Dodaj do ulubionych

Pozdrowienia z Poznania.

22.03.23, 14:06
Tj - sorry - z Rozkopanego!
;)
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Pozdrowienia z Poznania. 22.03.23, 15:39
      Rozkopuje się, ale również leje zbrojony beton. Jaś nie moja bajka, ale trzymam dziub na kłódkę, kiedy trwa budowa i remonty. Nie jestem Gazetą Wyborczą i jej redakcją.
    • l.george.l Re: Pozdrowienia z Poznania. 22.03.23, 23:27
      Ostatnio taki rozmach inwestycyjny to chyba za Niemca poznaniacy widzieli. Nie biadol, będzie dobrze. Przyznaję, że jest dość zabawnie. Wybrałem się z kochanką na miasto, mam nową, ona nie stąd, Poznania nie zna, na szczęście dziewczyna woli buty trekingowe od szpilek, daliśmy więc radę.
      • m-dyskretna Re: Pozdrowienia z Poznania. 23.03.23, 13:42
        Ostatni raz to takie inwestycje były z okazji PeWuKi. Jakkolwiek to źle zabrzmi, to przed bankructwem miasta uratowała nas wojna. Teraz też zadłużamy się bardzo głupio (vide cena Kładki Berdychowskiej).
      • kiks4 Re: Pozdrowienia z Poznania. 23.03.23, 13:43
        A ja stary poznaniak pamiętam czasy, gdy wieczorem na Kaponierę wjeżdżała ekipa kilkudziesięciu tramwajarzy i przy świetle mocnych reflektorów rozpoczynali pracę. Do rana były wymienione rozjazdy i zwrotnice a bruk był tak ułożony, że nie widać było, że ktoś, coś tam robił. I rano tramwaje wyjeżdżały jak co dzień, normalnie.
        Na Kaponierze krzyżowały się wówczas niemal wszystkie ówczesne linie tramwajowe, więc zablokowanie Ronda oznaczało paraliż tramwajów w całym mieście. Stąd taka doskonała organizacja pracy. Niewyobrażalna dzisiaj....
        • renepoznan Re: Pozdrowienia z Poznania. 23.03.23, 14:22
          Problemem nie jest kwestia remontów. One by musiały być. Natomiast ich organizacja i skomasowanie w jednym czasie dowodzi, że - zdaniem UM to nie miasto jest dla mieszkańców ale mieszkańcy dla miasta. UM ma mieszkańców gdzieś ...
          • kiks4 Re: Pozdrowienia z Poznania. 23.03.23, 19:10
            O organizacji właśnie piszę, organizacji niegdysiejszej, dziś niewyobrażalnej
            No i ta głupia pogoń za oszczędnościami, pozornymi oszczędnościami. Praca na trzy zmiany jest droższa, droższa dla miasta. A ile z powodu ciągnących się remontów tracą obywatele, nadkładający drogi, nie mogący korzystać z komunikacji miejskiej, tracący czas w korkach? Tego nikt nie liczy...?
          • m-dyskretna Re: Pozdrowienia z Poznania. 23.03.23, 20:40
            Zobaczysz, że za chwilę fachowcy wjadą na Most Teatralny. Torowisko wygląda kiepsko. Już od jakiegoś czasu panuje u nas zasada, że nie dbamy o istniejącą infrastrukturę, nie robimy przeglądów technicznych i napraw na bieżąco. A potem musimy w trybie pilnym wyłączyć z użytkowania wiadukt/most, bo jest w opłakanym stanie. W kolejce do rozebrania i wybudowania już czeka most Chrobrego. Tylko w tym ferworze burzenia i budowania od nowa jakoś nie ma czasu na wybudowanie nowej przeprawy przez Wartę.
    • qwardian Re: Pozdrowienia z Poznania. 23.03.23, 20:18
      Z przymrużeniem oka, malkontenctwo i kołtuństwo zawitało na forum ;-)
      • l.george.l Re: Pozdrowienia z Poznania. 25.03.23, 00:38
        Cieszę się, że to nie o mnie.
        • qwardian Re: Pozdrowienia z Poznania. 25.03.23, 10:58
          Świat na głowie..

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka