Dodaj do ulubionych

Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duchowe.

08.08.07, 04:39
Witam
Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duchowe. Czy lepiej leczyć
go u lekarzy, czy u księdza Egzorcysty. Jeśli u księdza to czy
egzorcyzm ma potwierdzenie w nauce, bardzo się boję aby ci
specjaliści duchowi nie pogorszyli choroby u synka. Nigdy wcześniej
nie mialam styczności z tym problemem, czy mają oni wyższe
wyksztalcenie o wyuczonej specjalności egzorcysta, czy są tylko
samoukami lub po kursach w Kościele?
Proszę o pomoc Iwonka
Obserwuj wątek
    • matat1 Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 08.08.07, 10:09
      Kto rozpoznał, i dlaczego? Nie wyszukujmy chorób i problemów,zyj normalnym życiem,niechodz do wróżek.
      • zalak Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 23.12.19, 23:05
        Ktoś chce na tym zarobić, przypuszczam.
      • jesnapoziomka Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 07.05.20, 17:23
        Pewnie naciąganie.
    • angelisme Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 08.08.07, 10:28
      Witam najcieplej promieniami słońca,
      proszę przesłać zdjęcie chłopca +datę urodzenia imię nazwisko (+matki jeśli
      dziecko ma do 12 lat) na adres emeya@emeya.pl
      więcej danych na temat czym się zajmujemy: www.emeya.pl

Emeya&Jan
      • kolotwor Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 09.08.07, 14:31
        To moze byc powazna sprawa, nie bagatelizuj tego.
        Podaje namiary na pomoc:
        www.pomocduchowa.pl
        www.newage.info.pl
        Warto tez ogladac program pt. Jarmark Cudow w soboty i niedziele o
        21.00 na TVP3
        Mozna tez udac sie do poradni na ul. Bednarskiej w Warszawie
        Bezwzglednie nie udawaj si edo tzw. swieckiego egzorcysty
        Na tym forum nie uzyskasz pomocy.
        Koneicznei zajrzyj na te strony ktore podalem, one niedawno powstaly
        specjelnie dla takich osob jak ty.
        Zycze powodzenia
        • kolotwor Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 09.08.07, 14:33
          Absulutnie nie kontaktuj sie z ta osoba ktora pisze powyzej. Mozesz
          sprawe tylko pogorszyc.
          • kolotwor Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 09.08.07, 14:35
            "witam najcieplej promieniami slonca"
            to brzmi jak zaproszenie do sekty, ta ich strona tez jakas podejrzana
            • kolotwor Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 09.08.07, 14:42
              Kurcze, tak si eprzejalem twoim postem ze podalem ci zla strone
              ma byc nie www.pomocduchowa.pl
              tylko:
              www.duchowapomoc.pl
              albo
              newage.info.pl/
              • speev Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 20.08.07, 17:06
                kobieto, pierdyknij sobie z baranka w ścianę zanim krzywdę dziecku zrobisz. mam
                nadzieję, że to prowokacja i nikt normalny nie daje się oszukiwać tym oszołomom.
                • krytykk Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 20.08.07, 21:40
                  > nadzieję, że to prowokacja i nikt normalny nie daje się oszukiwać tym oszołomom

A czy po tym wszystkim co obecny rząd pokazał 20% NORMALNYCH ludzi dalej by go popierało? W Polsce jest bardzo duzo nienormalnych i zacofanych ludzi i niestety obawiam się że to nie jest prowokacja, tylko poważne pytanie młodej moherowej wojowniczki o zawsze dziewiczność i niepokalane ru..ie.
              • arius5 Proponuje wizyte u psychiatry 20.08.07, 17:48
                wam wszystkim zreszta proponuje psychiatre
                sam nie wierze, ze czytam to, co czytam, az musialem sprawdzic date w
                kalendarzu, zdawalo mi sie, ze sie nagle przenioslem do XV wieku.
                • krytykk Re: Proponuje wizyte u psychiatry 20.08.07, 21:37
                  > kalendarzu, zdawalo mi sie, ze sie nagle przenioslem do XV wieku.

Nagle? A modlitwy izby niższej parlamentu o deszcz to co? Głowa 40 milionowego państwa całująca po rękach głowę innego, wrogiego państwa to co? Bezkarnosć dla przestępców w czarnych sukniach to co? Wielomilionowe dotacje dla sekty to co? Średniowiecze mamy od ubiegłych wyborów.
                  • arius5 Tak, masz racje 21.08.07, 08:01
                    Nie wyobrazam sobie nawet, jak bedzie wygladalo pokolenie, ktore w tej chwili
                    doswiadcza edukacji Giertycha i jest poddawane propagandzie koscielnej.
                  • kj1971 Re: Proponuje wizyte u psychiatry 21.08.07, 09:38
                    Jakie wrogie panstwo masz na mysli?
                • eurypides77 Zgadzam się 21.08.07, 12:24
                  Polska to jest jednak dziwny kraj...
            • angelisme Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 09.08.07, 16:12
              kolotwor napisał:

> "witam najcieplej promieniami słońca"
              > to brzmi jak zaproszenie do sekty, ta ich strona tez jakaś podejrzana

Witam najcieplej... to nic Innego jak zwrot grzecznościowy..

Gratuluję, wielkiego ducha komizmu i nadpisywania w interpretacji:):):)

Polecam zawód komentatora filmów lub krytyka;):):)
              • kretynofil [...] 20.08.07, 13:20
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • czarny.kot997 Re: Poszli won! 20.08.07, 13:50
                  kretynofil zgadzan sie z Toba w 100%. jezu, jacy debile po swiecie
                  chodza-biedne dziecko
                • patman Nie tak ostro 20.08.07, 15:17
                  Ta biedna pani ma już nieźle namieszane w głowie, a z ludźmi skrzywdzonymi psychnicznie trzeba postępować ostrożnie. Ale ogólnie zgadzam się z Twoją diagnozą.
                  • edwood1 Re: Nie tak ostro 20.08.07, 15:32
                    znalezione na jednej ze stron:

Jan-Stanisław Ostrowski - bioenergoterapeuta (świadectwo
                    kwalifikacyjne bioenergoterapeuty Unii Europejskiej nr 101617
                    uprawniające do pracy we wszystkich szpitalach Europy

od kiedy UE daje certyfikaty czy zezwolenia na pracę
                    bioenergoterapeutów??

za podszywanie sie pod instytucje wspólnotowe grożą nieprzyjemności

Panie ostrowski, może zajmie się pan naginaniem babanow do norm EU
                    zamiast żyć z wyłudzania???

Tymi ludź powoinien zajac się prokurator, za podzywanie sie pod
                    lekarzy też grozi pudlo.
                    • edwood1 Re: Nie tak ostro 20.08.07, 15:44
                      tj. bananów

i sa jeszcze lepsze kwiatki:

Sylwia Emeya Kuryłek -twórca metody leczenia na matrycach DNA:
                      Chakra Clearing Method

a może Wanker Radiator-Fucking System albo
                      One Clik Zombie Maker ??
                      Na Pani miejscu przyznałbym sobie nagrobe nobla z medycyny , tj.
                      Ziggiego Nobla do kupienia w sklepie z pamiatkami w Kingstone:))

no i moj faworyt w dziale oferta :

ZABIEGI NA FANTOMACH ORGANÓW I MATRYCACH
                      Jest to usuwanie chorób w ciele fizycznym, poprzez operację na ciele
                      energetycznym i zamianę uszkodzonych matryc DNA na pierwotne celem
                      likwidacji schorzenia.

Klient podczas zabiegu wprowadzony jest w relaks, podczas czego
                      terapeuta dokonuje otwarcia kanałów i wymianę na pierwotne. W tym
                      momencie ciało fizyczne "dopasowuje" się do ciała energetycznego,
                      które jako ciało subtelne, jest dla niego jakby "wzorem do
                      naśladowania". Zmienia się dokładnie tak, jak zostało zmienione
                      ciało energetyczne.

Zabiegi fantomowe są całkowicie bezpieczne. Bardzo szybko przynoszą
                      pozytywne efekty zdrowotne.
                      Szybkość powrotu do zdrowia zależy od kondycji chorego i rodzaju
                      schorzenia oraz od poziomu współpracy z terapeutą.

Lepszy jest już tylko ziobro i cba z zamianą jeziora w działkę
                      budowlaną, ale widzę że od Pani Emei mólby się niezlych sztuczek
                      nauczyć...
                      • moherfucker1 Re: Nie tak ostro 25.06.08, 20:14
                        O Boze...

> energetycznym i zamianę uszkodzonych matryc DNA na pierwotne celem
                        > likwidacji schorzenia.

I ono to na serio pisza??? I ludzie sa tak naiwni, ze jak pada zwrot matryca
                        dna, to oznacza wielce uczonego meza? Zaiste - kraj idiotow!
                  • tsuranni całkowicie popieram przedmówców 20.08.07, 18:21
                    panience z "problemem" zalecam gumowy młotek
                    • krytykk Re: całkowicie popieram przedmówców 20.08.07, 21:35
                      tsuranni napisał:

> panience z "problemem" zalecam gumowy młotek

Gumowy nie pomoże, tylko stalowy i tak gdzieś z 5 kg wagi.
                      • moherfucker1 Re: całkowicie popieram przedmówców 25.06.08, 20:12
                        juz gdzies to tutaj pisalem.. CHyba w watku z odczynianiem uroku za pomoca jajka:
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=681&w=80153010&a=80221567
                        ...polecam nowatorska, nie zwiazana z jajkami, metode odczyniania
                        urokow. Zdecydowanie tansza niz jakakolwiek wizyta u paranienormalnego terapeuty
                        lub egzorcysty. Mozna stosowac samemu.

Otoz: roscielamy na podlodze biale przescieradlo i kreslimy na nim jakis
                        bohomaz. Stajemy na przescieradle w szerokim rozkroku, bierzemy do reki mlotek
                        stolarski i z calej sily walimy sie nim w glowe. Metoda ta jest bardzo skuteczna
                        i zawsze dziala. Odblokowuje czakre myslenia.
          • sraczynski Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 20.08.07, 13:48
            > Absulutnie nie kontaktuj sie z ta osoba ktora pisze powyzej. Mozesz
            > sprawe tylko pogorszyc.

Ależ konkurencja u cudaków!!
      • zalak Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 29.12.19, 23:56
        Nie ryzykował bym
    • iguana1978 Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 09.08.07, 15:21
      a skąd dziewczyna ma wiedzieć kto z Was jest ten dobry?

ale co do jednego to racja radzę zachować ostrożność :)
      • kolotwor Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 09.08.07, 15:41
        "Wierzę tylko tym historiom, których świadkowie skłonni są dać głowę"
        Blaise Pascal

Sam przerobiłem ten problem, bawiąc się kiedyś w okultyzm, więc wiem
        co mówię. Mogę dać głowę że podaję dobry kontakt.

• angelisme Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 09.08.07, 16:08
          Hmm zaiste "niech ten rzuci pierwszy kamień, kto bez grzechu"

"Sekta" to nic innego jak mniejszość religijna lub wyznaniowa, czyli w Naszym
          kraju każda która wykracza poza KRK.
          Ja jestem WOLNA od powiązań, religii czy też jakichkolwiek ugrupowań.

Co do wyboru, cóż mogę napisać... Każdy względem swoich intencji trafia na
          odpowiednią osobę, mistrza, nauczyciela czy też...terapeutę.

Nie mnie oceniać na ile czyste i jak ukierunkowane są intencje danej osoby.
          Wierzę a nawet jestem silnie przekonana i mocno ugruntowana w przekonaniu że Bóg
          wie najlepiej.
          I wystarczy się pomodlić a odpowiedź przyjdzie czy to pod postacią myśli, snu
          czy też innych dostępnych Stwórcy narzędzi.

Metodyka ezoteryczna XXI wieku niesie nam wiele możliwości idąc dalej poza to,
          co widać...
          Księża korzystają z niej także chociaż używając innego nazewnictwa oraz innej
          teologii jako podparcia.
          Ze względu na ograniczenia związane z tym, co jest im szerokim łukiem nakazane
          oraz nauczane nie mogą pozwolić sobie na jawne poczynanie w w/w metodyce.
          Znam jednak wielu księży uczących sie tego, zdejmując sutannę korzystających z
          zarówno moich jak i innych znanych mi osób w świecie ezo.
          Są to bardzo otwarci księża, wysoko wibracyjne stare dusze..

Obejmuję Czystością Światła i życzę gruszek na gruszce:):):)

a Okultyzm- oj to bardzo niebezpieczne zabawki... Bóg ma o wiele ciekawsze do
          zaoferowania;)
          • kolotwor Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 09.08.07, 16:13
            dlatego do niego wróciłęm :)
            • angelisme Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 09.08.07, 16:16
              kolotwor napisał:

> dlatego do niego wróciłęm :)

SUPER!!! A więc życzę Ci obfitości Boga widocznej w twoich rękach do Twojego
              użytku w tu i teraz jak i daru rozpoznania tego, co jest prawdziwe:)

"poznać, to zostać przemienionym poprzez to, co się poznało'
              • kretynofil [...] 20.08.07, 13:21
              • mammouna Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 25.04.08, 11:28
                "witam najcieplej promieniami słońca i obejmuję czystością światła!!"
                rotfl rotfl rotfl, jak ta mamuska dziecko po takich szaleńcach
                prowadza to ja proponuję zaalarmować MOPS, policję i co tam
                jeszcze....
                ale niektórzy to sa naprawdę powaleni!!! leczcie się!!!
      • angelisme Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 09.08.07, 16:14
        iguana1978 napisała:

> a skąd dziewczyna ma wiedzieć kto z Was jest ten dobry?
        >
        > ale co do jednego to racja radzę zachować ostrożność :)

Bardzo słuszna uwaga;):):) a jeszcze słuszniejsze pytanie..

Moja odpowiedź:
        "każdy jest dobry, gdyż każdy jest dziełem Stwórcy.
        Są różne narzędzia w rękach Boga. Każdemu wg zasług"

Otulam cieplusio
        Emeya
        • kretynofil [...] 20.08.07, 13:23
    • mii.krogulska Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 10.08.07, 00:03
      Witam serdecznie,
      stop! co to za historia!
      Masz małe dziecko, kochasz je i przejmujesz się jego losem. Ale nie daj się
      zwariować ani grać na twoich lekach!
      Po pierwsze, co to znaczy "zagrożenie duchowe"? Po drugie, kto to stwierdził? Po
      trzecie, czy radził ci płacić lub coś robić, albo nie?
      To mi wygląda na ściemę i straszenie. Zagrożenia wszelkiego rodzaju pokonujemy
      każdego dnia i jakoś żyjemy. Piszesz, że dziecko jest chore - zanim cokolwiek
      zrobisz, zapytaj sensownych lekarzy.
      Ksiądz egzorcysta jest dobrze przeszkolny w odróżnianiu choroby i tak dalej,
      zanim zacznie "wyganiać diabła" w sensie Kościoła, zastosuje inne metody pomocy.
      Kościół Katolicki nie robi żadnych "kursów" w tym temacie, z tego, co wiem,
      osoba świecka nie może pełnić tej funkcji.
      Moim zdaniem, jeśli masz chore dziecko, ktoś cię nastraszył. Napisz więcej o
      sytuacji, w jakiej jesteście i nie daj się straszyć lub naciągać.

Pozdrawiam, Mii
      • kolotwor Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 10.08.07, 10:09
        Aby roziwac watpliwosci, informuje ze ksiadz egzorcysta zawsze
        najpierw kieruje delikwenta do psychologa lub psychiatry, i potem (w
        15% przypadków) dopiero okazac sie moze ze potrzebna jest modlitwa o
        uwolnienie. Egzorcyzm (nei mylic z modlitwa o uwolnienie) wykonuje sie
        bardzo rzadko, i to raczej w przypadkach swiadomego zawarcia paktu z
        diablem.
        • mii.krogulska Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 10.08.07, 23:47
          Witam,
          przyjaciele katolicy powiedzieli, że to "specjalny" ksiądz, delegowany przez
          biskupa z racji wiedzy, doświadczenia i tak dalej. Jeśli ktoś jest katolikiem,
          warto się zwrócić, bo zwykle taki ksiądz ma listę sensownych lekarzy psychiatrów
          oraz psychologów, poza tym z racji jego doświadczenia sama rozmowa może dać
          komuś wiele wiedzy na temat sytuacji.
          Osobiście uważam, że w tak poważnych przypadkach, jak ewentualne nawiedzenie,
          należy zacząć od psychologa lub psychiatry, bo zwykle to objawy choroby. Ja się
          tym nie zajmuję, bo jestem astrologiem, a to inna "branża". W mojej ponad 15
          letniej praktyce chyba jeden raz spotkałam osobę, co do której mogłabym mieć
          tego typu podejrzenia, a ponieważ przyznała się do wyznawania religii
          katolickiej, odesłałam ją do wskazanego przez przyjaciół księdza. Z tego, co
          wiem, niestety nie skorzystała z porady.
          Jeśli chodzi o dzieci, jestem bardzo sceptyczna i zwykle podejrzewam, że ktoś
          chce wykorzystać naiwność i troskę rodziców. "Nawiedzone dzieci" występują tylko
          w filmie Egzorcysta czy innych słabych produkcjach. Pora się pozbyć DVD, a
          raczej zająć małżeństwem i dzieciakiem :)))

Pozdrawiam, Mii
          • angelisme Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 11.08.07, 01:53
            Dzieci bardzo często przejawiają emocje rodziców, szczególnie mam z którymi są
            mocno związane.
            Na swojej wieloletniej praktyce nie spotkałam się z opętaniem dziecka,
            jest natomiast częste 'majstrowanie magiczne' i z tym się spotkałam..

• zalak Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 30.12.19, 14:55
        Ktoś próbuje kasę tym zarobić, nic więcej.
    • iwonka7775 Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 17.08.07, 03:52
      Na forum katolickim piszą, że najlepsza to woda święcona i
      egzorcyzmowana, pozwala wyjść zwycięsko w walce przeciwko sugestiom,
      cierpieniom fizycznym i psychicznym, można ją pić, skrapiać ciało w
      miejscach bolesnych. Egzorcyzmowana sól też oddziałuje na dane
      miejsce poprzez rozsypanie jej w pomieszczenach uważanych za skażone
      działaniem sił diabelskich. Sól można dodać do potraw, gdy zachodzi
      podejrzenie zaczarowania. Poświęcone kadzidło wykorzystuje się w
      specyficznych warunkach, gdy złe duchy obezwładniają zniewoloną
      osobe pozbawiając ją kontaktu z otoczeniem. Dym poświęconego
      kadzidła drażni złe duchy, co przyczynia się do ujawnienia ich
      obecności. Pomaga on kapłanowi w rozeznaniu złych duchów.
      O wszystkie te sakramentalia prosić kapłanów.

Dym, sól i woda jeszcze nikomu nie zaszkodziły myśle,że skorzystam z
      usług kapłana
      • amazonka_00 Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 17.08.07, 14:02
        Kolotwor
        Skad czleku u ciebie te teksty jestes jasnowidz czy co otworz oczy i
        zejdz na ziemie. Okultyzm skoro masz taka wiedze to po co polecasz
        innych zrob to sam a jesli nie znasz sie to pozwol na to tym ktorzy
        to robia!! Nie oceniaj bo sam zostaniesz oceniony :P

Ksieza i kaplani sa najmniej uduchowieni !! niestety.
        To nie biskup decyduje o drodze duchowej a Bog.
        Bez wzgledu czy to osoba swiecka czy tez nie musi byc to osoba ktora
        pracuje zgodnie z Bogiem i Boskim Planem (droga duszy).

New age to najwieksza sekta na swiecie!!

Do matki chlopca on potrzebuje oczyszczenia biopola bo ma 2 podczepy,
        woda swiecona to za malo.Dziecko samo nie poradzi sobie ty jako
        matka mozesz sama to zrobic jesli twoja wiara w Boga jest silna i
        umiesz sie modlic sercem nie ustami klepac.
        Jesli chcesz napisz do mnie na priv a powiem ci jak mozesz pomoc
        dziecku.
        • kretynofil [...] 20.08.07, 13:27
          • reteczu jestem po Twojej stronie :) 21.08.07, 08:56
            Dzięki temu wątkowi też od czasu do czasu tu zaglądnę.
            Ale rozrywka!
            Ale jaja!
        • sraczynski Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 20.08.07, 14:09
          A ja sądze że dziecko ma 3 czerwone po jednym niebieskim i zielone zamiast czarnego. Musisz zmieszać rosę zebraną o świcie dnia parzystego z promieniami słońca z dnia nieparzystego. Pamiętaj by podczas mieszania stać na lewej nodze w progu kaplicy skierowanej na północ z głową zwróconą ku zachodowi. WAŻNE!! Czarny kot musi gubić sierść!! Na końcu zmierz aurę dziecka za pomocą 10 wylosowanej runy, powinno pomóc.
          Pozdrawiam gorąco i ocieplnie
          O. Szust
        • ewajanson-on-line Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 09.05.08, 15:45
          "Immunitet" ksieży katolickich polega na tym, ze Watykan, idąc potem w dół po
          gałązkach władzy, wyznacza ich na egzorcystów.
          Jak to słusznie amazonka zauważyła, jest to namaszczenie człowieka, a nie Boga.
          Niektórzy z nich mają pewne dary duchowe, ale raczej niewielu, sądząc z tego, co
          się cichaczem po klasztorach itp. dzieje.

Sama formuła egzorcyzmu KK kompletnie przeczy temu, co jest napisane w biblii -
          to pomieszanie z poplątaniem.

Nie wiem, ile sie czeka na zgodę oficjalną na odprawienie egzorcyzmu - tu
          obowiazuje chyba "urzędowa droga".
    • ewcik03 Re: egzorcyzmy 17.08.07, 22:23
      nie wiem szzerze mówiąc skąd masz taką informację,kto Ci to
      rozpoznał dla mnie to prawie opiera się o jakieś sekciarstwo, ale
      jesteś Matką i mam rozumieć że chcesz pomóc swojemu dziecku,
      ostatnio usłyszałam że egzorcyzmy odprawia jakiś ksiądz ale tylko w
      czwartki w jakimś kościółku który znajduje się na Żoliborzu po
      prawej stronie jak się jedzie od Dworca Gdańskiego , byś musiała
      jakoś namierzyć czy jest tam jakiś kościół i się dowiedzieć,
      szczerze przekazuje Ci to ale jest to informacja nie sprawdzona, nie
      wiem ile w tym prawdy ale moze cos w tym jest ???:::)))))
      • piotrlwowski Re: egzorcyzmy 19.08.07, 01:24
        up
    • hexe15 Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 19.08.07, 14:20
      W tej całej sprawie jest wiele niedomówień i trudno cokolwiek
      wywnioskować.
      Dla mnie osobiście jest szokujące przekrzykiwanie się, kto jest
      lepszy i czyje metody egzocystyczne są lepsze.
      Nie wiadomo, kto dokładnie Ci taka diagnozę postawił, że Twój synek
      jest zagrożony duchowo. Podejrzewam, ze ten, kto to zrobił miał
      jakiś w tym interes.
      Bo mi osobiście nie jest znane pojęcia zagrożeń duchowych
      Z mojego punktu widzenia, jeżeli jest to rzeczywiście taki problem,
      zwrócić się o pomoc do dziecięcego psychologa. Najlepiej do kogoś,
      kto nie miał z ta bezsensowną diagnozą nic do czynienia.
      Korzystaj z życia i nie pozwól się zwariować.

• angelbell Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 19.08.07, 21:22
        A mnie by interesowało jakie symptomy występują u dziecka i ile to
        dziecię ma lat.Zagrożenie duchowe...hmm interesująca dość diagnoza
        znacząca wszystko i nic z naciskiem na to drugie.Osoba kompetentna
        określa co się dzieje, dlaczego i co z tym robić.Nie chcę być
        nieuprzejma wobec cudzej wiedzy (czy jej braku) i cudzej uczciwości
        (czy jej braku) ale coś się mnie tu wyraźnie nie podoba. W ogóle nie
        podoba mi się nadużywanie określenia "duchowy(-a),(-e)".Mogłabym
        zakładać, że ta osoba będąc fachowcem w swojej profesji powiedzmy
        dostrzegła jakieś anomalie w aurze chłopca.No ale w takim razie
        określiłaby i nazwała po imieniu co się dzieje.Poza tym
        określenie "zagrożenia" wskazuje na coś co dopiero może wystąpić,
        może ale nie musi. Więc dzieje się coś czy nie???? Coś jest chłopcu
        czy nic nie jest,ale może być?????Nie daj się zwariować, podejdź do
        tego na spokojnie, zweryfikuj te wieści.Psycholog tak, wskazany
        jeśli chłopiec ma problemy natury psychoemocjonalnej.Czy zaś
        egzorcysta????? Byłabym skłonna sądzić, że osoba, która tak
        małego "zdiagnozowała", para się również "uwalnianiem od zagrożeń
        duchowych".Trzeba jednak zachować zasady etyki zawodowej, rozsądku i
        umiaru... .Proponowała Ci swoje usługi w tym zakresie albo kogoś
        kogo zna?Powtarzam, nie daj się zwariować, latwo jest żerować na
        uczuciach matki do dziecka, sama widziałam już takie postępowanie i
        doprawdy byłam mocno zniesmaczona ponieważ pani, która ma
        rzeczywiste uzdolnienia paranormalne zwyczajnie przekracza
        kompetencje i wszelkie pojęcia etyczno-moralne rozpoznając za pomocą
        swoich uzdolnień słabe punkty swego klienta i wykorzystując je do
        wyprowadzania pieniędzy z kieszeni delikwentów.Tak, również
        posługuje się kłamstwem i rozpoznaje opętania, nawiedzenia i inne
        cuda u dzieci a przestraszonym matkom proponuje pomoc za spore
        pieniądze, to znaczy po drodze okazuje się, że to są spore pieniądze
        bo duchy okazują się jakoś wyjątkowo oporne.Myśl kobieto i nie daj
        się straszyć. Nie zakładam, że akurat Ty zostałaś oszukana, ale
        ostrożności nigdy za wiele a dziecko jest słabym punktem każdej
        matki zawsze i łatwo o manipulację
        • marta2332 Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 20.08.07, 10:35
          jasne jak słonce.
          • dgrzechu Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 20.08.07, 14:06
            Jakie wy wszyscy glupoty pieprzycie... Normalnie spoleczenstwo cofa sie do
            sredniowiecza :( Okultyzm, zdolnosci paranormalne?? Ludzie, za duzo sie horrorow
            naogladaliscie. My zyjemy w XXI wieku, a nie XIX :D
            • dgrzechu Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 20.08.07, 15:41
              Oczywiscie chodzilo mi o wiek 15, tudziez XV :)
          • alinaw1 Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 20.08.07, 14:06
            Autorka postu to samo pytanie zadała na FORUM MEDYCYNA NATURALNA.
            Tam też odpowiedziałam jej. Przede wszystkim narzuca się pytanie:
            KTO stwierdził owe zagrożenie duchowe? Na czym ono polega? Nie
            sprowadzajcie egzorcyzmów do jakiś pogańskich zaklęć! Czasem
            wystarczy okazać dziecku więcej cierpliwośći, poświęcić mu więcej
            czasu, wsłuchać się w jego potrzeby, a nie zaklinać i szukać
            egzorcysty!
        • ewajanson-on-line Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 09.05.08, 15:36
          Co racja, to racja.
          Dzieci są niezmiernie rzadko opętywane czy atakowane.
          A tak w ogóle, jest zasada, której każdy prawdziwy egzorcysta znajacy fach
          przestrzega:
          nie przeprowadza się egzorcyzmów ani oczyszczeń aury na dziecku, tylko zaczyna
          się od rodziców.
    • szadoka Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 20.08.07, 15:00
      To zart? Prawda? Bo wierzyc sie nie chce , ze az taki ciemnogrod moze
      byc...Bosz...zagrozenie duchowe? A coz to takiego????
      • krytykk Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 20.08.07, 21:43
        Jak to co? Odmawia księdzu brania do buzi zapewne, krzyczy, płacze i się wyrywa. Jak nic opętał go Szatan.
    • zabamala Re: największym zagrożeniem jest religia 20.08.07, 16:35
      Kto Ci kobieto takich głupot naopowiadał? Ksiądz czy katechetka?
      Zagrożenie duchowe, czyli co? Może chłopak doratsa albo ma jakieś
      problemy? Lepiej po prostu z nim porozmawiaj, tak od serca, przytul,
      powiedz że go kochasz i bardzo ci na nim zależy, na jego szczęściu.
      Niech się dzieciak otworzy i powie, co mu lezy na sercu. Żaden
      egzorcysta, psycholog, czy lekarz lub bioenergoterapeuta nie zastąpi
      normalnej rozmowy.
      • krytykk Re: największym zagrożeniem jest religia 20.08.07, 21:33
        > Zagrożenie duchowe, czyli co? Może chłopak doratsa albo ma jakieś
        > problemy?

Może ksiądz go zgwałcił i teraz ma lęki przez wszystkim co czarne i w sukienkach?
    • ma-na Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 20.08.07, 16:45
      Witam. Mam pytanie.Czy przypadkiem osoba ,która zdiagnozowała
      dziecko Twoje nie popełniła błędu w zbyt szybkim wysuwaniu wniosków?
      Czy aby jej samej nie dosięgła epidemia pomroczności jasnej? Ostatno
      serzy się w różnych środowiskach społecznych i zbiera obfite żniwo!
      Oprzytomniej Iwonko !
    • jvenables14 Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 20.08.07, 17:11
      Prawo do wykonywania egzorcyzmow ma ksiadz biskup oraz delegowany
      przez niego ksiadz egzorcysta. Taki egzorcysta najpierw nakazuje
      badania psychologiczne i psychiatryczne. Dopiero wtedy mozna przejsc
      do dzialan pozamedycznych.
      A tak w ogole jak moze miec dzieciak zagrozenie duchowe? A moze ktos
      chce cie obedrzec z kasy i zwyczajnie sciemnia?
      • doral2 Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 20.08.07, 17:32
        niektórym osobom z urzędu powinno się odbierać dzieci i prawa rodzicielskie....
        • krytykk Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 20.08.07, 21:47
          doral2 napisała:

> niektórym osobom z urzędu powinno się odbierać dzieci i prawa rodzicielskie....

I sterylizować aby nie płodziły następnych.
    • elve Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 20.08.07, 17:31
      iwonko, jesteś trollem, czy naprawdę wierzysz w to co piszesz? jeśli to drugie,
      to natychmiast do dobrego psychologa, całą rodziną.
      • matat1 Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 20.08.07, 21:42
        Zycie jest programem wszechswiata,jezeli coś postanowiłes to musisz wykonać, bo jeżeli tego nie zrobisz, bedziesz ciągle czuł jakies nie spełnienie. Najwiecej problemow powoduje niespełnienie uczucia miłości. ............... obserwator zycia.
    • krytykk Leczenia nie wymaga dziecko tylko mamusia 20.08.07, 21:32
      Zgłoś się do dobrego psychiatry, a dziecko lepiej oddaj do adopcji bo je jeszcze skrzywdzisz (o ile już tego nie zrobiłaś).
    • sylki [...] 20.08.07, 21:36
    • krytykk I powiedzcie, że Kosciół Katolicki nie jest sektą. 20.08.07, 21:46
      mamuśce mózg już wyprali i teraz chcą to samo zrobić jej dziecku.
    • br311 Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 20.08.07, 21:59
      Jest na to sprawdzona od wieków metoda: Włóż dziecko na trzy
      zdrowaśki do rozgrzanego pieca. Żar wygoni złe duchy i przy okazji
      uleczy inne choroby.

A na poważnie:

1. odstaw amfetaminę
      2. przestań rozmawiać z tą wielką różową muchą
      3. nie, nie ma kamer w twojej toalecie
      4. tak, ci panowie w białych fartuchach chcą ci pomóc; nie, oni nie
      są z KGB

• oranvag Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 21.08.07, 09:06
      Na zagrożenia duchowe polecam:

1) szkołę na poziomie podstawowym

2) dowolny podręcznik fizyki, najlepiej "Feynmanna wykłady z fizyki"

3) prenumeratę "Świata nauki" i "Wiedzy i życia"

Po takiej lekturze, wszelki zabobon i głupota powinny bezpowrotnie wyparować. Z
      głowy matki, ma się rozumieć.
    • minona_9 Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 21.08.07, 09:36
      Przeczytałem wszystkie posty i wszystkie są, w mojej ocenie, niekompetentne.
      Przeprowadziłem kilka uwolnień, daję sobie więc prawo do odpowiedzi:
      1) egzorcysta nie może pogorszyć sytuacji bez względu na wykształcenie o ile nie
      oddziałuje fizycznie tj nie daje płynów, leków itp.
      2) zazwyczaj egzorcyści, nawiedzeni i pseudospecjaliści są całkowicie
      nieskuteczni - korzystając z takiej usługi najprawdopodobniej stracisz czas, a
      może i pieniadze
      3) nie ma żadnego znaczenia czy "lekarz" jest kościelny czy świecki - liczy się
      doświadczenie i wewnętrzna moc.
      4) dzieci bardzo często są atakowane chociaż rzadko kończy się to zauważalnymi
      dla postronnych skutkami, można to zauważyć w postaci wzrostu poziomu lęku.
      • oranvag Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 21.08.07, 09:55
        A jednak leki mogą też pomagać. Tobie proponowałbym chloropromazynę, za każdym
        razem kiedy zobaczysz ducha.
        • minona_9 Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 21.08.07, 10:33
          Rzadko używam jakiekolwiek leki, o ile się nie mylę to proponuje Pani (pan) lek
          psychotropowy, którego ubocznym działaniem jest arytmia serca (u osób
          starszych). Zgadzam się, że takimi lekami można również walczyć z ...tym, co nie
          istnieje, ale obawiam się, że problem może powrócić po odstawieniu leku (być
          może razem z drgawkami).
          • doral2 Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 21.08.07, 10:39
            hehehe, nie wiem co mamusia zagrożonego duchowo synka zażywała, ale jak widać
            niezłe to to jest :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
      • hexe15 Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 21.08.07, 10:24
        To może ja pozwolę sobie bardzo krótko na twój wywód odpowiedzić.
        1. z mojego punktu wodzenia tobie brak kompetencji. Na jakiej
        podstawie uważasz ,że inni są niekompetentni , skoro tutaj w tej
        całej sprawie nie ma jakichkolwiek podstaw ,żeby cokolwiek
        analizować . Dokładne wiedza na temat objawów i osób stawiających
        tego rodzaju bzdurne diagnozy jest nie podana tutaj.
        2. Aby innych uwalniać , trzeba najpierw siebie samego uwolnić od
        tego typu twierdzeń.
        3. doświadczenie i moc( jaką moc....?) trzeba czasami zamienić w
        odrobinę miłości i zrozumienia siebie i innych.Z twojej wypowiedzi
        niestety nie mogę wywnioskowac jakiegoś doświadczeniai mocy. Twoja
        moc jest równa mojej i każdego innego czlawieka. Nie jest ani w
        niczym mniejsza , ani w niczym wieksza. Oświadczając ,że inni tutaj
        się wypowiadający nie mają kompetencji, dajesz świadectwo o sobie.
        Bo niby dlaczego ktoś ma uwierzyc ,że to ty i tylko ty jesteś tym
        doświadczonym . Bzdura!!!!!
        4. A co do strachu i lęków . To jest to jak najbardziej normalna i
        ludzka reakcja, która często ma funkcję obronną . Chroni nas i
        ostrzega, a wzrost lęku jeszcze o niczym nie świadczy.
        5. Myślę ,że ma to ma bardzo duże znaczenie , kto sie tym zajmuję.
        To może robić ktoś, kto ma uprawnienie i odpowiednie wykształcenie.
        Zaufanie do lekarza lub psychologa jest również ważne i potrzebne.
        6.A moje wołanie jest RĘCE PRECZ od tych co sie sami
        uzdrowicielami wołają i egzorcystami nazywają i ludzi chcą uwalnić
        od czego ..?
        7. Wrócmy na łamy cywilizowanego świata.
        • minona_9 Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 21.08.07, 10:42
          Trochę się nie rozumiemy. Ja nie dowodzę, że inne wypowiedzi są niekompetentne
          lecz je tak subiektywnie oceniam, pani również ma prawo do subiektywnej oceny
          np. mojego postu. Moc nie stanowi przeciwwagi dla miłości, przeciwnie, to
          empatia stanowi podstawę mocy (lecz nie tylko). Lęk jest normalną reakcją lecz
          gdy narasta z niezrozumiałych powodów to przyczyną może być oddziaływanie tego..
          co nie istnieje. Wiedza jest bardzo potrzebna, lecz ja napisałem jedynie, że
          osoby, które tej wiedzy nie posiadają nie mogą zaszkodzić - ja przynajmniej nie
          spotkałem się z takim przypadkiem, a widziałem ich sporo.
      • kosiem Re: egzorcysta nie może pogorszyć sytuacji 21.08.07, 18:19
        "1) egzorcysta nie może pogorszyć sytuacji bez względu na wykształcenie o ile nie oddziałuje fizycznie tj nie daje płynów, leków itp."
        Błąd

"2) zazwyczaj egzorcyści, nawiedzeni i pseudospecjaliści są całkowicie nieskuteczni - korzystając z takiej usługi najprawdopodobniej stracisz czas, a może i pieniadze"
        Bywa, że skuteczność jest zauważalna przez względnie krótki czas, często wspomina się o 'nawrocie' ze zwiększoną intensywnością

"3) nie ma żadnego znaczenia czy "lekarz" jest kościelny czy świecki - liczy się doświadczenie i wewnętrzna moc."
        Chyba tak
    • kosiem To wygląda jak kolejny list Kasi z Ciasnego... 21.08.07, 10:12
      "Witam Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duchowe" i kto to rozpoznał? Lekarz pierwszego kontaktu? Gdyby napisała, na podstawie czego tak 'rozpoznano' to może by uzyskała jakąś dobrą odpowiedź. A narazie to wygląda jak kolejny list Kasi z Ciasnego w gminie Łąki powiat Daleki.
    • eluch_a Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 21.08.07, 11:02
      Kobieto, jakie zagrożenia duchowe? Odpuść sobie wróżki, egzorcystów
      i inne pierdoły. Ciesz się, że masz zdrowe dziecko.
      • kosciotrupek Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 21.08.07, 11:27
        Nie czytalam wszystkich postów, więc nie do wszystkiego mogę się odniesc, ale na
        pewno dobrze wyjdziesz na radach kolotwora.
        Nie panikuj, zajrzyj na te strony, ktore Ci podal, idz do księdza egzorcysty (w
        kazdej diecezji jest taki, "nominowany" przez Kurię Biskupią), ktory Ci na pewno
        pomoże. Mają doświadczenie w tych sprawach - wiem cos o tym, bo przez jakiś
        czas, jako psycholog pracowalam z takim księdzem w naszej diecezji.
        Nie egzorcyzmują każdego, kto sie nawinie, najpierw jest to rzeczywiście
        diagnoza psychologiczna i ewentualnie psychiatryczna.
        Nie kombinuj natomiast ze swieckimi egzorcystami, ani z niczym, co ewentualnie
        od nich dostałaś (lub jezeli to od nich miałabys dostać te kadzidełka, sól czy
        wodę "święconą"), można narobić niezłego bigosu.
        Powodzenia!
    • gosc1978 Re: Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duc 21.08.07, 11:38
      iwonka7775 napisała:

> Witam
      > Mam synka u którego rozpoznano zagrożenia duchowe. Czy lepiej
      > leczyć go u lekarzy, czy u księdza Egzorcysty. Jeśli u księdza to
      > czy egzorcyzm ma potwierdzenie w nauce, bardzo się boję aby ci
      > specjaliści duchowi nie pogorszyli choroby u synka. Nigdy
      > wcześniej nie mialam styczności z tym problemem, czy mają oni

Radze Ci zdecydowanie nie bagatelizowac problemu - dzialaj szybko i
      zdecydowanie - mianowicie zglos tego palanta co ci takich bzdur
      naopowiadal na policje :P, zanim komus naprawde zaszkodzi... nic nie
      mu zrobia, ale moze zapamietaja 'diagnoste', albo przestrasza.

ps. a tak szczerze to podejrzewam jednak prowo...
    • eurypides77 To są rzewne jaja... 21.08.07, 12:22
      Kto rozpoznał? Gdzie? Jakiś szarlatan czy kto? Przecież to są
      totalne żarty. Ciemnogród się w Polsce zrobił.
    • pether_23 To się zajmij tym synem zmiast robić... 21.08.07, 12:49
      To się zajmij tym synem zmiast robić głupkowate prowokacje na forum :D
    • musknascianie N i e c z y t a j t e g o ! ! ! 21.08.07, 13:18
      to z pewnością jest prowokacja - temat GW
      bo
      nie wyobrażam sobie dlaczego
      ktoś pyta o radę w takiej sprawie
      stado niedouczonych theBill'i
      wychodowane na papce z GW

z ciekawości tu zajrzałem
      i co stwierdzam:

zadasz pytanie