Dodaj do ulubionych

Jaką metodę nauki języka wybrać?

16.10.11, 20:31
Uczyłam się angielskiego na poziomie podstawowym potrafię przeczytać i zrozumieć. Ale sama nie potrafię skonstruować poprawnie zdań a wymowa to tragedia. Chcę kontynuować naukę ale jaką metodę wybrać, tak żeby więcej praktyki było? Słyszałam o Callanie, co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • fragomenik Re: Jaką metodę nauki języka wybrać? 17.10.11, 11:52
      Ja proponuję metodę konwersacyjną, byś jak najszybciej mogła nauczyć się mówić. Takie lekcje są najlepsze. Ja sam miałem okazję przekonać się jak to działa w konwersacjach przez skype z lektorem english-by-phone.
      • fallun Re: Jaką metodę nauki języka wybrać? 26.10.11, 13:56
        Hm.. fajne rozwiązanie dla tych co mają wątpliwości z tą darmową rozmową testową, jak dla mnie strzał w dziesiątkę. Przynajmniej mogę sprawdzić czy to mi się spodoba nie ponosząc żadnych kosztów.
        • gonka9 Re: Jaką metodę nauki języka wybrać? 16.11.11, 12:14
          przez telefon fajnie ale chyba lepiej na żywo na jakimś kursie nie? i co da się na przykład notować przed kompem? fajne są takie bajery ale chyba musze mieć podporke z normalnymi lekcjami tak jak w speak up jest łączone.
          • fallun Re: Jaką metodę nauki języka wybrać? 18.11.11, 13:46
            Hm.. nie każdy też ma czas na to by chodzić na ustalone godziny do szkoły językowej, dlatego w tym english-by-phone może je sobie wybrać sam tak jak najlepiej pasują, poza tym myślę, że przez skype nie jest wcale gorzej, każdy kto chce się nauczyć mając profesjonalnego lektora zauważy zdecydowany progres :)
            • aquamati Re: Jaką metodę nauki języka wybrać? 21.11.11, 09:44
              Nie każdy również będzie dobrze się czuł siedząc w grupie osób, będąc bardziej nieśmiałym, może tracić na rzecz aktywnych. Wiem jak to jest, bo miałem okazję uczestniczyć w kursach, gdzie ja starałem się jak najlepiej wykorzystać swój czas, ale widziałem również kilka osób nie czujących się zbyt komfortowo, niezbyt aktywnych. To wszystko zależy od indywidualnych cech jaka nam forma nauki przypadnie do gustu, dlatego takie darmowe rozmowy testowe to bardzo dobre rozwiązanie.
          • qwinta Re: Jaką metodę nauki języka wybrać? 25.11.11, 13:48
            W firmie korzystamy z tego rozwiązania. lekcje nie obywają się przez telefon, jak wskazuje nazwa szkoły, a przez Skype. Siedzisz przed kompem, masz słuchawki - spokojnie możesz notować, rozwiązywać zadania, wspomagać się netem itd.
            • fallun Re: Jaką metodę nauki języka wybrać? 05.12.11, 10:55
              A korzystacie z kursów ogólnych czy raczej jakieś branżowe, dopasowane do działalności firmy?
    • kluska-0 Re: Jaką metodę nauki języka wybrać? 22.11.11, 01:10
      Nie ma jedne i jedynej skutecznej metody, każdy jest inny
    • venon34 Re: Jaką metodę nauki języka wybrać? 09.12.11, 14:28
      mamma-mia66 napisała:

> Uczyłam się angielskiego na poziomie podstawowym potrafię przeczytać i zrozumie
      > ć. Ale sama nie potrafię skonstruować poprawnie zdań a wymowa to tragedia. Chcę
      > kontynuować naukę ale jaką metodę wybrać, tak żeby więcej praktyki było? Słysz
      > ałam o Callanie, co sądzicie?
      Callan opiera sie tylko na powtarzaniu zdan!
      wejdz sobie na na-jezykach.pl i tam poszukaj szkoly w swojej okolicy lub tez sprawdz oferty prywatnych korepetytorów
    • lady_newton Re: Jaką metodę nauki języka wybrać? 12.12.11, 19:37
      Wydaje mi się, że wiele daje kontakt na żywo z drugą osobą. Głównie dlatego zdecydowałam się na kursy w speak up. Wolę jednak gadać z lektorem niż przepisywać regułki z komputera…
    • filomena65 Re: Jaką metodę nauki języka wybrać? 15.12.11, 17:15
      Korzystam z metod polecanych na kursyjezyki.pl ;)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka