Dodaj do ulubionych

hiszpanski dla poczatkujacych warszawa

07.01.08, 17:34
wybieram sie do Ameryki Pd, gdzie podobna bez hiszpanskiego ciezko
zyc. Jakie szkoly z kursem dla poczatkujacych polecacie?
Obserwuj wątek
    • delfina72 Re: hiszpanski dla poczatkujacych warszawa 24.09.13, 10:36
      Hej! podróżowałam pół roku po Ameryce Południowej... faktycznie bez hiszpańskiego jest trochę ciężko. W dużych stolicach możesz się dogadać, ale ciężko jest się bez hiszpańskiego poruszać po kontynencie. Zaczęłam podróż od Santiago de Chile i tam byłam na krótkim kursie. Podróżując trochę się podszkoliłam i stwierdziłam że warto kontunuować- zapisałam się do Lang ltc, mają fajnych lektorów i ciekawą ofertę cenową. Można się z nimi dogadać co do tego jakie masz potrzeby :) www.lang.com.pl
    • mahadeva Re: hiszpanski dla poczatkujacych warszawa 24.09.13, 19:51
      ja niby chadzam do instytutu, ale 100 razy szybciej i taniej można się nauczyć samemu tego banalnego języka, są fajne książki w empiku
    • zeberka26 Re: hiszpanski dla poczatkujacych w TFLS 03.07.14, 18:16
      Byłam w na wielu kursach, wiele szkół językowych miałam okazję przetestować, ale w sumie najkorzystniej sprawy w Warszawie mają się w TFLS. Przede wszystkim już coś znaczy sam fakt, że prowadzą wiele kursów z danego języka, mają również kursy egzaminacyjne w których dają gwarancję zdania egzaminów. Szkoła zatrudnia wyśmienitych native speakers, więc człowiek ma kontakt z prawdziwym angielskim, bardzo fajnie organizują dodatkowe konwersacje

eyeq4 napisała:

tak, fajną mają teraz promocje w TFLS

glokas napisała:

Teraz jest to zaraz po angielskim drugi wiodący język. Kilka szkół w Warszawie się w nim specjalizuje ale osobiście polecam szkołę TFLS gdzie przy zapisie na angielski dają w promocji kurs hiszpańskiego gratisowo.
      • agnieszka_kam82 Re: hiszpanski dla poczatkujacych w !spam! 03.09.14, 14:20
        Ja nie mam zaufania do szkół, które uczą wielu języków - trafienie na dobrego lektora z hiszpańskiego w nich, to jednak loteria.

Od 2 lat uczę się w Machinie Edukacyjnej i mogę szczerze polecić - świetni lektorzy, cudowna atmosfera. Najważniejsze, że w Machinie można skutecznie nauczyć się hiszpańskiego. Dodatkowo w tym semestrze szkoła daje dobre rabaty
    • ibericalanguages Re: hiszpanski dla poczatkujacych warszawa 18.09.14, 10:40
      www.ibericalanguages.com/pl UCZ SIĘ HISZPAŃSKIEGO W HISZPANII! STUDIUJ PORTUGALSKI W PORTUGALII! 10% zniżki
    • olisia25 Re: hiszpanski dla poczatkujacych warszawa 23.09.14, 20:12
      Zdecydowanie odradzam zapisanie się do tej szkoły!

Zależało mi na intensywnym kursie miesięcznym przed wyjazdem do hiszpańskojęzycznego kraju, w godzinach wczesnoporannych, aby poznać podstawy języka. Przed podpisaniem umowy zostałam zapewniona, że kurs się na pewno odbędzie, miał się zacząc w poniedziałek. W piątek popołudniu dostałam telefon, że nie ma wpłat od chętnych i czy nie jestem zainteresowana przeniesieniem kursu. Nie byłam.
      Państwo kazali zaczekać do soboty, w sobotę przełożyli decyzję na poniedziałek, w poniedziałek na wtorek. W końcu we wtorek po moim nerwowym telefonie zaproponowali mi próbną lekcję indywidualną, a w ogóle najlepiej kurs indywidualny za 400 zł więcej.
      Odmówiłam zmiany kursu, odmówili zwrotu gotówki uzasadniając, że kurs się odbędzie.
      Pierwsza lekcja okazała się dużym rozczarowaniem. Lektor był rzeczywiście nativem, ale z zerowym przygotowaniem do nauki początkujących, i nikłymi umiejętnościami pedagogicznymi. Nie rozumiałam prawie nic, przyciskany podawał tłumaczenie pojedynczymi słowami wtrącanymi po angielsku. Jakbym nie znała angielskiego???

Po pierwszej lekcji sugerowałam zwrot kosztów kursu, ale Państwo odpowiedzieli, że będzie to moja rezygnacja, i potrącą koszty manipulacyjne w wysokości prawie połowy kursu!!!!
      Po 7 spotkaniach indywidualnych (o które nie prosiłam, chodziłam na lekcje zgodnie z umową, bo kurs nie został odwołany) dostałam telefon, ze odbyłam już 16h lekcji indywidualnych i mogą mi zaproponować jeszcze tylko 4 w ramach umowy ( z 40h które miał obejmować kurs), a i tak powinnam się cieszyć, bo mam te lekcje za pół ceny. Dalej kurs nie będzie kontynuowany, pieniędzy też nie zwrócą, bo przecież chodziłam na drogie lekcje indywidualne.

Dostęp internetowego panelu dla uczniów, który był w cenie kursu, pomimo tego, że od razu zgłosiłam problem, przez 2 tygodnie również nie został dla mnie uruchomiony

Strata czasu i pieniędzy!!!! Przestrzegam!
      • olisia25 Re: hiszpanski dla poczatkujacych warszawa 23.09.14, 20:14
        Zdecydowanie odradzam zapisanie się do Akademia Espanoles na Świętokrzyskiej!

Zależało mi na intensywnym kursie miesięcznym przed wyjazdem do hiszpańskojęzycznego kraju, w godzinach wczesnoporannych, aby poznać podstawy języka. Przed podpisaniem umowy zostałam zapewniona, że kurs się na pewno odbędzie, miał się zacząc w poniedziałek. W piątek popołudniu dostałam telefon, że nie ma wpłat od chętnych i czy nie jestem zainteresowana przeniesieniem kursu. Nie byłam.
        Państwo kazali zaczekać do soboty, w sobotę przełożyli decyzję na poniedziałek, w poniedziałek na wtorek. W końcu we wtorek po moim nerwowym telefonie zaproponowali mi próbną lekcję indywidualną, a w ogóle najlepiej kurs indywidualny za 400 zł więcej.
        Odmówiłam zmiany kursu, odmówili zwrotu gotówki uzasadniając, że kurs się odbędzie.
        Pierwsza lekcja okazała się dużym rozczarowaniem. Lektor był rzeczywiście nativem, ale z zerowym przygotowaniem do nauki początkujących, i nikłymi umiejętnościami pedagogicznymi. Nie rozumiałam prawie nic, przyciskany podawał tłumaczenie pojedynczymi słowami wtrącanymi po angielsku. Jakbym nie znała angielskiego???

Po pierwszej lekcji sugerowałam zwrot kosztów kursu, ale Państwo odpowiedzieli, że będzie to moja rezygnacja, i potrącą koszty manipulacyjne w wysokości prawie połowy kursu!!!!
        Po 7 spotkaniach indywidualnych (o które nie prosiłam, chodziłam na lekcje zgodnie z umową, bo kurs nie został odwołany) dostałam telefon, ze odbyłam już 16h lekcji indywidualnych i mogą mi zaproponować jeszcze tylko 4 w ramach umowy ( z 40h które miał obejmować kurs), a i tak powinnam się cieszyć, bo mam te lekcje za pół ceny. Dalej kurs nie będzie kontynuowany, pieniędzy też nie zwrócą, bo przecież chodziłam na drogie lekcje indywidualne.

Dostęp internetowego panelu dla uczniów, który był w cenie kursu, pomimo tego, że od razu zgłosiłam problem, przez 2 tygodnie również nie został dla mnie uruchomiony

Strata czasu i pieniędzy!!!! Przestrzegam!
        • beatkaa7 Re: hiszpanski dla poczatkujacych warszawa 29.09.14, 10:07
          też słyszałam bardzo słabe opinie o tej szkole i widzę, że jest więcej osób, które ją podzielają.

ja zaczęłam się uczyć w zeszłym roku i po długich poszukiwaniach wybrałam szkołę Machina Edukacyjna w Centrum. powiem szczerze, że nie jestem zawiedziona. trafiłam do fajnej lektorki, która w prosty sposób umiała wyjasnić wszystko na podstawowym poziomie i szkoła jest generalnie takim przyjemnym miejscem. więc ja mogę ją polecić. w tym semstrze będę kontynuować tam naukę i wtedy będę mogła powiedzieć pewnie coś więcej - podobno mam mieć zajęcia z innym lektorem.

pozdrawiam
          • renatak38 Re: hiszpanski dla poczatkujacych warszawa 27.01.15, 19:10
            hej, podbijam pytanie.
            Czy ktoś z Was poleca dobrą szkołę w Warszawie? Zależy mi na nauce na serio z rzetelnymi lektorami. Byłam już na kursie w empiku, ale niestety poziom zaangażowania był bardzo słaby, więc teraz szukam jakiejś szkoły, która specjalizuje się w jednym języku.
            Będę wdzięczna za Wasze opinie. Pzdr
            • jo_grotk Re: hiszpanski dla poczatkujacych warszawa 29.01.15, 14:12
              Hej,

Mogę Ci polecić Machinę Edukacyjną. Po jednym semestrze pojechałam na miesiąc do Ekwadoru i nie dość, że przeżyłam to jeszcze wszyscy byli w szoku, że aż tyle się nauczyłam w kilka miesięcy! Tempo jest szybkie, lektorka na luzie, te zajęcia to mój ulubiony punkt dnia :)

Ja natomiast szukam dobrej szkoły angielskiego w Centrum, tańszej niż British Council, ktoś coś poleca?

• renatak38 Re: hiszpanski dla poczatkujacych warszawa 29.01.15, 15:26
                dziękuję ci bardzo. wiele osób poleca tą szkołę. choć wolę zawsze zebrać więcej informacji, chyba tam właśnie się wybiorę.
    • kasia.trawinska Re: hiszpanski dla poczatkujacych warszawa 20.05.16, 14:10
      A mi za to podpasowała Academia Espanoles... jeste,m właśnie po poziomie dla początkujących chociaż chodziłam przez rok do innej szkoły... i tak po prawdzie niczego się nie nauczyłam tam, bo po wstępnych rozmowach nawet na poziom a2 mi nie wystarczylo... myślałam, ze to ze mną jest problem i może nie mam talentu do języków, a się okazało po kursie który trwał dwa miesiące w tej właśnie szkole, że jednak mogę i umiem - wystarczyli dobrzy lektorzy i uważam, ze wyrównałam poziom. Teraz przynajmniej czuję, że mam wiedzę, żeby w ogóle zaczynać na poziomie a2
    • prasko121 Re: hiszpanski dla poczatkujacych warszawa 12.11.19, 17:16
      a ja ze swojej strony polecam szkołę El Puerto. Hiszpański na najwyższym poziomie :)
    • glowax Re: hiszpanski dla poczatkujacych warszawa 13.11.19, 22:40
      bogatą bazę kursów języka hiszpańskiego (i nie tylko!) można znaleźć na altEd.pl (alted.pl/) - przydatna wyszukiwarka pozwalająca porównać oferty szkół w okolicy
      • meska Re: hiszpanski dla poczatkujacych warszawa 26.01.20, 15:27
        moim zdaniem warto spróbować w Pi School bo jest to niezła szkoła, dobre kursy i widzę ze nauczyciele sie całkiem niezle przykładają do zajęć! polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka