Dodaj do ulubionych

Dobry kurs angielskiego w Warszawie?

21.09.06, 01:02
Szukam jakiejś dobrej szkoły języka angielskiego, uczę się od lat, potrzebuję
teraz podszkolić się głównie w mowie, gramatykę mam na w miarę przyzwoitym
poziomie. Nie wiem czego szukać, Callana, konwersatoria jakie? No i ważne -
gdzie?
Jeśli ktoś ma doświadczenia ze szkołami w Wawie to proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • emer_emer Re: Dobry kurs angielskiego w Warszawie? 21.09.06, 09:32
      ja tez szukam. mi nie odpowiadają godziny, ale dobra szkola to tfls moim
      zdaniem. Ide dzisiaj do Advocem, istenieje dopiero rok, ale ma dobre godziny i
      niezly punkt bo na nowym swiecie...

jak znajdziesz cos fajnego, napisz;)
    • testman Re: Dobry kurs angielskiego w Warszawie? 24.09.06, 20:37
      Archibald ma kurs English In Action na różnych poziomach. nastawiony na
      słownictwo i mówienie. nie ma typowe podręcznika tylko książka z ćw. na
      słownictwo + materiały dodatkowe. 2h w tyg., 1 spotkanie.

Archibald mieści się za Galerię Centrum. Jedna uwaga: jest dość drogo, ale
      dostajesz dużo materiałów dodatkowych w cenie.
      • sulowa Re: Dobry kurs angielskiego w Warszawie? 26.05.18, 14:36
        w Pi School w Wawie są fajne i dobre kursy! ja się sporo u nich nauczyłam a przy okazji te zajęcia to była świetna zabawa!
    • aleksandradrzewicka Re: Dobry kurs angielskiego w Warszawie? 28.05.18, 09:37
      Myślałaś/es nad kursem online? To dużo tańsze i efektywniejsze rozwiązanie, ja polecam Ci naukę na www.ellalanguage.com
    • kunkemarta Re: Dobry kurs angielskiego w Warszawie? 30.03.19, 18:34
      Moim zdaniem zdecydowanie lepiej uczyć się na takim normalnym kursie. Ja j. angielskiego uczyłam się w szkole Pi School. 4 semestry i te wakacje planuję spędzić w Londynie, już się nie boje rozmawiać ;)
    • licja123l Re: Dobry kurs angielskiego w Warszawie? 29.04.19, 12:28
      Ja szukałam dość długo, wkońcu znajoma mi poleciła i poszlam na próbne zajęcia do szkoły Speakeria na Marszałkowskiej 115. Fajna kameralna atmosfera małe grupki dobre ceny na mój studencki budżet no i lektorzy fajni, co lekcja ktoś inny przychodzi. Poprzednio w innej szkole miałam jedną lektorkę w Benefit i strasznie przynudzała. Polecam spróbować w Speakeria, uczą przede wszystkim mówienia, praktycznie nie korzystam z książek nie robimy nudnych cwiczen tylko intensywna nauka słówke gramy ale wszystko oparte na mówieniu
    • tonia.pe Re: Dobry kurs angielskiego w Warszawie? 09.06.19, 22:08
      ja słyszałam o takim czymś jak Angloville - taka jakby wioska angielska..?
      jeśli dobrze rozszyfrowuję nazwę to chyba wyjeżdżasz na taki jakby obóz i mówisz tylko po angielsku
      wydaje się super sprawą jeśli chodzi o przełamanie bariery językowej!
    • kizzi Re: Dobry kurs angielskiego w Warszawie? 22.07.19, 21:09
      Ja się od września zapisałam do Pi School - szkoła jest bardzo fajna, godna polecenia. I doskonale mi się u nich uczy - już mam rok za sobą języka a teraz będę się uczyć nowego!
    • klundert Re: Dobry kurs angielskiego w Warszawie? 29.08.19, 13:00
      Pomyślałem niedawno, że warto by było przypomnieć sobie coś z angielskiego ze szkoły, bo żeby dostać awans muszę mieć angielski na poziomie średniozaawansowanym, a po paru latach bez kontaktu z językiem już taki nie jest. Poszedłem na kurs general English w szkole LANG LTC i to był dobry wybór. Ta szkoła istnieje po prostu przy centrum egzaminacyjnym Cambridge. Kurs mi się tak spodobał, że teraz chcę podnieść poziom do C1 i może robić certyfikat. Opłaca się.
      • kesza Re: Dobry kurs angielskiego w Warszawie? 28.10.19, 19:28
        Pi School ma ciekawe kursy dla początkujących - ja się uczę u nich właśnie angielskiego i widzę postępy. Jest bardzo fajnie i widzę, że nauczyciele się przykładają do tego żeby ten język był nam przyjazny!
      • krasnal23_1 Re: Dobry kurs angielskiego w Warszawie? 30.08.20, 18:44
        To lokalna szkoła
    • glowax Re: Dobry kurs angielskiego w Warszawie? 13.11.19, 22:42
      bogatą bazę kursów języka angielskiego (i nie tylko!) można znaleźć na altEd.pl (alted.pl/) - przydatna wyszukiwarka pozwalająca porównać oferty szkół w okolicy
      • mekkas Re: Dobry kurs angielskiego w Warszawie? 28.12.19, 16:53
        a może wlasnie Pi School - mi ta szkoła bardzo odpowidała, kursy fajnie prowadzone, na luzie ale intensywnie. ja jestem zadowolona bo efekty sa niezłe!
    • krasnal23_1 Re: Dobry kurs angielskiego w Warszawie? 02.02.20, 17:32
      Jak dla mnie English For You w Warszawie to szkoła numer jeden. Zresztą wystarczy poszukać w necie rankingu szkół i właśnie English For You zajmuje pierwsze miejsce.
    • agadaaa Re: Dobry kurs angielskiego w Warszawie? 25.09.20, 11:47
      Z wielu metod się uczyłam, ale najbardziej w przełamaniu do rozmowy pomógł mi kurs ENLINADO, bardzo dobra i skuteczna metoda nauki do przełamania się i nauczenia konwersacji. Polecam zobaczyć darmową lekcję na enlinado.pl
    • kamper4 Re: Dobry kurs angielskiego w Warszawie? 26.08.21, 14:18
      Cały zeszły rok poświęciłem na naukę języka w English for You i muszę szczerze polecić tę szkołę, gdyż… nauka opiera się o założ…enie, ż…e trzeba mówić po angielsku, to jest rzeczywiście najważ…niejsza sprawa, gdyż… kursy z ćwiczonkami z książ…ki to oferują wszyscy. English For You dysponuje rzeczywiście dobrymi Native Speakerami, którzy potrafią poprowadzić temat, wytłumaczyć po angielsku jakieś słówka, natomiast polscy lektorzy jak trzeba objaśniają gramatykę, polecam
      Dodatkowe konwersacje w sposób fantastyczny pomagają przełamać opory i jest to idea aby konwersować, muszę napisać, ż…e szkoła robi wszystko aby zajęcia nie były nudnawe
    • krasnal23_1 Re: Dobry kurs angielskiego w Warszawie? 08.10.21, 20:43
      Teraz dotychczasowe szkoły stacjonarne mają w ofercie online. to bardzo dobra sprawa i dostęp do szkół, które nie były dla wielu dostępne
    • malutka_123a Re: Dobry kurs angielskiego w Warszawie? 21.09.22, 12:37
      Jeżeli chodzi o Warszawę to English For You jest zdecydowanie liderem w prowadzeniu kursów z języka angielskiego. Widać to w rankingach, które plasują tę szkołę na najwyższych pozycjach. Mnie przekonała koleżanka, która chodziła do tej szkoły. Udało się jej przede wszystkim w znaczący sposób poprawić speaking. Ja to samo widzę po sobie. Niewiele szkół w Warszawie tak mocno stawia właśnie na ten aspekt. Dzięki temu, że grupki są bardzo małe i kameralne każda osoba ma szansę w czynny sposób brać udział w konwersacjach z native speakers. Mnie udało się poznać kilku fajnych Anglików. Kyle i Jonathan to super team. Bardzo fajne są dodatkowe konwersacje. Wiem, ze także oferują dobre kursy do egzaminów, zarówno CAE i FCE. Sam fakt, że działają od tylu ma pozytywny aspekt. Polubiłam angielski właśnie dzięki English for you

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka