Dodaj do ulubionych

Angielski, Niemiecki - kurs skype?? Co sądzicie??

02.07.13, 12:43
Angielski-Skype

Co sądzicie o takiej formie nauki angielskiego?? Nie mam za dużo czasu do nauki, a przy kompie to bym godzinke znalazł co jakiś czas. Prosze o podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • bao_bao Re: Angielski, Niemiecki - kurs skype?? Co sądzic 02.07.13, 14:05
      Zapraszam na lekcję próbną języka angielskiego: www.chineseonline.pl/
    • textus1 Re: Angielski, Niemiecki - kurs skype?? Co sądzic 04.11.13, 14:45
      Witam:)
      Nauka języka obcego przez Skype może być bardzo skuteczna. Trzeba tylko zainwestować w dobrego lektora. Dobry lektor to nauczyciel doświadczony i skuteczny, który prowadzi zajęcia w sposób kreatywny, dostosowując program nauczania do indywidualnych potrzeb kursanta. Warto również sobie zadać pytanie w jaki sposób są prowadzone zajęcia. U nas zajęcia odbywają się na innowacyjnej platformie e-learningowej i przypominają tradycyjne lekcje. Ich główną przewagą jest wygoda, a także dużo ciekawsza forma zajęć. Nasi lektorzy prowadzą lekcje w oparciu o podręczniki oraz programy autorskie. Dzięki elektronicznemu kalendarzowi, znajdującemu się na naszej stronie www, po zalogowaniu można zapisać się na zajęcia wpisując swoje imię i nazwisko w odpowiadające dni i godziny. Każdego ucznia i lektora obowiązuje plan tygodniowy. W wybranym przez kursanta dniu i godzinie za pomocą komunikatora Skype, łączy się z nim lektor rozpoczynając lekcję. Do uczestnictwa w kursie potrzebne są jedynie : słuchawki (zapewniają wyższą jakość dźwięku), komputer i łącze internetowe, umożliwiające swobodną komunikację przez Skype.
      www.textus.pl
    • kamilgrzer Re: Angielski, Niemiecki - kurs skype?? Co sądzic 04.11.13, 18:31
      nie wiem dla mnie do bani... tutaj masz 5 darmowych kursow angielskiego dzialaja na telefon, tablet i komputer... sciagasz i sie uczysz za darmo

super-ebook.pl/audiobooki/darmowe_audiobooki_c1208.xml

i to jest za darmo.. ot tak... wiec po co placic?

• agata550 Re: Angielski, Niemiecki - kurs skype?? Co sądzic 05.11.13, 09:40
        Skype to niegłupi pomysł, choć ja polecam kursy blended learningowe. Jeśli nie masz czasu i jednocześnie zależy Ci na skutecznym kursie, to powinien być strzał w dziesiątkę. Gdybyś nie wiedział czym jest blended learning, to metoda nauczania online i stacjonarnego. Sama się tak uczyłam i z czystym sumieniem polecam, zwłaszcza że materiały mogą być bardzo zróżnicowane, co sprzyja zainteresowaniu i motywacji.
    • tutomek Re: Angielski, Niemiecki - kurs skype?? Co sądzic 05.11.13, 12:49
      Skype jest ok, szczególnie gdy zajęcia mają polegać na komunikacji językowej.
      Nadaje się do tego np metoda Callana czy Direct Method For English.
      Lektor przez całą lekcję skupia Twoją uwagę na poznawanych słowach, zwrotach i motywuje Cię pytaniami do używania tych słów. Najlepiej wykupić sobie kilka lekcji dla sprawdzenia i już.
      Skype to narzędzie, które pozwoli Ci wybrać szkołę z całego świata.
      Ja proponuję Just Time z Warszawy. Pozdrawiam .
    • active-learning Re: Angielski, Niemiecki - kurs skype?? Co sądzic 08.12.13, 23:35
      Całkiem niedawno na naszym blogu pojawił się ciekawy artykuł o nauce via Skype i rzeczach, o które trzeba zadbać jeżeli wybieramy tę formę nauki. Polecam LINK
      • ichliebedeutsch Niemiecki online/lekcje niemieckiego przez Skype 18.12.13, 14:13
        Witam,
        jestem nauczycielką języka niemieckiego od ponad 10-u lat. Za pomocą Skype nauczam od ponad 2 lat i mam wielu zadowolonych studentów. Lekcje online nie są dla wszystkich, nie do końca udają się z dzieciakami i młodzieżą gimnazjalną. Starsze osoby, już sobie doskonale radzą i nauka sprawia im przyjemność. Wszystkich chętnych zapraszam na lekcję próbną. Mój adres mailowy: i_love_travel1@yahoo.com
        Pozdrawiam
        Sylwia
    • ichliebedeutsch Re: Angielski, Niemiecki - kurs skype?? Co sądzic 20.12.13, 14:32
      Petrost wyjaśnij mi proszę dlaczego nie przez Skype. Ja nauczam niemieckiego przez Skype od ponad 2 lat. W ten sam sposób nauczyłam się angielskiego (służy mi do komunikacji) i od jakiegoś czasu uczę się hiszpańskiego. Nie mam wielu zastrzeżeń do Skype, raczej można się czepić tego, że nie każdy nauczyciel się nadaje do prowadzenia zajęć online. Ja na szczęście trafiłam na fajnego lektora od języka angielskiego. Z nauczycielem hiszpańskiego też nam się fajnie współpracuje, ale czasami mamy kłopoty z wyjaśnieniem gramatyki, ponieważ komunikujemy się w języku angielskim.
      Pozdrawiam
      Sylwia
    • active-learning Re: Angielski, Niemiecki - kurs skype?? Co sądzic 20.02.14, 18:47
      Witam wszystkich, którzy uczą się języków obcych przez Skype. Zapraszam do lektury krótkiego artykułu, w którym opisałem kilka aplikacji, które fajnie współpracują z programem Skype a przy tym ułatwiają naukę za pomocą tego narzędzia. Link do artykułu: angielskiprzezskype.wordpress.com/2014/02/20/aplikacje-ktore-pomagaja-w-nauce-jezyka-angielskiego-przez-skype/
    • webmario72 Re: Angielski, Niemiecki - kurs skype?? Co sądzic 29.05.14, 13:30
      ja polecam średniozaawansowanym w nauce angielskiego kursy przez skype, niekoniecznie z wykorzystaniem podręcznika ale zamiast tego lekcje na podstawie filmów w oryginale. Taką formę lekcji proponują tutaj www.jtm.com.pl. Filmy są krótkie ale treściwe i można wiele tematów z nich wykorzystać do ćwiczenia swobodnej wymowy. Do tego zawsze można napisać jakieś ciekawe wypracowanie.
    • peter-1976 Re: Angielski, Niemiecki - kurs skype?? Co sądzic 26.02.18, 18:15
      Wolę kontakt bezpośredni,ale osoby mieszkające z dala od szkół językowych mogą potraktować to jako jakąś opcję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka