GoĹÄ: jawozzz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 22:33 witam mam do was wszystkich pytanie gdzie mona w radomiu kupic dobry komputer ktore sklepy polecacie a ktore trzeba omijac z dalek prosze o jakas podpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: bfdsgfd Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.08.06, 22:59 w Radomiu żaden, polecam Komputronik sklep interenetowy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ko#mnie? Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.pr.radom.net 10.08.06, 23:01 A co to znaczy "dobry komputer"? Odpowiedz Link Zgłoś
wichajsterr Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer 10.08.06, 23:58 Chip mój i znajomych chodzi bez zarzutu, od kilku lat... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.radom.pilicka.pl 11.08.06, 00:05 CK Ram na Limanowskiego. Porządnie składają, dają solidne obudowy i zasilacze, a nie jakieś "budki" za 99 pln. Kilka kompów - zero problemów. Ściągną to co Ci sie podoba (np monitory Sony 19 cali - miodzio). No i z cenami jest dobrze - jeśli pokażesz im, że gdzieś masz to taniej - to dadzą swoją propozycję :) Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klientka Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: 82.139.39.* 11.08.06, 01:15 Tylko Ram na Limanowskiego, teraz chyba to się nazywa centrum kmputerowe, z takim biało niebieskim szyldem. Bardzo dobry sprzęt, fachowa obsługa i pewna firma. Wypróbowane (ps - długie gwarancje na sprzęt) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bzdetka Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.pr.radom.net 11.08.06, 07:16 Polecam CHIP na Żeromskiego. Kupiłam u nich dwa komputery z czego jeden 8 lat temu i o dziwo ten stary chodzi idelanie. Profesjonalna obsługa, dwa lat gwarancji, ceny zróżnocowane, każdy znajdzie cos na soja kieszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jacek Perfektus IP: 213.199.233.* 11.08.06, 08:06 tanie, a bardzo dobre komputery .:: R A D O M ::. ul. Chrobrego 42 25-617 Radom tel. /048/ 364-01-33 fax. /048/ 364-01-33 e-mail: radom@perfektus.com Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agula Re: Perfektus IP: 82.139.37.* 11.08.06, 09:22 A ja mam pytanie wlasnie do zalozyciela tematu: co oznacza wg Ciebie dobry komputer? Moim zdaniem najlepiej jest kupowac na czesci i go potem zlozyc. Ja tak zrobilam i jestem bardzo zadowolona. Fakt, ze pare dni na to czekalam wszystko, ale warto bylo. Komp dziala bez zarzutu i jeszcze rabat dostalam. Polecam sklep przy zajezdni MPK nie pamietam teraz dokladnie nazwy ale cos na litere a... wybacz, ale ja nie mam glowy do nazw. A monitor kupilam w HST maja tam niezle znizki teraz :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jacek Re: Perfektus IP: 213.199.233.* 11.08.06, 09:32 dobry tzn ze ni jest to jakis firmowy za 5 k tylko za niecałe 2 k, z czesci oczywiscie (składak) dla mnie w sam raz, DOBRY Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hahahah Re: Perfektus IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.08.06, 12:47 chyba chciales powiedziec dobry to znaczy zlozony z dobrych i markowych podzespolow a nie jakiego najtanszego tajwanskiego szitu ;] ps. za 2000 zl to dobrego komputera nie zlozysz ;] dobry zasilacz od 200 zl srednia grafika od 600 zl dobra plyta 350 zl pamiec Geil 2x512 350zl nagrywarka 130 zl procesor od 500-700 a gdzie dysk twardy , jakas sensowna obudowa , dobra myszka , klawiatura , monitor ? za 2000 zl to mozna zlozyc komputer taki ktory uruchamiany od swieta gwarantuje bezawaryjnosc i to nie zawsze bo stabilny zasilacz ktory przetrwa 2-3 lata to podstawa w obudowie a takiego nie kupimy ponizej 200 zl:] natomiast zlozenie komputera ktory gwarantuje bezawaryjna prace to koszt minimum 2500 -3000 jezeli chodzi o sama bude bez monitora ;] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jacek Re: Perfektus IP: 213.199.233.* 11.08.06, 13:31 dobry to znaczy nie za drogi , nie koniecznie z firmowych czesci, niekoniecznie z japonskich czesci, tajwanskie sa wlasnie dobre do dobrego komputera, nawet Action handluje takimi to juz moj 2 komputer kupiony w tej formie, jeden w domu drugi w pracy, maja dobry serwis w całej Polsce, wiec jak masz problem to zalatwisz to wszedzie klawiatura i monitor jak chcesz to mozesz kupic i za 700 i za 7000 i za 700000 ja pisałem o samej jednostce, za 2000 mam dobry komputer Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jola Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.pl 11.08.06, 09:24 napewno trzeba omijac "CHIP" potrafia wyzyskać klienta NIE POLECAM!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hahahah Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.08.06, 12:31 dobry komputer to samemu sobie mozesz zlozyc i sklep ci do tego nie potrzebny :] a dobry i najtanszy komputer mozna zlozyc samemu kupujac czesci w radomskiej hurtowni action oszczedzajac jakies 20-30 zl na kazdej czesci w stosunku do sklepow radomskich :] , pozatym wiekszosc sklepow radomskich sie u nich zaopatruje ;] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TN Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: 213.195.149.* 11.08.06, 13:32 Polecam 'CEZAR' na Kosciuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dobry komp Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.radom.pl 11.08.06, 13:40 PC WORK na 1905 roku 49 ja tam kupiłem i spoko działa komp Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zartie Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.244.udn.pl 14.08.06, 13:40 > a dobry i najtanszy komputer mozna zlozyc samemu kupujac czesci w radomskiej > hurtowni action > (...) pozatym wiekszosc sklepow radomskich sie u nich > zaopatruje ;] Komputer należy kupować w sklepie, który właśnie NIE ZAOPATRUJE się w Action-ie. W branży ta hurtownia ma przydomek śmietnik. Ściągają lipnej jakości podzespoły od egzotycznych producentów, zdarza się, że nie są to komponenty na polski rynek. To ostatnie akurat łatwo stwierdzić, bo z reklamacjami każą przychodzić do siebie, a nie do autoryzowanego serwisu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hahahah Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.08.06, 14:13 ciekawa teoria tylko skad wyssales takie brednie ? czyzby ceny w twoim sklepie byly o wiele wyzsze ? :] bo do tej pory jeszcze nic nie reklamowalem w actionie , a kupuje tam juz od 3 lat mniejwiecej, pozatym jak kupujesz najtanszy badziew to czego sie spodziewasz ? rozumiem ze nie widzisz np roznicy miedzy plyta glowna firmy ECS a np ASUSEM ;] dodam ze kupilem kiedys : 2 dyski w eurosofcie - kazdy byl reklamowany a nagrywarka kupiona w eurosofcie - 3 razy reklamowana w ciagu jednego roku (3 razy wymieniona na nowa) i do tego problemy robili ze towar wysylaja za granice bo w polsce nie ma przedstawiciela , a firma ktora to niby im dostarczyla przestala istniec. np karta graficzna geforce Asusa kupiona w MIcroKompie od pierwszego dnia byla uszkodzona , pionowe pasy i sklep zamiast ja wymienic postanowil ja reklamowac, a od poczatku sprzedal mi wadliwy towar drugim zakupem byla plyta glowna GIGABYTE w tym sklepie oddalem ja na drugi dzien i odebralem zaplacona kase bo takze miala defekt , dodam ze ani eurosoft , ani microkomp nie zaopatruja sie w actionie :] jakos dotad nie mialem takich przygod z actionem i jak to wytlumaczysz ? co do reklamacji , jezeli posiadasz rachunek na towar to mozesz go reklamowac gdzie chcesz i nie pisz takich glupot bo sie osmieszasz :] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zartie Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.244.udn.pl 14.08.06, 19:32 > ciekawa teoria tylko skad wyssales takie brednie ? czyzby ceny w twoim sklepie > byly o wiele wyzsze ? :] Twoją odkrywczą teorię psuje tylko jeden szczegół: nie mam sklepu komputerowego. Komputerami zajmuję się jednak już od 10 lat i trochę branżę znam. > bo do tej pory jeszcze nic nie reklamowalem w actionie No to cała "przyjemność" jeszcze przed Tobą :] Ja akurat miałem tę wątpliwą "przyjemność" - przepychanki trwały równo 100 dni! ZTCW Action miał zaprzestać sprzedaży detalicznej - jest to nawet zrozumiałe, bo reklamację klienta detalicznego trzeba załatwić w terminie ustawowym, a firmę można przez parę miesięcy wodzić za nos. > ? rozumiem ze nie widzisz np roznicy miedzy plyta glowna firmy ECS a np ASUSEM Widzę różnicę, w przeciwieństwie do wielu sklepów, gdzie klientom wmawiają, że to to samo > dodam ze kupilem kiedys : 2 dyski w eurosofcie - kazdy byl reklamowany > a nagrywarka kupiona w eurosofcie - 3 razy reklamowana w ciagu jednego roku (3 > razy wymieniona na nowa) i do tego problemy robili ze towar wysylaja za granice > bo w polsce nie ma przedstawiciela , a firma ktora to niby im dostarczyla > przestala istniec. > > np karta graficzna geforce Asusa kupiona w MIcroKompie od pierwszego dnia byla > uszkodzona , pionowe pasy i sklep zamiast ja wymienic postanowil ja reklamowac, > a od poczatku sprzedal mi wadliwy towar > drugim zakupem byla plyta glowna GIGABYTE w tym sklepie oddalem ja na drugi > dzien i odebralem zaplacona kase bo takze miala defekt , dodam ze ani eurosoft > , > ani microkomp nie zaopatruja sie w actionie :] A czy ja twierdzę, że to są dobre firmy? ;-) W czerwcu znajoma kolegi chciała kupić komputer i poszła do kilku sklepów. Na szczęście kolega przyszedł do mnie z ofertami, bo niektóre z nich postawiły mi włosy na głowie - były to m.in. oferty z Eurosoftu i HST. MicroComp potrafi złożyć komputer i go dokładnie nie przetestować. Odnośnie wadliwych podzespołów: raczej żaden sklep nie testuje ich jeżeli klient kupuje je luzem, bo trafiają się kupujący, którzy awanturują się, jeżeli opakowanie nosi ślady otwierania i potrafią odmówić odebrania zamówionego towaru! Więc po co sklepowi taki pasztet? > co do reklamacji , jezeli posiadasz rachunek na towar to mozesz go reklamowac > gdzie chcesz i nie pisz takich glupot bo sie osmieszasz :] A to już bardzo ciekawa teoria. Bardzo. Kupiłem w sklepie A, a z reklamacją idę do sklepu B? Bardzo ciekawe, zwłaszcza, że hurtownie (te prawdziwe) prowadzą szczegółowe rejestry numerów seryjnych i dokładnie wiedzą, które części zakupił od nich każdy sklep. Więc kto się tutaj ośmiesza? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Z_branzy Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: 82.139.59.* 15.08.06, 19:41 > ciekawa teoria tylko skad wyssales takie brednie ? czyzby ceny w twoim sklepie > byly o wiele wyzsze ? :] Widac, zes spoza branzy :) Kiedys mieli wpadke drukarkami samsunga. nawet producent wyparl sie ich serwisowania ;) Odtad sa juz podobo grzeczni:) > bo do tej pory jeszcze nic nie reklamowalem w actionie , a kupuje tam juz od 3 > lat mniejwiecej, pozatym jak kupujesz najtanszy badziew to czego sie spodziewas > z > ? rozumiem ze nie widzisz np roznicy miedzy plyta glowna firmy ECS a np ASUSEM > ;] Mowiac bardzo dobitnie srasz im na wycieraczke... Szef radomskiego oddzialu zarzekal sie swego czasu, ze nie sprzedaje klientom koncowym (czyli tym spoza branzy komputerowej)... Wlasnie z tego powodu mieli trudnosci z dobiciem sie do radomskich reselerow. Tak naprawde wiekszosc kupuje w ABCdacie i Techdacie (tu tez widac ze guzik wiesz na temat branzy komputerowej). Maja lepszy asortyment, lepsze ceny i... nie sprzadaja klinetom koncowym... > np karta graficzna geforce Asusa kupiona w MIcroKompie od pierwszego dnia byla > uszkodzona , pionowe pasy i sklep zamiast ja wymienic postanowil ja reklamowac, > a od poczatku sprzedal mi wadliwy towar > drugim zakupem byla plyta glowna GIGABYTE w tym sklepie oddalem ja na drugi > dzien i odebralem zaplacona kase bo takze miala defekt , dodam ze ani eurosoft Swojego nicka dobrze sobie wybrales, czytajac glupoty ktore wypisujesz rzeczywiscie robie hahaha... Czy widzisz jakas roznice w karcie graficznej Asusa kupionej w Actionie a Microcompie czy Eurosofcie ?? Przeciez to taka sama plyta... Czy sugerujesz, ze Action testuje kazda karte ktora wchodzi im na magazyn a Microcomp tego nie robi ?? Otoz wyjasnie Ci - NIKT tego nie robi bo i po co ? Od tego jest gwaracja... Co innego, gdy ktos kupuje zestaw... Na ogol jest on testowany... Wiec wybacz, ale jak widze wypocicny kompletnego LAIKA jakim sam jestes i do tego namawiasz innych do skladania sobie kompow (o czym zapewne nie maja pojecia) to robi mi sie niedobrze... PS Nie reklamuje ani nie zniechecam nikogo do wymienionych powyzej firm... Poprostu drazni mnie glupota... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kerab Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 11:43 Idz do Setapu na Królowej Jadwigi, kazdy problem rozwiążą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Doradca Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.73.udn.pl 19.08.06, 22:46 ACTION nie sprzedaje klientom detalicznym ! Chyba dawno tam nie byłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: widmo82 prywatnie konfiguruje zestawy od kilku lat... IP: *.internet.radom.pl 11.08.06, 14:06 Witam, pomagam konfigurowac zestawy komputerowe znajomym od kilku lat. Z doswiadczenia wiem ze jesli ktos nie ma pojecia co aktualnie na rynku jest warte zakupu to zostanie nabity w butelke na 100% :) Zawsze staram sie skladac komputery tak jak mialby to byc moj komputer, podpowiadam kiedy warto dolozyc pare zloty a kiedy jest to zbedne dla danego uzytkownika. W wyborze nie decyduje sie marza na poszczegolne czesci tak jak to robia sprzedawcy bo akurat dany przedstawiciel zdecydowal sie ich przekupic np do marki samsung, tak jak to mialo miejsce kiedys w altechu, nie wazne czy dysk, naped, monitor, byl okres kiedy wkladano co sie da z logo Samsunga :) Bywa ze sprzedawca jesli upcha xSztuk danej marki dostaje lepsza cene u hurtownika lub jakies prezenty w postaci toreb itp giftow:) Czesto sprzedawca zerkajac w cennik widzac ze wieksza marze moze wcisnac na inna czesc niz ta sugerowana przez klienta, tak skutecznie bedzie namawial az mu sie uda przekonac ze klient nie ma racji bo on wiecej przemielil juz sprzetu w tej dziedzinie :) Byl okres kiedy Liteon bil jakoscia LG w jakosci nagrywarek, wtedy LG rozpoczelo kampanie namawiania wielu sprzedawcow ktorzy pozniej twierdzili potencjalnym klientom iz do serwisu wraca nawet 10 napedow w miesiacu a LG 1-2. Faktycznie tak malo wracalo ich bo malo ich bylo kupowanych, ale naiwny klient po takim argumencie wybieral LG. Kto sledzil testy na necie wiedzial ze niestety wtedy LG nie dawalo sobie rady na rynku z nagrywarkami:) Poszukaj wsrod znajomych kogos obytego w temacie, niech ponegocjuje ceny nawet w kilku sklepach i uwierz mi bedziesz zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zartie Re: prywatnie konfiguruje zestawy od kilku lat... IP: *.244.udn.pl 15.08.06, 09:36 > (...) jak to robia sprzedawcy bo akurat dany > przedstawiciel zdecydowal sie ich przekupic np do marki samsung, Większość dużych producentów stosuje jakieś tego typu zagrywki (np. Intel), najważniejsze aby sklepy polecały to co jest dobre, a nie to, za co mają bonusy. Odnośnie oskarżania Altechu to mam wątpliwości - akurat jeśli chodzi o Samsunga, to produkuje on bardzo dobre monitory i dyski twarde (bardzo szybkie i ciche), wypuścił też kilka całkiem udanych i niedrogich modeli drukarek laserowych. Napędy optyczne Samsunga jedynie niczym się nie wyróżniają, ale zarówno na + jak i na -. Samsung zepsuł sobie kiedyś opinię CD-ROM-ami x24 i to się za nim wlecze. Wiem też, że sklepy starają się sprzedawać podzespoły, z których ewentualnym serwisowaniem nie ma problemów. Kilka sklepów w Radomiu splajtowało m.in. przez to, że sprzedały dużo podzespołów niskiej jakości, a później miały problemy z wyegzekwowaniem napraw gwarancyjnych, bo dystrybutor zwinął interes lub naprawa przeciągała się przez parę miesięcy. PS. Jeśli uważasz, że tylko w branży komputerowej są takie sztuczki to idź kupić pralkę. Whirlpool np. za sprzedaż jego wyrobów przyznaje punkty sprzedawcom (nie firmom !!!), za punkty dostają oni sprzęt RTV i AGD. Niektórzy mają dzięki temu wyposażone całe mieszkania. Nic dziwnego, że stają na głowie, żeby Ci wcisnąć sprzęt tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: komp Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: 81.15.190.* 11.08.06, 15:47 omijać szeeeerokim łukiem Eurosoft - właściciel nie zna się na tym co sprzedaje, sprzęt składa na badziewiu kompletym i jeszcze zaoferuje nielegalny system operacyjny - omijać. omijać Chip - toż to już zupełne przegięcie w wykorzystaniu naiwności kupującego można spróbować u Kaśki w Pulsarze (gdzieś na Placu Zwycięstwa w rogu, zupełnie zakamuflowany) ...a tak naprawdę w Radomiu najlepiej kupować...przez internet i jak ma się trochę rozeznania można samemu złożyć Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fredthered Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.76.udn.pl 11.08.06, 17:27 Warnet na witolda- profesjonalana obsluga no i najwazniejsze nie nabijaja w butelke jakimis szajsami Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: johny Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 17:41 znam bardzo solidną firmę gdzie zaopatruję się chyba od 15 lat, polecam PERFEKT mający siedziby na Żeromie i na USTRONIU Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_bandyta Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer 11.08.06, 18:31 Zadaj to pytanie meilem wiceprezydenta Radomia, który był szefem kmpanii wyborczej Radomianie Razem i w oświadczeniu dla Państwoeej Komisji Wyborczej wpisał, UWAGA; ZAKUP ZESTAWÓW KOMPUTEROWYCH PO... 50 ZŁ / SZTUKA!!!! Ale już jako wiceprezydent płacić za komputery do urzedu po... 3.000 zł / sztuka!!!! Czy to nie śmierdziało na odległość? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hahahah Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.08.06, 15:26 sklep PERFECT zaopatruje sie zywcem w actionie i ceny ma wysokie ;] wiem bo pytajac o GF6800 kiedys podal mi cene o 100 zl wyzsza patrzac w cennik actiona ;] Odpowiedz Link Zgłoś
fnx1 Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer 15.08.06, 13:41 Warnet? Ciekawe - wiele osób ma o nich dobre zdanie. Mnie jednak zrazili gdy na pytanie o irde gostek za ladą odpowiedział z pogardą "takie g.. za 30 zł? Nie opłaca nam się tym zawracać głowy..." no może nie dosłownie ale sens był taki i wyraz znudzenia i braku zainteresowania klientem... a szkoda bo sprzętu kupuję sporo i ja i moi znajomi. Ale napewno nie w Warnecie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alek Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 13:40 Polecam SETAP na Królowej Jadwigi. Profesjonalna, kompetentna obsługa. Wspólnie z klientem ustalaja (nic nie narzucają) zawartość. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ram Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 13:48 Polecam Setap ul. Królowej Jadwigi 5a/6 tel/fax: (048) 333-12-85 e-mail: setap@neostrada.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aaklf Dawno tak się nie uśmiałam... 13.08.06, 15:52 a ile darmowej reklamy się wkradło... wuahahahaha tak powaznie mówiąc - jeśli masz kogoś zaufanego i jednocześnie orientującego się cenach i jakości sprzętu - daj mu pole do popisu i niech Ci złoży, może nie będziesz miała najtaniej ale sprawnie... ja osobiście nie polecam ŻADNEGO sklepu komputerowego w Radomiu - sprzedawcy potrafią naciągać i naginać prawdę pod swoją korzyść... byle tylko zarobić... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pablo_25 Re: Dawno tak się nie uśmiałam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 22:05 Ja polecam PC WORK na 1905 roku 49. Fachowa obsługa i doradzwto. Tutaj liczy się jakos a nie ilosc. Kupiłem tam kompa na markowych podzespołach i był tanszy niz w komutroniku o prawie 100zł nie poruwnujac cen na miescie bo nawet się nie umywają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hahahah Re: Dawno tak się nie uśmiałam... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.08.06, 00:44 tylko 100 zl to malo , tyle to ja zaoszczedzilem kupujac tylko 2 dyski twarde w hurtowni na ustroniu :] kupujac w hurtowni zaoszczedzilbys przynajmniej 30-40 zl na kazdym wiekszym podzespole :](200 zl albo i wiecej), pozatym wiekszosc sklepow komputerowych kupuje w tej hurtowni i maja dodatkowo marze -10% :] do tego sklepy zakladaja plombe na obudowe twierdzac ze jak ja zdejmiesz to stracisz gwarancje na caly komputer tylko szkopol w tym i nie kazdy ciemny nowy uzytkownik to wie ze gwarancja jest na kazdy podzespol a zerwanie tej plomby wiaze sie z utrata gwarancji na obudowe i nic wiecej. a pozatym co to za sztuka samemu zlozyc komputer ? , majac 14 lat sam zlozylem 386 - to bylo 10 lat temu, wtedy to byla maszyna :] i te gry Larry 1 ,itd :] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zartie Re: Dawno tak się nie uśmiałam... IP: *.244.udn.pl 14.08.06, 20:08 > do tego sklepy zakladaja plombe na obudowe twierdzac ze jak ja zdejmiesz to > stracisz gwarancje na caly komputer tylko szkopol w tym i nie kazdy ciemny nowy > uzytkownik to wie ze gwarancja jest na kazdy podzespol a zerwanie tej plomby > wiaze sie z utrata gwarancji na obudowe i nic wiecej. To kto Ci każe w takich sklepach kupować? Zresztą ja się sklepom nie dziwię, wszyscy Polacy jeszcze niedawno znali się na medycynie, teraz znają się również na komputerach. Dużo teraz "fachofcuf", co to ze szwagrem po 2 flaszkach nie takie rzeczy ... > a pozatym co to za sztuka samemu zlozyc komputer ? , majac 14 lat sam zlozylem > 386 > - to bylo 10 lat temu, 386? 10 lat temu to już był obiekt muzealny. Co to za sztuka? Żadna, jeżeli wszystko zadziała Ci od pierwszego wciśnięcia wyłącznika. Duża, jak trafisz jakiś wadliwy podzespół i komputer uruchamia się, ale nie działa jak należy. Miałem 9 lat temu taką przygodę z płytą Soyo kupioną w Warszawie na giełdzie, na szczęście kompa składałem na miejscu u rodziny, więc odpadła mi druga wycieczka do stolicy. Wykrycie usterki trochę czasu mi jednak zajęło. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hahahah Re: najtaniej w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.08.06, 01:08 zaden sklep w radomiu nie przebije takich cen (cennik action z wczoraj): HDD WD 36GB RAPtor 8MB - 364 zł - brutto HDD WD 36GB Raptor 16MB - 397 zł HDD WD 74GB Raptor - 535 zl dla porownania sklep.benchmark.pl/katalog_3351.html HDD WD 160GB 8MB - 212 zł sklep.benchmark.pl/pelny_19936.html HDD WD 250GB 16MB - 291 zł sklep.benchmark.pl/katalog_3706.html Pentium 4 3,2GHz 800fsb - 335 zl sklep.benchmark.pl/pelny_30628.html AMD 64 3500+ - 335 zł sklep.benchmark.pl/pelny_18654.html a teraz najlepsze : mointor LG L1717S - tylko 677 zl sklep.benchmark.pl/pelny_28560.html zaden z radomskich sklepow nie da takich cen jak ta hurtownia o ogolnopolskim zasiegu wiec wysyliki reklamodawcow ida na marne ;] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jarek Re: najtaniej w Radomiu IP: *.internet.radom.pl 14.08.06, 01:21 aaa jakiś adres tego aktiona, www? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hahahah Re: najtaniej w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.08.06, 02:01 www.google.pl wpiszujesz action i masz :] dla ułatwienia : www.nvidia.pl/page/cv_action.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maro Re: najtaniej w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 15:05 Po pierwsze w ACtionnie nie każdy moze kupić trzeba mieć działalność zw z kompami. Po drugie jak ktoś prowadzi sklep albo cos w tym stylu to wie ze to jedna z najgorszych hurtowni w polsce nie mówiąć o serwisie. Poza tym śmierdzi tam sraczką :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hahahah Re: najtaniej w Radomiu IP: *.20.udn.pl 14.08.06, 16:14 w actionie może kupić każda firma oprócz warzywniaków i podobnych spożywek , ja kupuje na firme która nie handluje komputerami i nie robią mi problemów :] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: buc Re: najtaniej w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.08.06, 19:50 hahaha siedzisz na wibratorze że Ci tak wesoło Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: altech ok Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 01:20 polecam altech, zakupilem komputery do firmy, sa na telefon, jak pracownik jest ciemny, przyjezdzaja tlumacza naprawiaja:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kmputronik Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.39.udn.pl 15.08.06, 18:57 polecam Warnet, mój kopm u nich złozony smiga już od jakiś 5 lat, bez żadnych problemów. jak raz cos sie popsuło, to siedzieli w nocy, az go zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Doradca Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.73.udn.pl 19.08.06, 22:39 >jawozzz Źle zadane pytanie. Po pierwsze nie gdzie tylko jaki (z jakich podzespołów). Każdy sklep, serwis złoży go poprawnie. Składam komputery od kilku lat. Ostatnio tylko dla znajomych ponieważ nie mam już na to czasu. Podam przykładowy zestaw do 2000 PLN brutto (bez monitora). Ceny z www.komputronik.pl (najlepszy sklep internetowy). Radzę jednak kupić na miejscu bo w razie gwarancji nie będzie problemu z reklamacją, wysyłką. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Doradca Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.73.udn.pl 19.08.06, 22:42 1. Procesor: AMD Sempron 3000+ BOX (Socket AM2) 2. Płyta główna: Microstar K9N Neo-F (Socket AM2) 3. Pamięć RAM: Kingston DDR2 1GB 667MHz CL5 4. Dysk twardy: WD Caviar SE 160 GB 8MB Serial ATA-II 5. Karta graf: GeForce 6600 Gainward Ultra PCX TV-DVI 6. Obudowa: I-BOX VISION - 400W PFC 7. Napędy opt: Lite-ON AllWrite DVD+/-RW SHM-165P6S 8. Razem brutto: 1775.00 zł To jest oczywiście przykład, który można modyfikować. Wg mnie na tę chwilę absolutne minimum. Zwrócę uwagę na świetny zasilacz w wersji VISION. Tańsze I-BOXY są za słabe a na zasilaczu nie wolno oszczędzać ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: gdzie w radomiu mozna kupic dobry komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 15:18 a ja polecam Login na Slowackiego - maly sklepik, robia kompy raczej na zamowienie, ale nie wpychaja niczego na sile i jak wiedza, ze cos bedzie do dupy, to polecaja zeby poszli do innego sklepu - sa solidni, bo wychodza z zalozenia, ze w takim malym miescie jak Radom smrod szybko sie roznosi... co z reszta widac po waszych wczesniejszych wypowiedziach - bazuja na stalych klientach i podejrzewam, ze maja z tego wieksza kase, niz z przypadkowych - ja chlopakow polecam, komu tylko moge Odpowiedz Link Zgłoś