Dodaj do ulubionych

Kursy GMAT w TFLS - polecam

20.01.11, 18:50
Polecam kursy do GMAT w TFLS. Mają świetną kadrę z wieloletnim doświadczeniem. Acha. Radzę też omijać szerokim łukiem szkoły, które nie mają conajmnie kilkuletniego doświadczenia w nauczaniu>omijacie też studentów próbujących przygotowywać do GMAT, bo wydaje im się, ze jeżeli zdali GMAT to już mogą uczyć.
Obserwuj wątek
    • aneta8008 Re: Kursy GMAT w TFLS - polecam 21.01.11, 12:34
      Byłam u nich na kursie GMAT ub. wiosny. Bardzo dobrze mnie przygotowali, zwłaszcza do części matematycznej - a jestem po filologii włoskiej. Warto skorzystać jak ktoś chce solidnie się przygotowac do egzaminu.
    • weronika86_uw Re: Kursy GMAT w TFLS - polecam 26.01.11, 10:56
      Świetny kurs. Są naprawdę dobrzy.
      • locia123 Re: Kursy GMAT w TFLS - polecam 04.09.11, 19:04
        Po kursie w TFLS egzamin z GMATa zdałam bez wysiłku. Jestem bardzo zadowolona z lektora który prowadził moje zajęcia.
    • beatagafka Re: Kursy GMAT w TFLS - polecam 10.02.11, 23:02
      No wlasnie, po italianistyce. Wszystkim mierzacym wysoko odradzam kursy w szkołach. Będziecie sie tylko nudzić, tak jak było moim udziałem na kursie w TFLS. No chyba ze zaczniecie nosić ze sobą dobra powieść i czytać pod ławka-ja tak robiłam, czas mijał mi nadspodziewanie szybko. Wszystkie wyniki 700+ jakie znam to wyniki samoukow:-)

Poza tym biorąc pod uwagę, ze kurs do GMAT w TFLS nie może czasem ruszyć nawet przez 4 miesiące (po tym jak wplacicie kasę) radzę sie zastanowić nad nadspodziewanie duża ilością pochwał w tak krótkim czasie:-)
      Pozdrawiam nieudaczników z TFLS którzy uważają ze w dzisiejszych czasach ktoś kieruje sie tylko wpisami anonimowymi na forum:-)
    • ra_fael Re: Kursy GMAT w TFLS - polecam 06.09.11, 13:28
      Byłem na kursie przygotowującym do gmat w tfls. Prowadził go bardzo dobry lektor. Egzamin zdany pozytywnie. Potwierdzam opinie innych- bardzo dobra szkoła
    • stokrotka-easy Re: Kursy GMAT w TFLS - polecam 12.09.11, 21:10
      Dla mnie kursy przygotowawcze w tfls są na wysokim poziomie. Lektor z doświadczeniem chetny do pomocy. Po kursach w tfls jest gwarancja zdania egzaminu pozytywnie.
      • antonitabin Re: Kursy GMAT w TFLS - polecam 13.09.11, 10:34
        Pomimo, że dobrze się kamuflujecie, to i tak widać po waszych wpisach, że są na zamówienie szkoły.
        Tak że ja napiszę: Kursy GMAT w TFLS to jedno wielkie gó...!!!!
    • wyborca39 Re: Kursy GMAT w TFLS - polecam 28.09.11, 23:36
      Popieram. Kursy w tfls są naprawde na wysokim poziomie. Pracują tam świetni lektorzy. Miałem lektora który wresznie nauczył mnie angielskiego i dzieki niemu zdałem fce na A. Niewiarygodne w moim przypadku a jednak prawda. Polecam jeszcze raz tfls wszystkim.
    • holek_44 Re: Kursy GMAT w TFLS - polecam 18.10.11, 22:35
      Fakt, tfls to dobra szkoła. Mają świetnych lektorów który potrafią przygotować do egzaminów.
    • prinzesse Re: Kursy GMAT w TFLS - polecam 27.08.12, 15:46
      Uczestniczyłam w wakacyjnym, intensywnym kursie GMAT organizowanego przez TFLS. Niestety, uważam, że pieniądze zostały wyrzucone w błoto. W kursie brało udział łącznie 6 osób, więc grupa była mała.

Organizacja kursu była wyjątkowo kiepska. Panie w sekretariacie były nieuprzejme. Kurs miał się rozpocząć w pierwszym tygodniu lipca, jednakże szkoła przeunęła sobie datę na połowę lipca. Oczywiście, nie poinformowali o zmianie terminu, tylko musiałam specjalnie sama zadzonić i się dowiedzieć, dlaczego jeszcze nie mam informacji o miejscu odbywania się kursu.
      Należy zakupić podręcznik za 123 zł- Princeton Cracking the GMAT bez płyty. W internecie można tę książkę kupić dużo taniej. Książki otrzymaliśmy dopiero na czwartych zajęciach! Sama książka jest raczej kiepska- dla osób, które celują w maxymalnie 600 punktów. Bardzo mało zadań, przegadana.

Lektor niestety był bardzo słaby z matematyki, zdarzało się, że musieliśmy tłumaczyć mu zadania z matematyki! Zawsze pokazywał najdłuższy sposób na rozwiązanie zadań- a jak wiadomo, GMAT polega na SZYBKIM znajdywaniu rozwiązań. Na zajęciach czytaliśmy głównie materiał z książki! Zadań rozwiazywaliśmy relatywnie mało, wolno i były słabo tłumaczone. Do domu nie dostawaliśmy praktycznie ćwiczeń, cały kurs opierał się o teorię! Gdy poprosiliśmy lektora o więcej zadań, to się na nas obraził. Wypracowania sprawdził dopiero po całym kursie i musieliśmy je specjalnie jechać odebrać z TFLS.

Gdy zadawaliśmy jakieś pytania lektorowi, a on nie znał odpowiedzi to słyszeliśmy „że sprawdzi i nam da znać”. Niestety, ani razu nic nie sprawdził i nie odpowiedział na nasze pytania.

Kurs był na bardzo niskim poziomie merytorcznym, nie poznaliśmy tricków i skrótów. Ponadto, lektor nie znał innych podręczników- nas pytał się o opinię o bibli GMAT- The Official Guide for GMAT Review! A przecież, ta książka jest podstawą do zdania kursu!

Podsumowując, kurs był słaby i niestety w ogóle nie podniósł moich umiejętności. Jedynie zmotywował do przeczytania teorii. Jednakże na rynku są dużo lepsze książki z teorią, np. Z Manhattanu lub Kaplana. Lektor miał trudności z wytłumaczeniem i zrozumieniem matematyki, a część werbalna również pozostawiała wiele do życzenia. Zdecydowania odradzam ten kurs, ponieważ nie jest on przemyślany, a TFLS nie przygotowł porządnego plnu kursu.
    • bo_na_parter Re: Kursy GMAT w TFLS - polecam 27.08.12, 22:18
      a co to jest ten GMAT? bo jakiś wysyp wpisów na forach na ten temat. może głupia jestem, ale piewsze słyszę.
    • trandi7 Re: Kursy GMAT w TFLS - polecam 26.01.13, 21:01
      TFLS nie ma sobie równych. Lektorzy w tej szkole to profesjonaliści. Świetnie przygotowali mnie do kursu GMAT. Bardzo podobają mi się zajęcia w tej szkole, a przede wszystkim to, że grupki nie są zbyt duże. TFLS to bardzo dobra szkoła, polecam !
    • marius.pomianowski Re: Kursy GMAT w TFLS - polecam 29.01.13, 23:24
      tak, skończyem tam kurs TOEFL, więc do GMAT też pewnie dobrze przygotowują
    • bolo411 Re: Kursy GMAT w TFLS - polecam 02.03.13, 10:15
      TFLS nie ma sobie równych. Super lektorzy świetnie przygotowali mnie do kursu GMAT.
      Napewno będę jeszcze kontynuować nauke w szkole tfls
    • jarekb43 Re: Kursy GMAT w TFLS - polecam 02.03.13, 10:32
      Po kursie w TFLS egzamin z GMATa zdałem bez wysiłku. Jestem bardzo zadowolony z
      lektora który prowadził moje zajęcia.
      Według mnie najlepsze kursy GMAT w Warszawie ma TFLS
      • kolopor Re: Kursy GMAT w TFLS - polecam 18.03.13, 23:24
        Też jestem tego zdania. Bardzo dobry kurs

jarekb43 napisał:

> Po kursie w TFLS egzamin z GMATa zdałem bez wysiłku. Jestem bardzo zadowolony z
        > lektora który prowadził moje zajęcia.
        > Według mnie najlepsze kursy GMAT w Warszawie ma TFLS
    • konicz.ynka Re: Kursy GMAT w TFLS - polecam 22.08.13, 12:48
      miałam świetną lektorkę na kursie do GMAT Panią Karolinę Torres, polecam
    • xxxtakjest Re: Kursy GMAT w !spam! - polecam 07.08.16, 16:00
      UWAGA!!!! NIE POLECAM LEKTORA z !spam! p. Sławomira od kursow GMAT . Facet na spotkaniu w szkole proponuje prywatne lekcje a potem kaze sobie placic za kazda sekundę lekcji, za zajęcia które się nieodbyły, duzo obiecuje a interesuje go tak naprawdę tylko ile na tobie ZAROBI!!! Byle wyciagnac jak najwięcej kasy!Uwazajcie na ta osobe!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka