Dodaj do ulubionych

Wredni tramwajarze

IP: *.unitel.com.pl 16.09.02, 13:02
Oto właśnie chciałbym wylać swoje żale na temat wrednych i złośliwych
tramwajarzy, którzy w dupie mają podróżnych. Tramwajarzy, którzy:
- stojąc na przystanku na światłach nie otworzą drugi raz drzwi dla tych,
którzy właśnie dobiegają do przystanku, mimo, że spokojnie zdążyliby wejść
przed zmianą światła,
- próbują robić kołami piskacze, tak, że ci, którzy nie siedzą lub nie
trzymają się kurczowo poręczy, lądują na podłodze lub w najlepszym wypadku na
tych, którzy się kurczowo trzymają poręczy,
- zamykają drzwi tuż przed nosem, mimo że widzieli jak biegłeś co sił.

Jestem młody i mnie takie zachowania nieźle wkurzają, a przecież moja krzywda
jest nieporównywalnie mniejsza, niż np. osób po 70-tce.

I mam pytanie: tramwajarze mają kanarów, by nas sprawdzali, czy uczciwie
kasujemy bilety. Czy możliwie jest, by podróżni mieli swoich do sprawdzania,
i wyciągania konsekwencji z pracy tramwajarzy?
Obserwuj wątek
    • Gość: tramwajarz Re: Wredni tramwajarze IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.09.02, 13:43
      Zamknij swój brudny ryj i nie waż sie nic złego pisac na tramwajarzy !!!
      Jak ci sie cos nie podoba to mozesz jezdzic TAXI albo chodzic piechotą
      palancie.
      • sadee Re: Wredni tramwajarze 16.09.02, 13:49
        Gość portalu: tramwajarz napisał(a):

> Zamknij swój brudny ryj i nie waż sie nic złego pisac na tramwajarzy !!!
        > Jak ci sie cos nie podoba to mozesz jezdzic TAXI albo chodzic piechotą
        > palancie.

OOOO i tu tramwajarz pokazal calego siebie. Jaki jest wulgarny i nieprzyjemny -
        nawet na forum, a co dopiero w pracy w poniedziałek rano. Nie lubię
        tramwajarzy. Nie wszystkich, bo np. panie, ktore kieruja tramwajem sa w
        porzadku, ale niektórzy faceci to naburmuszone chamy (patrz wyżej) ... .
      • Gość: waldek Re: Wredni tramwajarze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 14:20
        Nie jesteś tramwajarzem oszuście, bo oni nie potrafią włączyć komputera!!!
        (nie mówiąc już o pisaniu postów)
      • Gość: Lechu Re: Wredni tramwajarze IP: *.unitel.com.pl 16.09.02, 14:43
        Gość portalu: tramwajarz napisał(a):

> Zamknij swój brudny ryj i nie waż sie nic złego pisac na tramwajarzy !!!
        > Jak ci sie cos nie podoba to mozesz jezdzic TAXI albo chodzic piechotą
        > palancie.

To nie jest wątek dla ciebie.
      • Gość: Nosferatek Re: Wredni tramwajarze IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 08:25
        To ty się wal na ryj głąbie!!! Tramwajaże (nie wszyscy oczywiście) to zwykłe
        chamy i prostaki a już w pyrlandii to przechodzi ludzkie pojecie... Faktycznie
        przydałoby się coś z tym wreszcie zrobić.
        • Gość: Marek Re: Wredni tramwajarze IP: 217.153.106.* 26.09.02, 08:41
          Trochę kultury proszę!
          Jeśli wymagasz kulturalnych tramwajarzy, sam bądź kulturalny!!!
    • Gość: Tramwajarz 2 Re: Wredni tramwajarze IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 16.09.02, 16:11

Oto właśnie chciałbym wylać swoje żale na temat wrednych i złośliwych
      pasażerów którzy w d... mają cały świati nie rozumieją tramwajarzy, którzy:
      - stojąc na przystanku na światłach nie zawsze mogą otworzyć drugi raz drzwi
      dla tych, którzy właśnie dobiegają do przystanku, ponieważ uwarunkowania
      techniczne związane z procesem zamykania drzwi w niektórych wagonach (wagony
      sprowadzane z Niemiec) przedłużyłyby znacznie czas postoju tramwaju na
      przystanku, powodując to, że tramwaj nie zdążyłby na światło. Niestety wadliwy
      sposób działania niektórych sygnalizacji nie przewiduje tzw. powtarzania
      światła, tzn. tramwaj nie dostanie drugi raz zielonego światła, dopóki nie
      nadjedzie coś z tyłu i ponownie nie załączy sygnalizacji. A wydaje mi się, że z
      punktu widzenia pasażera w środku, to raczej każdy wolałby jechać, aniżeli stać
      kolejne dwie minuty na czerwonym świetle, lub nie ruszyć wcale.

- nie zamykają drzwi tuż przed nosem, ponieważ w wagonach niemieckich i
      holenderskich drzwi się same zamykają.

Poza tym, może kiedyś sam usiądziesz za pulpitem i pokażesz mi jak zrobić
      tramwajem "piskacza"????
      Tramwaje się ślizgają, owszem, ale to zazwyczaj jesienią, kiedy z drzew spadają
      liście i są specyficzne warunki atmosferyczne, typu np; mżawka. Ale na to
      niestety nie ma mocnych i nikt z nas nie robi tego dla zabawy, bo jest to
      bardzo niebezpieczne. Nie wiem, czy zdajesz sobie w ogóle sprawę z tego, że
      tramwaj jadący z zablokowanymi kołami w poślizgu, można porównać do jazdy na
      łyżwach po lodzie.

> I mam pytanie: tramwajarze mają kanarów, by nas sprawdzali, czy uczciwie
      > kasujemy bilety. Czy możliwie jest, by podróżni mieli swoich do sprawdzania,
      > i wyciągania konsekwencji z pracy tramwajarzy?

W drastycznych przypadkach, a takie niestety się zdarzają, możesz zawsze
      napisać skargę, albo zadzwonić pod nr 995.

A jeśli Ci nadal źle, to proponuję taxi.
      • canemuto no... 16.09.02, 17:42
        ...to mam kontr-propozycje, panie tramwajarzu: moze by tak rower poprowadzic
        zamiast tramwajem powozic i sie meczyc z tymi "niewdziecznikami"??? klient nasz
        pan, ku przestrodze. pozdro.
    • Gość: kanar Re: Wredni tramwajarze IP: *.murowana-goslina.sdi.tpnet.pl 16.09.02, 22:13
      Gość portalu: Lechu napisał(a):

> Oto właśnie chciałbym wylać swoje żale na temat wrednych i złośliwych
      > tramwajarzy, którzy w dupie mają podróżnych. Tramwajarzy, którzy:
      > - stojąc na przystanku na światłach nie otworzą drugi raz drzwi dla tych,
      > którzy właśnie dobiegają do przystanku, mimo, że spokojnie zdążyliby wejść
      > przed zmianą światła,
      > - próbują robić kołami piskacze, tak, że ci, którzy nie siedzą lub nie
      > trzymają się kurczowo poręczy, lądują na podłodze lub w najlepszym wypadku na
      > tych, którzy się kurczowo trzymają poręczy,
      > - zamykają drzwi tuż przed nosem, mimo że widzieli jak biegłeś co sił.
      >
      > Jestem młody i mnie takie zachowania nieźle wkurzają, a przecież moja krzywda
      > jest nieporównywalnie mniejsza, niż np. osób po 70-tce.
      >
      > I mam pytanie: tramwajarze mają kanarów, by nas sprawdzali, czy uczciwie
      > kasujemy bilety. Czy możliwie jest, by podróżni mieli swoich do sprawdzania,
      > i wyciągania konsekwencji z pracy tramwajarzy?
      Pamietam cie,ciagle jezdzisz bez biletu,a pretensje masz do wszystkich oprocz siebie,ale kiedys nie bedziesz taki szybki i nie uciekniesz mi,tak jak zawsze uciekales kanarom z Konsolu,cwaniaczku......
    • Gość: Manius Re: Wredni tramwajarze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.02, 20:58
      Hej, Lechu!
      Piszesz rozsadnie, wiec chyba nie wierzysz ze ktos kto podpisal sie
      "tramwajarz" naprawde jest tramwajarzem ;)
      Niestety, w internecie bardzo latwo sie podszyc, ja tez moglym udwac kosmite i
      zadac przywilejow dla statkow UFO.
      Rozumiem argumenty merytorzyczne tramwajarza2 - po prostu w niektorych wagonach
      drzwi maja automat czasowy. Czasami dobiegajac trzeba ponownie nacisnac guzik.
      Odrebnym tematem jest sygnalizacja swietlna - "inteligentna inaczej"
      A ogolnie - jest roznie, ale rzadko spotykam sie z ewidentnym chamstwem
      pzdr
      Manius
      • Gość: PiotrB Re: Wredni tramwajarze IP: *.au.poznan.pl 20.09.02, 09:39
        Nie spotykam się zbyt często z chamstwem tramwajarzy. Zdarzają im się czasami
        głosne komentarze na podróżnych, ale raczej swiadczy to o braku kultury takiego
        motorniczego. Jesli chodzi o skargi, nie dzwońcie pod 995, bo to jest numer
        alarmowy Nadzoru Ruchu MPK. Dzwonić należy raczej pod ich "normalny" numer, ale
        najlepiej pisać skargi do Dyrektora ds Trakcji Tramwajowej, Pana Jana Firlika.
        Skargę trzeba odpowiednio umotywować, a wtedy na pewno otrzyma się odpowiedź. A
        motorniczym przypominam, że klient ma zawsze rację.
      • czarna_pantera_102 Re: Wredni tramwajarze 20.09.02, 17:42
        Gość portalu: Manius napisał(a):

> A ogolnie - jest roznie, ale rzadko spotykam sie z ewidentnym chamstwem

A ja myślę, że nieotwieranie drzwi na Moście Teatralnym (kiedy tramwaj stoi
        jako drugi) jest chamstwem zamierzonym. Ci, którzy jeżdżą stamtąd, wiedzą co
        mam na myśli.
        • Gość: Manius Re: Wredni tramwajarze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.02, 18:48
          O Most Teatralny miejcie pretensje do "organizatorow ruchu", a nie do
          motorniczych!
          Jezeli przystanek jest "pojedynczy" (przypominam - kiedys, dawno temu byl
          podwojny), to nie dziwie sie motorowym. Nikt nie chce stanac przed prokuratorem
          w razie jakiego nieszczescia!
          pzdr
          • Gość: tramwajarz3 Re: Wredni tramwajarze IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.09.02, 19:42
            ble ble ble
            co wy sobie myślicie że mamy lusterka panoramiczne i widzimy jak ktoś biegnie
            20 metrów z boku , a pozatym wiecie po co wybudowano przystanki żeby na nich
            poczekać na tramwaj , a jak odjedzie to następny przyjedzie za 10 minut
            Kupcie sobie rowery jak coś się wam nie podoba
            • czarna_pantera_102 Re: Wredni tramwajarze 21.09.02, 20:14
              Kiedyś widziałam na przystanku przepiękne hasło, i kiedy sobie je przypominam,
              od razu poprawia mi sie humor: "jeśli stoisz na tym przystanku już 10 minut to
              znaczy, że zwiał ci autobus". Super, no nie?
            • Gość: PiotrB Re: Wredni tramwajarze IP: *.au.poznan.pl 24.09.02, 12:43
              Gość portalu: tramwajarz3 napisał(a):
              > ble ble ble
              > co wy sobie myślicie że mamy lusterka panoramiczne i widzimy jak ktoś biegnie
              > 20 metrów z boku , a pozatym wiecie po co wybudowano przystanki żeby na nich
              > poczekać na tramwaj , a jak odjedzie to następny przyjedzie za 10 minut
              > Kupcie sobie rowery jak coś się wam nie podoba
              Motorniczy nie prowadzi tramwaju, bo ma takie hobby, tylko po to, zeby wozic pasazerow. Lepiej wiec, zeby
              tramwajarz3 lepiej przykladal sie do pracy, bo po to sa w MPK premie, zeby czasami jedna z nich stracic po skardze
              pasazera.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka