Dodaj do ulubionych

Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ?

02.05.07, 06:45
Zakłada teraz jakiś Ruch na Rzecz Obrony Demokracji wraz z Kwaśniewskim,
Olechowskim. Kto to taki jest ten Widacki ? Działał gdzie społecznie w
demokracji ?
Obserwuj wątek
    • drhuckenbush Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 02.05.07, 08:50
      Zarty jakies... Mozna o nim powiedziec "adwokat diabla". I wcale nie bedzie sie
      daleko od rzeczywistosci. Jest on obronca jednego z najwiekszych masonow i
      bydlakow III RP - doktora Jana K.
      • Gość: Jerry Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? IP: *.izacom.pl 02.05.07, 09:44
        doktorze , piękny katolicki głos.
      • v.i.k.k.a ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:) 03.05.07, 19:51
        drhuckenbush napisał:

> Zarty jakies... Mozna o nim powiedziec "adwokat diabla". I wcale nie bedzie sie
        > daleko od rzeczywistosci. Jest on obronca jednego z najwiekszych masonow i
        > bydlakow III RP - doktora Jana K.
        ### spokoj mi tu;)
      • der-rauber Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 06.05.07, 23:37
        Co doktorku? Roboty u Kulczyka się nie dostało i teraz się skamle?
    • kiks4 Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 02.05.07, 10:36
      wiosnaludzikow 02.05.07, 06:45 + odpowiedz

Zakłada teraz jakiś Ruch na Rzecz Obrony Demokracji wraz z Kwaśniewskim,
      Olechowskim. Kto to taki jest ten Widacki ? Działał gdzie społecznie w
      demokracji ?
      ----
      Widacki, Widacki? Chyba był ministrem sprawiedliwości w jednym z tych
      prawicowych rządów wywodzących się z Solidarności
      • Gość: Jerry Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? IP: *.izacom.pl 02.05.07, 10:45
        To jest wybitny prawnik z jajami. Moim zdaniem jeden z lepszych w kraju.
      • Gość: M Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? IP: *.icpnet.pl 02.05.07, 10:49
        kiks4 napisał:
        > Widacki, Widacki? Chyba był ministrem sprawiedliwości w jednym z tych
        > prawicowych rządów wywodzących się z Solidarności

Ale on z Krakowa a nie z Poznania. I ta jego prawioicowość to raczej taka z
        Unii Wolnosci.
        • drhuckenbush Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 02.05.07, 10:55
          Skoro z Unii Wolnosci, to nie prawicowy, tylko wyjatkowo lewacki.
          • kiks4 Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 02.05.07, 20:35
            drhuckenbush napisał:
            Byl wiceministrem. Spraw wewnetrznych zdaje sie. I nie bylo go w zadnym
            prawicowym rzadzie - bo do czasu powolania gabinetu Kazimierza Marcinkiewicza
            nie mielismy prawicowych rzadow (z wyjatkiem rzadu Jana Olszewskiego).
            ----
            A Suchocka była lewicowa?
            • kiks4 Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 02.05.07, 20:42
              Przed dyskusją warto sobie zdefinionać podstawowe pojęcia.

pl.wikipedia.org/wiki/Lewica
              pl.wikipedia.org/wiki/Prawica
              Ciekawe, że hasło prawica nie zostało dookreślone w Wikipedii, dyskusja o tym,
              czy dany ruch polityczny jest lewicowy czy prawicowy jest praktyczne zatem
              niemożliwa, bo nie wiemy, co to znaczy prawica.
            • drhuckenbush Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 04.05.07, 08:45
              Rzad Suchockiej to tzw. kryptoprawica. Pod przykrywka demokracji, religii i
              prawicowosci caly czas dochodzilo do tych samych naduzyc, matactw, przekretow.
              Sluzby specjalne robily swoje, a UDecy pilnowali, zeby komuszkom wlos z glowy
              nie spadl.

Co do "definicji" lewicy i prawicy. Nie mozna zgodzic sie z tym, co podaje
              Wikipedia. I niestety wiele osob to powiela. Podstawowa niescisloscia tam
              zawarta jest to, ze faszyzm zostal zaliczony - nie wiem, czy omylkowo czy
              specjalnie - do prawicy. A przeciez kazda srednio rozgarnieta osoba powinna
              wiedziec, ze faszyzm, czyli narodowy SOCJALIZM nalezy do pogladow lewicowych.
              Tyle, ze Michnikowi wygodniej co innego wmawiac ludziom...
      • drhuckenbush Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 02.05.07, 10:55
        > Widacki, Widacki? Chyba był ministrem sprawiedliwości w jednym z tych
        > prawicowych rządów wywodzących się z Solidarności

Byl wiceministrem. Spraw wewnetrznych zdaje sie. I nie bylo go w zadnym
        prawicowym rzadzie - bo do czasu powolania gabinetu Kazimierza Marcinkiewicza
        nie mielismy prawicowych rzadow (z wyjatkiem rzadu Jana Olszewskiego).
        • Gość: UaM Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 19:38
          Święte słowa. Pamiętam jak kiedyś napisałem na jakimś forum , zresztą bez złej
          intencji, że Michnik i Kuroń to lewicowcy. Opluto mnie nieprawdopodobnie, byli
          też tacy co rozgryzali mojej IP, co włamywali (próbowali) się do mojego
          komputera.
          Jak już napisałem kiedyś, że Mazowiecki to katolik lewicowiec to już admin mnie
          zbanował.
          Przecież tak dokładnie jest. Jedynym był rząd Jana Olszewskiego i Kazka
          Marcinkiewicza.
          Reszta to były rządy lewicy.
          • m-dyskretna Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 03.05.07, 21:34
            > Przecież tak dokładnie jest. Jedynym był rząd Jana Olszewskiego i Kazka
            > Marcinkiewicza.
            > Reszta to były rządy lewicy.

Masz racje. Kaczynski to lewicowiec.
          • drhuckenbush Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 04.05.07, 08:47
            Mazowiecki (prawdziwe nazwisko Icek Dickman) jest glowna przyczyna wszelkiego
            zla, ktore sie obecnie w Polsce dzieje. To wlasnie przez jego gruba kreske przez
            16 lat rzadzili nami czerwoni, ktorzy tylko zalozyli prawicowa maske. To przez
            niego nie doszlo do rozliczenia przeszlosci, osadzenia zbrodniarzy i zamkniecia
            w wiezieniu komunistycznych mordercow.
    • qdlinski Moja opinia o tym: 03.05.07, 23:24
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=61693456
      Pozdrawiam
      • drhuckenbush Re: Moja opinia o tym: 04.05.07, 08:51
        Swieta racja.

Ja tylko dodam, ze slogany o zagrozeniu dla demokracji, o kominiarkach itp.
        powtarzac beda TYLKO ci ludzie, ktorzy maja cos na sumieniu i boja sie, ze
        poniosa konsekwencje swoich czynow. Jak ktos jest uczciwy, to sie nie bedzie bal
        policji, ABW, CBS czy prokuratora. Jak ktos jest uczciwy, nie bedzie wstepowal
        do ruchu na rzecz demokracji ani do zadnych podobnych tworow...
        • Gość: jan2komnen Re: Moja opinia o tym: IP: *.izacom.pl 04.05.07, 12:07
          Prawda - jeśli to pojęcie w ogóle istnieje jest prozaiczna. Od 89 roku nie było
          rządów prawicy (być może poza Olszewskim, ale i to nie jest pewne) ani lewicy.
          Tzw. lewica zainteresowana była głównie sobą i zbijaniem kapitału,
          niekoniecznie politycznego. Bardziej przypominała pseudoliberałów np. pozer
          Miller. Wchodziła klerowi bez mydła - poczynając na posłach a kończąc na
          agnostyku Kwaśniewskim i jego świętoje...wej małżonce
          (czy ktoś pamięta żałosny reportaż emitowany przed laty w "TV Kwiatkowski" o
          pierwszej damie świętszej od papieża).
          żeby nie było ,że jestem nieobiektywny dodam tylko, że tzw. prawica to takie
          same dno co ci z lewa. Hipokryci przez duże H. Swoje niepowodzenia w życiu
          prywatnym kompensują poprzez prowadzenie działań, których celem jest
          rozciągnięcie kontroli nad wszystkimi aspektami życia społecznego obywateli.
          Co innego mówią, co innego robią. Jak pisał Tuwim (przytaczam z pamięci) mają
          modlitwę na ustach a browning w kieszeni. Co do Kaczyńskich i PIS-u to
          ideologicznie i mentalnie żadna prawica, co najwyżej jakaś pokraczna hybryda
          ideologi narodowosocjalistycznej (zaznaczam, że dotyczy wyłącznie kwestii
          gospodarczych, ekonomicznych - choć 3 mln mieszkań to nie wybudują),
          interwencjonizmu oraz etatyzmu rodem z Portugalii, Hiszpanii lub Włoch z czasów
          międzywojnia - taka żywa skamielina.

pozdrawiam wszystkich i dziękuję za uwagę
          • drhuckenbush Re: Moja opinia o tym: 04.05.07, 12:57
            W Polsce podzial na prawice i lewice jest zdecydowanie trudniejszy z jeszcze
            kilku powodow.
            Faktem jest, ze pod wzgledem ekonomii, gospodarki to obecne rzady trudno nazwac
            prawicowymi (notabene w calej Europie w tej kwestii nie ma rzadow prawicowych).

Ale jest inna wazna kwestia. Rozliczenie z przeszloscia. Komuna = lewica (tak
            przyjeto). W zwiazku z tym kazdy, kto chce ich rozliczyc i ukarac nie jest z
            lewicy = musi byc z prawicy. Idac tym tokiem rozumowania, prawicowy jest PIS,
            Samoobrona, LPR - a lewicowa cala reszta.
    • Gość: Planksi Re:Widacki nie podaruje Wam tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 18:57
      Wiem, ze szykuje zawiadomienia do prokuratury, pozew przeciwko GW i wniosek o
      sciganie wobec niektorych ktorzy sie tutaj wpisali
    • malpa_w_czerwonym5 Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 07.05.07, 01:51
      Trzeba było oglądać komisję pożal się Boże śledczą orlenowską, od razu byś wiedział, kim jest pan Widacki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka