sono_andrzej 06.10.12, 20:34 Wspaniała informacja. Platforma Obywatelska sama skazuje siebie na destrukcję likwidując sądy w Lipsku i Szydłowcu - powiatach gdzie w miała duże poparcie w regionie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość portalu to jest gwozdz do POlitycznej trumny PEŁO IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.12, 23:02 79 powiatów POdziękuje PEŁO podczas wyborów za takie zmiany! Odpowiedz Link Zgłoś
ritazien Re: Lipsko, Szydłowiec, Zwoleń. Zamiast sądów wyd 07.10.12, 09:02 Przecież te sądy zostają tam gdzie były. Ubędą etaty prezesów, zastępców itp i nieco uniezależnią się od lokalnych kacyków. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyradomianin Re: Lipsko, Szydłowiec, Zwoleń. Zamiast sądów wyd 07.10.12, 10:29 Gowin prawdziwy minister sprawiedliwosci, brawo szanuję takich ludzi, którzy nie boją się premiera , choć nigdy nie popierałem PO , bardzo mi przypomina jednego człowieka z mojej bajki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 Przecież on to zrobił za przyzwoleniem premiera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 08:02 Przecież on to zrobił za cichym przyzwoleniem premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aghy Re: Lipsko, Szydłowiec, Zwoleń. Zamiast sądów wyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.12, 11:26 I to jest dobre w tej reformie, bo kazdy prezes i zastępca to kolejna kasa na dodatki do wynagrodzenia. Podobna reforma powinna objąć prokuratury, np: po co komu prokuratura apelacyjna? Wystarczy rozbudowana prok. rejonowa i okręgowa. Podobnie z sądami apelacyjnymi. Do orzekania w sprawie środkow odwolawczych od wyroków S.O. powinny być własciwe wydziały w Sądzie Najwyższym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssssa Nie glosujcie na platformę, IP: *.radom.vectranet.pl 07.10.12, 22:31 Platforma wspeira bogate wyspy, aglomeracje miejskie, degraduje mniejsze miasta, miasteczka, biedniejsze regiony! Platforma to zlodzieje. Powinna byc polityka sprawiedliwa, a oni degraduja miasta, rzady PO powodują biedę, degradacje, a za lat kilka bedą skutki tego co zrobili dzis Odpowiedz Link Zgłoś