Dodaj do ulubionych

Duże ropne pryszcze jak je likwidować?

22.10.09, 00:39
Wychodzą mi takie wielkie pryszcze z białym płynem w środku, nie chcę ich
wyciskać, bo w tym miejscu często robi mi się potem jakiś dziwny stan zapalny,
kolor skóry zmienia się na brązowy, cieknie z tego ropa itp mimio, że
zachowuję ogromną higienę przy wyciskaniu. Czasem one też same pękają i
sytuacja jest podobna:/ Czy jest coś na te pryszcze co sprawia, że nie wyjdą
na zewnątrz, a się schowają?
Obserwuj wątek
    • neoga1 Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 22.10.09, 00:43
      Zaznaczam że używam na nie (wg przepisu dermatologa) aknemycin plus i jedyne co
      się dzieje to złuszczanie skóry wokół pryszcza, a sam pryszcz zostaje jak był i
      jest cały czas taki sam:/
      • anta999 Re: Dieta moi drodzy !!! 08.03.14, 15:20
        Przeczytajcie o wpływie diety na trądzik, tego nie powie Wam pewnie żaden lekarz: wylecz-tradzik.blogspot.com
    • anathe0 Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 19.11.09, 12:14
      zrób odpowiednie badania i zapytaj się, czy mogłabyś zacząć stosować aknenormin.
      lek z izotretinoiną tylko, że doustny. czasami przy nim jest wysyp na początku,
      ale potem trądzik schodzi idealnie a przy takim nasilonym, ropnym trądziku to
      nawet poleca sie ten lek
    • druidzly Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 14.12.09, 14:18
      Nie powinno sie w ogole wyciskac zmian zapalnych, poniewaz dochodzi do
      uszkodzenia tkanek miekkich i moze to powodowac wzrost stanu zapalnego.
      Sprobuj czegos wysuszajacego, opis lekow i ich dzialana masz na stronie
      : www.stoptradzikowi.pl ale one musza byc poparte wypisaniem recepty.
      Tak bez recepty to np. brevoxyl, lub oxy.
    • chadodlat12 Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 08.01.10, 19:49
      JA miałam podobnie!!! i męczyła się wiele lat, za nim wyszłam na
      prostą!!!
      To co moge ci poradzic, to za nim pojdziesz do dermatologa, wybierz
      się do ginekologa-edokrynologa, zbadaj sobie czy nie masz bakterii w
      brzuchu oraz zrób sobie badanie tarczycy. Kazda z nas ma inne
      problemy, wiec trzeba sprawdzic gdzie tkwi problem.......jezeli masz
      stan ropny, to on sam nie przejdzie!!
      JA BYŁAM LECZONA przez wiele lat, biegałam od jednego do drugiego
      lekarza i zawsze było to samo - po trzech miesiacach poprawa a
      pozniej klęska ( choc cały czas brałam lekarstwa)
      zwracaj uwage czm myjesz twarz- polecam LUBEXYL KUPISZ A APTECE bez
      recepty, czesto myj twarz! A reszte wg wskazowek lekarza.

p.s. to co pomaga innym nie musi pomoc Tobie,sama nie poradzisz
      sobie z takim tradzikiem.
      powodzenia i warto wybarc się do lekarza,

p.s. jezeli sie schowa pryszzcz, to badz pewna ze na chwile, musisz
      wyleczyc organizm aby się to nie robilo!!! ja tez tak miałam!!!
      jak szybko nie zaleczysz to z pryszczy zrobia sie stany zapalne -
      czyli wylewy ropne !!! a to jest juz tragedia.
      uwazaj wiec.
      • malajolka2 Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 12.05.10, 13:13
        Fakt, róznie to bywa. Jedna koleżanka miała mocny łojotok, tłustą
        skórę, trądzik - okazało się, że ma za dużo testosteronu. Druga -
        identyczne objawy a endokrynologicznie wszystko w porządku - po prostu
        źle pracowały gruczoły łojowe. I tutaj rzeczywiście Aknenormin brała i
        udało się zlikwidować i nadmierny łojotok i trądzik.
    • looptroop.r Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 10.05.10, 14:29
      Spróbuj silicosanu. To preparat na pryszcze, trądzik i tłustą cerę. Zawiera
      krzemionkę koloidalną, która pochłania brud, tłuszcz i bakterie, a więc wszelkie
      przyczyny występowania tego paskudztwa. Stosuj regularnie to się pozbędziesz.
      Silicosan kosztuje dwie dyszki.
      • maxwilecki Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 14.03.16, 13:20
        Przeczytaj o sposobach. Choć wg mnie trzeba zadziałać od środka czyli tabletki, zobacz informacje na stronie: suplementyna.pl/sposoby-na-tradzik/ . Niezależnie czy jesteś kobietą czy mężczyzna , dziewczyna czy chłopakiem idź do kosmetyczki, one też maja sprawdzone metody walki "od zewnątrz".
        • biokatarina Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 17.03.16, 14:54
          Ze swojej strony mogę polecić bardzo dobry krem na bazie srebra koloidalnego, znakomicie zadziałał u mojej 23 letniej bratanicy, która nie mogła się uporać z bardzo mocno zaawansowanym trądzikiem,a krem ten pomógł.Jak wiadomo srebro ma działanie antybakteryjne i przeciwzapalne, ale także wygładza i wyrównuje koloryt skóry dostępny tutaj www.graal4human.com/glowna/12-silver-for-night.html
    • badziaa Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 08.11.10, 16:30
      z takimi ropnymi krostami to nie ma żartów - ciężko je wytępić, bo przyczyna ich powstawania tkwi głębiej. wiem coś o tym, bo mój mąż ma problem z takimi krostami. to się nazywa trądzik ropowiczy i nie przejdzie dzięki stosowaniu kosmetyków, piciu drożdży czy stosowaniu diety - trzeba iść z tym do dermatologa, bo tylko on przepisze odpowiedni środek na takie ropne wykwity. u mojego męża skończyło się na tym, że doktor przepisał mu aknenormin z izotretynoiną i teraz jest w trakcie kuracji, ale poprawę już widać. miejmy nadzieję, że pryszcze znikną całkowicie.
      • termodynamik Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 22.11.10, 14:56
        w sumie tego typu leki to chyba jedyny skuteczny sposób na mocny trądzik. Sam stosowałem aknenormin przez rok i u mnie wszelkie zmiany cofnęły się całkowicie. Nowych wykwitów też nie widać.
    • martek-19 Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 03.02.11, 15:11
      Nie wyciaskać i biegiem do dermatologa. Przygotuj się na długą terapię, ale nie można się poddawać. Trzeba przestrzegać zaleceń lekarza i nie odpuszczać nawet jak już się poprawi. Sama przechodziłam kilka "fal"trądziku. Mam twarsz pooraną niczym weteran wojenny, który pokazując bliznę chwali się kiedy oberwał. Często po prostu przerywałam kurację jak była chwilowa poprawa, a później było to samo...
      Teraz stosuje dietę i wybieram się do kosmetyczki. Wszystko opisuję na blogu, dzień po dniu jak mi idzie, żeby się nie poddać, albo olać jeśli będzie już troche lepiej.
      Mój blog:walczeztradzikiem.blog.pl

Powodzenia i głowa do góry!!!
      Marta
    • tomaszek21_6 Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 23.10.12, 21:37
      Zobacz tutaj tradzikrozowatyleczenie.pl/ ale sądzę, że może to być stan zapalny skóry, a nie trądzik i trzeba iść do lekarza po odpowiedni antybiotyk
    • magdab1210 Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 25.10.12, 19:15
      ok, podam ci nazwe bo widze ze nie znacie tych produktow.
      produkt nazywa sie Aloe vera gelly- firmy forever Living. naloz go na noc, wysuszy ci ropne pryszcze a po kilku dniach bedziesz wygladala o wiele lepiej. na poczatku skora bedzie dosc napieta ale tak to dziala. naloz tylko na skore gdzie masz wypryski. pomoze napewno. jesli bedziesz miala problem z zakupem, odezwij sie. postaram sie pomoc.
      magda
      magdanarain1210@gamil.com
    • magdab1210 Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 26.10.12, 15:46
      Witaj
      Każdy ci poleca coś innego . Zdecydowałas sie już na któraś z metod ?
    • yerbokrata Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 08.12.12, 00:06
      uważaj żeby ich nie zakazić.
      • foreveriq.pl Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 25.12.12, 20:35
        yerbokrata napisał:

> uważaj żeby ich nie zakazić.

Nie sam stosowalem i jest świetna ta galaretka aloesowa. www.aloevera.net.pl/produkt/galaretka-aloesowa-aloe-vera-gelly
    • aga.91 Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 23.07.13, 13:05
      Wszystkim śmiało mogę polecić olej arganowy z bezpryszczy.pl
      stosowałam go przez dłuższy czas i efekty są świetne, skóra jest nawilżona, gładka, a co najważniejsze - po zmianach skórnych ani śladu ;) Trądzik zwyciężony!
    • alka500 Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 20.08.13, 16:59
      proponuję najpierw przeczytaj to :

pryszcze-won.blogspot.com/
      to jest fundament a nie leczenie skutków/objawów
    • maniekpi Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 13.12.13, 09:17
      Tylko i wyłącznie ludzka dieta.
    • wiolka.kwiatkowska Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 22.01.14, 11:08
      nie powinieneś ich wyciskać, niektóre salony kosmetyczne oferują takie zabiegi (wyciskanie pryszczy) ale takich rzeczy też bym nie polecała, najlepiej idź do dermatologa, ja skusiłam się na tabletki nonacne i mi pomogły, jeśli ciebie to interesuje, możesz sobie o nich poczytać na acnegone.pl warto zadziałać jak najszybciej
      • joasik04 Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 13.02.14, 23:19
        Walczyłam z pryszczami od 13 r.ż. Stosowałam przeróżne leki, maści, oczyszczanie u kosmetyczki. Nawet Roacutan brałam. Wszystko pomagało na krótki czas.
        Odkąd zmieniłam diete, tzn. wyeliminowałam z jadłospisu chipsy, orzeszki, wszystko co ostre bardzo i solone mój problem prawie zniknął. Prawie, bo od czasu do czasu coś wyskoczy (mam słabosc do słodkości). Dodatkowo myję twarz mydlem siarkowym lub biały jeleń i pije bratek.

wiolka.kwiatkowska napisała:

> nie powinieneś ich wyciskać, niektóre salony kosmetyczne oferują takie zabiegi
        > (wyciskanie pryszczy) ale takich rzeczy też bym nie polecała, najlepiej idź do
        > dermatologa, ja skusiłam się na tabletki nonacne i mi pomogły, jeśli ciebie to
        > interesuje, możesz sobie o nich poczytać na acnegone.pl warto zadziałać jak naj
        > szybciej
    • maniekpi Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 13.03.14, 13:54
      Witam.
      U każdego człowieka można spowodować wystąpienie zachorowania na prawie każdą chorobę,odżywiając go w sposób stanowiący przyczynę tej choroby.
      Z tysiąca ludzi karmionych tak,aby musieli zachorować na cukrzycę typu I zachorują wszyscy,bez żadnych wyjątków.
      Podobnie jest z innymi chorobami.
    • matik1166 Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 26.08.14, 16:57
      Duże, ropne wypryski są trudne do usunięcia. Tu potrzebna jest kompleksowa terapia poczynając od zmiany diety, stylu życia kończąc na leczeniu ziołami i preparatami dostępnymi w aptece. Dobre rezultaty dają napary oczyszczające, kąpiele lecznicze na bazie odpowiednich ziół. Z maści, kremów preparaty z klindamycyną mogą przynieść oczekiwane rezultaty. Problem trądziku został całościowo opisany w ebooku "jak pokonać trądzik?" gdzie opisano wiele metod leczenia ( ziołolecznictwo, podano przepisy na napary, odwary oraz opisano leczenie preparatami farmaceutycznymi, leczenie dietą, co też jest bardzo ważne).

LINK: www.empik.com/jak-pokonac-tradzik-kucharski-mateusz,p1100532709,ebooki-i-mp3-p
      • gamilabeautiful Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 03.12.14, 12:03
        Na pewno nie wolno ruszać takich zmian! To może być nie wykwit trądzikowy, a czyrak, wyciskanie go może skutkować poważnymi powikłaniami, a nawet śmiercią (zobacz tu: gamilabeautiful.blogspot.com/2014/11/trojkat-smierci-na-twarzy-czyli-kiedy.html). Czy czyrak, czy mocne zmiany trądzikowe wymagają leczenia dermatologicznego, a środki "domowe" mogą tylko wspomagać terapię.
    • ains Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 14.06.15, 10:37
      ja miałam podobny problem, od kilku lat nie umiałam wyleczyc trądziku. Miałam już te wszystkie benzen..... itp. dermatolog też mnie leczył, a nawet 3 różnych, ale często nie dawno to efektu a ja tlyko wyrzuciłam kasę w błoto.Kupiłam żel Alaclarin i po 2 miesiącach już prawie nic nie mam, nie wyskakują mi żadne nowe krosty. Oduczyłam się też wyciskać, często zmieniam ręczniki do twarzy, bo to też jest bardzo ważne.
    • agata.sarna Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 14.07.15, 11:04
      na tę dolegliwość pomóc może Alaclarin. Usuwa te okropne pryszcze i podskórne krostki. Używam go od jakiegoś czasu i z sercem mogę polecić. Działa on jak bariera ochronna dla nieprzyjacieli, nawilża i też lekko matuje cerę, nie pozostawia uczucia ściągnięcia. Stosuję go 2 razy na dzien wieczorem i rano, także jako bazę pod makijaż.
    • joasik04 Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 14.07.15, 11:20
      tez walczyłam z pryszczami i wiem jaka to męka. nie pomogą drogie maści i zabiegi w gabinecie kosmetycznym, bo to tylko na chwile zalecza te paskudy. w moim przypadku pomogła dieta. przestałam jeść przede wszystkim chipsy, słone orzeszki, unikałam ostrych, mocno doprawionych potraw i ograniczyłam słodycze. Warto na kilka dni zupełnie zrezygnować z tego zeby zobaczyć czy pomoże. Mi pomogło. Do tego woda i zielona herbata do picia, zrezygnowałam z kawy. Z kosmetyków które na chwile zaleczały mi te paskudy, stosowałam szare mydło do mycia twarzy, albo teraz biały jeleń jest dostępny za grosze, a smarowałam twarz na noc maścią lipobase-natłuszczającą na noc a na dzień jakiś zwykły krem nawilżająco matujący- ja miałam nivea.
    • borowka-99 Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 21.07.15, 14:08
      witam
      ja walcze z tradzikiem tylko od wewnatrz i wybralam bardzo dobra kuracje, a mianowicie codziennie zaparzam sobie i pije herbate z czystka, sa to ziola dostepne w sklepie zielarkim, oczyszczajace ogolnie organizm oraz uzywam www.dermi-suple.pl/ fajne, delikatne tabletki, naturalne kuracja moja trwa juz pół roku a cere mam coraz piekniejsza :)
      moze warto spróbować :)
    • annie_a Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 14.08.15, 10:37
      Polecam iść do dermatologa www.2udermatologia.com.pl :)
    • marcinszfetner1986 Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 23.02.16, 13:51
      Czy masz problem z trądzikiem na twarzy, którego chcesz się pozbyć?

Jeżeli Twoja odpowiedź brzmi: TAK, zachęcamy Cię do wzięcia udziału w bezpłatnym badaniu klinicznym.

Obecność trądziku na twarzy może kwalifikować Cię do udziału w badaniu klinicznym nad nowym wyrobem medycznym wykorzystującym kombinację złotych mikrocząstek oraz źródło światła w postaci lasera.

Aby uczestniczyć w badaniu musisz m.in. być w wieku od 16 do 35 lat oraz na Twojej twarzy musi występować obfity trądzik.

Uczestnicząc w badaniu:
      - będziesz pod stałą opieką lekarza prowadzącego badanie,
      - otrzymasz leczenie badanym wyrobem medycznym.

Uczestnicy badania otrzymają zwrot kosztów podróży poniesionych na przejazdy do i z ośrodka.

W celu uzyskania dokładniejszej informacji na temat badania i ewentualnego udziału w badaniu skontaktuj się z lekarzem prowadzącym badanie w Twojej okolicy:

www.tradziknatwarzy.pl/
    • sierota321 Re: Duże ropne pryszcze jak je likwidować? 27.04.16, 14:51
      jeśli to aktualne jeszcze to polecam gorąco,graal4human z kosmetykami zawierajacymi srebro koloidalne, które jest bakteriobójcze i przeciwzapalne,i skutecznie usuwa takie ropne zmiany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka