Dodaj do ulubionych

Budują kościół, ale skąd wezmą księdza?

22.08.23, 00:20
Dotarły mnie słuchy, że w Biedrusku budują kościół. Nasuwa mi się przy tej okazji całkiem poważne pytanie: gdzie parafianie zamierzają znaleźć księdza?
Czytałem ostatnio w katolickiej prasie, że problem stała się opieka duszpasterska podczas pielgrzymek. Jeszcze zdarzają się osoby chętne do pokonywania pieszo drogi do Częstochowy, ale księży chętnych do tego już brakuje.
Obserwuj wątek
    • ireneo Re: Budują kościół, ale skąd wezmą księdza? 22.08.23, 09:06
      l.george.l napisał:

> Dotarły mnie słuchy, że w Biedrusku budują kościół. Nasuwa mi się przy tej okaz
      > ji całkiem poważne pytanie: gdzie parafianie zamierzają znaleźć księdza?
      > Czytałem ostatnio w katolickiej prasie, że problem stała się opieka duszpasters
      > ka podczas pielgrzymek. Jeszcze zdarzają się osoby chętne do pokonywania pieszo
      > drogi do Częstochowy, ale księży chętnych do tego już brakuje.
      +++++++
      Dojna drużyna ogłosi amnestię wraz z obietnicą azylu dla prześladowanych za pedofilię oraz zachowania nieobyczajne, Wyjątkowo dla homoorientacyjnych.
    • snajper55 Re: Budują kościół, ale skąd wezmą księdza? 22.08.23, 19:52
      l.george.l napisał:

> Dotarły mnie słuchy, że w Biedrusku budują kościół. Nasuwa mi się przy tej okaz
      > ji całkiem poważne pytanie: gdzie parafianie zamierzają znaleźć księdza?
      > Czytałem ostatnio w katolickiej prasie, że problem stała się opieka duszpasters
      > ka podczas pielgrzymek. Jeszcze zdarzają się osoby chętne do pokonywania pieszo
      > drogi do Częstochowy, ale księży chętnych do tego już brakuje.

Ten problem można dość prosto rozwiązać. Wystarczy że pielgrzymi będą nieść księdza w lektyce i zapewnia mu odpowiednią liczbę chłopców czy dziewczynek.

S.
    • sawbud Re: Budują kościół, ale skąd wezmą księdza? 23.08.23, 08:57
      W parafiach obsadzonych 20 lat temu przez 5-7 księży teraz jest 2-3. To widać gołym okiem, kościół się sypie.abs - reklama
      • snajper55 Re: Budują kościół, ale skąd wezmą księdza? 23.08.23, 13:08
        sawbud napisał:

> W parafiach obsadzonych 20 lat temu przez 5-7 księży teraz jest 2-3. To widać g
        > ołym okiem, kościół się sypie.abs - reklama

Coraz mnij ciemnego luda wierzącego w Jezuska i Maryjkę.

S.
        • smurfmadrala Re: Budują kościół, ale skąd wezmą księdza? 26.08.23, 18:23
          Marksistowscy teologowie głęboko zatroskani.
          • ireneo Re: Budują kościół, ale skąd wezmą księdza? 26.08.23, 18:37
            smurfmadrala napisał:

> Marksistowscy teologowie głęboko zatroskani.
            ++++++
            Marksistowscy teologowie, a co to za bełkot? NaPISałbyś dostojna tęgość abstynent? To akurat taki sam oksymoron.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka