Dodaj do ulubionych

Panna Młoda z AZS

09.09.09, 14:30
Kochani! jak wiadomo każda kobieta w dniu swego ślubu chce wyglądac pięknie :) Tylko jak to zrobić przy naszej paskudnej chorobie? Sucha łuszcząca sie skóra czerwone plamy, rany wysiękowe niekiedy? Wiadomo ze sterydy to tylko pomoc doraźna i nie na wszystkie partie skóry (np. twarz i szyja odpadają - za cienki nabłonek) Dieta ? No tak ...ale alergeny są wymienne nigdy nie wiesz co Cie tym razem uczuli. No i co zrobic kiedy jednak zmiany skórne nie znikną? Macie jakieś wypróbowane sposoby ? Również na wielkie wyjscia ? Piszcie
Obserwuj wątek
    • markus0123 Re: Panna Młoda z AZS 10.09.09, 11:14
      Można stosować sterydy na twarz ale w ograniczonych ilościach - raczej punktowo
      czyli na czerwone miejsca i na pewno nie codziennie tylko raz na jakiś czas.

Mi tylko to pomaga, żadna dieta, żadne kremiki ani nic innego.
    • mery0905 Re: Panna Młoda z AZS 08.02.11, 22:06
      ja polecam Pafenac fetsalbe kilka dni i kolor czerwony wyraznie ustepuje miejsca normalnej skorze nie jest to steryd wiec mozna do stosowac dlugi czas nie robiac przerw niestety minusem jest to ze (jeszcze rok temu jak go kupowalam nie wiem jak teraz) nie byl dostepny w aptekach czaem na allegro udalo mi sie go znalezc jednak najczesciej i najtaniej zalatwialam sobie go z niemiec
      • szszsz13 Re: Panna Młoda z AZS 04.12.13, 19:31
        Cóż, mogę się najwyżej połączyć z Tobą w bólu, bo za parę dni się zaręczam i też robi mi się słabo na myśl, o wkładaniu pierścionka na moje popękane czerwone paluchy z plamami i ranami. Niestety jest grudzień, czyli miesiąc wyczerpanych kontraktów NFZ i do lekarza już się nie dostanę.
        Mogę Cie jeszcze "pocieszyć", że w dniu ślubu będziesz miała pewnie zaostrzenie, ze stresu :)
    • maniekpi Re: Panna Młoda z AZS 13.12.13, 10:19
      Witam.
      Skóra jest najgorzej odżywionym organem.
      Zatem jeżeli właściciel ciała nie dostarczy z pokarmu należnej ilości budulca(Kolagen),to na finał w postaci problemów skórnych nie trzeba czekać długo.
    • grazkaa1976 Re: Panna Młoda z AZS 16.11.14, 16:54
      Witaj! wiem, że Twój wpis jest z 2009 roku, ale jeśli jeszcze nie udało Ci się wyleczyć z AZS, to zerknij na mojego bloga, bo jest sposób żeby wyleczyć AZS. Ja wyleczyłam swojego synka, u którego w wieku 3 miesięcy pojawiły się dziwne plamy na skórze. Próbowałam wielu rzeczy, zanim znalazłam coś co działa. Nie są to sterydy a woda! Przeczytaj całość tutaj: sagefemme.pl
    • matik1166 Re: Panna Młoda z AZS 19.11.14, 17:43
      Polecam artykuł o pielęgnacji skóry atopowej.

zdrowie-online.blogspot.com/2014/10/jak-pielegnowac-skore-z-azs.html
    • bu_91 Re: Panna Młoda z AZS 20.09.16, 15:38
      Dzień dobry, mi zmieniono maść, a mam wykupione i nieużywane dwie tubki maści flucinar, które chętnie odsprzedam
      • ronina Re: Panna Młoda z AZS 11.11.16, 22:35
        Aktualne?
      • lalewy Re: Panna Młoda z AZS 24.01.17, 17:19
        Kupię proszę o kontakt nonka276@gmail.com
      • mabepara Re: Panna Młoda z AZS 05.03.17, 08:11
        jeżeli aktualne chętnie odkupię, email: sone małpka vp.pl
    • oeoillan Re: Panna Młoda z AZS 15.05.17, 18:08
      Dzień dobry! W przypadku mocnych podrażnień zawsze najlepiej skonsultować się z lekarzem dermatologiem lub pediatrą.
      Ze swojej strony na skórę z AZS polecam serię Oillan Med+. W naszej ofercie znajdzie Pani produkty zapewniające kompleksową ochronę i regenerację skóry. Skuteczność i bezpieczeństwo produktów Oillan zostały potwierdzone w badaniach z udziałem alergików. Więcej informacji znajdzie Pani na www.oillan.pl

W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji, zachęcam również do kontaktu pod adresem: oillan@oillan.pl
      Online Ekspert marki Oillan
    • jakucja_1 Re: Panna Młoda z AZS 26.06.17, 14:07
      Odkąd używam emolientów Elodermu moja skóra jest w znacznie lepszej kondycji, wiadomo daleko jej do ideału, ale jest dużo lepiej.
    • agaat.1992 Re: Panna Młoda z AZS 23.01.18, 09:59
      może maśc protopić by pomogła?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka