Dodaj do ulubionych

Pensjonat Dziwiszewo koło Giżycka, polecam.

22.07.10, 17:17
Witam, chciałabym polecić wszystkim pensjonat Dziwiszewo koło Giżycka.
Od dwóch lat jeżdżę tam na Wielkanoc,w tym roku byłam też na urlopie letnim.
Dookoła cisza, głusza, spokój, w całej miejscowości tylko pensjonat i dom
właściciela, do jeziora 50m, a na dodatek komfortowe pokoje i bardzo smaczna
kuchnia serwowana przez panią Grażynkę :)
Polecam !
Obserwuj wątek
    • Gość: smoq Re: Pensjonat Dziwiszewo koło Giżycka, polecam. IP: *.chello.pl 29.07.10, 10:55
      Ooo, cieszy mnie ta opinia, w niedziele się tam wybieramy na 2 tygodnie
      :)
    • Gość: Rita Re: Pensjonat Dziwiszewo koło Giżycka, polecam. IP: *.internetia.net.pl 06.06.11, 20:51
      Niestety nie mogę się zgodzic z Pana opinią.Myśle ,ze to kryptoreklama.Pokoiki bardzo małe i niegustowne.Do jeziora owszem 50 m ale linia brzegowa w szuwarach i zaroślach.Gospodarze zapomnieli o danej zaliczce a o obiecanym winie do objadu trzeba bylo przypomniec , choc byliśmy tam maju 2011 jedynymi gości.?Niestety objecane dania litewskie i mazurskie pozostały tylko w sferze naszych marzeń, za do kurczki i schabowy i mielone i owszem.Och gdyby nie nasze calodzienne wypady rowerowe wokół pięknych jezior mazurskich to byłoby nam smutno ,ze tym razem nie trafiliśmy dobrze z naszym urlopem.Pozdrawiam
      • Gość: Artur Re: Pensjonat Dziwiszewo koło Giżycka, polecam. IP: *.home.aster.pl 16.05.12, 19:22
        O gustach ogólnie się nie dyskutuje, mam na myśli pokoje. To nie jest hotel 5 gwiazdkowy. Choć i w nich potrafią "nieład" artystyczny zaprezentować. Można wszystko wcześniej sprawdzić na stronie internetowej pensjonatu. Sądzę, że są ważniejsze sprawy dla odwiedzających: ważne, że jest CZYSTO. Jesienią i zimą CIEPŁO. Kuchnia smaczna (często podawana ryba) i obsługa pogodna. Smacznie i elastycznie - w zakresie czasu podania - przy wcześniejszym uzgodnieniu.
        Właściciel Pan Jarek działa jak konsjerż w hotelu 5+.
        W wodzie pływają dorodne i walczące szczupaki. Pyszna zabawa.
        Serdecznie polecam. A
        • Gość: Robi G. Re: Pensjonat Dziwiszewo koło Giżycka, polecam. IP: *.landtech.com.pl 28.05.14, 12:06
          Zdecydowanie idealne miejsce na ucieczkę od zgiełku miasta!! Smaczna, obfita kuchnia. Spokojne miejsce i malownicze plenery. Świetna obsługa a Właściciel niezwykle pomocny! Zdecydowanie polecam wszystkim odwiedzającym rejs po okolicznych Jeziorach!
          Dziękuję obsłudze Pensjonatu Dziwiszewo za miłą gościnę i kulinarne "rozpieszczanie" ! :-)
    • Gość: marek Re: Pensjonat Dziwiszewo koło Giżycka, polecam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 22:12
      Wlasnie wrocilem kolejny raz z Dziwiszewa, teraz po długiej majówce, nigdy tego miejsca nie chwalilem z czystego samolubstwa, nie chcialem się nim dzielic, ale trudno - powiem: jesli szukacie ciszy, spokoju i wiejskiego pensjonatu w mazurskim stylu to polecam Dziwiszewo - od wlascicieli dowiecie sie wszystkiego o okolocy, a i historia tego obiektu tez jest warta poznania. Pan Jarek sluzy pomoca w organizacji wypoczynku - a jak zobaczycie Rajcochę - to sie zakochacie. O kuchni nie wspomnę - pelen szacun dla Pani Grazynki - tu tez mozna sie zakochac ale jest Pan Jarek więc ..... Wiec jedzcie i napiszcie jak wam sie podobalo - pozdrawiam i polecam :)
    • Gość: Jaga Re: Pensjonat Dziwiszewo koło Giżycka, polecam. IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 14.05.12, 22:54
      Właśnie wróciliśmy z cudowngo, wyjątkowo relaksującego weekendu w Pensjonacie Dziwiszewo. Gospodarze - bardzo pomocni i przyjazni. Zapewniają wszystko, o czym tylko moglibyśmy pomyśleć, nie brakowało nam niczego. Posiłki są przepyszne, pokoje są przytulne i bardzo czyste, tereny dookoła są piękne.
      Oaza ciszy i spokoju, idealne miejsce na długie spacery i podziwianie mazurskiej przyrody.Dobre baza wypadowa do zobaczyczenia najciekawszych miejsc na Mazurach.
      Planujemy wrócić latem - tym razem na dłużej, ale trzeba zarezerwować wcześnie - wygląda na to, że Pensjonat Dziwiszewo ma wielu fanów. I nic dziwnego - polecam!
      • grzegorz.knochowski Re: Pensjonat Dziwiszewo koło Giżycka, polecam. 18.05.12, 16:33
        Byłem , zobaczyłem, i ... napewno wróce.Powodów jest wiele, ale główne trzy to:spokój, schludnie,smacznie.Uważam że to bdb.miejsce do wypoczynku, każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie, a napewno właściciel p.Jarek zawsze służy pomocą.
        Serdecznie polecam i własnie jestem w trakcie planowania kolejnego pobytu z przyjaciółmi w tym prawdziwie mazurskim pensjonacie.
    • Gość: Maja Pensjonat Dziwiszewo koło Giżycka, polecam. IP: *.146.72.56.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.05.12, 22:05
      Spędziłam z narzeczonym cztery przemiłe dni w pensjonacie Dziewiszewo i każdemu polecam ten pensjonat.

Cisza, spokój, rechot żab i śpiew ptaków okolica cudowna – jeziora, lasy i zwierzęta.

Spaliśmy w bardzo przytulnym dwu osobowym pokoju z dużym tarasem.

Przy pierwszej kolacji na przywitanie zostaliśmy poczęstowani winem. Jedzonko znakomite, prawdziwa domowa kuchnia.

Z żalem opuszczaliśmy to miejsce ale na pewno tu wrócimy

Polecam.
      • Gość: Fragola Re: Pensjonat Dziwiszewo koło Giżycka, polecam. IP: *.30.awist.pl 19.07.12, 12:39
        Nasz pobyt w tym pensjonacie trwał prawie dwa tygodnie. Okolica jest przepiękna, Pani Małgosia gotuje wyśmienicie :) Jest ona największym skarbem tego pensjonatu! Wszystkim stara się dogodzić, chętnie porozmawia, doradzi gdzie warto się wybrać.

NIESTETY MAMY ZASTRZEŻENIE CO DO CZYSTOŚCI! Rozumiem, że jest to pensjonat, a nie hotel, jednak po tygodniu pobytu Pani Natalia (dbająca tam o czystość) powinna podejść i zapytać się czy nie trzeba posprzątać pokoju. A przynajmniej umyć łazienki. Gdy w pokoju mieszkają 3 osoby po tygodniu łazienka jest najzwyczajniej brudna.
        Mówiąc szczerze ostatnio mieliśmy przyjemność odwiedzić 2 inne pensjonaty w tym roku i w obu pokój był sprzątany raz na 3 dni. Dziwiszewo pod tym względem ma sporo zaległości.
        • Gość: Elwiraszek Re: Pensjonat Dziwiszewo koło Giżycka, polecam. IP: 80.51.45.* 24.07.12, 11:01
          TO KAMERALNE I WYJĄTKOWE MIEJSCE nie tylko pod względem przyrodniczym ale przede wszystkim atmosfery jaką tworzy właściciel wraz ze swoimi pracownikami. Każda z osób jest uprzejma i chętnie służy pomocą. Dotyczy to wszystkiego - późniejszej godziny obiadu, dodatkowego sprzątnięcia pokoju, dodatkowej zmiany ręczników. Wszyscy są nie tylko wyrozumiali, ale i bardzo życzliwi. Tu wielki ukłon dla Pani Małgosi, która dodając sobie pracy uszanowała naszą prośbę i codziennie przygotowywała mojej siostrzenicy dietetyczne wersje potraw. Właściciel pensjonatu oferuje pomoc w organizacji wolnego czasu, zawsze służy radą co, gdzie i jak (sprawdzają się polecane miejsca na grzyby!!!). Tutaj polecam rejs z Giżycka szlakiem Łabędzim. Trwa on ok 2h a widoki są bajeczne i super warunki. My byliśmy z 2,5 rocznym dzieckiem i czuliśmy się zarówno swobodnie jak i bezpiecznie.
          Pokoje w pensjonacie są przytulne, czyste a niektóre mają bajeczne widoki z okien. Doskonale sprawdza się "jadalnia", w której wieczorami przy świetle świec (lamp oczywiście nie brakuje:)) można miło spędzać czas zarówno rysując z dziećmi jak i przy książce. Jest tu kilka takich miejsc, gdzie czuje się jak w dzieciństwie u swojej rodziny - siedząc lub leżąc z książką w ręku, na ławach przed pensjonatem, przy ognisku nad jeziorem tuż obok pensjonatu, w deszczowe wieczory przy zadaszonym miejscu gdzie można sobie grilować i właśnie na dole w "jadalni". Polecam to miejsce każdemu a mój mąż poleca łowisko (szczupak, lin - gwarantowane). Podczas wycieczek rowerowych warto zabrać aparat fotograficzny. Tego lata widzieliśmy nie tylko CZAPLE SIWĄ ale i ORŁA BIELIKA.
          Spędzając czas w Pensjonacie Dziwiszewo ma się poczucie jakby się było na wakacjach u rodziny.
    • Gość: jseniorch Re: Pensjonat Dziwiszewo koło Giżycka, polecam. IP: 195.245.226.* 22.07.12, 15:50
      Wspaniałe warunki do wypoczynku dla całej rodziny.Fenomenalne wędkowanie-niemalże 100 procentowa gwarancja brań.Gospodarze i cały personel-tylko całować.Polecam nawet daleki dojazd.Ja jeżdżę z Gdyni już dwa razy i na pewno wrócę.
      • judytka89 Re: Pensjonat Dziwiszewo koło Giżycka, polecam. 02.06.14, 12:54
        Witam.Serdecznie polecam to miejsce,cisza i piękna okolica.Byłam tam w zeszłym roku w Październiku dość krótko ale zakochałam się w tym miejscu oraz kuchni. Planując kolejne spokojne wypoczyki będę pamietała o tym miejscu.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka