Dodaj do ulubionych

ruszcie się za miasto

07.06.23, 21:10
Zakwitły pola polskiej lawendy, czyli facelii, zdobywającej stopniowo uznanie rolników. Jest rośliną miododajną ale i wysoko dotowaną przez Unię. Więc interes jest dla rolnika a dla nas widoki jak na zdjęciu. Nie dziwi mnie widok młodych par, robiących sobie zdjęcia na tle kwitnącej facelii. Gorzej, gdy wchodzą w głąb pola depcząc bez skrupułów mienie rolnika.
Obserwuj wątek
    • l.george.l Re: ruszcie się za miasto 08.06.23, 01:17
      Oczywiście, że tak zrobimy. Walizki już spakowane.
    • renepoznan Re: ruszcie się za miasto 08.06.23, 09:35
      Oczywiście - ruszymy się. Natychmiast po procesji do 4 ołtarzy.
      ;)
      • kiks4 Re: ruszcie się za miasto 08.06.23, 10:09
        Edytor naszego forum bardzo redukuje jakość wklejanych fotografii. Wybaczcie- wklejam ponownie, po drobnej obróbce, to jest próba, której inaczej nie mogę zrobić bo "podgląd" niestety u mnie nie działa
        • smurfmadrala Re: ruszcie się za miasto 10.06.23, 10:44
          Foto piękne, przez fiolet wydaje się egzotyczne. Malarskie ujęcie pejzażu. Dziś foto lub malarstwo krajobrazowe leży i kwiczy. Kiedyś mój Syn rozmawiał z dwoma pilotami amerykańskiego, szturmowego Apacza, którzy do nas przylecieli na pokaz śmigłowca. Byli zauroczeni naszym krajobrazem. To była rozmowa na luzie, koleżeńska bez oficjalnych grzeczności. Oni sami podjęli temat urody Ziemi Polski.
        • kiks4 Re: ruszcie się za miasto 10.06.23, 20:50
          Dziękuję za miłe słowa. Wracałem parę dni temu samochodem do domu i na taki widok nie mogłem się oprzeć pokusie zrobienia zdjęcia. Miałem tylko telefon zrobiłem to zdjęcie ale obiecałem sobie wrócić na drugi dzień z porządnym aparatem.
          Wróciłem, napstrykałem pewnie z 30 ujęć i kicha. Nie to światło, nie te chmury. Wniosek- trzeba łapać okazje na gorąco, nic drugi raz się nie zdarza tak samo.
          Niezbyt odkrywcze bo to powiedział już jakiś Grek 2,5 tysiąca lat temu wychodząc po raz drugi z tej samej rzeki.
          • smurfmadrala Re: ruszcie się za miasto 11.06.23, 13:39
            Polecam dla przyjemności i nauki, nie żyjącego już Mistrza Pawła Pierscinskiego. Niedoceniony Mistrz lecz dzieło przetrwa. Nawet w sieci dość trudno znaleźć Jego foto pejzaže z lat 60, 70 XX wieku.
            • kiks4 Re: ruszcie się za miasto 11.06.23, 13:52
              Różne obrazki można spotkać podczas wędrówki za miastem Na tej fotografii panna ropucha niesie wybranka do kąpieli przed ...
      • l.george.l Re: ruszcie się za miasto 11.06.23, 00:15
        Rene, masz jakieś refleksje po zamordowaniu kolejnej kobiety ciężarnej na porodówce? Ogarniasz cokolwiek, że Twój führer podyktował restrykcyjne prawo, po przyklepaniu którego przez odkrycie towarzyskie ynteligenta żoliborskiego konawałom odpierdoliło? Moim skromnym zdaniem, jesteś w jakimś stopniu odpowiedzialny za śmierć kolejnej nieszczęśnicy. Gdybyś nie wziął udziału w procesji, gdybyś poddał się apostazji, odebrałbyś szamanom rację bytu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka