Gość: hehe Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:32 a jaki macie numer mieszkanaka bo ja 343/234 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAD MAX Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:55 TO W GNIEZNIE JEST TAKA WYSOKA NUMERACJA ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 195.42.249.* 26.01.07, 14:33 LIBRA budowala tez na Plewiskach, znajomi maja tam piec w kuchni.zabudowany. firma, ktora monotowala piece nie miala zastrzezen. a jaki macie pomysl na lazienke u gory w mieszkaniach 2poziom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Sz. Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.ppnt.poznan.pl 26.01.07, 14:47 Łazienka na górze... Wanna narożnikowa, umywalka, WC i bidet... Nic więcej nie kombinuję. Z resztą mój Tadeuszek (;-))się ze mną w 100% zgadza. Pozdrawiam Zofia Sz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 195.42.249.* 26.01.07, 15:21 czy wraz z ewentualna zmiana ustawienia scianek musimy juz podac zmiany w ustawieniu wc, wanny, prysznica itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAD MAX Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 15:54 A JAK TAM ZNAJOMI OGOLNIE OCENIAJA TO MIESZKANIE NA PLEWISKACH ?? CZY MAJA Z CZYMS JAKIES PROBLEMY ??? PEKAJACE SCIANY ALBO COS PODOBNEGO ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 195.42.249.* 26.01.07, 15:58 sa bardzo zadowoleni, problemow nie maja, jak pytalam o koszty ekspolatacji - calkiem, calkiem znosne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.153.* 28.01.07, 07:50 Dzień dobry kochani I scie dyplomatyczna odpowiedź:))) Mogłabyś nam kochana co kryje sie dokładniej pod tym określeniem całkiem całkiem znośne Dziękuje w imieniu wszystkich Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 28.01.07, 14:04 Witam, Co do pytania o pekajacych scianach czy wogole o jakich kolwiek klopotach dotyczacych mieszkan budowanych przez Libre na Plewiskach to smialo moge powiedziec...NIE MARTWCIE SIE!!!(a z tego co wiem to nawet ekipa sie nie zmianila co swiadczy o firmie) moje 2 kolezanki zamieszkuja wlasnie takowe M. nic kompletnie sie nie dzieje! nie pekaja sciany,nie zaciekaja okna,nie zawala sie dach,ma tez piec dwufunkcyjny w kuchni(nie zabudowany)i wlasciwie nigdy mnie nie razil tak ladnie ma zabudowana kuchnie! zreszta przeprowadza sie na Mlynska to pewnie sami kiedys wymienicie spostrzezenia,tylko dlaczego jeszcze nie ma jej na forummm??? :/ ale ale przeprowadza sie z racji wiekszego metrarzu oczywiscie no i kameralnej okolicy rzecz jasna :)) ...a tak wogole gdzie sa moi sasiedzi z 3-pokojowki z ogrodkiem??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Sz. Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 19:21 Witajcie! Mam pytanie do wszystkich właścicieli dwupoziomowych mieszkanek. Mianowicie, czy znaleźli już kogoś, kto robi dobre, ale w przystępnych cenach schody??? Pozdrowienia Zofia Sz. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 195.42.249.* 29.01.07, 08:28 wracajac do tematu oplat za mieszkanie - wszystko zalezy ile teraz ktos placi. ci znajomi na plewiskach placa: oplata za smieci- 7zl/os,zaliczka na biezace utrzymanie-38zl, zaliczka na fundusz remontowy-15zl,wynagr zarzadcy-26zl to jest za pow. ok.50m2.do tego wg licznika gaz, zimna woda, prąd. pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 30.01.07, 14:51 Jak narazie nie szukałam zadnych wykonawców schodów. prawdopodobne schody zrobi mi znajomy.Ale jakbym miała ekipe to dam znać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 19:18 Ja wprawdzie schodow nie potrzebuje bo mam tylko parterek ale gdyby kogos interesowalo rozprowadzenie instalacji alarmowej przewodowej, bezprzewodowej, czy tez instalacji antenowej, a moze nawet internetowej ponad to co bedzie (jesli wogole jest cos w planach) to moge polecic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 30.01.07, 20:27 a czy mozna spytac w jakim bloku parterek??? moze w 8 podemna??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 21:04 siodemkowicz...jak zauwazylem jest tu mnostwo osemkowiczow i dziesiatkowiczow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: Potyczki slowne IP: *.icpnet.pl 07.02.07, 08:04 Witam, Nie wierze,ze dajecie sie wciagnac w jakies bezsensowne gierki slowne z jakimis ludzmi...!!! jak ktos chce kupic na Mlynskiej mieszkanie to sobie kupuje a jak nie to nie kupuje,jak ktos chce zalozyc sobie zaluzje to sobie zaklada czy jest to celem bezpieczenstwa czy tez zaciemnienia czy jeszcze moze celem zasloniencia sobie widoku na LWN mialabym to totalnie w pompie :)nie odpisujcie wogole ludziom,ktorzy to krytykuja...ile macie lat???? Wchodzac tu wieczorem chcialabym przeczytac naprawde cos fajnego i milego:) ...A tak tutaj bylo milo... Pozdrawiam wszystkich mam nadzieje fajnych sasiadow!!! ...aaa i jeszcze chcialam zapytac kolege cygana w jakim bloku kupil mieszkanko bo nadal szukam sasiadow z dolu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Sz. GE Money Bank IP: *.ppnt.poznan.pl 31.01.07, 14:29 Czy ktoś brał kredyt w GE Money Banku na całość inwestycji??? Mam pytanie związane z marżą. W jakiej wysokości bank wpisał ją w umowie??? Bo mi 1,6% i to mnie martwi, pomimo, że całkowite oprocentowanie wynosi 3,5%. Jestem ciekawa czy jest szansa, żeby z nimi negocjować, żeby wpisali niższą marżę (obniżyli ją)... Pozdrawiam Zofia Sz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nori76 Re: GE Money Bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:27 3,5% ??? ... chyba we franku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: GE Money Bank IP: 85.134.146.* 01.02.07, 01:59 Czołem sąsiedzi Nie chec sie tu wymadrzać, ale podobno stare bankowe prawidło głosi ze kredyt zawsze należy brać w tej walucie którą sie zarabia, lub w walucie słabszej niż ta którą zarabiasz ( czyli np zarabiaszw eur bierzesz w pln). Wiem ze już pewnie wszyscy po decyzjach o przyznaniu kredytu, ale tak chciałem tylko informacyjnie moze komuś sie to przyda Pozdrawiam wszystkich a szczególnie blok nr 8. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Sz. Re: GE Money Bank IP: *.ppnt.poznan.pl 01.02.07, 08:49 Witajcie! Już sobie wszystko wyjaśniłam z bankiem, także...pełen luuuuuuuz. A jeśli chodzi o to moje oprocentowanie, to oczywiście, że jest to kredyt w CHF:-) A tak na marginesie, to już się nie mogę doczekać kiedy zacznę meblować mieszkanko:-))) Pozdrawiam Zosia Sz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: GE Money Bank IP: *.icpnet.pl 01.02.07, 08:55 Witam, Czyli jak zaraniamy w PLN to kredyt w CHF jak najbardziej tak??? Zosiu a co z ta marżą wytlumacz mi,bo ze srednio 3,5% w CHF a w PLN 5,5% to wiem a skad u Ciebie te 1,6%??? nie rozumiem ;/ Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Sz. Re: GE Money Bank IP: *.ppnt.poznan.pl 01.02.07, 11:44 Ponieważ GE wylicza sobie LIBOR na podstawie średniej z trzech miesięcy, które na dzień dzisiajeszy wynosi 1,9%. I do tego marża 1,6%, co razem daje całkowite oprocentowanie kredytu w wysokości 3,5%. Inne banki LIBOR przyjmują z ostatniego dnia trzymiesięcznego okresu a nie biorą średniej. Dlatego GE sobie to nadrabia wyższą marżą... ale gdyby Cię to interesowało bliżej to polecam iść bezpośrednio do banku:-) ja byłam wczoraj i wszystko mi świetnie wyjaśnili. Poza tym marżę mają malejącą... Pozdrawiam Z.Sz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: GE Money Bank IP: 195.42.249.* 01.02.07, 14:43 srednio 3,5% na kredycie w CHF, 5,5% w PLN. skad to? LIBOR 3M CHF+marza, WIBOR 3M PLN+marza. a wiec mamy np. LIBOR 3M z 29.12.06 = 2,10 + marza na poziomie 1,40 i wtedy mamy 3,50. oczywiscie jesli LIBOR czy WIBOR bedzie sie zmienial to oprocent.bedzie sie zmienialo... pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: GE Money Bank IP: *.icpnet.pl 01.02.07, 18:35 Nooo teraz jak pojedziemy do naszej doradczyni to bede wiedziec o co chodzi wreszcie :))) pieknie wytlumaczone...dzieki!!! Obysmy sobie byli wszyscy tak pomocni na miejscu! Nie chce wziasc kredytu w GE bo oni od razu pobieraja oplate za brak wkladu wlasnego (jakies 1700zl)a po co jak moge to przeznaczyc na wystroj mieszkania a w innym banku (np.Milenium) zaplacic ta kwote za 3 lata...nie wiem chyba dobrze mysle (chcialabym miec juz to za soba!) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablica690 Re: Millennium IP: *.icpnet.pl 01.02.07, 20:06 Brak wkładu własne inaczej zwany ubezpieczenie niskiego wkładu - i to chyba w każdym banku jest płatne....ale spokojnie...ja przeanalizowałam kilka banków i wybrałam najlepszą dla Mnie oferte. Ja wybrałam Millennium - jestem zadowolona - profesjonalna obsługa, i nie musiałam nic załatwiac z Libry bo p. Paweł sam wszystko załatwił. Z czystym sumieniem polecam Millennium ja oporcentowanie w dniu podpisania umowy miałam 3,2 %. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: Millennium IP: *.icpnet.pl 02.02.07, 07:57 Tak ja wiem,ze wszedzie sie to placi...my tez wybralismy Millenium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aglok Re: Millennium IP: 217.8.186.* 05.10.07, 16:12 W Millenium profesjonalna obsluga, ale tylko przy zalatwianiu kredytu. Potem niestety przejścia z bieżącą obsługą. Ja od pół roku walczę, żeby Millennium nie ściągało ze mnie ubezpieczenia do karty debetowej. Moj wniosek o rezygnację z ubezpieczenia przepadł w tym ich bałaganie, na odpowiedź na reklamację czekam 2 miesiące(powinni odpowiedzieć w 2 dwa tygodnie), a dla pracownika oddziału zadaniem przerastającym siły jest skontaktowanie się z osobą, która tę reklamację powinna rozpatrywać. DNO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rhb Re: GE Money Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 23:22 GE Money Bank polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: GE Money Bank IP: 85.134.176.* 27.02.07, 00:54 Czolem sąsiedzi 2 tygodnie temu jak byłem na budowie to podchodzili juz pod zakończenie murów mieszjkań na parterze i wyglądła jakby mieli lać stropy. Czy wie ktos jak to teraz wygląda???? Przez dwa tygodnie prace mogły sie juz ładnie posunąć. Czekam na wiesci Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: GE Money Bank IP: *.man.poznan.pl 27.02.07, 07:35 Ostatnio byliśmy 25 lutego i wygląda, jakby mieli w każdej chwili zaczynać stropy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nori76 Re: postep robot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 19:22 bylem dzis na miejscu naszej budowy i musze stwierdzic ze mury pna sie do gory :) mimo deszczowej pogody praca wre ! ... milo popatrzec, niestety nie mialem aparatu zeby uwiecznic ten stan, moze nastepnym razem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 04.02.07, 21:27 Co tu taka cisza....???Czy ktos z pierwszego etapu chce zalożyc żaluzje antywłamaniowe??Bo mysle,że można by było skrzyknąć sie i hurtowo pozakladać takowe żaluzje...co może nas wyjśc taniej.Trzebaby było zorientowac się kto montuje okna i zagadać o założenie żaluzji. Co Wy na to moim mili sąsiedzi?? Czekam na jakąkolwiek odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimoza Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 04.02.07, 22:07 żaluzje zew sa wyjątkowo brzydkie i żadną przeszkodą nawet dla pzreciętnego złodzieja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimoza Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 04.02.07, 22:09 Jak długo czeka sie na kredyt w Millenium? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtus_83 Foto Forum Naszego Osiedla 04.02.07, 22:23 Witam Na FotoForum umieściłem kilka zdjęć z dnia 4.2.2007. Są to zdjęcia z pierwszego etapu. Pozdrawiam fotoforum.gazeta.pl/5,2,wojtus_83.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Sz. Re: Żaluzje zewnętrzne IP: *.ppnt.poznan.pl 05.02.07, 11:27 Witam! Ja co prawda jestem z II etapu, ale byłabym zainteresowana takim hurtowym kupnem żaluzji zewnętrznych :-) A mury I etapu pięknie pną się w górę :-))) Miejmy nadzieję, że niedługo będzie widać II etap ponad ziemią :-) Pozdrawiam Zosia Sz. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtus_83 Re: Żaluzje zewnętrzne 05.02.07, 11:50 Jak podpisywalismy umowe z Libra Pan prezes powiedzial ze rolety zewnetrzne musza byc wykonane przed otynkowaniem i ze takie rolety moze tylko zalozyc firma narzucona przez libre.Dla mnie to jest bez sensu zeby libra mi mowila kto ma zakladac zaluzje.Podejrzewam ze ta ich firma nie bedzie zbyt tania.Prezes obiecal ze do tego tematu jednak wrocimy.Czy ktos z was rozmawial juz libra na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
stonix Linie wysokiego napiecia 05.02.07, 12:20 Zastanawiają mnie linie wysokiego napięcia biegnące w odlegości okolo 200-300m od ulicy Młyńskiej. Czy ktoś sprawdzał wpływ tych instalacji na okolice? Nie chodzi oczywiście o wplyw na krajobraz, ale o wplyw generowanego pola elektromagnetycznego na okolice. Czy odleglosc jest w pelni bezpieczna dla osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nori76 Re: Linie wysokiego napiecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 12:43 temat byl poruszany swego czasu. Pole elektromagnetyczne otacza nas z kazdej strony a nie wspomne juz o polu wsrod sterty kabli przedluzaczy...ale jak zgubna potrafi byc ludzka nieswiadomosc... lepiej upierac sie nad linia WN Odpowiedz Link Zgłoś
stonix Re: Linie wysokiego napiecia 05.02.07, 14:09 Gość portalu: nori76 napisał(a): > temat byl poruszany swego czasu. Pole elektromagnetyczne otacza nas z kazdej > strony a nie wspomne juz o polu wsrod sterty kabli przedluzaczy...ale jak zgubn > a > potrafi byc ludzka nieswiadomosc... lepiej upierac sie nad linia WN Nie do konca rozumiem co chcesz przez to powiedziec... "ale jak zgubna potrafi byc ludzka nieswiadomosc... lepiej upierac sie nad linia WN". Z calym szacunkiem dla Twojej wiedzy z zakresu elektromagnetyki, porownywanie pola elektromagnetycznego generowanego przez przedluzacz, tudzież telefon komorkowy z polem elektromagnetycznym towarzyszacym linia energetycznym biegnacym w Komornikach jakos mnie nie przekonuje. Liczylem na bardziej rzetelne argumenty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Linie wysokiego napiecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 14:27 Ta linia jest w takiej odleglosci od osiedla, ze nie powinna byc brana pod uwage (chyba ze ze wzgledow estetycznych). Zadne jej dzialanie nie dotrze do osiedla - wiadomosci potwierdzone przez osobe znajaca sie na rzeczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nori76 Re: Linie wysokiego napiecia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 17:41 kolego STONIX... powiedz co Ciebie przekona??? Zamow sobie audyt energetyczny, Panowie (ostatnio tez Panie) przyjda, pomierza, zaplacisz, dostaniesz ladnie na wydruku co i jak. Wtedy proponuje byc filozofem i pisac duperele ze Ciebie argumenty nie przekonuja. Sie unioslem, sorry ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Linie wysokiego napiecia IP: 85.134.146.* 05.02.07, 22:32 Czołem kochani odnosnie zaluzji zewnętyrznych...to proponowałbym poczekac do momentu kiedy mieszkania beda nasze, wtedy pan prezes to może przyjsc i powiedziec czy mu sie podoba czy nie....nikt nie bedzie nam narzucał jakiego wykonawce trzeba wybrac. Naprawde nie musimy korzystać z usług pana któy chodzi z naszym prezesem na wódke. Ja bym czekał do końca Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimoza Re: Linie wysokiego napiecia IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 03:12 Czy zakładacie żaluzje po to zeby przez okno nie było widać słupów WN? bo innego zastosowania nie widzę uważam, za głupie twierdzenie, że takie cos uchroni kogoś przez włamaniem albo gorącem w lecie. Od włamań jest ochrona, od gorąca klimatyzacja:) A jeśli chodzi o watek WN, Stonix podjąłeś bardzo wazny wątek, ale Twoi sąsiedzi są tak zajęci dekorowaniem swoich mieszkań żaluzjami, ze zupełnie tego nie zauważyli. Polecam Ci artykuły dostępne w necie na temat WN w Borówcu i protestach całej wsi, kiedy postanowiono im coś takiego wybudować w sąsiedztwie. Pamiętam, ze mieszkańcy Borówca w ramach protestu powoływali sie na medyczne statystyki z których jasno wynika wzrost zachorowalności na białaczkę wśród dzieci mieszkających w pobliżu WM. Nie pisze tego aby Cię straszyć, lecz abys zorientował sie w pewniejszym źródle niż forumowicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Sz. Re: Linie wysokiego napiecia IP: *.ppnt.poznan.pl 06.02.07, 09:17 Witajcie! Po pierwsze - nie podobają się Wam LWN w pobliżu osiedla to po prostu nie kupujcie tam mieszkania. Osobiście czytałam bardzo dużo artykułów na temat sąsiedztwa z LWN zanim podpisałam umowę z LIBRĄ i po ich przestudiowaniu (oraz po konsultacjach z fachowcami) podpisałam umowę bez wahania. Po drugie - osoba, która wypowiada się na temat żaluzji zewnętrznych w samych negatywach - tak naprawdę chyba nie ma na to funduszu i próbuje wszystkich do nich zniechęcić. Mam żaluzje zewnętrzne w obecnym domu i jak najbardziej chronią przed ciepłem w lecie (jest o wiele niższa temperatura jak są zasłonięte). A jeśli chodzi o włamania - oczywiście, że nie są zabezpieczeniem przed złodziejami, ale zawsze utrudniają dostęp do mieszkania. Ale to jest tylko moje zdanie, którym zechciałam się z Wami podzielić:-) Jak komuś się nie podoba to tylko i wyłącznie jego sprawa. A jeśli chodzi o podejście MAD MAXA do sprawy LWN... Gratuluję poczucia humoru :-) jak widać niektórzy nie są na tyle kumaci, żeby je zrozumieć i spojrzeć na wszystko z przymróżeniem oka ;-) Pozatym sami pewnie mają podpisaną umowę z LIBRĄ (bo już przecież nie ma wolnych mieszkań) więc uważam, że nie ma nad czym się rozwodzić... i teraz gdybać - bo jest na to trochę za późno. Trzeba było - tak jak ja - dowiadywać się o negatywnych skutkach ZANIM podpisało się umowę. Pozdrawiam z uśmiechem na twarzy... Zofia Sz. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAD MAX Re: Linie wysokiego napiecia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 11:16 NO BRAWO NAREŚCIE KTOŚ KTO MA POCZUCIE HUMORU ! ZGADZAM SIE Z TOBA ZOFIO I NAJLEPIEJ ZEBY DRZWI TEZ NIE MONTOWAC BO I TAK NIE POWSTRZYMAJĄ ZŁODZIEI A BRZYDKO WYGLĄDAJĄ !!! ŻALUZJE ANTYWŁAMANIOWE SŁUŻĄ DO TEGO ( JAK SAMA NAZWA WSKAZUJE )ABY MAXYMALNIE UTRUDNIĆ WŁAMANIE DO MIESZKANIA I ARGUMENTY MIMOZY SĄ TAK DURNE ŻE SZKODA GADAĆ !!! JESTEM ZA MONTOWANIEM TAKICH ZALUZJI ZE WZGDLEDU NA WIEKSZE BEZPIECZENSTWO I KOMFORT W LECIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Linie wysokiego napiecia IP: 85.134.146.* 06.02.07, 13:02 Argumenty mimozy są durne bo mimoza jest durna...więc jak o sie mówi nie ma cudów. A pozatym, temat WN juz dawno był na tym forum omawiany wiec każdy kto był zainteresowany już dawno zdązył zaięgnąć informacji. Ale dzięki Ci mimozo...ale tak Ci powiem w tajemnicy że zbyt błyskotliwa to Ty nie jestes. No cóż ale nie kazdy musi prawda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nori76 Re: Linie wysokiego napiecia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 16:56 Popieram zdanie zwolennikow zaluzji "out". Pragne jednak wspomniec iz montowanie zaluzji "antywlamaniowych" nalezy rozwazyc pod wzgledem kosztow jej naprawy w przypadku proby wlamania. Bardzo to istotna rzecz o czym wiem z doswiadczenia pracy w swojej firmie. Polecam wersje zaluzji typowych z podlaczeniem do alarmu. Ale to tylko opcja i oczywiscie potwierdzajaca ze zaluzje jak najbardziej, chyba ze zastanowimy sie nad ochrona obiektu, choc wowczas napewno aspekt ochrony przed sloncem w lecie nadal pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimoza Re: Linie wysokiego napiecia IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 17:30 Nori dziękuję:) Co do nazwy, która często pada na tym forum "żaluzje antywłamaniowe" na nic nie wskazuje tak samo jak nazwa "interwencja pokojowa w Iraku" "latem jak jest za goraco to mozna spuscic zaluzje zewnetrzne i bedzie chlodniej", ale za to trzeba bedzie wlaczyc wszystkie zarowki w chacie zeby sie nie wywalic i zrobi sie znow goraco, bo zarokwi sie nagrzewaja pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasyl cygan Re: Linie wysokiego napiecia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 21:31 jestem nowy na forum a wczoraj podpisałem umowę z bankiem na kupno mieszkania na ul. młyńskiej ( fajna ulica mam z nią miłe skojarzenia ) . Od razu co rzuca sie w oczy to wrogość mieszkańców a właściwie mimozy która tu wiedzie prym w obrażaniu ludzi na forum. POWIEM KRÓTKO JESTES BAMBERĄ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Linie wysokiego napiecia IP: 85.134.146.* 06.02.07, 23:51 Witam Was kochani Zauważcie to ze dopóki mimoza nie pojawiął sie na forum to było naprawde konstruktywnie i pokojowo. Ona ma jakies problemy emocjonalne, lub poprostu mąz ją zaniedbuje, lub go nie ma i rozpaczliwie szuka jakiegos głupka który zauważy coś ciekawego w tym ogarniętym jadem małym człowieczku. Dajmy sobie spokój z tą melepetą i wrócmy do konstruktywnych rozmów. Do Ciebie mieszjąca zakompleksiona gwiazdo- - wyobraź sobie że mam mnóswto argumentów lecz szkoda mi tracić czas na takiego robaka jak Ty. Pozdrawiam wszystkich starych i noweych przyjaxnie nastawionych forumowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Sz. Re: Linie wysokiego napiecia IP: *.ppnt.poznan.pl 07.02.07, 08:05 Popieram moich poprzedników :-) Powróćmy do poważnych problemów, którymi zajmowaliśmy się jeszcze nie tak dawno. A Ty Mimozo: spadaj tam skąd przyszłaś! Obrażać Cię będę ilekroć Ty będziesz obrażać tutaj innych, Ty pierduśnico! Pozdrawiam wszystkich nowych i starych sąsiadów PRZYJAŹNIE nastawionych do życia:-) Zosia Sz. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimoza Re: Linie wysokiego napiecia IP: *.icpnet.pl 07.02.07, 12:22 "A Ty Mimozo: spadaj tam skąd przyszłaś!" Obawiam się, że to nie takie proste, bo pisać każdy może i to co chce Musze także powiedzieć drogim sąsiadom, ze ich domorosła psychoanaliza zwala mnie z nóg! Skoro temat żaluzji wywołuje w forumowiczach tak negatywne emocje co będzie jak przyjdą prawdziwe problemy? Otoż MADMAX czekałam na to zdanie " że jak ktos nie chce to ma sobie zaluzji nie zakładac", ponieważ przez cały czas niektóre osoby dązyły do tetgo aby założyli je wszyscy mieszkańcy i nikt ich nie pytal czy tego chcą czy nie. Pozwód jest mi dobrze znany, otóz za 100 % założonych żaluzji na tym osiedlu obiecywano znizki przy montazu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nori76 Re: Linie wysokiego napiecia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 16:50 Mimoza !!! KOCHAM TAKICH JAK TY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: Żaluzje zewnętrzne IP: *.icpnet.pl 05.02.07, 15:40 Witam, Wczoraj własnie rozmawialam ze znajomymi,ktorzy kupili mieszkanie w Dąbrowie czy Dąbrówce i tez niestety jest tak,ze wykonawcą bedzie firma narzucona przez develowera ale wymyslili,ze beda montowac tylko kasety a mechanizm i reszte montowac im bedzie kolega zajmujacy sie oknami,bo LINEA rzuciła za wszystko kosmiczna kwote! (namiary na kolege moge dac,rozmawialismy o cenach ale nie przywiazywalam wagi wiec nie bede strzelac) Odpowiedz Link Zgłoś
karmazyna Re: Żaluzje zewnętrzne 06.02.07, 13:35 witam:) jestem zdziwiona tym co tu piszesz,bo jak ja rozmawiałam w sprawie zalozenia zaluzji (coprawda jestem przyszła mieszkanka Soplicowa-szeregi Libry)to pan Prezes mówił,ze możemy jakąkolwiek ekipę wziać do zainstalowania rolet zewnętrznych,tylko trzeba poinformowac Librę wcześniej a oni ustalą termin kiedy ta firma moze wejsć na budowę instalowac rolety podtynkowe...ale moze zasada jest inna w przypadku mieszkan w bloku...chociaz osobiscie nie widze roznicy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimoza Kaowcy na forum??? IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 14:07 Do Zofii:otóz klamka nie zapadła, bo mieszkanie można sprzedac. Poza ty zastanawiam sie kto wydaje zgody na budowanie domow w niebezpiecznej odległosci? Poza tym (tak Zofio to dwa wyrazy a nie jeden jak u Ciebie) własnie żaluzje to półśrodek, a jak wiadomo półśrodki kupują Ci, których nie stać na porządne rozwiązania. Moi obecni sąsiedzi maja żaluzje zewnetrzne, na które zdecydowali sie, bo nie stac ich na profesjonalny alarm jaki ja posiadam i połacanie comiesięcznych faktur:) Do Obserwtor : no cóz brak konstruktywnych argumentów zawsze kończy sie obrażaniem. MADMAX Ciebie pozdrawiam i zycze nadal dobrego humoru Nie mniej to forum zostało opanowane przez kaowców w osobie np Zofii(jesu)i kazdy kto ma inne zdanie jest natychmiast linczowany. Ale ja Was olewam, świadczy o waszym braku kultury i niskim polocie(umiecie tylko wciskać w ziemie przeciwnika) a zocha nawet z polskim ma problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Sz. Re: Kaowcy na forum??? Tak! Mimoza!!! IP: *.ppnt.poznan.pl 06.02.07, 14:39 Po pierwsze - sama sobie zaprzeczasz... Obrażać zaczynasz TY!!! Co bardzo mi się nie podoba... Nie po to jest to forum. Po drugie - Ja - jeśli coś mi się nie podoba (coś mnie nie interesuje) to po prostu nie zabieram na ten temat głosu - w odróżnieniu od Ciebie - nikt Ci nie każe zakładać antywłamaniowych rolet zewnętrznych (sama nazwa wskazuje na ich zastosowanie) więc nie wiem skąd w Tobie tyle złości. Hmmmm... można tylko przypuszczać, że nie jesteś spełniona w swojej życiowej roli i dręczą Cię kompleksy!!! POZA TYM - wyjaśnij może - nie tylko mi - co to znaczy "połacenie"??? Bo komuś zwracasz uwagę na błędy a sama je popełniasz!!! A uważam, że Twój nick mówi sam za siebie. Mam tylko nadzieję, że nie będziesz naszą sąsiadką, bo chyba tu nie pasujesz... A MY KOCHANI SĄSIEDZI WRÓĆMY DO POWAŻNYCH SPRAW, NA KTÓRYCH CO NIEKTÓRZY SIĘ NIE ZNAJĄ. (Swoją drogą ciekawe, kto pomaga mimozie w odpalaniu kompa, bo aż tak mądra to ona nie jest). Pozdrawiam wszystkich :-) oprócz mało inteligentnej Mimozy!!! Buziaki Zocha Sz. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Kaowcy na forum??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 15:12 ??? Mimozo pytasz się o sprawy związane z osiedlem co siadczy o tym, ze jesteś zainteresowana zakupem tu mieszkania (w przeciwnym razie by Ciebie to nie interesowalo). Jak wszystkim wiadomo wolnych mieszkan tu juz nie ma... W nastepnym Twoim liscie piszesz "Do Zofii:otóz klamka nie zapadła, bo mieszkanie można sprzedac."... czyzbys sie spozniła a teraz chcesz zniechęcic kogos i odkupic jego mieszkanko? Nieladnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimoza Re: Kaowcy na forum??? IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 16:41 Zocha przestrzegam Cię przed pisaniem kolejnych bzdur. Zdaj sobie sprawę, ze to forum czyta setki ludzi i wyrokowanie, ze ktoś jest mało inteligentny i niezadowolony z życia, zakompleksiony, ponieważ nie gustuje w żaluzjach zewnętrznych stawia Cię na prawdę w złym świetle. Nie interesuje mnie Twoja postawa, czy zabierasz głos jeśli coś Ci się nie podoba czy nie. Na autorytet trzeba sobie ciężko zapracować. Co to znaczy "Mam tylko nadzieję, że nie będziesz naszą sąsiadką, bo chyba tu nie pasujesz... " Kim jesteś Zocha (poza tym, ze jesteś analfabetką -co udowodniłaś . W następnym poscie zdradziłaś się wesoło, ze nie odróżniasz literówki od orta) żeby decydować kto ma mieszkać na tym osiedlu? Co do żaluzji zew. uważam, ze osoby zainteresowane powinny je sobie założyć i nie ingerować w decyzje pozostałych mieszkańców. Ludzie kupili sobie mieszkanie za własne pieniądze, a zatem są jego właścicielami i nie należy ich uszczęśliwiać, każąc im płacić po raz kolejny za coś co może im zwyczajnie nie podobać pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAD MAX Re: Kaowcy na forum??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 21:09 MIMOZO REASUMUJĄC TO WSZYSTKO TO WLAZŁAŚ NA FORUM ZACZEŁAŚ NA NIM MIESZAĆ , CISZNIESZ KAŻDEMU KTO MA INNE ZDANIE OD CIEBIE , UWAŻASZ SIE ZA ZNAWCZYNIE WSZYSTKICH TEMATÓW I ARYSTOKRATKĘ Z WYŻSZYCH SFER I NIE WIADOMO JAK NADZIANĄ "a jak wiadomo półśrodki kupują Ci, których nie stać na porządne rozwiazania" "stac ich na profesjonalny alarm jaki ja posiadam i płacanie comiesięcznych faktur " . NAGLE WYLATUJESZ Z JAKĄŚ "POKOJOWĄ INTERWENCJĄ W IRAKU "( EKSTRA PORÓWNANIE DO ŻALUZJI !!! ). OGÓLNIE JAK NIE CHCESZ ŻALUZJI TO ICH NIE ZAKŁADAJ , NIE PISZ FARMAZONÓW KTÓRE MIJAJĄ SIĘ Z PRAWDĄ I PŁAĆ OCHRONIE COMIESIĘCZNE RACHUNKI ( PROFESJONALNI ZŁODZIEJE ZAŁATWIĄ CI CHATĘ ZANIM KTOŚ Z OCHRONY SAMOCHÓD ODPALI ) !!! POZDRAWIAM I ŻYCZĘ CI UDANEGO ŻYCIA NA OSIEDLU PRZY UL. MŁYŃSKIEJ !!! BEZ POWAŻANIA WŚCIEKŁY MAX !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nori76 Re: Foto Forum Naszego Osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 12:54 Dzięki za zdjęcia !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: zmiany w projekcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 14:32 Czy ktos rozmawial moze z Libra na temat przesuniecia pieca lub umiejscowienia umywalek itp. Czy jest to mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAD MAX LINIA WN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 15:08 LINIA WYSOKIEKO NAPIĘCIA JAK NARAZIE JEST NIECZYNNA Z TEGO WZGLEDU ZE JEST TO LINIA REZERWOWA I PRZEZ NASTEPNE PARENAŚCIE LAT NIC NAM NIE GROZI A PÓŻNIEJ TO MOZE ZOSTANIEMI X-MENAMI ( MYSLE ZE KAZDEMY PRZYDA SIE TRZECIA RĘKA LUB TRZECIE OKO EWENTUALNIE OGON ALBO MOŻLIWOŚĆ PRZYCIĄGANIA METALOWYCH RZECZY ) !!! POZDRO ! Odpowiedz Link Zgłoś
stonix Re: LINIA WN 05.02.07, 15:27 Gość portalu: MAD MAX napisał(a): > LINIA WYSOKIEKO NAPIĘCIA JAK NARAZIE JEST NIECZYNNA Z TEGO WZGLEDU ZE JEST TO > LINIA REZERWOWA I PRZEZ NASTEPNE PARENAŚCIE LAT NIC NAM NIE GROZI A PÓŻNIEJ TO > MOZE ZOSTANIEMI X-MENAMI ( MYSLE ZE KAZDEMY PRZYDA SIE TRZECIA RĘKA LUB TRZECIE > > OKO EWENTUALNIE OGON ALBO MOŻLIWOŚĆ PRZYCIĄGANIA METALOWYCH RZECZY ) !!! > POZDRO ! Swietne poczucie humoru, po prostu nie będę wchodził w dyskusje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAD MAX Re: LINIA WN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 15:38 WYLUZUJ KOLEGO DO TEGO TRZEBA PODEJSC Z ODPOWIEDNIĄ REZERWĄ ! TAK JAK WSPOMINAŁEM LINIA WN JEST AKTUALNIE NIECZYNNA , CZYNNA MOZE BYC ZA JAKIES 5-10 LAT. PRAWIDŁOWA ODLEGŁOŚĆ OD TAKIEGO NAPIECIA POWINNO WYNOŚIĆ O.K 500 METRÓW LECZ TAK W RZECZYWISTOŚCI LINIA WN A W ZASADZIE JEJ NEGATYWNY WPŁYW NA ODDZIAŁYWANIE CZŁOWIEKA TO MIT KTÓRY JEST UDOWODNIONY NAUKOWO LINIA TAK NIE MA WIEKSZEGO WPLYWU NA NIC !!! Odpowiedz Link Zgłoś
stonix Re: LINIA WN 05.02.07, 16:09 Gość portalu: MAD MAX napisał(a): > WYLUZUJ KOLEGO DO TEGO TRZEBA PODEJSC Z ODPOWIEDNIĄ REZERWĄ ! TAK JAK > WSPOMINAŁEM LINIA WN JEST AKTUALNIE NIECZYNNA , CZYNNA MOZE BYC ZA JAKIES 5-10 > LAT. PRAWIDŁOWA ODLEGŁOŚĆ OD TAKIEGO NAPIECIA POWINNO WYNOŚIĆ O.K 500 METRÓW > LECZ TAK W RZECZYWISTOŚCI LINIA WN A W ZASADZIE JEJ NEGATYWNY WPŁYW NA > ODDZIAŁYWANIE CZŁOWIEKA TO MIT KTÓRY JEST UDOWODNIONY NAUKOWO LINIA TAK NIE MA > WIEKSZEGO WPLYWU NA NIC !!! OK luzuje, po prostu Twoj zart nie byl jak dla mnie smieszny. A tak na marginesie skoro "LINIA WN A W ZASADZIE JEJ NEGATYWNY WPŁYW NA ODDZIAŁYWANIE CZŁOWIEKA TO MIT KTÓRY JEST UDOWODNIONY NAUKOWO LINIA TAK NIE MA WIEKSZEGO WPLYWU NA NIC", to po co "PRAWIDŁOWA ODLEGŁOŚĆ OD TAKIEGO NAPIECIA POWINNO WYNOŚIĆ O.K 500 METRÓW". Troche jakbyś sam sobie przeczył? Może po prostu już podpisałeś umowę i nie pozostaje nic innego jak w to wierzyć :)? (to tez taki niesmieszny zart). Tak czy siak, jestem troche spokojniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAD MAX Re: LINIA WN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 17:01 WG. MITU TA ODLEGŁOŚĆ POWINNA WYN OSSIĆ 500 METRÓW !!! I TYLE NA TEN TEMAT MOJA BABCIA ZYJE JUZ 85 LAT 40 METRÓW OD LINI WN I MA SIE SWIETNIE I CHCIALBYM DOZYC JEJ WIEKU MYSLE ZE TO TYLE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAD MAX Re: LINIA WN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 17:02 A TWOJ ŻARCIK BYŁ NAPRAWDE DOBRY SPKO Z CIEBIE GOŚĆ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 12:39 Diablica to dobry pomysl tylko czy Libra sie zgodzi aby zrobic wneke nad oknem na te zaluzje? Inaczej to bedziemy miec mechanizm podczepiony nad oknem co juz nie wyglada tak ladnie, wiesz cos na temat stanowiska Libry w tej kwestii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 19:06 Myslę,że trzeba popytać o żaluzje 'antywlamaniowe" z fachowcami. Na rynku jest sporo oferowanych żaluzji różnego typu (ja niestety nie jestem w tej dziedzinie obeznana) ale moge przedzwonić do prezesa i porozmawiać z nim o montazu takowych żaluzji..oczywiscie przez wybraną przez nas firmę. A tak w ogóle po co te przepychanki słowne??? Forum stworzone jest po to abysmy mogli wymieniac sie swoimi obawami ewentualnie pomyslami. Mimozo.....po co mieszasz na forum..i obrazasz innych...widzę ,ze do kazdego masz "coś"Jesli nie kupiłas mieszkania na Młyńskiej to prosze abys nie wypowiadala się tak jak nasz wcześniejszy "kolega" hehe.A może jestes jego żoną:) Serdecznie pozdrawiam Wszytkich przyszlych eszkańców Młyńskiej oraz Mimozę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Czy ktos decyduje sie na wymiane pieca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 13:30 propowanego przez Libre na inny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komorczanin Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 07.02.07, 13:43 Ja widzę, ze tu sie mimoze obraża, od chwili jak skrytykowała te nieszczęsne rolety. Rzeczywiście sąsiedztwo pozostawia wiele do życzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 07.02.07, 14:20 To nie chodzi o rolety...a o brak kultury osobistej w stosunku do innych ludzi.Nikt nie obraża jej,za to że nie podoba jej sie ten pomysl. Padła tylko propozycja zalożenia żaluzji...a ona wyskakuje z takimi tekstami.Poprostu mogla powiedzic,ze nie chce i sprawe uwazam za zakończoną. Nikt jej nie narzuca nic.A czy ona w ogole kupila tam mieszkanie. Bo jesli nie to nie widze powodu,żeby wypowiadała się tutaj na forum w jakiejkolwiek spawie Nie specjalnie Mnie i jak widac innych obchodzi to co ona na ten temat mysli. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komorniczanin Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 07.02.07, 15:20 Diablico albo nie czytałaś tych wypowiedzi albo piszesz to co Ci jest akurat na rękę. O kulturze osobistej rozmówców mimozy nawet nie będę się wypowiadał. Nazywają mimoze robakiem, ćwierćinteligentem etc bo napisała, ze stać ją na alarm, a przecież Zofia SZ pierwsza zarzuciła mimozie , ze nie che rolet bo pewnie nie ma na nie pieniędzy. Zatem jednak ktoś inny rozpoczął tę niemiła dyskusję, w trakcie której mimoza przypomniała tylko, ze założenie rolet jest suwerenną decyzją. Uważam jednak, ze to ważny wątek bo jowialna , familiarna Zofia Sz mająca zwyczaj zwracania się do nas per "kochani" czy madmax zawsze happy odsłonili swoje prawdziwe twarze. To mój ostatni wpis na tym forum , spadam stąd. Zachowam tez dużą rezerwę w poznawaniu sąsiadów w realu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAD MAX komorniczanin = mimoza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 15:41 CHYBA NIKT NIE MA WATPLIWOSCI ZE KOMORNICZANIN I MOMOZA TO JEDNA I TA SAMA OSOBA !!! BRAWO MIMOZO MUSISZ SAMA SIEBIE BRONIĆ ( LUB MASZ TRUDNE DO WYLECZENIA ROZDWOJENIE JAŹNI ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka STOP!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 16:37 Bardzo proszę żeby juz nie kontynuować tematu żaluzji bo nie moge tego czytać! Każdy ma prawo do własnego zdania a wyrażaniu opinii służy właśnie to forum! Nikt tu nie ma racji... bo każdy rację ma! Jeżeli ktoś ma inne zdjanie niż my nie jest to powodem do obrzucania go wyzwiskami (dotyczy zarówno jednej jak i drugiej strony)! Ja zawsze jestem otwarta na wszystkie opinie- pozwala mi to podjąć właściwą decyzję! Pozdrawiam mieszkańców nie biorących udziału w tej jałowej dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 07.02.07, 16:30 Nie wiem dlaczego masz dystans do poznawania sąsiadow. Myslę,że fajnie by było poznać sie w realu. Ja tam nie mam nic przeciw temu. Co do innych ludzi nie bede sie wypowiadać i nikogo obrażac....bo nie o to chodzi na tym foru.Ja tam chętnie poznam wszystkich fajnych ludzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.crowley.pl 07.02.07, 19:12 Poczytajcie sobie ten atek wiochmeni: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=441&w=33538564&wv.x=2&a=56899630 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablica690 Re: Do hehe IP: *.icpnet.pl 07.02.07, 19:36 Pomyliłes fora bo my nie z Pajo a z Libry. Pozdrawiam Cię mieszczuchu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 19:41 Do hehe: prosze nie mylic Pajo z Libra bo nas Pan obraza. Umowa z Libra jest poza tym skonstruowana w taki sposób, ze w wypadku chociazby dziennego opoznienia bedziemy mieli wyplacony zadatek *2 co daje 10 tys (tak swoja droga milo by bylo dostac na urzadzenie kuchni). Libra nidy nie ma opoznien dlatego mogla sobie pozwolic na tak niekorzystnie dla siebie skonstruowana umowe. Co innego Pajo- to jak dzien i noc. Wybrałam dewelopera swiadomie wiec prosze mi tu watkow z forum Pajo nie przetaczac. Mimo wszystko wspolczuje Panu tego wyboru... :( TEMAT UWAZAM ZA ZAKONCZONY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.crowley.pl 07.02.07, 21:18 Ale ja wcale nie jestem klientem Pajo. Chcialem tylko zwrocic wzam uwage na mogacy sie powtorzyc scenariusz: z deszczowka, z brakiem kanalizacji itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 21:53 Z deweloperem Libra nigdy nie bylo takich problemow jak z Pajo i mam nadzieje, ze nigdy nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.crowley.pl 07.02.07, 22:24 A z gminą komorniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 01:52 MAm tyle wspolnego co Ty :)Jedziemy na jednym wozku wiec nie wiem dlaczego Ty...hehe! Pamietaj, ze ten hehe kto hehe ostatni.. Głupie pytania = głupia odpowiedz...hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablca690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 08.02.07, 13:05 Witam. Zaczął sie watek Pajo...więc cos Wam powiem. Otóż mój bardzo dobry znajomy kupil mieszkanie w Pajo. Poza tym,że mieli beznadziejnego architekta to na dodatek nie zrobiono im porzadnej kanalizy. Do Grudnia (ok. 2 lata) biedni mieszkańcy musieli się meczyc z szambem za które niestety musieli sporo płacic. Teraz musieli zaplacic za przylaczenie ich do normalnej kanalizy ok 700 zł. Poza tym beznadziejne drogi osiedlowe na których mozna zawieszenie zgubić.Mówię tutaj o Plewiskach. Widzialam rowniez mieszkania z Libry...ładne no i co jest wazne...maja normalna droge! Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAD MAX Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 13:28 TA LINIA WN JEST NIE CZYNNA !!! CZYNNA BEDZIE ( O ILE BEDZIE ) ZA 5-10 LAT ! A nasze osiedle jest o.k 400 metrow od tej linii wie nie jest źle !!! nie dajmy sie wcigac w paranoje . ja przed kupnem dowidywalem sie wszystkiego o LWN i uważam ze nic nam nie grozi sąsiedzi !!! pozdro !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:12 co sie martwisz MADMAX :) ... stonix i tak sie bedzie bal i nie kupi na Mlynskiej bo na audyt go nie stac, a program INTERWENCJA ma na wyciagniecie reki i slyszy w nim to to chcial od poczatku od kiedy zagoscil na forum slyszec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Linie Wysokiego NAPIEcia IP: 213.17.201.* 08.02.07, 10:53 To dla osób, które stwierdziły ze stonix jest dziwolągiem, bo przejmuje sie LWN interwencja.interia.pl/news?inf=865278 Odpowiedz Link Zgłoś
wojtus_83 Re: Linie Wysokiego NAPIEcia 08.02.07, 11:22 "Jeśli domy znajdują się w odległości 40 -60 m od linii, to może być to niebezpieczne dla dzieci"- ten cytat mówi chyba sam za siebie.Nasze osiedle jest chyba troszke dalej Odpowiedz Link Zgłoś
stonix Re: Linie Wysokiego NAPIEcia 08.02.07, 11:28 wojtus_83 napisał: > "Jeśli domy znajdują się w odległości 40 -60 m od linii, to może być to > niebezpieczne dla dzieci"- ten cytat mówi chyba sam za siebie.Nasze osiedle > jest chyba troszke dalej Coraz bardziej powątpiewam w "te linie są bezpieczne". Faktycznie w skrócie jest mowa o 40-60m, ale widziałeś reportaż? Ja go obejrzałem i nie słyszałem o 40-60 metrach. Wizualnie wygląda to mniej więcej na odległość taką jak w komornikach na Młyńskiej. Poza tym na tym forum MadMax pisał ze bezpieczna odleglosc od takich instalacji wynosi 500m... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtus_83 Re: Linie Wysokiego NAPIEcia 08.02.07, 11:37 Niestety reportażu nie widziałem.Opieram sie tylko na tym co przeczytałem na stronie "interwencji".Sprawa mnie też zaniepokoiła.Mam nadzieje że nasza odległość jest bezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
stonix Re: Linie Wysokiego NAPIEcia 08.02.07, 12:14 wojtus_83 napisał: > Niestety reportażu nie widziałem.Opieram sie tylko na tym co przeczytałem na > stronie "interwencji".Sprawa mnie też zaniepokoiła.Mam nadzieje że nasza > odległość jest bezpieczna. Na stronie na ktorej czytałes mozesz kliknac "obejrzyj reportaz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: Linie Wysokiego NAPIEcia IP: *.icpnet.pl 08.02.07, 21:52 Noo troszke dolina z tą linią ale ja np.nie mialam wyjscia! i jak najszybciej chce mieszkac na swoim chocby nawet w Komornikach...calymi dniami wisze na tel.komorkowym z racji wykonywanej pracy wiec predzej te fale mnie zabija i umre na raka mozgu a dziecko mam juz prawie dorosłe :P Olewam ta linie!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Linie Wysokiego NAPIEcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 01:14 czołem sąsiedzi I DM, te linie trzeba olać, to jest cywilizacja jak nie to bedzie to bliskosc autoastrady, jak nie autostrada to z kolei zajezdnia tramwajowa itp itd....jak komus nie odpowiada cywilizacja to niech sobie kupi posiadłośc w puszczy białowieskiej tak jak Cimoszewicz... A pozatym 400 m odległosci ludzie ie dajmy sie zwariowac. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: IP: *.icpnet.pl 09.02.07, 08:15 Oooo witamy nowego sąsiada :) Olałam tą linie z dniem podpisania umowy :P Masz racje idziemy ze wszystkim do przodu...czy ktos 15lat temu slyszal o jakim forum osiedlowym??? Bedzie sie dobrze mieszkac!!! ...a mankamentem bedzie chodzenie w blocie do momentu kiedy nie zakonczy sie 3 etap budowy...bedzie ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAD MAX Re: LINIA WN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 08:22 CO DO CHODZENIA W BŁOCIE TO ZOSTAŁY MI JESZCZE OGROMNE KALOSZE Z WOJNY W VIETNAMIE ! Z TĄ LINIĄ TO KOLEDZY MACIE RACJĘ NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ ONA JEST W BEZPIECZNEJ ODLEGŁOŚCI OD NASZEGO OSIEDLA I MYŚLĘ ŻE KTOŚ O TYM POMYŚLAŁ ABY NIE BYŁA ZBYT BLISKO A JAK JUŻ WSPOMINAŁEM JEST TO LINIA REZERWOWA I TAK SZYBKO JEJ NIE WŁĄCZĄ , A JAK WŁĄCZĄ TO NIE BEDZIE PRZYNAJMNIEJ PROBLEMÓW Z PRĄDEM ( HI HI ) POZDRO SĄSIEDZI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: LINIA WN IP: *.icpnet.pl 09.02.07, 08:31 Ja nie jestem kolegą MAD MAX hahahaha ;)poszukaj dobrze moze znajdziesz jeszcze kalosze dla mnie i mojego psa albo bede musiala wychodzic z nim jezdzac samochodem :) ...noo zaraz zrobilo sie weselej!!! Milego dnia sasiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablica690 Re: Poznajmy sie ;) IP: *.icpnet.pl 09.02.07, 14:21 Witam wszystkich. A czy Panowie to z pierwszego czy drugiego etapu?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DIABLICA690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 17:07 CO SIE DZIEJE...żE NIKT NIC NIE PISZE. ZOSIU TY TEZ OSTATNIO COS MILCZYSZ??? MOżE KTOS ORIENTUJE SIE JUż W CENACH NP. PARKIETOW, SANITARIATóW...GDZIE NAJTANIEJ ITP .JA OBECNIE JESTEM NA POSZUKIWANIU JAKIS HURTOWNI ZE "SPRZETEM łAZIENKOWY" POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.crowley.pl 10.02.07, 08:44 A z ktorego jestescie etapu? Jakie macie mieszkanka? Ile stopni mają wasze schodki na pieterko? Jaka posiejecie trawke? Buziaczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAD MAX Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 22:43 he he jesteś świetny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajacy Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 11.02.07, 15:17 jak mozecie powiedzcie mi w skrocie czy moze jeszcze sa wolne mieszkania pietrowe ? jak to wyglada z oplatami ile czynsz wynosi i ile mniej wiecej kosztuje m2 takiego lokum pietrowego ?? oreintujecie sie moze gdzie takie pietrowe mieszkania beda budowac nowe etapy itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odpowiadający Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 16:11 Niestety w LIBRZE nie ma już wolnych mieszkań ani na I ani też na II etap. My płaciliśmy 2 900 zł za m2. III etap natomiast będzie w sprzedaży dopiero od marca 2008. I jak przypuszczam, ceny też będą adekwatne do czasu w jakim będą sprzedawane (czyli dużo wyższe). Z tego co się orientuję, NICKEL buduje jakieś mieszkania w Dąbrówce...choć nie wiem, czy nadal są jakieś wolne mieszkania. Pozdławiam sełdecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc mieszkania sprzedaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 00:33 gdyby jeszcze ktos pytal: www.libra.info.pl/www/pliki/plan_rezerwacji_partery.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe_666 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.crowley.pl 15.02.07, 18:53 Co sie dzieje ze nic nie piszecie kochani? Ja obecnie szukam sklepu gdzie moge okazyjnie kupic chleb ze smalcem. Piszcie na jaki kolor pomalujecie swoje sufity, bo ja jestem tradycjonalista i chyba wybiore bialy. Aha - w jakim banku bierzecie kredycik? Poradzcie bo ja wybralem Milenium i nie wiem czy dobrze zrobilem. Napiszcie, prosze. Buziaczki hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 00:05 Niestety musze przyznac racje hehe. Ludzie nie popadajcie w paranoje, do odebrania mieszkan jest jeszcze troche czasu! Gdy bedziemy gadac o glupotach typu sanitariaty nie starczy nam czasu na obgadanie waznych spraw zwiazanych z naszym osiedlem. Proponuje o sanitariatach i tym podobnych glupotach gadac na innym forum (jest tu np takie "wnetrza mieszkan") a to forum poswieic problemom zwiazanym scisle z naszym osiedlem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 00:08 Ta wypowiedz byla oczywiscie skierowana do milej Pani Diablicy. Prosze tez nie wypytywac caly czas dlaczego tu tak cich bo jest to nudne. Jest pewnie cicho bo nie ma na razie waznych tematow. Gdy sie pojawia to cicho nie bedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim 2 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:27 Moi drodzy...narazie potraficie tylko krytykować Panie anonimie i panie kretynie hehe. Nie widziałam Cie tu ani razu (bynajmniej nie pod tym nickiem).A Ty hehe skończ już swoją maskarade i tendencyjne wypowiedzi.Nie smieć forum swoimi kretyńskimi "dowcipami". A co do Pana anonima...to myślę,że mam prawo pytać o (jak to okresliłeś) "pierdoły" może Ty masz kupe szmalu i nie interesują Cię hurtownie i masz sporo czasu aby szukac na ostatni moment wyposażenia. Ale pewnie jak więszość ludzi tutaj (na forum) interesujemy się cenami i gdzie co można tajniej zrobić. Widzę,że Zofia została skrytykowana przez jakąs denna osobę i nie wypowiada sie na forum...ktokolwiek o czymkolwiek wspomni jest krytykowany.Szkoda tylk,że Wy Panowie nie macie żadnych ciekawych tematów na forum a wciąz (hehe) krytykujecie. Pozdrawiam Normalnych ludzi na Forum. I czekam Panie anonimie na "ważne" tematy dotyczące budowy na ul.Młyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:33 Uwaga, uwaga - specjalnie dla Diablicy podaje uniwerslany adres, gdzie mozna poszukac hurtowni z tanimi klozetami: www.google.pl Mozna sprawdzic tez tutaj: www.gratka.pl www.allegro.pl Proponuje tez sprawdzic w Praktikerze, Castoramie lub Leroy Merlin. Podaje tez ciekawy temat do dyskusji: NA JAKI KOLOR ZOSTANA POMALOWANE NASZE BLOKI? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:02 Jak to dobrze,że nie bedziesz moim sąsiadem! Baw się dobrze w tych sklepach! Pozdrowienia dla hehe!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:24 Nie byłbym tego pewien - niestety. Jak trafię na Ciebie to chyba z żalu wypiję wodę z kaloryfera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:33 Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim KOLOR TYNKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 13:37 :) o wlasnie! pewnie hehe powiedzial to uszczypliwie ale akurat moim zdaniem temat koloru naszych bloczkow jest wlasnie jednym z tych tematow, ktore wydaja mi sie warte uwagi. Przeciez to przede wszystkim od koloru tynku bedzie zalezalo jak sie bedzie prezentowalo zewnetrznie nasze osiedle i czy przyjemnie bedzie na nim mieszkac. W umowie nie ma nic o kolorze tynku a gdy rozmawialam o tym z Pania z Libry pytajac czy domki beda białe z szarymi daszkami -jak na tej makiecie u nich w biurze -odpowiedziala "to jest tylko wesola tworczosc projektantow". hmm Ja nie chciala bym sie zdziwic jak nasze osiedle nagle zaczeli by tynkowac na np taki kolor jak szeregowce Pajo na osiedlu Zielarskim- ciemny, kanarkowy, zielony!!! Wiem, ze czesc ludzi z tych szeregowcow zaraz po oddaniu zamierza zmienic kolor domu - ale ile to kasy i pracy... Poza tym jak czesc ludzi zmieni kolor i np. tylko polowa bloczku zostanie w tej zieleni to bedzie wygladalo to jeszcze gorzej. Ja osobiscie byla bym za kolorami jasnymi - zolte, kremowe. Podobaja mi sie kolory tynku wczesniejszych inwestycji Libry: www.libra.info.pl/www/img/puszcz/16.jpg Co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablica690 Re: KOLOR TYNKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 13:54 To faktycznie bardzo ważny temat!!! Tak kolor Tynku będzie idealnym tematem na tym forum! Przeciez jeszcze nie ma murów a Ty sie martwisz o Kolor Tynku??? To tak w ramach rewanżu! Mała Riposta na Twój komentarz. Chciałam tylko powiedzieć,że kazdy ma prawo do wypowiedzi. Nie musisz tego czytać co piszemy. Ja nie krytykuje niczyich wypowiedzi (oprócz hehe) który jest ciagle anty nastawiony do wszystkiego (popatrz na jego komentarze). I nie ma sensu stwarzac niemiłej atmosfery na forum bo po co?! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: KOLOR TYNKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 14:07 :) Tylko najpierw otynkuja domek i oddadza go a dopiero pozniej bede lazienke urzadzac... kolejnosc jest wiec chyba wlasciwa. Poza tym pytanie dotyczy calej inwestycji a nie tego co jak kto sobie w domu pomaluje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablica690 Re: KOLOR TYNKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 14:27 Jak masz dylemat dotyczacy koloru tynku to zadzwon do Libry. To oni w końcu będa malowac a nie forumowicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 15:07 No to jak tak wybiegamy w przyszłość, mam nadzieję że nie tak zresztą odległą to postawie pytanie takie: Co sądzicie na temat instalacji antenowej na osiedlu? Każdy swoja czy lepiej pomyśleć o czymś zbiorczym? A wogóle to czy w naszych mieszkankach będzie rozprowadzone cokolwiek sygnałowego prócz elektryki? Nie wiem jak Wam forumowicze ale mi średnio się podobają kabelki walające się po podłodze :(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DIABLICA690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 15:16 Mysle,że zbiorcza bedzie ok. Ja obecnie mieszkam na osiedlu i kablówka sprawuje sie rewelacyjnie. Koszt całkiem znośny, każdy wykupuje pakiet jaki chce od 15 zł do 100 zł. Co do reszty to sie nie znam. Ale kabli tez nie lubie...Wszedzie sie plątają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 16.02.07, 15:47 No!!! jakies tematy wreszcie normalne :) Ja rowniez jestem za zbiorowym kablem ale czy to nalezy do libry??? czy to juz my ustalamy na jakis spotkaniach??? A co do tynkow...bardzo mi sie podoba to nowe osiedle zółtych niskich szeregowcow na Młynskiej tylko dachowka jest bordowa wiec ładnie sie komponuje a z szrym dachem troche mniej ladnie ale juz wole tak niz by miala byc biala elewacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 14:51 a wie ktos czy okablowanie tv bedzie wykonane w mieszkaniach? Mozna by to zglosic w Librze bo wykonywanie tego pozniej jak juz tynki poloza to w zasadzie niczego nie zmienia:( Wtedy to juz obojetne czy kazdy sobie zrobi instalacje, kable i tak beda na scianie, podlodze a to juz jest malo efektowne :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.crowley.pl 16.02.07, 17:21 Jestes albo chora, albo bezgranicznie głupia. Pomyśl tylko któremu operatorowi kablówki będzie się opłacało ciągnąć sygnał do komornik? Taka inwestycja zwróciłaby sie chyba po 50 latach. Pomyśl raczej o antenie satelitarnej i okablowaniu wewnątrz mieszkania. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 17:35 hehe- ty chyba bezrobotny jestes co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 16:08 Wiadomo, ze zaden operator nie pociagnie kabla do Komornik. Zamiast robic zamet na forum pomyslalbys nim cos napiszesz. Chodzilo o to by nie robic z naszego osiedla, do ktorego Tobie pewno nic, "wioski satelitarnej" gdzie kazdy wyeksponuje swoja antene satelitarna. Uwazam ze rozsadnie byloby pomyslec o max. jednej antenie na budynek. Oczywiscie wymaga to rozprowadzenia instalacji na etapie budowy. Potem tez mozna, tylko bedziemy sie platac w kablach, a tego nalezaloby uniknac. Ja proponuje naprawde dobre rozwiazanie na multiswitchach by dyskusje od czegos zaczac. Jesli ktos jest w temacie to wie jak to wyglada w realizacji, a jesli nie to chetnie powiem co i jak. Mozna tez zastanowic sie nad wykonaniem mini kablowki osiedlowej ale uwazam ze koszty sa zbyt wysokie by mieszkancy to zaakceptowali. Rozwiazanie na multiswitchach ma te zalete, ze sygnal ma w domu kazdy i od niego juz zalezy czy chce miec programy z pakietu platnego ktoregos z operatorow cyfrowych czy tez zadowoli go "standard pakiet" TV naziemnej. Koszty eksploatacji w zasadzie zadne, oczywiscie w razie usterki ew. koszty naprawy urzadzenia lub jego wymiany. Ale jesli oczywiscie szanowni mieszkancy uznamy, ze kazdy montuje swoj talerz to tez bedzie ok w mysl zasady "wolnosc Tomku w swoim domku" :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 17.02.07, 17:52 A jakie to koszty...mozesz przyblizyc tak mniej wiecej??? czy to dotyczy bloku czy juz wtedy calego osiedla? Jak bysmy znali koszt to moglibysmy podyskutowac wtedy...moze akurat! zupelnie nie wiem na czym to polega :/ wiem napewno ze wolalabym nie miec talerza a jednoczesnie miec sredni pakiet :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 00:33 Ja tez jak najbardziej jestem za wspolnymi rozwiazaniami. Tylko sie na tym zupelnie nie znam. Prosimy o szczegolowe informacje dla mniej wtajemniczonych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 10:24 więc wygląda to jak poniżej: - multiswitch 9 we. 8wy (pozwala na podłączenie dwóch konwerterów satelitarnych + antena naziemna, niezależną pracę 8 abonentów) - koszt ok.400zl. Teraz zależnie od ilości chętnych można kupić drugie i kolejne urządzenie i łącząc je kaskadowo umożliwić obsługę np. 16, 24 itd. użytkowników. Urządzonko jest na tyle przyjemne, że pozwala równiez na dołączenie (oczywiście za pośrednictwem odpowiedniego modulatora (ok. 80zl) kamery monitorującej gdybyśmy np chcieli mieć w TV podgląd na to co sie dzieje wokół domu czy w m-cu które obsługuje kamera. Każda kamera wymaga modulatora umieszczającego obraz z niej na odpowiednim kanale TV tak by nie było kolizji z np programem naziemnym. Ale ogólnie kamera to tylko propozycja na temat ew. monitoringu itd - sprawa ważna ale wymaga więcej czasu i projektu przedyskutowanego z mieszkancami - gdyby było zainteresowanie można na mnie liczyć. Genaralnie więc, bo trochę uciekłem od tematu, koszt urządzenie do TV to jak wspomniałem ok. 400zl + koszt odpowiedniej ilość mb. kabla koncentrycznego (najtaniej wychodzi w zwojach 100mb, a z praktyki wiem, że 100mb to nic praktycznie :) ) + gniazdo abonenckie (RTV+SAT) ok. 80 zl/szt. + antena satelitarna ok. 60zl + dwa konwertery (drugi do tzw "zeza") za ok. 60zl/szt. + mocowanie "zeza" ok. 15zl. + ew. anteny naziemne ok. 150zl/kpl. Tak to wygląda cenowo. Funkcjonalnie? Każdy ma dostęp do sygnału TV SAT + TV naziemna. Wiadomo TV naziemna ogólnodostępna to TVP1, TVP2, TVP3, Polsat, TVN - to nazwałbym pakietem "podstawowym". Reszta zależy od abonenta. Każdy ma do dyspozycji "pełnowartościowy" syngał TV SAT z dwóch satelitów (HOTBIRD, ASTRA). Chce mieć Cyfre+ to kupuje pakiet u dystrybutora i płacąc abonament ma to co chce. Tak samo z Polsatem Cyfrowym czy "N". Oczywiście sygnał do dekodera "pobiera" z naszej instalacji. Kosztów utrzymania instalacji w zasadzie nie ma, jedynie mogą się pojawić koszty z ew. naprawy czy wymiany w razie uszkodzenia ale wiem z doświadczenia, że to się nie psuje. Powiem inaczej - nie miałem takich przypadków. Pozostaje oczywiście kwestia miejsca instalacji całej skrzynki, itd - ale w końcu po to jest to forum by dyskutować :) A czy już coś wiadomo o tym czy Libra zaplanowała dla nas jakąś instalacje TV czy poprostu jesteśmy zdani na własną inicjatywę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.ppnt.poznan.pl 19.02.07, 10:38 Z informacji jakie ja posiadam, ma być podprowadzona TV kablowa i łącze internetowe, do czasu odbioru II etapu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 11:01 Nie mam nic przeciwko ale... Jeśli to ma być prowadzone już po położeniu tynków na I etapie to tak średnio ciekawie. Chodzi o to by struktura już była przygotowana, bo inaczej będzie plątanie się w kablach - chcę tego uniknąć. Poprostu jeśli ma tak być to osobiście sam w swoim mieszkanku kładę sobie instalację w porozumieniu z Librą pod ew. przyłączenie TV kablowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nori76 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 13:58 Potwierdzam, zgadza sie z tym co potwierdziła Pani Agnieszka. Zatem temat instalacji chyba się rozwiązał ale gdyby kogoś interesował temat instalacje, monitoring, internet - macie po sąsiedzku fachową pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Librunia Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:41 Mysle, ze kwestia monitoringu i ogrodzenia osiedla jest caly czas do obgadania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 19.02.07, 18:34 Kwestia ogrodzenia juz chyba byla poruszana...ponoc libra wykozysta max terenu i nie bedzie gdzie postawic ogrodzenia. A co do kablowki to kiepsko,ze bedzie dopiero w drugim etamie :( to mamy sobie cyfre na pol roku kupic,pewnie i tak najmniej na rok sie podpisuje umowe...bezsensowny wydatek!!! Zaczynam zalowac,ze z II etapu wskoczylam na I :/ Czy ktos wie jaki developer stawial to ladne osiedle na przeciwko??? (zolte,ladne ogrodzone szeregowce) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 19:22 Te żółte ładne to raczej bliźniaki. Stawiane były przez firme Konimpex-Invest, czy jakos tak. Najmniejszy bliźniak 125m2 z działką ok. 600m2 kosztował w stanie dew. brutto cos koło 320tys. bodajze. Ale to było tak dawno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.icpnet.pl 20.02.07, 11:47 Noo prosze nie słyszałam o tym developerze...przepiekne BLIZNIAKI :) Dzieki. Mam nadzieje,ze nasze osiedle bedzie rownie piekne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: do hehe IP: *.icpnet.pl 16.02.07, 20:48 Cytaj miedzy wierszami pusty łbie!!! rozmawiamy o czym zbiorczym to akurat dla mnie to samo co kabel zbiodowy!!! Ci co maja wiedziec wiedza o co chodzi palancie...zal mi cie prostaku :) ale dobrze sie bawisz na forach co??? Biedaczek hehe obym cie kiedys nie spotkala hahahaha baran :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: do hehe IP: *.crowley.pl 16.02.07, 21:07 napisz jeszcze raz, ale tym razem postaraj sie trafic we wlasciwe klawisze. Wtedy moze zrozuymiem o co ci chodzilo. Ok? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimka Re: do hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 12:25 Biedny hehe! Ja juz go rozpracowalam! To osoba, ktora wtopiła bo kupiła mieszkanie w Pajo - Soplicowo i teraz chce przez zlosliwe dogryzanie nam odreagowac swoja sytuacje. Moge polecic psychologa- znam dobrego w Luboniu wiec nie bedzie mial Pan daleko. Naprawde sie martwie o Pana zdrowie drogi hehe... Swoja droga ciekawe czy firma Pajo pokryje takie koszty leczenia- moze Pan zapyta- moze akurat sie uda! Trzymamy kciuki! Naprawde! Powodzenia! Przed Panem dluga droga ale wierzymy, ze uda sie wrocic do zdrowia! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: do hehe IP: *.icpnet.pl 16.02.07, 22:13 ale,że jestes zwykłym prostakiem to zrozumiałeś nie??? ...noo :) a to najwaznieksze :) narka :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablica690 Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:47 Czy ktos w ostatnim czasie był na budowie??Jak sie posuwają prace. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stusia Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.ppnt.poznan.pl 22.02.07, 14:52 Byłam na budowie w sobotę (17.02.2007r.) i muszę powiedzieć, że I etap pnie się w górę :-) Nawet odwiedziłam już sąsiadów ;-) Budowa jest otwarta więc można było zwiedzić mieszkanka... Wszystko narazie wydaje się takie małe... ale to tylko złudzenie optyczne (mam nadzieję;-) ). W każdym razie wszystko jest na najlepszej drodze... A tak z innej beczki to rozmawiałam z kolegą i powiedziałam, że kupiłam mieszkanie w Komornikach od LIBRY, a on mi na to, że LIBRA to bardzo solidna firma, wie to z doświadczenia... Miło usłyszeć dobre opinie na temat developera... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: 85.134.172.* 22.02.07, 17:20 Ja tez byłem na budowie 12.02.07. Muzse powiedziec ze mimo średniej aury pracowali chłopaki solidnie...jak ja byłem tydzien temu to byli juz na wysokosci ukonczenia parteru wiec pewnie na dnich beda lac pierwsze stropy. Zalezy jakim systemem buduja ale mysle ze za ok 3 tyg jesli pogoda dopisze bedzie pierwszys strop. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PalmerEldritch Re: Libra - Komorniki, ul. Młyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 21:29 Hello ! Poszukujemy sąsiada który kupił mieszkanie Młyńska 10/9. Jeśli jest takowy please kontakt z palmer.eldritch@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś