chalkidona 23.09.08, 21:21 Witam, Czy ktoś jest w stanie polecić mi szkołę językowa, która prowadzi naukę języka greckiego? Będę wdzięczna za każdą wskazówkę!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ioannagreece Re: Grecki w Krakowie 29.09.08, 14:55 jeśli chcesz uczyc sie języka greckiego to polecam ci moją osobe jako korepetytora :) Lekcja (60 min) kosztuje 25 złotych. W krakowie istnieje szkola jezyka greckeigo na ulicy westerplatte ale serdecznie jej nie polecam. Jesli chcesz to moge ci dac kontakty do 100 innych nauczycieli prywatnych ale ta szkole bardzo odradzam! moj mail to szczerbka@yahoo.gr Odpowiedz Link Zgłoś
albalonga Re: Grecki w Krakowie 29.09.08, 22:11 100 nauczyciel gerckiego w Krakowie? a jest u nas filologia grecka, w sensie greckiego nowozytnego? Odpowiedz Link Zgłoś
chalkidona Re: Grecki w Krakowie 30.09.08, 20:23 Może to ta rzesza greckich emigrantów, bo nikt nie napisał "wykwalifikowanych".Chyba na razie się wstrzymam z nauką tutaj albo zacznę od matematyki- tam sporo greckich liter! Bardzo dziękuję za odzew! Odpowiedz Link Zgłoś
albalonga Re: Grecki w Krakowie 30.09.08, 20:40 ach, zeby tak byc alfa i omega :) a swoja droga - nauka greckiego to ciekawy pomysl, gdy ktos tam czesto jezdzi na wakacje Milo jest jak sie mozna dogadac w lokalnym jezyku. Odpowiedz Link Zgłoś
kingusia1974 Re: Grecki w Krakowie 01.10.08, 18:02 O rany tej szkoly na Westerplatte tez nie polecam. Z daleka od niej. Mialam tam kiedys watpliwa przyjemnosc korzystania z uslug edukacyjnych. Nawet wrogowi bym odradzila. Zlodzieje i na dodatek jak sie juz po fakcie okazalo dobrze znani. Z 60 godzin jezyka semestralnie zrobilo sie 45godzin. A potem ... szkola zamknieta na klodke, nikt nie odbieral telefonow itp. Jak ktos chcialby jakis szczegolow to chetnie na gazetowego odpisze. Odpowiedz Link Zgłoś
bohemia1 Re: Grecki w Krakowie 03.10.08, 12:01 Na pewno są lektoraty na UJ, moja koleżanka chodziła :) Odpowiedz Link Zgłoś
bohemia1 Re: Grecki w Krakowie 03.10.08, 12:03 Jest filologia klasyczna w zakresie filologii greckiej patrz: www.usosweb.uj.edu.pl/kontroler.php? _action=actionx:katalog2/programy/pokazProgram(prg_kod:WF-022-27-ZD- 6) Odpowiedz Link Zgłoś
plecionka Re: Grecki w Krakowie 21.10.08, 19:30 Ale tam ucza glownie starozytnej greki, a to chyba nie o to chodzi. Z tego co wiem, to jakis kurs nowogreckiego tez jest, ale chyba nie dluzszy niz rok, wiec raczej nie ma mowy o perfekcyjnym opanowaniu jezyka. Odpowiedz Link Zgłoś
bohemia1 Re: Grecki w Krakowie 21.10.08, 21:38 Zawsze można poprosić jakąś szkołę językową, żeby zorganizowała taki kurs. Na pewno jakaś się zgodzi jeżeli tylko zbierzecie wymaganą ilość osób :) Odpowiedz Link Zgłoś