obozowi dzisiejszej władzy- opozycja, która dała się wciągnąć w tę grę będzie w oczach większości narodu narzędziem diabła więc wybór kartki w trakcie głosowania będzie prosty- diabłów nie popieramy!!!.
            Cel uświęca środki- więc dla słusznego zwycięstwa warto poświęcić nawet pamięć o JPII
            • renepoznan Re: Rene, wstawiłeś zdjęcie JPII na profil? 11.03.23, 14:20
              Kiksie - to co piszesz jest dość oczywiste. Cała ta afera jest w interesie PIS. Zauważył to też prof.Dudek - wywiad w Onet.
              Zauważa to też przeciętnie inteligentny człowiek. Ale co wymagać od tych dwóch naszych antyklerykałów?
              Znasz najkrótszy dowcip?
              "Antyklerykał myśli."
              Koniec dowcipu.
              • kiks4 Re: Rene, wstawiłeś zdjęcie JPII na profil? 11.03.23, 18:13
                Nie oglądałem materiału w TVN ale wiem, że powstał w oparciu o dokumenty źródłowe dostarczone przez IPN. A w czyich rękach jest IPN?
                Atak na zmarłego jest sam w sobie już rzeczą wysoce niestosowną ( de mortuis aut nihil aut bene- mawiali Rzymianie) ale sprowokowanie tego ataku dla własnych korzyści politycznych jest rzeczą niewyobrażalnie obrzydliwą. Oby im ta bomba przedwyborcza w rękach wybuchła!
                • snajper55 Re: Rene, wstawiłeś zdjęcie JPII na profil? 11.03.23, 18:38
                  kiks4 napisał:

> Nie oglądałem materiału w TVN ale wiem, że powstał w oparciu o dokumenty źródło
                  > we dostarczone przez IPN. A w czyich rękach jest IPN?

Nie. Powstał na podstawie materiałów IPN, materiałów kościelnych, zeznań świadków. Może jednak obejrzysz ten reportaż? Wydaj mi się, że takie dość ważne materiały powinno się obejrzeć, aby móc się na ich temat wypowiadać.

> Atak na zmarłego jest sam w sobie już rzeczą wysoce niestosowną ( de mortuis au
                  > t nihil aut bene- mawiali Rzymianie)

Od kiedy docierani do prawdy jest atakiem?
                  Czy o Stalinie mówimy dobrze albo wcale, ponieważ nie żyje?

> ale sprowokowanie tego ataku dla własnych
                  > korzyści politycznych jest rzeczą niewyobrażalnie obrzydliwą. Oby im ta bomba p
                  > rzedwyborcza w rękach wybuchła!

Bomba??? Kto nie słyszał o przenoszeniu pedofilów z parafii do parafii? Ty?

S.
                  • kiks4 Re: Rene, wstawiłeś zdjęcie JPII na profil? 11.03.23, 19:09
                    Snajper, bądź poważny! Kiedy miały miejsce wydarzenia opisywane w materiale TVN? Nie było dotąd okazji do ich prezentacji?
                    Ja nie zajmuję stanowiska wobec materiału TVN-owskiego, bo go nie znam. Ale termin jego odpalenia śmierdzi na kilometr prowokacją. Żeby nie było wątpliwości- rozkaz odpalenia musiał wyjść z Nowogrodzkiej, bo tylko oni mają w tym interes. Duży interes, bo do stracenia mają niewyobrażanie dużo
                    • qwardian Re: Rene, wstawiłeś zdjęcie JPII na profil? 11.03.23, 19:43
                      Nie były zbyt poważne w publikacji Holendra, który nazywa kardynała Sapiehę seksualnym drapieżcą na podstawie zeznań księdza, który przez samo UB jest uznany za cytat: "alkoholika i osobę niewiarygodną, a pozyskanych od niego treści nigdy nie wykorzystała w swej bezwzględnej przecież walce przeciwko Kościołowi."Pisze o tym Ks. Isakowicz-Zaleski.

Nawet trochę zabawne, bo ksiądz Anatol Boczek określa moment molestowania kiedy Kardynał Sapieha miał 83 lata, on sam natomiast był w latach 30-tych. Przynajmniej Wyborcza zreflektowała się w temacie..

wyborcza.pl/alehistoria/7,121681,29534951,na-zboczenie-kardynala-sapieha-nie-ma-zadnych-dowodow.html
                    • snajper55 Re: Rene, wstawiłeś zdjęcie JPII na profil? 12.03.23, 01:39
                      kiks4 napisał:

> Snajper, bądź poważny! Kiedy miały miejsce wydarzenia opisywane w materiale TVN
                      > ? Nie było dotąd okazji do ich prezentacji?
                      > Ja nie zajmuję stanowiska wobec materiału TVN-owskiego, bo go nie znam. Ale ter
                      > min jego odpalenia śmierdzi na kilometr prowokacją. Żeby nie było wątpliwości-
                      > rozkaz odpalenia musiał wyjść z Nowogrodzkiej, bo tylko oni mają w tym interes.
                      > Duży interes, bo do stracenia mają niewyobrażanie dużo

Wypowiadasz się o nim, ale go nie znasz. Super! Nie spodziewałem się po tobie takiego podejścia. Może jednak go obejrzysz? Czy obawiasz się, że gdy go obejrzysz, to będziesz musiał coś zmienić w swoim podejściu?

Jasne, a aferę z NCBiR odpalił przed wyborami Tusk.

S.
                      • kiks4 Re: Rene, wstawiłeś zdjęcie JPII na profil? 12.03.23, 12:47
                        Kochany kolego! Jeszcze raz podkreślam, że nie wypowiadam się o treści materiału TVN-owskiego. Dodam, że z prostego powodu- nie mam telewizji. Żadnej.
                        Piszę tylko o śmierdzącym na kilometr prowokacją terminie publikacji tego materiału. Czyjej prowokacji- też napisałem.
                        • renepoznan Re: Rene, wstawiłeś zdjęcie JPII na profil? 12.03.23, 21:22
                          Sądzę Kiksie, że się mylisz i solidnie przeceniasz możliwości intelektualne naszych geniuszy z partii rządzącej. To nie oni wywołali tę aferę i nie oni sprowokowali ten szum.
                          Sądzę, że zadecydowała tu fiksacja antykatolicka (popatrz sobie na reakcję obu tutejszych frustratów a zjawisko zafiksowania się na jakimś temacie znasz - gadałeś niedawno o tym) , która spowodowała iż złapali temat i kompletnie nie analizowali jakie skutki wywoła to co sprowokowali. Byle by dowalić katolikom - a reszta jest nieważna.
                          Natomiast trzeba przyznać "geniuszom z PIS", że znakomicie wykorzystali to co ci idioci spowodowali. Nikt już nie gada o przekrętach z funduszami, o zaszczuciu tego dzieciaka z Szczecina i innych wpadkach partii rządzącej. Teraz jedynym tematem jest plucie na Papieża.
                          Zaczynam poważnie liczyć się z tym, że z takimi "sojusznikami" PIS będzie rządził następną kadencję. Co oby się nie sprawdziło - tylko kto za nich?
                          • l.george.l Re: Rene, wstawiłeś zdjęcie JPII na profil? 13.03.23, 23:32
                            Papież pisze się małą literą - to tak na marginesie. Nie jesteś odosobniony, sądząc, że PiS zyska pierwszy raz na prawdzie. Co za ironia losu. Formacja, która słynie z łgarstw, nagle może skonsolidować elektorat po ujawnieniu prawdy. Nawet papież potwierdził, że Gutowski nie odkrył Ameryki, a jedynie pokazał powszechne zjawisko. Eklezjalna histeria, której ulegają kibole, górale, kuratorka Nowakowa, posłowie i tak zwane zaplecze intelektualne PiS była do przewidzenia. To dopiero początek. Pozostaje zasiąść wygodnie w fotelu i czekać na dalszy bieg wypadków.
                        • snajper55 Re: Rene, wstawiłeś zdjęcie JPII na profil? 13.03.23, 04:37
                          kiks4 napisał:

> Kochany kolego! Jeszcze raz podkreślam, że nie wypowiadam się o treści materiał
                          > u TVN-owskiego.

A ja widzę, że się wypowiadasz. Piszesz, że ten materiał atakuje JPII. Piszesz, że powstał w oparciu o dokumenty źródłowe dostarczone przez IPN, co jest nieprawdą.

Nie jest to żadna prowokacja. Prace nad tym filmem trwały lata. Gdy film został ukończony - został upubliczniony. TVN nie tworzy haków i nie zamyka ich w szafie, aby szantażować tego czy innego. TVN tworzy materiały, aby je pokazać widzom.

S.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka