Dodaj do ulubionych

Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje?

06.12.09, 20:06
Witam wszystkich a przede wszystkim tych ktorzy moga mi pomoc
zrozumiec.
Od pol roku mieszkam w nowym domu,wynajmowanym. odkad tu mieszkamy
klocimy sie, nie bylo ani jednego pogodnego ze nie wspomne ze
szczesliwego dnia. Powinnam dodac ze od dawna lubie
fotografowac,robie tysiace zdjec ale odkad tu mieszkam na moich
zdjeciach oprocz tego co chce uwiecznic mam rowniez cos czego nie
oczekiwalam i co mi sie nie podoba. Nie chce umieszczac tego zdjecia
tutaj ale bardzo prosze o pomoc w zrozumieniu co to jest. odpisze na
kazdy sensowny mail.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mirek-73 Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 06.12.09, 21:52
      Być może widać na zdjęciach,że są jakieś nieproszone duszki jako złe energie.
      • dominikanaa Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 06.12.09, 21:59
        na 10 zdjec zrobionych na 2,3 sa takiE biale kule ale na tym ktore
        zrobilam dzis w powiekszeniu wyglada to jak piorun zwiniety w
        kule,trudno to opisac. postrzepiona kula nie zielona nie biala, nie
        podoba mi sie to.
        • urke Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 07.12.09, 09:36
          mozesz pokazac te zdjecia na mailu ? chetnie zobacze.
          • mirek-73 Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 08.12.09, 20:52
            Białe kule na zdjęciach to są duchy.One powinny iść do Światła,bo tam jest ich
            miejsce.
            • dominikanaa Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 08.12.09, 21:52
              Wolalabym ze zrozumialych wzgledow zebty to jednak nie bylo duchy.
              Zaczelam wiecej czytac interesowac sie "bialymi kulami" i
              dowiedzialam sie ze bardzo wiele osob ma podobne doswiadczenia z
              kulami na zdjeciach i to co mozna znalezc w intrnecie jest
              identyczne z tym co uwieczniam na moich zdjeciach. Popularna nazwa
              tego zjawiska to orbs. tylko nadal nie oge znalezc wyjasnienia co to
              sa te orbs?? czy przynaleza do miesca czy do czlowieka? czy
              przemijaja czy sa stale obecne i co to wogle jest?! spotkaliscie sie
              z tym zjawiskiem?
              • erkensm Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 09.12.09, 16:35
                Witam, ja mieszkam w prawie stuletnim domu i mamy to samo
                zjawisko....też bym była wdzięczna za wyjaśnienia.Z tym że ja to
                widzę inaczej, to nie są duchy tylko jest to pewna materia.Mamy koło
                siebie wirusy, bakterie i te"orbs" zaliczyłabym do mieszkańcow tego
                globu.Widziałam je już na wielu zdjęciach w różnych miejscach....i
                pewnie mają na nas pewien wpływ...a najlepszym antidotum na nie to
                pozytywne myślenie.Pozdrawiam M.
                • dominikanaa Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 10.12.09, 00:54
                  w tym sek ze nasz dom nie jest stary. stoi od dwoch lat, z tym ze
                  nie wiadomo mi nic co bylo w tym miejscu przed laty, wiadmomo na
                  pewno jedno: poprzedni lokatorzy wyprowadzili sie w nocy,nikogo nie
                  informujac i zostawiajac w ogrodzie nawet swojego psa, ktorego
                  odebrli takze noca tydzien pozniej. zastanwia mnie czmu tak w
                  poplochy uciekali? bo to nie jest raczej normalne zachowanie...i te
                  kulki na zdjeciach, zreszta nie tylko to widac na zdjeciach. na
                  niektorych jest jakby dym,sama nie wiem....pewnien pan z forum
                  prosil zeby przeslac mu zdjecia,chcial nawet o tym porozmaiwac;-)
                  ale na tym sie skonczylo. nie rozumiem takich ludzi. szukam na tym
                  forum pomocy a nie niezdrowej ciekawosci. gdybym umiala sama sobi z
                  tym poradzic zrobilabym to ani chybi:-) ale nawet moj maz nie daje
                  mi wiary,wszystko probuje racjonalnie wytlumaczyc a mi sie tu
                  racjonalnie noc nie zgadza.
                  • trente Nic niezwyklego... 03.01.10, 20:56
                    dominikanaa napisała:

> wytlumaczyc a mi sie tu
                    > racjonalnie noc nie zgadza.

Za wszelka cene doszukujesz sie duchow, bytow i niewiadomoczego. a
                    jak swiat stary najprostrze odpowiedzi sa zwykle najbardziej na
                    miejscu. Pierwsze zetknięcie się z tego typu obiektami na własnych
                    zdjęciach, przez fotoamatorów, czasem spotyka się z niezrozumieniem
                    tego zjawiska i czasem braniem tego typu obiektów za zjawiska
                    nadprzyrodzone. Obiekty te uznawane są przeważnie za obiekty
                    powstające na zdjęciu poprzez odbicie się światła z lampy od np.
                    kurzu. I to wyjasnienie uznal bym za ostateczne. Dziwnym trafem orby
                    nie powstaja na zdjeciac robionych w pelnym swietle...
                    • ryszard_mis_ochodzki nie puszczone bąki unoszą sie do mózgu 03.01.10, 21:58
                      skąd się biorą posrane pomysły
                    • beamek8 Re: Nic niezwyklego... 12.01.10, 20:06
                      Mam dwa zdjęcia z orbami. Oba zrobione w pełnym świetle, w biały dzień na
                      zewnątrz. Co ciekawsze są to dwa zdjęcia zrobione jedno po drugim w odstępie
                      paru minut i na jednym ta kula jest wyraźnie bliżej i w nieco innym miejscu niż
                      na drugim.
                      Ja bym szybko poszukała innego mieszkania.
                  • racetam Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 04.01.10, 09:17
                    te białe kule tocząstki kurzu w powietrzu, od którego odbija się flasz z aparatu...
      • tacx Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 04.01.10, 09:46
        > Być może widać na zdjęciach,że są jakieś nieproszone duszki jako złe energie.

tak tak... wy wszędzie widzicie tylko duchy . a prawda jest taka ze aparat w
        żaden sposób nie moze "prześwietlić " przestrzeni. Nie może sfotografować tego
        czego nie widzi nasze oko bo po prostu nie ma takiej technicznej możliwości w
        zwykłych aparatach. Owszem - są fotografie rentgenowskie, a foty UV ale my tu
        raczej mówimy zwykłym foto?
        Zaczyna się od duchów a kończy zwykle na brudnej soczewce, wadzie matrycy albo
        innym błędzie technicznym. Kiedyś jakiś gość zamieścił zdjecia robione w nocy.
        Jakaś mgła się pokazała na zdjęciu której jakoby nie było. Włos mu dęba stanał i
        w te pędy na jakieś forum że "ducha zobaczył". A ze fotografował żołnierskie
        okopy to pewne że ducha niemieckiego grenadiera ufocił.
        prawda jednak była tak samo bardzo prosta jak bardzo rozczarowująca. ów
        "fotograf" robiąc zdjęcia chuchał parą własnego oddechu pred obiektyw i sam
        wywoływał duchy w ten sposób.
        Po prostu są pewne granice absurdu i te wszystkie foty z tajemniczymi energiami
        dawno je przekroczyły. Żeby to była błona swiatłoczuła to jeszcze można
        doszukiwać się jakichś podtekstów, reakcji na światło którego nie widać ale
        matryca elektroniczna?
    • mirek-73 Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 14.12.09, 00:18
      Ja uważam,że w domu są obecne jakieś duchy.Najlepiej by było pomodlić się do
      obecnego w Twoim sercu duchowym Chrystusa,o odprowadzenie ich do Światła.Zajrzyj
      na bardzo ciekawe forum
      CENTRUM
      UZDROWIEŃ I ODZYSKAŃ
      .

Tam można napisać lub porozmawiać na czacie o Twoim ciekawym problemie.
      • m_alwinka1 Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 15.12.09, 00:30
        pl.wikipedia.org/wiki/Orb_%28fotografia%29
        • m_alwinka1 Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 15.12.09, 00:38
          Jakby to były gołębie białe to też było by orb. Jak ktoś widział byty to wie, że
          nie są kulą, zachowują formę jak za życia.

deser.pl/deser/1,83453,7362960,Niesamowity_widok__ciemna_chmura_nad_Sacramento__WIDEO_.html
    • judas1 Re 03.01.10, 19:52
      foo fighters?
    • gelek-lublin Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 03.01.10, 20:10
      Podeślij mi kilka zdjęć na pocztę (mają być takie jak z aparatu, żadnej
      ingerencji). Jeśli sam nie będę w stanie Ci pomóc, to podam kontakt do osoby
      która Ci pomoże.
    • torque2 Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 03.01.10, 20:16
      Zrób prosty test :) Wytrzep poduszkę albo dywanik w pomieszczeniu i zrób fotkę
      :) zobaczysz że kulek, orbów, duszków czy jak tam je nazwać będzie więcej:) Ja
      obstawiam na drobiny kurzu które w połączeniu z lampa błyskową dają taki efekt.
      pozdrawiam
    • photoreporter to kurz 03.01.10, 21:49
      to kurz oswietlony lampa blyskowa (zdjecie bez lamy bedzie bez kulek?)

taki sa efekt da padajacy snieg, latwo sprawdzic, teraz sniezy czesto.

• misself Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 03.01.10, 21:52
      Pyłki na obiektywie/matrycy?
      Ja coś takiego widziałam, kiedy niedokładnie wyczyściłam mikroskop... To
      zjawisko optyczne, nie żadne byty.
      • photoreporter Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 04.01.10, 00:07
        pylek na obiektywie na bank nie wyjdzie na zdjeciu (chyba ze bedzie to
        rozsmarowana osa, lub cos tej wielkosci, z pewnoscia drobina kurzu z obiektywu
        nie wyjdzie na zdjeciu) - pisze o fotografii, w mikroskopie moze byc widoczne.

Kurz na matrycy widoczny jest w postaci ciemych kropek, raczej na jednobarwnym
        tle, i raczej przy duzych przyslonach (idelanie mozna sprawdzic fotografujac
        niebo w dzien).

Kurz w powietrzu, padający śnieg, i odbite w nim swiatlo z lampy blyskowej daje
        opisany efekt.
        • misself Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 04.01.10, 10:08
          Upierać się nie będę, że to kurz - zapewne lepiej się znasz niż ja - ale na
          pewno to nie jest nic nadprzyrodzonego...
    • kamkow1 Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 03.01.10, 23:23
      XXI wiek, a ludzie wierzą w to, że światło odbite od drobinek kurzu to duchy.
      Litości...
    • serinius Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 04.01.10, 00:00
      Ależ to są tak zwane "orby", prawdziwa (nomen omen) zmora fotografujących w pomieszczeniach i w złych warunkach oświetleniowych. Silny błysk flesza odbija się od drobinek kurzu, owadów itp. Gorzej, jeśli jakieś latające kulki są na fotografiach robionych na 100% bez flesza lub co gorsza na filmie :)
    • rjukan187 Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 04.01.10, 00:11
      to nie twoja wina,ani właściwie niczyja że masz problemy z partnerem...
    • onepiotrek Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 04.01.10, 05:04
      zgłoś to do Fundacji Nautilus - ich strona - nautilus.org.pl - tam się zajmują
      takimi sprawami...
    • gadolinn sprobuj u psychiatry 04.01.10, 05:30
      on byc moze pomoze ci zrozumiec twoj problem.
    • komentarzowicz Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 04.01.10, 05:47
      Białe kule na zdjęciach to są paproszki na matrycy, odbłyski światła w
      obiektywie, albo wada aparatu.
    • pit_sam_pras Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 04.01.10, 08:19
      żadne duchy ani inne dziwadła. Zdjęcia robione z lampą błyskową zapewne. A
      "tajemnicze kule" to zwykły kurz, który przy zdjęciach robionych z lampą daje
      taki efekt.
    • 737ng Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 04.01.10, 08:55
      Oddaj aparat do czyszczenia, moze migawka sie nie domyka. I pogadaj z partnerem,
      ustalcie dlaczego sie nie zgadzacie, zamiast szukac winnych orbow czy innych zjaw.
    • mariusz2010 Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 04.01.10, 09:28
      U mnie od dwóch m-cy wisi coś takiego nad łóżkiem. Przyzwyczaiłem się....
    • duzy.wielki.chomik Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 04.01.10, 09:40
      Przyszli i zepsuli zabawę w tropienie "bytów" (swoją drogą kurz to też byt :P). Wieeecie co... ;)
      • kawitator Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 04.01.10, 15:21
        Żaden byt nieokreślony i tajemniczy Słaby sprzęt, brak wiedzy i niechlujstwo przy robieniu zdjęć

Panienka nie zamieściła fotografii wiec trudniej się wypowiadać co do pochodzenia tajemniczych kul
        Z opisu wynika, że mogą to być odbicia pojawiające się w niższej i średniej klasy obiektywach przy fotografii "pod światło " Odbicia powstają przy przejściu światła pomiędzy poszczególnymi soczewkami obiektywu i w zależności od pozycji źródła światła,jego natężenia mogą wyglądać bardzo różnie Przy fotografowaniu w pomieszczeniach przy pomocy lampy błyskowej mogą pojawiać się także odbicia od obiektów będących tuz poza granicami kadru a odbijającymi światło lampy błyskowej
        Walka to lepszy oiektyw lub wieksza uwaznosc przy robieniu zdjęc chyba ze takie kręgi i kule sa świadomym zamierzeniem artyzstycznym autora fotografii
    • tursyta Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 16.03.10, 17:29
      Pokaż zdjęcia, to zobaczymy. Ale najprawdopodobniej w czasie przeprowadzki Twój
      aparat uległ uszkodzeniu. Cokolwiek by to nie było, to wyjaśnienia tego typu
      zjawisk są zawsze banalnie proste. Duży paproch na matrycy, urwany listek
      przysłony, kurz oświetlony przez lampę, odblaski na kiepskiej jakości soczewkach
      itp.
    • iryna.solska1559 Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 29.11.22, 18:06
      Dużo osób o tym mówi
    • iryna.solska1559 Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 30.11.22, 20:43
      Super
    • iryna.solska1559 Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 01.12.22, 13:25
      Jestem ciekawa tego
    • iryna.solska1559 Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 02.12.22, 10:49
      Dużo razy mówili o tym
    • iryna.solska1559 Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 03.12.22, 05:25
      Dużo razy mówili o tym
    • iryna.solska1559 Re: Czy ktos moze mi wyjasnic co ja fotografuje? 04.12.22, 00:02
      Spoko
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka