Dodaj do ulubionych

Kremy do twarzy z AZS Wpisujcie wasze hity i kity

09.09.09, 14:18
U mnie ostatnio hit - krem atopra Lekki idealny pod makijaż dobrze nawilża, ale mam wrażenie że skóra szybko się przyzwyczaja i musze go stoswać wymiennie

Emolium krem specjalny - jest dobry ale tłuscioch straszny najlepiej na noc po wieczornej kąpieli , rano skóra gładka nawilżona jak skóra niemowlaka

Lipobase - jest ok choc ciężko go rozprowadzić ma dość gęstą konsystencję jednak swe zadanie spełnia dobrze, natłuszcza skórę itd. Polecam
Obserwuj wątek
    • markus0123 Re: Kremy do twarzy z AZS Wpisujcie wasze hity i 10.09.09, 10:01
      Sam nie wiem co może tu pomóc. Próbowałem już większości znanych kremów a
      ostatnio chwyciłem się nawet z Oilatium i też nic. Na twarzy pojawiają mi się co
      jakiś czas czerwony wykwity które zaczynają trochę drażnić.

W zasadzie jedyne co mi pomaga to posmarowanie od czasu do czasu Elocomu w maści
      albo Cutivate.
      • fudzia80 Re: Kremy do twarzy z AZS Wpisujcie wasze hity i 15.09.09, 16:03
        Moim hitem jest krem Emolium, ale jeszcze lepsza jest emulsja na
        suchą skórę głowy, też emolium. Miewam takie suche, swędzące placki
        przy włosach i ta emulsja czyni cuda. Wogóle Emolium to niezła
        marka, a teraz podobno organizują tez bezpłatne wizyty
        dermatologiczne dla takich jak my:-) widziałam u nich info na
        stronie.
        • czosnkowa_panienka Re: Kremy do twarzy z AZS Wpisujcie wasze hity i 15.09.09, 21:54
          Dopisuje cutibazę - swietny kremik i niedrogi Polecam
        • markus0123 Re: Kremy do twarzy z AZS Wpisujcie wasze hity i 16.09.09, 20:42

Tez słuszałem kilka dobrych słów o Emolium. To można stosować na twarz?? A na
          skórę głowy coś jest ciekawego??
          • czosnkowa_panienka markus0123 16.09.09, 21:42
            www.emolium.pl/lines.php proszę :)
            • markus0123 Re: markus0123 17.09.09, 09:09
              No właśnie bo to jest do skóry całego ciała i krem między innymi do skóry
              twarzy. A czy te olejki do kąpieli można stosować też jako szampon na skórę głowy??

Do tej pory te niby lecznicze z apteki skutkowały tym, że nie po użyciu włosy
              miałem tak przetłuszczone, że nie mogłem tego spłukać albo zaczynała mi schodzić
              skóra w płatach jak po opalaniu, no albo nie było żądnego efektu.
              • czosnkowa_panienka Re: markus0123 17.09.09, 13:30
                Markus no przeciez jest też seria specjalnie przeznaczona do skóry głowy Min. szampon nawilżający Prosze link www.emolium.pl/lines.php?mode=view&id=7

p.s mysle ze jak umyjesz glowe zelem tez bedzie ok
                • markus0123 Re: markus0123 17.09.09, 19:03
                  Dzieki wielki

Myślę, że nie długo to przestestuje ;)
    • katarynka123456 Re: Kremy do twarzy z AZS Wpisujcie wasze hity i 07.03.15, 17:10
      Ja akurat mogę napisać tylko o kremie dla dzieci - u mojego syna stosuję Dermedic Linum baby - ochronny krem specjalny ( zawiera filtry mineralne SPF 15) .
      • ev-ol Re: Kremy do twarzy z AZS Wpisujcie wasze hity i 09.03.15, 08:08
        Dermaveel - pierwsza aplikacja wspomagająca leczenie AZS u dzieci
        Osobiście polecam, mój syn jest zadowolony.
        Pielęgnacja dziecka z AZS jest uciążliwa, jest związana nie tylko z koniecznością wsmarowywania leków, nierzadko w dużo obszary skóry, ale również z koniecznością bycia w prowadzonej terapii niezwykle systematycznym i dokładnym. Ponadto sama czynność wsmarowywania maści jest dość kłopotliwa. Dziecko musi być kilka razy dziennie rozbierane do zabiegu smarowania kolejnym lekiem i aby w ogóle uzyskać chęć współpracy dziecka przy terapii, należy z podawania leku uczynić rodzinny rytuał, wpisać go na stałe w plan codziennych czynności.
        Rozwiązaniem zaproponowanym firmie Heel Polska przez Greytree był projekt, a w następstwie jego akceptacji, wykonanie aplikacji wspierającej rodzica w leczeniu AZS u dzieci: Aplikacji Dermaveel i brand hero kameleon Derek.
        Tu wideo prezentacja aplikacji:
        www.youtube.com/watch?v=9PmtUrk9CXo&feature=youtu.be
        To link do aplikacji:
        play.google.com/store/apps/details?id=com.heel&hl=pl
      • mila254 Re: Kremy do twarzy z AZS Wpisujcie wasze hity i 11.03.15, 11:36
        Ja od kilku dobrych lat stosuje NANOBASE, jedyna maść którą toleruje moja skóra, inaczej byłam cała w czerwonych plamach. Kosmetyki z alkoholem też poszły w odstawkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka