Dodaj do ulubionych

Kursy NLP-porady i opinie

06.02.08, 19:34
Witam!

Mam nadzieje,że znajdę na tym forum grono osób które słyszało o
neurolingwistycznym programowaniu.Chciałbym zapytać co myślicie o takich
kursach,czy może ktoś brał w takich udział i podzieli się z nami
wrażeniami.Słyszałem,że mogą pomóc w pracy i biznesie i sam się zastanawiam
nad takim kursem.
Obserwuj wątek
    • nalepka0 Re: Kursy NLP-porady i opinie 08.02.08, 15:59
      Naprawdę nikt nie słyszał o NLP? A tak słyszałem,że modne się zrobiło i nikt nie
      interesował się tym?
      • zabcia995 Re: Kursy NLP-porady i opinie 03.06.08, 14:06
        Witaj
        Byłam w Warszawie na szkoleniu praktyk NLP, firma nazywa się
        Gołdziński Consulting.
        Po szkoleniu zmieniło się całe moje życie. Gorąnco polecam.
        Najlepiej zobacz na stronie www.goldzinski.edu.pl
    • arioch78 Re: Kursy NLP-porady i opinie 09.02.08, 18:16
      Hej

Słyszałem o nlp ale sam nie bralem udzialu w kursie. Podobno jest to fajna
      sprawa po ukonczeniu kursu mozna dostac certyfikat i przy szukaniu nowej pracy
      moze sie to okazac pomocne. Rozne sa poglady na nlp dla jednych jest to szkola
      "podrywu" a dla innych mozliwosci lepszego poznania siebie.Mysle,ze warto
      dowiedziec sie wiecej o kursach nlp.
      • nalepka0 Re: Kursy NLP-porady i opinie 10.02.08, 23:42
        arioch78 napisał:

> Hej
        >
        > Słyszałem o nlp ale sam nie bralem udzialu w kursie. Podobno jest to fajna
        > sprawa po ukonczeniu kursu mozna dostac certyfikat i przy szukaniu nowej pracy
        > moze sie to okazac pomocne. Rozne sa poglady na nlp dla jednych jest to szkola
        > "podrywu" a dla innych mozliwosci lepszego poznania siebie.Mysle,ze warto
        > dowiedziec sie wiecej o kursach nlp.

Dzięki za odpowiedź. No właśnie probuję uzyskać więcej informacji,ale jak widać
        małe zainteresowanie tematem-mam nadzieję,że jeszcze ktoś napiszę swoje zdanie.
      • arioch78 Re: Kursy NLP-porady i opinie 11.02.08, 00:08
        Widzę,że od wczoraj trochę się ruszyło.I bardzo dobrze,bo chętnie poczytam
        opinię innych,a właśnie nie dawno dowiedziałem się,że moja znajoma zapisała się
        na taki kurs ale szczegółów nie znam.Jak tylko się czegoś dowiem to napiszę co i
        jak.
        • nalepka0 Re: Kursy NLP-porady i opinie 11.02.08, 00:17
          arioch78 napisał:

> Widzę,że od wczoraj trochę się ruszyło.I bardzo dobrze,bo chętnie poczytam
          > opinię innych,a właśnie nie dawno dowiedziałem się,że moja znajoma zapisała się
          > na taki kurs ale szczegółów nie znam.Jak tylko się czegoś dowiem to napiszę co
          > i
          > jak.

To jak tylko się czegoś dowiesz to koniecznie daj nam znać,bo jestem ciekaw jaki
          kurs wybrała,u jakiego trenera i w jakiej cenie.Czekam na znak i niech się
          podzieli wrażeniami.

Pozdrawiam
          • arioch78 Re: Kursy NLP-porady i opinie 18.02.08, 21:48

>
            > To jak tylko się czegoś dowiesz to koniecznie daj nam znać,bo jestem ciekaw jak
            > i
            > kurs wybrała,u jakiego trenera i w jakiej cenie.Czekam na znak i niech się
            > podzieli wrażeniami.
            >
            > Pozdrawiam
            nalepk0 z tego co mi mówiła to to jakiś kurs o zdrowiu m.in jak sobie radzić ze
            stresem itp. mówiła mi u jakiego trenera,ale zapomniałem.Myślałem,że to coś
            bardziej konkretnego i nie wiem co to ma wspólnego z NLP ale ok-ja się super
            ekstra na tym nie znam
            • nalepka0 Re: Kursy NLP-porady i opinie 19.02.08, 13:20

> nalepk0 z tego co mi mówiła to to jakiś kurs o zdrowiu m.in jak sobie radzić ze
              > stresem itp. mówiła mi u jakiego trenera,ale zapomniałem.Myślałem,że to coś
              > bardziej konkretnego i nie wiem co to ma wspólnego z NLP ale ok-ja się super
              > ekstra na tym nie znam

Aha...czyli to chyba coś z rodzaju tych ekstra kursów,które pomagają
              schudnąć-widziałem takie i szczerze nie wierze w takie coś.No i tak jestem
              ciekaw co osiągnie po kursie i czy będzie zadowolona.
              • arioch78 Re: Kursy NLP-porady i opinie 21.02.08, 21:21
                No wiesz to nie tylko kursy które pomagają schudnąć.To zawiera tez jak radzić
                sobie ze stresem,a gdy się stresujemy jak radzić sobie z odruchem sięgania po
                jedzenie.Jak utrzymać harmonie między duszą i ciałem.
                • nalepka0 Re: Kursy NLP-porady i opinie 23.02.08, 19:20
                  arioch78 napisał:

> No wiesz to nie tylko kursy które pomagają schudnąć.To zawiera tez jak radzić
                  > sobie ze stresem,a gdy się stresujemy jak radzić sobie z odruchem sięgania po
                  > jedzenie.Jak utrzymać harmonie między duszą i ciałem.

No może i masz rację jednak sceptycznie podchodzę do takich kursów.Musze o tym
                  poczytać coś więcej,bo faktycznie ofert jest sporo.Najlepiej to poczytać opinie
                  osoby która była na takim kursie.
                  • nalepka0 Re: Kursy NLP-porady i opinie 29.02.08, 19:23
                    W sumie to jak się bliżej przyjrzałem to K.Cieślak na swojej stronie też ma w
                    ofercie kursy pt."Odchudzanie z NLP" a nawet tego wcześniej nie zauważyłem.Dalej
                    nie umiem sobie tego wyobrazić jak to działa,ale wydaje mi się,że to poprostu ma
                    zwalczać pewne nasze nawyki i odruchy gdy np.w nerwach sięgamy po jedzenie.
                    • mys-tyk Re: Kursy NLP-porady i opinie 01.03.08, 16:52
                      No widzisz takie kursy odchudzania mają nas uczyć kontrolowania własnych
                      odruchów,myśli i emocji.Zresztą jakbyś poczytał dokładnie to sam Cieślak pisze o
                      tym,że nie jest to związane z ćwiczeniami fizycznymi tylko hipnozą i technikami NLP.
                      • arioch78 Re: Kursy NLP-porady i opinie 08.03.08, 12:31
                        Dokładnie tak jak pisze kolega wyżej. To nie działa tak,że na kursie będziesz
                        chudł to jest coś jak w pewnej mądrości,że lepiej dać głodnemu wędkę niech sobie
                        sam rybę złowi niż cała rybę.
                        • nalepka0 Re: Kursy NLP-porady i opinie 14.03.08, 01:00
                          No zgodzę się,że może ma to jakiś sens i podłoże psychologiczne. Zresztą na
                          www.cnlp.pl też jest taki kurs odnośnie odchudzania to może jednak takie kursy
                          mają wzięcie i warto dla niektórych sie na nie wybrać.

Pozdrawiam
                          • mys-tyk Re: Kursy NLP-porady i opinie 15.03.08, 16:10
                            No to jak sam widzisz nie jest to coś niepopularnego.A wręcz przeciwnie takie
                            kursy stają się coraz bardziej popularne u nas. Nie wiem czy to ma akurat
                            związek z NLP,ale słyszałem tez o kursach,a właściwie sesjach po których mój
                            znajomy rzucił palenie.
                            • arioch78 Re: Kursy NLP-porady i opinie 17.03.08, 17:30
                              Też słyszałem o tych cudownych sposobach rzucenia palenia,ale to raczej nie ma
                              nic wspólnego z nlp.NLp raczej uczy podejścia jak przekonać się do tego,że
                              będziemy zdrowi.Jak to mówią wiara czyni cuda :)
                              • nalepka0 Re: Kursy NLP-porady i opinie 18.03.08, 23:15
                                Ale czy takie kursy mają sens? Chodzi mi o to,że uczą tam tego jak wpływać na
                                swoje zdrowie.Czy wierzycie w takie rzeczy?Spotkaliście sie z przypadkiem,żeby
                                takie praktyki przynosiły korzyści?
                                • nalepka0 Re: Kursy NLP-porady i opinie 18.03.08, 23:18
                                  Pytam dlatego,że w moje ręce dostała się gazeta pt."Odnowa" nie wiem może ktoś z
                                  Was też to kupuje i tam jest artykuł napisany przez Krzysztofa Cieślaka
                                  pt"Możemy wpływać na nasze ciało" i dość ciekawie jest tam przedstawiony właśnie
                                  ten temat w dodatku popartymi amerykańskimi doświadczeniami.Sam nie wiem co o
                                  tym myśleć,ale jest to dośc ciekawe.
                                  • dead.evil Re: Kursy NLP-porady i opinie 25.07.08, 01:55
                                    Owszem, temat jest ciekawy, sam sie tez zaczalem tym interesowac. Artykulu p.
                                    Cieslaka jeszcze nie czytalem, ale nieco martwi mnie paranaukowy charakter tego
                                    magazynu ;) Gdyby tak bardziej podeprzec sie jednak nauka, byloby jeszcze
                                    ciekawiej..
            • zabcia995 Re: Kursy NLP-porady i opinie 03.06.08, 14:25
              Polecam strone do trenera z NLP w Warszawie
              www.goldzinski.edu.pl
              Jak chcesz dowiedzieć się czegoś to napisz do mnie
              Pozdrawiam
      • cyrax002 Re: Kursy NLP-porady i opinie 01.03.08, 17:10
        Rzeczywiście, też słyszałem, że po ukończenie kursu otrzymuje się taki certyfikat, co niewątpliwie jest pomocne. Pozdrawiam

-------------------------------
        Jak napisać, przepisać i z sukcesem obronić pracę dyplomową?
        prace-dyplomowe.zlotemysli.pl/mohak.php
        • mys-tyk Re: Kursy NLP-porady i opinie 07.03.08, 19:03
          No dokładnie.Nieraz,żeby uzyskać certyfikat wcale nie trzeba odrazu płacić za
          kurs lecz wystarczy wziąć udział w 1-2dniowym warsztacie i też to jest w pewien
          sposób uznawane.
          • nalepka0 Re: Kursy NLP-porady i opinie 12.03.08, 02:38
            No tak też jest u tego trenera co mnie interesuje.Po takim dwudniowym warsztacie
            dostaje certyfikat i w dodatku jest on liczony jako 1 sesja kursu.
          • nalepka0 Re: Kursy NLP-porady i opinie 12.03.08, 02:41
            Jeszcze jeden plus tego to to,że jeżeli mnie to nie zainteresuje to kończę tylko
            na warsztacie,po którym mam certyfikat i nie muszę płacić za cały kurs,a z
            drugiej strony jeśli poczuje że mnie to interesuje to mogę dostać zniżkę jeśli
            zdecyduje się później kontynuować na kursie
            • zabcia995 Re: Kursy NLP-porady i opinie 03.06.08, 14:37
              U trenera z NPL w Warszawie również dostajesz sertyfikat po
              ukończeniu szkoleniu.
              Polecam, nazywa się Włodzimierz Gołdziński i z tego co pamiętam tel.
              509-863-006. Jak by był zły numer to napisz do mnie, to może znajde
              do niego wizytówkę.
              • zabcia995 Re: Kursy NLP-porady i opinie 03.06.08, 14:39
                Podałam zły numer, przepraszam.
                To ten numer 502-166-668
            • zabcia995 Re: Kursy NLP-porady i opinie 03.06.08, 14:46
              Polecam trenera z NLP w Warszawie
              www.goldzinski.edu.pl
              Byłam na szkoleniu. Po szkoleniu dostajesz sertyfikat
    • mys-tyk Re: Kursy NLP-porady i opinie 10.02.08, 23:54
      nalepka0 napisał:

> Witam!
      >
      > Mam nadzieje,że znajdę na tym forum grono osób które słyszało o
      > neurolingwistycznym programowaniu.Chciałbym zapytać co myślicie o takich
      > kursach,czy może ktoś brał w takich udział i podzieli się z nami
      > wrażeniami.Słyszałem,że mogą pomóc w pracy i biznesie i sam się zastanawiam
      > nad takim kursem.

Ja trochę się tym interesuję.Nie odważyłem się jeszcze na kurs,ale w przyszłości
      kto wie :)
      Masz jakieś konkretne pytania to chętnie odpowiem lub zastanowimy się
      razem-chociaż uprzedzam,że nie pozjadałem wszystkich rozumów odnośnie NLP

Pozdro
    • best_basf Re: Kursy NLP-porady i opinie 11.02.08, 00:04
      nalepka0 napisał:

> Witam!
      >
      > Mam nadzieje,że znajdę na tym forum grono osób które słyszało o
      > neurolingwistycznym programowaniu.Chciałbym zapytać co myślicie o takich
      > kursach,czy może ktoś brał w takich udział i podzieli się z nami
      > wrażeniami.Słyszałem,że mogą pomóc w pracy i biznesie i sam się zastanawiam
      > nad takim kursem.

Mnie osobiście nic z NLP nie łączy jednak obił mi się o uszy ten skrót,ale
      kompletnie nie wiem co i jak i z czym to się je.Może ktoś mógłby mnie nieco
      wprowadzić w temat,bo czytam różne fora i coraz częściej się to przewija.
      • nalepka0 Re: Kursy NLP-porady i opinie 11.02.08, 00:15
        best_basf

NLP to skrót od neuro lingwistyczne programowanie.Jeśli chodzi co to jest NLP to
        możesz spotkać dziesiątki wytłumaczeń,różnych określeń czym to się
        zajmuje.Najprościej chyba mówiąc NLP jest techniką zapoczątkowaną w latach 70
        która ma na celu rozwijanie siebie,swoich umiejętności,praca nad sobą,swoją
        psychiką w kontaktach z innymi ludźmi .
        • best_basf Re: Kursy NLP-porady i opinie 18.02.08, 11:49
          nalepka0 napisał:

> best_basf
          >
          > NLP to skrót od neuro lingwistyczne programowanie.Jeśli chodzi co to jest NLP t
          > o
          > możesz spotkać dziesiątki wytłumaczeń,różnych określeń czym to się
          > zajmuje.Najprościej chyba mówiąc NLP jest techniką zapoczątkowaną w latach 70
          > która ma na celu rozwijanie siebie,swoich umiejętności,praca nad sobą,swoją
          > psychiką w kontaktach z innymi ludźmi .

No troche poszukałem i masz rację z tymi okresleniami. Spotkalem sie,ze ludzie
          nazywaja to szamanizmem i jest to dosc nie etyczne takie wplywanie na innych bez
          jej wiedzy.
          • best_basf Re: Kursy NLP-porady i opinie 18.02.08, 21:43
            Ale właściwie czemu to jest nie etyczne? Dużo wyczytałem,że to manipulacja
            umysłem innych i wpływanie na innych bez jej wiedzy.Natomiast jak czytałem sobie
            szczegóły kursów to nie ma tam o tym słowa.Nawet bym się nie domyślił,że na
            takim kursie czegos takiego uczą.To jak to właściwie jest?
            • mys-tyk Re: Kursy NLP-porady i opinie 20.02.08, 01:59
              best_basf napisał:

> Ale właściwie czemu to jest nie etyczne? Dużo wyczytałem,że to manipulacja
              > umysłem innych i wpływanie na innych bez jej wiedzy.Natomiast jak czytałem sobi
              > e
              > szczegóły kursów to nie ma tam o tym słowa.Nawet bym się nie domyślił,że na
              > takim kursie czegos takiego uczą.To jak to właściwie jest?

No bo właśnie manipulacja jest nie etyczna,w ogóle robienie czegoś na kimś bez
              jego zgody jest nie etyczne.Manipulacja jest jedna z technik NLP.Jest tylko
              narzędziem stworzonym przez człowieka dla człowieka i jak każde narzędzie
              wykorzystywane nie właściwie może być złe/szkodliwe.
              • nalepka0 Re: Kursy NLP-porady i opinie 20.02.08, 18:52
                No zgadzam się z tym co wyżej napisał mys-tyk.O manipulacji w NLp słyszy się
                dużo,ale to nie tylko manipulacja.NLP uczy jak sobie radzić ze stresem,żyć w
                zgodzie z duchem i ciałem,kierowane jest również dla artystów i sportowców jak
                być konsekwentnym w dążeniu do celu jakim może być osiągnięcie sprawności
                fizycznej,czy umięśnionej sylwetki.
                • best_basf Re: Kursy NLP-porady i opinie 25.02.08, 00:58
                  A masz może jakieś materiały jak to ma niby wpływać na sportowców?Bo akurat
                  zainteresowało mnie to pod tym względem.Tylko wolałbym coś o tym poczytać
                  • nalepka0 Re: Kursy NLP-porady i opinie 29.02.08, 19:15
                    best_basf napisał:

> A masz może jakieś materiały jak to ma niby wpływać na sportowców?Bo akurat
                    > zainteresowało mnie to pod tym względem.Tylko wolałbym coś o tym poczytać

Zapisz się na newsletter na stronie www.cnlp.pl i tam dostajesz darmowego
                    ebooka.Teraz akurat dochodzi odnośnie kontaktów między ludzkich,ale możliwe że
                    dla sportowców i wpływie NLP na nich tez kiedyś będzie,więc warto się zapisać.
                    • mys-tyk Re: Kursy NLP-porady i opinie 01.03.08, 16:57
                      Jeśli chodzi o sportowców to są techniki NLP które uczą jak radzić sobie ze
                      stresem 9co dla sportowców tez jest ważne),ale też jak się relaksować.Czyli
                      fajna sprawa jeśli po jakimś treningu przychodzisz zmęczony i nic Ci sie nie
                      chce to po takim kursie nauczysz sie jak wykrzesać z siebie jeszcze energię i
                      pobudzić się do działania niż zasiąść przed telewizorem w ciepłych kapciach.
                      • best_basf Re: Kursy NLP-porady i opinie 06.03.08, 12:14
                        Hmm...no to ciekawe.Nie wiedziałem,że takie "techniki" istnieją. Skorzystałbym z
                        takich nauk tylko nie wiem jak i gdzie :(
                        • mys-tyk Re: Kursy NLP-porady i opinie 10.03.08, 18:23
                          Poszukaj dobrze w internecie.Na pewno coś znajdziesz.Teraz praktycznie każdy
                          trener oferuje takie szkolenia.Oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest jak już
                          coś znajdziesz,zadzwonić lub napisać maila.
                          • nalepka0 Re: Kursy NLP-porady i opinie 14.03.08, 01:05
                            Dokładnie tak jak mys-tyk pisze. Obecnie jest tego pełno. Możesz sprobowac
                            również jeśli sam trener nie ma takiego kursu w ofercie wysłać maila z
                            zapytaniem,czy nie planuje czegoś takiego wprowadzić lub też zapytać go,czy nie
                            zna jakiegoś innego ośrodka/trenera który czymś takim by się zajmował,bo oni
                            często współpracują ze sobą.
                          • zabcia995 Re: Kursy NLP-porady i opinie 03.06.08, 14:42
                            polecam stronke do trenera z NLP www.goldzinski.edu.pl
    • nalepka0 Krzysztof Cieślak 16.02.08, 00:28
      Szukałem trochę w necie i znalazłem jednego trenera do którego miałbym najbliżej
      na kurs mam tu na myśli Krzysztofa Cieślaka-czy ktos o nim słyszał lub ma jakieś
      materiały konkretnie od tego pana?
      • mys-tyk a czemu właśnie on? 18.02.08, 11:45
        nalepka0 napisał:

> Szukałem trochę w necie i znalazłem jednego trenera do którego miałbym najbliże
        > j
        > na kurs mam tu na myśli Krzysztofa Cieślaka-czy ktos o nim słyszał lub ma jakie
        > ś
        > materiały konkretnie od tego pana?

A czemu właśnie ten trener?Czym Cię przekonał?Ja o nim nie słyszałem,więc nie
        wiem.Ale trzeba uważać kogo się wybiera,bo nie brakuje oszustów w sieci i
        pseudotrenerów i można łatwo utopić kase i to nie małą,bo kursy nie są tanie.
        • nalepka0 Re: a czemu właśnie on? 18.02.08, 21:40
          mys-tyk napisał:

> nalepka0 napisał:
          >
          > > Szukałem trochę w necie i znalazłem jednego trenera do którego miałbym na
          > jbliże
          > > j
          > > na kurs mam tu na myśli Krzysztofa Cieślaka-czy ktos o nim słyszał lub ma
          > jakie
          > > ś
          > > materiały konkretnie od tego pana?
          >
          > A czemu właśnie ten trener?Czym Cię przekonał?Ja o nim nie słyszałem,więc nie
          > wiem.Ale trzeba uważać kogo się wybiera,bo nie brakuje oszustów w sieci i
          > pseudotrenerów i można łatwo utopić kase i to nie małą,bo kursy nie są tanie.

Hmm...no to trochę trudne pytanie mi zadałeś.Czemu on?Chyba głównie dlatego,że
          mam najbliżej-to był taki pierwszy pomysł dopiero potem wyczytałem,że Cieślak ma
          rekomendację,chyba mogę to tak nazwać,od Andrzeja Batko,a wielu postrzega go
          jako jednego z najlepszych w Polsce i wiem,że współpracowali ze sobą.No to chyba
          głównie dlatego.No i oczywiście kursy u Cieślaka też wychodzą mnie taniej niż
          gdziekolwiek dalej zwłaszcza w Warszawie.
          • mys-tyk Re: a czemu właśnie on? 19.02.08, 13:40
            A możesz podać adres jego strony?Zobaczyłbym sobie co ten Pan oferuje i
            porównałbym sobie z innymi.Bo tak ja mogę pisać jedno,a Ty drugie i w żaden
            sposób się nie dogadamy.
            • nalepka0 Re: a czemu właśnie on? 19.02.08, 20:31
              mys-tyk napisał:

> A możesz podać adres jego strony?Zobaczyłbym sobie co ten Pan oferuje i
              > porównałbym sobie z innymi.Bo tak ja mogę pisać jedno,a Ty drugie i w żaden
              > sposób się nie dogadamy.

Wszystkie informację na jego temat są na stronie www.cnlp.pl i głównie na tym
              sie opieram.Można zapisać się na newsletter i dostać darmowego eboka napisanego
              przez Cieślaka.Jakby Ci się chcialo to się zapisz,bo nie wiem czy dostajemy tego
              samego eboka,czy losowo jakiegoś wybranego.
              • mys-tyk Re: a czemu właśnie on? 20.02.08, 01:55
                No zapisałem sie na ten newsletter i dostałem tego ebooka pt"Strategie
                Doskonałego Kontaktu".Dzisiaj jest już późno i tylko zdążyłem tak przelotnie go
                przeczytać,ale jutro go sobie przeanalizuję bardziej dokładnie.
                • nalepka0 Re: a czemu właśnie on? 20.02.08, 12:31
                  mys-tyk napisał:

> No zapisałem sie na ten newsletter i dostałem tego ebooka pt"Strategie
                  > Doskonałego Kontaktu".Dzisiaj jest już późno i tylko zdążyłem tak przelotnie go
                  > przeczytać,ale jutro go sobie przeanalizuję bardziej dokładnie.

No czyli dostałeś tego samego co ja. Nie ukrywam,że czekam na kolejne jego
                  materiały.Nie wiem jak to działa,ale chyba jakoś niedawno zaczęły się u niego
                  kursy więc może jak one się zakończą to dostaniemy coś nowego.Można tez na jego
                  stronie poczytać artykuły-niektóre są naprawdę ciekawe.
                  • mys-tyk Re: a czemu właśnie on? 20.02.08, 18:57
                    A czy K.Cieślak zajmuje się również hipnozą?

Jakoś ciągle nie mogę się przekonać do tego typu praktyk.
                    • nalepka0 Re: a czemu właśnie on? 21.02.08, 21:17
                      mys-tyk napisał:

> A czy K.Cieślak zajmuje się również hipnozą?
                      >
                      > Jakoś ciągle nie mogę się przekonać do tego typu praktyk.

Chyba się zajmuje,ale muszę się upewnić. Jak tylko coś znajdę to napiszę.Bo nie
                      wiem,czy to on sam prowadzi te zajęcia z hipnozy,czy ktoś kto z nim współpracuje.
                      • best_basf Re: a czemu właśnie on? 25.02.08, 00:59
                        Nie wiedziałem,że hipnoza równiez podchodzi pod NLP.Co to ma z tym wspólnego?
                        • nalepka0 Re: a czemu właśnie on? 27.02.08, 21:00
                          best_basf napisał:

> Nie wiedziałem,że hipnoza równiez podchodzi pod NLP.Co to ma z tym wspólnego?
                          No hipnoza w pewnym stopniu działa na ludzką podświadomość.Dzięki hipnozie można
                          u człowieka "zwalczyć" pewne nałogi jak np.palenie papierosów lub jakieś fobie
                          chociaż może to wymagać więcej pracy.
                          • mys-tyk Re: a czemu właśnie on? 01.03.08, 16:49
                            Hipnoza może niektórym pomóc,ale należy pamiętać,że ani hipnoza ani kurs NLP nie
                            zastąpi terapii u lekarza specjalisty zwłaszcza gdy ktoś jest w głębokiej
                            depresji czy fobii
                            • nalepka0 Re: a czemu właśnie on? 06.03.08, 12:05
                              No tak hipnoza nie zastąpi terapii.Zresztą żaden kurs NLP tego nie
                              zrobi.Przynajmniej tak wyczytałem na stronie Cieślaka-pod każdym kursem jest
                              taka adnotacja. i wydaje mi się,że bardzo dobrze,że tak jest,bo w niektórych
                              przypadkach mogłoby to odnieść odwrotny skutek do zamierzonego.
                              • mys-tyk Re: a czemu właśnie on? 07.03.08, 19:08
                                Nalepka0 wcale mnie to nie dziwi. Wszystko co ma związek z ludzką psychiką "jest
                                śliskie" dlatego należy uważać,zwłaszcza,że NLP zakłada iż wszystko jest możliwe
                                siła tkwi tylko w nas i naszej psychice.
                                • nalepka0 Re: a czemu właśnie on? 12.03.08, 02:43
                                  Oczywiście-jak najbardziej się z Tobą zgadzam. Bardzo dobrze,że jest to uczciwie
                                  napisane i przedstawione przez trenera a nie dopiero po fakcie.
      • nalepka0 NLP-kursy 29.02.08, 19:20
        Trochę zeszliśmy z tematu.To jak to w końcu jest z tymi kursami?Był ktoś na
        jakimś i może opisać jak było?Bo ja jak już wcześniej pisałem mam na oku kurs u
        Krzysztofa Cieślaka i cały czas staram się szukać nowych informacji na jego
        temat,a najlepiej osoby która była na jego kursie.
        • ania10033 Re: NLP-kursy 01.03.08, 13:42
          Widzę, że ogólnie wiedza o NLP jest bardzo niewielka...
          Jeśli chcesz iść na kurs NLP proponuję NLP Neuroedukację z Lublina.
          Trzeba się dużo wcześniej zapisywać, bo kursy są oblegane.
          • mys-tyk Re: NLP-kursy 01.03.08, 16:46
            ania10033 napisała:

> Widzę, że ogólnie wiedza o NLP jest bardzo niewielka...
            > Jeśli chcesz iść na kurs NLP proponuję NLP Neuroedukację z Lublina.
            > Trzeba się dużo wcześniej zapisywać, bo kursy są oblegane.

Nie słyszałem nigdzie o tym,ani nie czytałem.Kto tam jest trenerem?Może podaj
            jakieś większe info typu link albo jakieś materiały
          • mys-tyk Re: NLP-kursy 01.03.08, 16:59
            No i jeśli posiadasz jakąś większą wiedzę z dziedziny NLP to proszę podziel się
            nią z nami.Bardzo chętnie poczytam i może dowiem się czegoś nowego.
            • ania10033 Re: NLP-kursy 01.03.08, 18:35
              Myślę, że najlepiej będzie zajrzeć na stronę
              www.neuroedukacja.com.pl
              • mys-tyk Re: NLP-kursy 02.03.08, 14:29
                ania10033 napisała:

> Myślę, że najlepiej będzie zajrzeć na stronę
                > www.neuroedukacja.com.pl
                Strona fajna owszem,można poczytać i pobrać materiały,ale ceny kursów są dość
                wysokie.Dla mnie za wysokie.Ale to pewnie dlatego,bo maja tylu wspólników chyba
                4-5 osób,więc się nie dziwie.
                • ania10033 Re: NLP-kursy 02.03.08, 19:00
                  Ceny są takie wysokie, nie ze względu na liczbę wspólników, ale
                  dlatego, że to najlepsi trenerzy w tym kraju.
                  Pozdrawiam
                  • mys-tyk Re: NLP-kursy 05.03.08, 21:05
                    ania10033 napisała:

> Ceny są takie wysokie, nie ze względu na liczbę wspólników, ale
                    > dlatego, że to najlepsi trenerzy w tym kraju.
                    > Pozdrawiam

Z tym "najlepsi" to kwestia względna.Punkt widzenia zależy od punktu
                    siedzenia.Zwłaszcza,że nigdzie (a udzielam sie na kilku forach) o tej szkole nie
                    słyszałem,więc nazywanie kogoś mianem najlepszego i to w kraju jest trochę moim
                    zdaniem przesadzone.
              • nalepka0 Re: NLP-kursy 06.03.08, 12:03
                Oj dla mnie też trochę drogo.Nie wiem skąd takie rozbieżności cenowe. Kursy
                wszędzie są prawie takie same,w końcu to jedna technika NLP,a ceny potrafią być
                nieraz dwukrotnie droższe. Przykładowo Cieślak jest dużo tańszy i to wcale nie
                znaczy,że jest gorszym trenerem.Wręcz przeciwnie w moich rejonach ma opinię
                najlepszego trenera.
                • ania10033 Re: NLP-kursy 08.03.08, 09:23
                  Jeśli nie słyszeliście o Neuroedukacji, a chcecie jakieś informacje,
                  kupcie proszę najnowszego Forbsa, zapraszam na str 128.
                  • mys-tyk Re: NLP-kursy 10.03.08, 18:20
                    Wiesz Aniu to,że coś tam napisali o kimś w Forbsie nie oznacza,że jest super
                    fajny i najlepszy. Jeżeli dobrze poszukać to można znaleźć wiele artykułów o
                    różnych szkołach. Nie kupiłem tego Forbsa i nie wiem co tam napisali o tej
                    szkole,ale i tak mnie to nie przekonuje,że są oni najlepsi w Polsce.Nawet jeśli
                    są to czy warto tak przepłacać?Czy trener o mniejszej renomie jest na starcie
                    gorszy?
                    • nalepka0 Re: NLP-kursy 14.03.08, 00:56
                      Ja raczej nie podejmę się tak surowej krytyki,ale dalej uważam,że jest to dość
                      drogo. Ten trener o którego już pytałem (Krzysztof Cieślak) ma takie same kursy
                      dużo taniej.A posługując sie hasłem z reklamy:skoro nie widać różnicy to po co
                      przepłacać. :)
                      • mys-tyk Re: NLP-kursy 15.03.08, 16:05
                        Bo nie liczy się ilość tylko jakość. Sam wybrałbym trenera który sam to wszystko
                        prowadzi i zapłacić taniej (oczywiście mając wcześniejszą pewność,że jest dobry)
                        niż iść do większej szkoły,gdzie takie treningi przeprowadza się masowo i słono
                        za to płacić.
                        • arioch78 Re: NLP-kursy 17.03.08, 17:33
                          Wiecie są gusta i guściki i wszystko zależy od potrzeb.Moim zdaniem zwykły,szary
                          człowiek wybierze pojedynczego,tańszego trenera.a ktoś kto prowadzi dajmy na to
                          jakąś firmę to może sobie pozwolić na dłuższą współpracę z takimi specami od
                          motywacji.
                          • nalepka0 Re: NLP-kursy 18.03.08, 23:23
                            Jest w tym trochę prawdy co napisał Arioch. Zwłaszcza,że posada trenera
                            motywacyjnego (czy jak to określić) jest coraz bardziej popularna. Tak czy siak
                            trenerów na rynku NLP jest tyle,że każdy znajdzie coś dla siebie w zalezności od
                            własnych potrzeb.
                            • luid Re: NLP-kursy 18.04.08, 10:09
                              Troche żałuje, że ten wątek updł- śledziłem go i chciałem w końcu
                              poznać opinie na temat kursów, znaczy- więcej opinii zanim podejme
                              decyzje o przystapieniu do kursu. Jestew z Wrocławia więc
                              najbardziej mnie interesowała osoba K.Cieślaka. Mama nadzieję, że
                              wątek odżyje...
                              • larlargal Re: NLP-kursy 18.04.08, 23:24
                                heh nie tylko ty się nim interesujesz jako trenerem. Na niektórych forach bardzo
                                często osoba pana Krzysztofa jest przytaczana w wypowiedziach osób, które
                                uczestniczą w rozmowach na temat nlp, neurolingwistyki- także chyba coś w tym jest?

jakieś ziarenko prawdy na temat dobrych kursów nlp chociażby
                                • luid Re: NLP-kursy 18.04.08, 23:36
                                  Znaczy tu nawet nie chodzi o zainteresowanie samym trenerem, jego
                                  osobą. ale ogólnie kursem. Domyślam się, że jest dobry- ale ja nie
                                  mam porównania. Ja poszukuje opinii o neurolingwistyce, nlp by
                                  zdecydowac się na kurs.
                                • luid Re: NLP-kursy 18.04.08, 23:38
                                  larlargal napisał:

> heh nie tylko ty się nim interesujesz jako trenerem. Na niektórych
                                  forach bardz
                                  > o
                                  > często osoba pana Krzysztofa jest przytaczana w wypowiedziach
                                  osób, które
                                  > uczestniczą w rozmowach na temat nlp, neurolingwistyki- także
                                  chyba coś w tym j
                                  > est?
                                  >
                                  > jakieś ziarenko prawdy na temat dobrych kursów nlp chociażby
                                  Ale faktycznie nazwisko Cieślak pojawia się równie często jak Batko
                                  przy tematach o nlp.
                          • larlargal Re: NLP-kursy 18.04.08, 23:21
                            arioch78 napisał:

> Wiecie są gusta i guściki i wszystko zależy od potrzeb.Moim zdaniem zwykły,szar
                            > y
                            > człowiek wybierze pojedynczego,tańszego trenera.a ktoś kto prowadzi dajmy na to
                            > jakąś firmę to może sobie pozwolić na dłuższą współpracę z takimi specami od
                            > motywacji.

- tańszy nie zawsze znaczy "gorszy" trzeba pamiętać o tym fakcie bowiem wiadomym
                            jest, iż czasami trenerzy, którzy nie potrzebują reklamy w mediach, prasie, tv -
                            są dobrzy w swoim fachu, przekażą ci na takich kursach wiedzę, która posiadają-
                            a ty potem po takich warsztatach wykorzystasz wiedzę nabytą w praktyce i może
                            nawet zmienisz swoje życie na korzyść?
    • 44jacek Re: Kursy NLP-porady i opinie 21.08.08, 08:41
      brałem udział w wielu szkoleniach NLP od 1999 roku do dziś. WARTO!

Zarówno znam Neuroedukację z Lublina - bardzo solidne podejście i
      tam certyfikatu Praktyka NLP czy też Mistrza Praktyka NLP nie
      dostanie się tam po kiludniowym kursie - potrzeba co najmniej
      kilkanaście dni tak jak jest na takich kursach zagranicą, a to
      kosztuje! Jak i parę innych trenerów - poniżej moje opinie.

NLP stosowane jest w różnych kontekstach od sportu, przez zdrowie,
      terapię np. w przypadku fobii, po zastosowania w biznesie np.
      negocjacje czy szkolenia, albo lepsze wyznaczanie sobie celów czy
      też motywowanie się lub radzenie sobie ze stresem. Generalnie po
      kursach NLP może wzrosnąć pewność siebie, lepsze rozumienie siebie i
      innych oraz sprawność komunikacyjna. Niektórym nie mającym pomysłu
      na swoje życie lub nniepewnym w tym wzgledzie kurs NLP pomaga
      określić swój sensowny kierunek rozwoju w życiu.

Warto wybrać kurs taki swiadomie bo to kosztuje i opłaca się tym
      bardziej im lepszego wyboru dokonacie.
      Sam certyfikat znaczy coś tylko dla takiego pracowacy ktre dokładnie
      wie co to jest NLP - sam brał udział w kursie. Jak się nasłuchał o
      NLP jako sztuce mnipulacji to może to zaszkodzić!

Unikać tych co krzyczą jak Andrzej Batko, że są najlepsi a reszta
      słabsza!!! Poznałem niedawno osoby które w ekspresowaym tempie
      dostały certyfikaty TRENERA NLP u Batki, ale wobec trenera NLP z
      zgranicy jakoś się tym certyfikatem nie chwaliły!!!
      Tyle warte są szkolenia u "najlepszego" Batki w środowisku ludzi
      znających się dobrze na NLP. Batko jest sprawny technicznie, i ma
      wiedzę, ale wątpliwe jego podejści etyczne - np. to wystawianie
      certyfikatów. To charakterystyczne, że sami uczestnicy o uzyskanym
      certyfikacie nie mówili w obecności innych posiadających certyfikaty
      niższego stopnia, ale poparte wększym zakresem odbytych ćwiczeń i
      zdobytych umiejętności.
      Unikać radzę też innych trenerów co twierdzą, że głównie uczą
      manipulować, podobnie jak Batko twierdzący, że po moim
      kursie ":żadna kobieta ci się nie oprze" itd. To jest głupawy "chwyt
      marketingowy" jak w skeczu z Chińczykiem w wykonaiu kabaretu "ani
      mru mru"

NLP pomaga się komunikować i wpływać nawet poważnie na zdanie na
      innych, ale nie jest to "zestaw sztuczek magicznych" tylko
      usprawnienie sposobu komunikacji dające rzeczywiście zaskakujące
      czasem skutki!

Podobne podejście widzę tu chyba na tym formum u kogoś tu strasznie
      lansowanego kogo nazwisko zaczyna się na literę G. TAka nachalność -
      tylko u mnie jest podejrzana! Dla mnie wpatrzenie trenera NLP jak w
      guru jakiejś sekty to znak ostrzegawczy - unikać nawiedzonych i
      tyle.

Za to polecam z Warszawy Benedykta Peczko - jest on oprócz tego,
      trenerem NLP to psychologiem i terapeutą oraz prowadzi bardzo
      solidne szkolenia z NLP. On mi podpowiedział gdzie iść na pierwszy
      kurs praktyka i nie ciągnął mnie na siłę na kurs do siebie!
      Na jego stronie powinien być artykuł - fakty i mity o NLP.Wystarczy
      wbić jego imię i nazwisko do wyszukiwarki google.

Aha nie przejmować się za bardzo opiniami osób które nie brały
      udziału w kilku kursach NLP w kilku miejscach!!! - wiele opinii na
      tym forum jest moim zdaniem śmiesznych. To tak jakby ktoś poczytał
      książkę o seksie i nie praktukując tego, tylko na podstawie SAMEJ
      lektury lub opowieści innych osób komuś innemu coś doradzał w
      kwestii seksu lub coś tam odradzał. Udziela innym rad co do seksu,
      samemu nawet się nie całując nigdy z nikim! :-)

Na stronie www.metamorfoza.pl powinien być artykuł o tym jak
      wybierać Trenera NLP czy nawet ośrodek szkolący - artykuły również
      inne o NLP są tam bodajże pod zakładką "portal".
      Polecam, też jak ktoś zna angielski poszukanie stron Roberta Diltsa,
      Suzi Smisth czy Richarda Bolstada. Jak ktoś nie zna to na ww.
      stronie też znajdzie artykuły tłumaczone.

pozdrawiam serdzecznie wszystkich co wybiorą się na dobrze dobrany
      do swoich potrzeb kurs NLP.
      Jacek
      Parę słów o moim doświadzczeniu w NLP: Mistrz Praktyk NLP oraz
      uczestnik wielu innych kursów NLP - co najmniej pięciu innych
      kilkudniowych kursów dotyczących - prowadzenia szkoleń, coachingu,
      negocjacji, zdrowia, oraz rozwoju osobistego - oprócz dwóch różnych
      kursów praktyka - 2 razy po 14 dni oraz dwóch różnych kursów
      Mistrza - oba po kilkanaście dni!
      Prowadzę szkolenia dla biznesu i NLP pomaga mi w tym oraz w ogóle w
      życiu.
    • 44jacek Re: Kursy NLP-porady i opinie 21.08.08, 09:00
      nalepkaO- nie słuchaj tych co słyszeli o NLP tylko tych co brali
      udział w kursach.
      Kurs Praktyka NLP nie poiwnień trwać mniej niż 14 dni a w zasadzie
      18! Każdy kto chce Ci dać Certyfikat Praktyka po mniej niż 10 dniach
      jest podejrzany. Mogą być inne certyfikaty np. 2 dniowy kurs -
      negocjacje z użyciem NLP itp. Takie kursy można robić u różnych osób.

Dopiero taki kurs Praktyka NLP, daje moim zdaniem, prawo mówienia,
      że wiem czym jest NLP.
      Jak wybrać taki kurs?
      Wybierz 2-3 trenerów, porozmawiaj z nimi sprawdź ich certyfikat
      Trenera NLP, spytaj ile kursów praktyka NLP prowadzili -
      przynjamniej 2-3 razy najlpeiej z kimś bardziej doświadczonym!
      Uwaga - warto sprawdzić opinie wielu osób się tam szkolących. Bardzo
      cenne będzie wzięcie udziału w jakimś 2-3 dniowym kursie NLP u tego
      trenera i i innego i dopiero potem podjęcie decyzji o zapisaniu na
      kurs Praktyka NLP.

Na pewno warto też iść na jakiś kurs tańszy, ale uwaga wtedy
      szczególnie należy odróżniać poglądy osobiste trenera od poglądów
      składających się na postawę wynikającą z tzw. założeń NLP !
      • jowia67 Re: Kursy NLP-porady i opinie 13.03.15, 21:34
        Moim zdaniem kwestią jest kto prowadzi szkolenia. Szkół NLP jest teraz od zatrzęsienia, baa sama wzięłam raz udział w kupionym na gruponie 2 dniowym szkoleniu. Pokazano mi "cudowne" techniki, jednak nie wprowadzono merytorycznie do ich stosowania. Czułam się jak by pokazani mi jak się łowi, ale nie pokazano jak się przygotowuje przynętę do łowienia, przecież to tak ważne.
        Później się nie poddałam, poszłam na Staż NLP, po którym otrzymałam ceryfikat. Ludzie prowadzący przeszli ze mną cały proces "połowu ryb". Otrzymałam nie tylko wędkę i co się z nią robi. Pokazano mi jak się przygotować do stosowania różnych technik, jak wszystko stosować by nie krzywdzić innych.
        Spędziłam 15 dni, każdy po 2-3 dni a potem miesięczny odpoczynek na mielenie informacji. Uważam, że staż NLP i jego certyfikat z którego jestem dumna spowodował ogromne zmiany w mym życiu.
        Znajdźcie dobrą szkołę z naprawdę doświadczonymi osobami prowadzącymi, o trudny proces podczas szkolenia ale obfitujący potem samorozwojem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka