sandra183 25.01.06, 14:56 pISZCIE JEŚLI WIECIE COS O TEJ SZKOLE? wARTO SIE TAM ZAPISAĆ? jAK TAM UCZA? mOŻE WYPOWIE SIE KTOŚ KTO TAM SIE UCZY?A MOZE LEKTORZY? pOZDRÓWKA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sandra1234 Re: STUD-TOUR-szkoła języka rosyjskiego 06.06.06, 19:10 Witam wszystkich! To okropna szkoła. nikomu nie radzę tam się zapisywać, stracicie tylko czas i pieniądze.ZDECYDOWANIE ODRADZAM !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miki2008 polecam STUD-TOUR 09.08.07, 20:47 dziwnie to czytać, uczyłam się w stud-tour ponad rok, miałam świetną lektorkę (Pani Ludmiła)w grupie było tylko 4 osoby za 40godzin nauki płaciłam tylko 480 zł, więc uważam, że cena jest ok a niedawno wróciłam z Petersburga (kurs równiez zorganizował stud- tour)i jestem w szoku po tym co przeczytałam. Uważam, że należy najpierw sprawdzić szkołę, polecam zajęcie próbne, co zresztą uczyniłam. pozdrawiam miki Odpowiedz Link Zgłoś
eglute Re: polecam STUD-TOUR 21.08.07, 14:13 Ja też uczyłam się w tej szkole przez semestr. Nigdy więcej! Totalny bałagan. Powiedziano mi, że zajęcia zaczynają się w środę. Przyszłam i podobnie jak dwie pozostałe osoby z grupy dowiedziałam się na miejscu, że dzisiaj zajęć nie ma i zaczynają się za tydzień. Za tydzień było dokładnie to samo! Nikt nie raczył nas poinformować. W końcu zaczęły się po dwóch tygodniach. Płaci się na wstępie 70 zeta niby za podręcznik, a dostaje się parę kserówek marnej jakości. Zero profesjonalizmu. Nie mówiąc już o tym, że dwa razy w ciągu 3 miesięcy (!) zmieniano nam lektorkę. Zdecydowanie odradzam. Szkoda pieniędzy. Poza tym, mówią że płacisz za semestr, a potem się okazuje, że ten semestr mija po dwóch miesiącach, bo to tylko 40 godzin! Co to jest 40 godzin?! Nie, szkoda gadać. Omijam szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
krutikow Re: polecam STUD-TOUR 27.10.07, 17:18 Dlaczego zatem swoja opinie wpisalas pod haslem "Polecam Stad-tour"? Odpowiedz Link Zgłoś
maskwaparis Re: polecam STUD-TOUR 27.10.07, 20:01 hej, ja tez chodze do Puszkina :)) moze sie znamy :)) potwierdzam, bardzo przyzwoita szkola, solidnie i bez tanich chwytow w stylu: nauczymy cie szybko i tanio. A propos Stud-Tour, moja kolezanka probowala zalatwic tam sobie kurs w Rosji, pierwsza rzecza bylo podpisanie umowy i wplacenie calej sumy, kilka tygodni przed wyjazdem rozchorowala sie. szkola nie chciala zwrocic pieniedzy. pomoglo dopiero straszenie roznymi prawnikami, sadami etc., ja bym z taką szkola nigdzie nie pojechala. Odpowiedz Link Zgłoś
apoloniakawalek A gdzie znajduje sie 31.10.07, 09:58 ten Instytut Puszkina? Czy to w RONIK-u? Odpowiedz Link Zgłoś
marimai Re: polecam STUD-TOUR 23.07.08, 13:22 jeszcze raz adres forum dla kasjerów lotniczych, który nie wchodził z poprzedniego postu: www.iata.fora.pl/dam-prace,14/ostrzezenie-stud-tour-z-belwederskiej,621.html może teraz sie uda m. Odpowiedz Link Zgłoś
kohpag Re: polecam STUD-TOUR 07.05.08, 17:47 "dziwnie to czytac" ??? nie czepiam sie ale to chyba rusycyzm... pewnie napisany przez wlascicielke biura kazachskiego pochodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
borys-ru Rosyjski Rosjanin, Warszawa 19.08.07, 08:32 Ja uczę języka rosyjskiego indywidualnie. Także rosyjski język biznesowy. Jak również tłumaczenia dokumentów i stron WWW, literatura rosyjska (audiobook) Lekcje na wysokim poziomie, w różnym stopniu zaawansowania. Jeżeli masz ochotę nauczyć się - dzwoń pod numer 516977809 e-mail:borys06@mail.ru Odpowiedz Link Zgłoś
krutikow Re: Rosyjski Rosjanin, Warszawa 24.08.07, 22:02 W innych miejcach Internetu mozna przeczytac wypowiedzi uczesnikow kursow tej szkoly oraz lektorow, juz tam niepracujacych, a takze opinie o kursach wyjazdowych - niestety gros niepochlebnych. Odpowiedz Link Zgłoś
mrblow Re: STUD-TOUR to nieuczciwa firma 25.01.08, 19:29 no nie wiem. właśnie tam pracuje i wszyskto jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
stud-tour Sprostowanie 11.12.08, 09:48 W związku z pojawiającymi się atakami w Internecie na tzw. Forach chcielibyśmy odnieść się do prezentowanych tam zarzutów. Jeden który budzi szczególne zainteresowanie dotyczy osoby o pseudonimie sannettka – czyli Pani Anety S. Sprawa jest o tyle bulwersująca, iż padły w niej słowa i oskarżenia wobec których trudno przejść obojętnie. Pani Sobańska zamówiła u nas bilet lotniczy po czym z niego zrezygnowała. Bilet zamówiony był 18 lipca i – jak twierdzi Pani Aneta S. – tego samego dnia opłacony. Jak sprawdziłem został zaksięgowany 20. Po potwierdzeniu rezygnacji pieniądze wróciły na konto Pani Anety S. zgodnie z obowiązującymi procedurami a nie w wyniku niekończących się maili. Każdy kto chociaż troszkę jest zorientowany w procedurach wie, iż termin zwrotu (wpływ pieniędzy na konto Pani Sobańskiej 12 sierpnia) jest optymalnym. Natomiast szanujemy naszych klientów i staramy się wyjść na przeciw Waszym oczekiwaniom, w związku z czym prosimy Panią Anetę S. o kontakt z biurem w celu złożenia oficjalnej reklamacji. Na pewno się ustosunkujemy do Pani zarzutów i zaproponujmy sensowne rozwiązanie. Serdecznie pozdrawiamy STUD-TOUR Centrum Kultury i Języków Wschodnioeuropejskich i Bliskowchodnich tel.: (022) 487-57-77 biuro@stud-tour.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nihil_novi_sub_sole pytanie 09.01.09, 18:08 Na czym polega nieuczciwość firmy Stud-Tour? Na tym, że bardzo szybko zwróciła pieniądze? Czy sannettka się trochę nie zapędziła w swoich oskarżeniach? Odpowiedz Link Zgłoś
nihil_novi_sub_sole Re: pytanie 14.01.09, 18:31 Powtarzam pytanie: na czym polega nieuczciwość firmy w stosunku do Sannettki. Nie interesuje mnie kondycja finansowa firmy, tylko ten konkretny przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś