Dodaj do ulubionych

Jednak PIS-owcy biją POwców na głowę.

15.09.23, 15:58
Po prostu są zdolnymi bestiami.
Kto inny wpadłby na genialny pomysł sprzeciwiania się imigracji, organizowania nawet referendum w tym zakresie a zarazem masowo wpuszczać do strefy Schengen imigrantów pobierając za to odpowiedni haracz. Ciapciaki z opozycji do pięt im nie dorastają.
Albo inny numer. Sprzedaż część Lotosu - pośrednio - ruskom a zarazem protestować przeciwko wyprzedaży majątku.
Naprawdę chcecie głosować na ciapciaków a nie ludzi interesu?
Zastanowicie się!!!!!
Choć z drugiej strony po ewentualnej zmianie władzy komisja do badania wpływów rosyjskich może mieć ciekawe badania. Chcecie tych naszych ludzi interesu (im się to przecież należy) poddać weryfikacji przez tę komisję? Chcecie ich pozbawić profitów z sejmowania?
;)
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Jednak PIS-owcy biją POwców na głowę. 15.09.23, 16:10
      renepoznan napisał:

> Chcecie tych naszych ludzi interesu (im się to przecież należy) poddać weryfikacji przez tę komisję? Chcecie
      > ich pozbawić profitów z sejmowania? ;)

Przez komisję nie. Niech sądy zweryfikują czy ich działania były zgodne z prawem. Mam tylko takie życzenie, aby te weryfikacje były transmitowane przez TVP. A potem może kamerki w celach?

S.
      • renepoznan Re: Jednak PIS-owcy biją POwców na głowę. 15.09.23, 16:36
        A ten znowu z mową nienawiści.
        Admin - zbanuj tego nienawistnika. ;)
        • kiks4 Re: Jednak PIS-owcy biją POwców na głowę. 15.09.23, 19:19
          Masz rację Rene! Nie można wspierać nieudaczników, co to bułkę przez bibułkę... PIS idzie do celu wielkimi, ciężkimi krokami i osiąga to, co chce osiągnąć. Cel pierwszy- utrzymać władzę za każdą cene- i to im wychodzi- jak Orbanowi czy Erdoganowi. Wiele też czerpią z pomysłów Trumpa, który być może wróci do polityki, gdy tylko go wypuszczą z więzienia. Trumpowi co prawda nie wyszło odbicie władzy po przegranych wyborach ale my wyciągamy wnioski z cudzych błędów.
          Cel drugi- napełnić kieszenie jak tylko się da. Jak najwięcej spółek państwowych, jak najwięcej kosztownych projektów. Nie trzeba ich realizować, wystarczy stworzyć zarząd i brać ciężką kasę. Pałac Saski nie jest najbardziej potrzebny więc nie musi być odbudowany, wystarczy, że jest zarząd i produkuje papiery. Tak jak na budowie CPK, bałtyckie farmy wiatrakowe, cyfrowy system komunikacji na kolejach. I wiele innych jak choćby przekop Mierzei, wczoraj się chwalili, ze w sierpniu przepłynęło przez przekop 300 żaglówek i kajaków. Tyle to pływa na jednym jeziorze mazurskim każdego dnia. Ale kasa dla zarządu - popłynęła.
          I najciekawsze, że przypadkiem zawsze w zarządach jest jedna wielka rodzina. To bardzo miłe...
          Więc głosuję na PIS.
          Kobiety ciężarne- też głosujcie. Ostatnio Prezes netto/brutto powiedział, że kobiety ciężarne mają prawo do życia!
    • m-dyskretna Re: Jednak PIS-owcy biją POwców na głowę. 19.09.23, 13:32
      Jesteśmy krainą paradoksów.
      • renepoznan Re: Jednak PIS-owcy biją POwców na głowę. 19.09.23, 20:36
        Być może jest śmieszniej:
        • kiks4 Re: Jednak PIS-owcy biją POwców na głowę. 19.09.23, 21:27
          Kto by tam pamiętał wszystko, co w życiu podpisał. Niedawno to samo powiedziała pani minister Fotyga, gdy jej przypomniano, że podpisała kilka lat temu dokument stwierdzający, że Polska nie rości sobie praw do odszkodowań wojennych.
          Lata robią swoje, mógł starszy pan nie pamiętać, że to on wnioskował do swojego brata o podpisanie Dyrektywy Obronnej i od razu wielkie 'hallo!"
          • m-dyskretna Re: Jednak PIS-owcy biją POwców na głowę. 20.09.23, 09:17
            Chyba wiosną słuchałam rozmowy z naszym byłym dowódcą kontyngentu w Afganistanie. Generalnie rozmawiano o sytuacji na Ukrainie, ale potem zeszło na temat strategii obronnych. Facet powiedział, że najczęściej cywilizowane kraje wybierają opcje oddania części terytorium bez większych walk w pierwszej fazie wojny, przy jednoczesnej szybkiej ewakuacji ludności cywilnej poza linię frontu. Jak stwierdził, w przypadku potencjalnego ataku na Polskę od wschodu naturalnym wydaje się wycofanie ludności za linię Wisły. Prawdopodobnie w latach słusznie minionych potencjalny kierunek odwrotu był odwrotny.
            • renepoznan Re: Jednak PIS-owcy biją POwców na głowę. 20.09.23, 17:34
              Być może wychowankowie komuny z przyzwyczajenia dopuszczają tylko oddanie ziem zachodnich?
              ;)
              • smurfmadrala Re: Jednak PIS-owcy biją POwców na głowę. 20.09.23, 18:16
                Zachod oddać bronić się na Wiśle. Powodzenia dla Putlera i Merkel.
                • renepoznan Re: Jednak PIS-owcy biją POwców na głowę. 20.09.23, 20:15
                  Też jesteś za opcją rosyjską? Tak jak PIS?
                  No dobra. Zauważ tylko że ta koncepcja powstała pod patronatem Lecha Kaczyńskiego.
                  ;)
                  • kiks4 Re: Jednak PIS-owcy biją POwców na głowę. 20.09.23, 21:49
                    Pod patronatem Prezydenta Lecha Kaczyńskiego a na wniosek premiera Jarosława Kaczyńskiego.
                    Przy okazji przypomniało mi się, że w trakcie kampanii prezydenckiej padły zapewnienia,że jeśli mój brat zostanie prezydentem- ja nie będę premierem.
                    Jak to się skończyło? Kto przypomni?
                    • kiks4 Re: Jednak PIS-owcy biją POwców na głowę. 20.09.23, 21:51
                      Cały czas mam w pamięci świetną paralelę, podsuniętą przez kolegę Smurfa. Tę o złodziejaszku, co to walnął betonową kostką w szybę, ta wytrzymała i odbijający się beton walnął złodzieja.
                      Co PIS walnie w opozycję, to argumenty ze wzmocnioną siłą odbijają się i walą w PIS.
                      • renepoznan Re: Jednak PIS-owcy biją POwców na głowę. 21.09.23, 12:44
                        Przy tej okazji mnie ubawiło coś innego.
                        Kilka dni temu Rachoń (propagandysta z TVP) zakłócał wiec Tuska. Cała opozycja była zgorszona i słusznie.
                        Teraz poseł z KO zakłócała wiec Morawieckiego - jakoś nie widziałem zgorszenia. Wygląda na to, że zakłócanie wiecu Morawieckiego jest OK.
                        Odrębną sprawą jest to co było potem - czyli to jej zgarniecie przez policję - ale nie wiem co tam było naprawdę. Każda ze stron przedstawia sprawę korzystnie dla siebie. Nie oceniam.
    • snajper55 Re: Jednak PIS-owcy biją POwców na głowę. 24.09.23, 16:58
      Oj, biją, biją...

https://lifeinkrakow.pl/uploads/article/a683fcbb4239b058ce0e0342e6e93537.jpeg

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka