wiosnaludzikow 02.05.07, 06:45 Zakłada teraz jakiś Ruch na Rzecz Obrony Demokracji wraz z Kwaśniewskim, Olechowskim. Kto to taki jest ten Widacki ? Działał gdzie społecznie w demokracji ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drhuckenbush Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 02.05.07, 08:50 Zarty jakies... Mozna o nim powiedziec "adwokat diabla". I wcale nie bedzie sie daleko od rzeczywistosci. Jest on obronca jednego z najwiekszych masonow i bydlakow III RP - doktora Jana K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? IP: *.izacom.pl 02.05.07, 09:44 doktorze , piękny katolicki głos. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:) 03.05.07, 19:51 drhuckenbush napisał: > Zarty jakies... Mozna o nim powiedziec "adwokat diabla". I wcale nie bedzie sie > daleko od rzeczywistosci. Jest on obronca jednego z najwiekszych masonow i > bydlakow III RP - doktora Jana K. ### spokoj mi tu;) Odpowiedz Link Zgłoś
der-rauber Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 06.05.07, 23:37 Co doktorku? Roboty u Kulczyka się nie dostało i teraz się skamle? Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 02.05.07, 10:36 wiosnaludzikow 02.05.07, 06:45 + odpowiedz Zakłada teraz jakiś Ruch na Rzecz Obrony Demokracji wraz z Kwaśniewskim, Olechowskim. Kto to taki jest ten Widacki ? Działał gdzie społecznie w demokracji ? ---- Widacki, Widacki? Chyba był ministrem sprawiedliwości w jednym z tych prawicowych rządów wywodzących się z Solidarności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? IP: *.izacom.pl 02.05.07, 10:45 To jest wybitny prawnik z jajami. Moim zdaniem jeden z lepszych w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? IP: *.icpnet.pl 02.05.07, 10:49 kiks4 napisał: > Widacki, Widacki? Chyba był ministrem sprawiedliwości w jednym z tych > prawicowych rządów wywodzących się z Solidarności Ale on z Krakowa a nie z Poznania. I ta jego prawioicowość to raczej taka z Unii Wolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 02.05.07, 10:55 Skoro z Unii Wolnosci, to nie prawicowy, tylko wyjatkowo lewacki. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 02.05.07, 20:35 drhuckenbush napisał: Byl wiceministrem. Spraw wewnetrznych zdaje sie. I nie bylo go w zadnym prawicowym rzadzie - bo do czasu powolania gabinetu Kazimierza Marcinkiewicza nie mielismy prawicowych rzadow (z wyjatkiem rzadu Jana Olszewskiego). ---- A Suchocka była lewicowa? Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 02.05.07, 20:42 Przed dyskusją warto sobie zdefinionać podstawowe pojęcia. pl.wikipedia.org/wiki/Lewica pl.wikipedia.org/wiki/Prawica Ciekawe, że hasło prawica nie zostało dookreślone w Wikipedii, dyskusja o tym, czy dany ruch polityczny jest lewicowy czy prawicowy jest praktyczne zatem niemożliwa, bo nie wiemy, co to znaczy prawica. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 04.05.07, 08:45 Rzad Suchockiej to tzw. kryptoprawica. Pod przykrywka demokracji, religii i prawicowosci caly czas dochodzilo do tych samych naduzyc, matactw, przekretow. Sluzby specjalne robily swoje, a UDecy pilnowali, zeby komuszkom wlos z glowy nie spadl. Co do "definicji" lewicy i prawicy. Nie mozna zgodzic sie z tym, co podaje Wikipedia. I niestety wiele osob to powiela. Podstawowa niescisloscia tam zawarta jest to, ze faszyzm zostal zaliczony - nie wiem, czy omylkowo czy specjalnie - do prawicy. A przeciez kazda srednio rozgarnieta osoba powinna wiedziec, ze faszyzm, czyli narodowy SOCJALIZM nalezy do pogladow lewicowych. Tyle, ze Michnikowi wygodniej co innego wmawiac ludziom... Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 02.05.07, 10:55 > Widacki, Widacki? Chyba był ministrem sprawiedliwości w jednym z tych > prawicowych rządów wywodzących się z Solidarności Byl wiceministrem. Spraw wewnetrznych zdaje sie. I nie bylo go w zadnym prawicowym rzadzie - bo do czasu powolania gabinetu Kazimierza Marcinkiewicza nie mielismy prawicowych rzadow (z wyjatkiem rzadu Jana Olszewskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UaM Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 19:38 Święte słowa. Pamiętam jak kiedyś napisałem na jakimś forum , zresztą bez złej intencji, że Michnik i Kuroń to lewicowcy. Opluto mnie nieprawdopodobnie, byli też tacy co rozgryzali mojej IP, co włamywali (próbowali) się do mojego komputera. Jak już napisałem kiedyś, że Mazowiecki to katolik lewicowiec to już admin mnie zbanował. Przecież tak dokładnie jest. Jedynym był rząd Jana Olszewskiego i Kazka Marcinkiewicza. Reszta to były rządy lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
m-dyskretna Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 03.05.07, 21:34 > Przecież tak dokładnie jest. Jedynym był rząd Jana Olszewskiego i Kazka > Marcinkiewicza. > Reszta to były rządy lewicy. Masz racje. Kaczynski to lewicowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 04.05.07, 08:47 Mazowiecki (prawdziwe nazwisko Icek Dickman) jest glowna przyczyna wszelkiego zla, ktore sie obecnie w Polsce dzieje. To wlasnie przez jego gruba kreske przez 16 lat rzadzili nami czerwoni, ktorzy tylko zalozyli prawicowa maske. To przez niego nie doszlo do rozliczenia przeszlosci, osadzenia zbrodniarzy i zamkniecia w wiezieniu komunistycznych mordercow. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Moja opinia o tym: 03.05.07, 23:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=61693456 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Moja opinia o tym: 04.05.07, 08:51 Swieta racja. Ja tylko dodam, ze slogany o zagrozeniu dla demokracji, o kominiarkach itp. powtarzac beda TYLKO ci ludzie, ktorzy maja cos na sumieniu i boja sie, ze poniosa konsekwencje swoich czynow. Jak ktos jest uczciwy, to sie nie bedzie bal policji, ABW, CBS czy prokuratora. Jak ktos jest uczciwy, nie bedzie wstepowal do ruchu na rzecz demokracji ani do zadnych podobnych tworow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan2komnen Re: Moja opinia o tym: IP: *.izacom.pl 04.05.07, 12:07 Prawda - jeśli to pojęcie w ogóle istnieje jest prozaiczna. Od 89 roku nie było rządów prawicy (być może poza Olszewskim, ale i to nie jest pewne) ani lewicy. Tzw. lewica zainteresowana była głównie sobą i zbijaniem kapitału, niekoniecznie politycznego. Bardziej przypominała pseudoliberałów np. pozer Miller. Wchodziła klerowi bez mydła - poczynając na posłach a kończąc na agnostyku Kwaśniewskim i jego świętoje...wej małżonce (czy ktoś pamięta żałosny reportaż emitowany przed laty w "TV Kwiatkowski" o pierwszej damie świętszej od papieża). żeby nie było ,że jestem nieobiektywny dodam tylko, że tzw. prawica to takie same dno co ci z lewa. Hipokryci przez duże H. Swoje niepowodzenia w życiu prywatnym kompensują poprzez prowadzenie działań, których celem jest rozciągnięcie kontroli nad wszystkimi aspektami życia społecznego obywateli. Co innego mówią, co innego robią. Jak pisał Tuwim (przytaczam z pamięci) mają modlitwę na ustach a browning w kieszeni. Co do Kaczyńskich i PIS-u to ideologicznie i mentalnie żadna prawica, co najwyżej jakaś pokraczna hybryda ideologi narodowosocjalistycznej (zaznaczam, że dotyczy wyłącznie kwestii gospodarczych, ekonomicznych - choć 3 mln mieszkań to nie wybudują), interwencjonizmu oraz etatyzmu rodem z Portugalii, Hiszpanii lub Włoch z czasów międzywojnia - taka żywa skamielina. pozdrawiam wszystkich i dziękuję za uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Moja opinia o tym: 04.05.07, 12:57 W Polsce podzial na prawice i lewice jest zdecydowanie trudniejszy z jeszcze kilku powodow. Faktem jest, ze pod wzgledem ekonomii, gospodarki to obecne rzady trudno nazwac prawicowymi (notabene w calej Europie w tej kwestii nie ma rzadow prawicowych). Ale jest inna wazna kwestia. Rozliczenie z przeszloscia. Komuna = lewica (tak przyjeto). W zwiazku z tym kazdy, kto chce ich rozliczyc i ukarac nie jest z lewicy = musi byc z prawicy. Idac tym tokiem rozumowania, prawicowy jest PIS, Samoobrona, LPR - a lewicowa cala reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Planksi Re:Widacki nie podaruje Wam tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 18:57 Wiem, ze szykuje zawiadomienia do prokuratury, pozew przeciwko GW i wniosek o sciganie wobec niektorych ktorzy sie tutaj wpisali Odpowiedz Link Zgłoś
malpa_w_czerwonym5 Re: Jakiś Widacki od Was poznaniacy? Kto to ? 07.05.07, 01:51 Trzeba było oglądać komisję pożal się Boże śledczą orlenowską, od razu byś wiedział, kim jest pan Widacki. Odpowiedz Link Zgłoś