Dodaj do ulubionych

łuszczyca - problem dziedziczenia

02.02.11, 23:37
Oboje z mężem mamy łuszczyce, na szczęście dla nas niezbyt problemową (ja tylko głowy, a meżowi pojawiają sie czasem małe kropki na ciele). Jestem w ciąży. Czy nasze dziecko ma szanse na to żeb łuszczycy nie mieć? Albo przynajmniej w tym niewielkim stopniu co my. Ja to sie obawiam, ze dwie skumulowane łuszczyce mogą dać w naszym dziecku bardzo przykry efekt.
Cyz ktoś ma jakieś doświadczenia w związku z dziedziczeniem łuszczycy?
Obserwuj wątek
    • rozeta77-7 Re: łuszczyca - problem dziedziczenia 16.03.11, 21:58
      Na to pytanie chyba nikt nie odp.w 100%
      Znam rodziny gdzie łuszczyca nie pojawiła się u dzieci, już są dorośli.
      U innych niestety jest;((
      • ejakubowski Re: łuszczyca - problem dziedziczenia 03.05.11, 16:34
        Osobiście uważam że łuszczyca jest zaraźliwa choć nie każdy może się zarazić od danej osoby, mam na to dowody. Potrafię skutecznie wyleczyć każdy rodzaj łuszczycy nawet u takich osób, które cierpią na tę dolegliwość ponad 20 lat. Leczenie może trwać kilka miesięcy ale jest skuteczne. Mogą nastąpić nawroty ale leczenie nawrotu jest już łatwiejsze i krótsze. Leczenie jest bezpłatne preparat otrzymuje się wg indywidualnej potrzeby. Zależy mi na rozpropagowaniu tej metody leczenia, dokumentowaniu postępów leczenia oraz uczestnictwa wyleczonej osoby w organizowanych spotkaniach dla osób cierpiących na łuszczycę w pobliskich miejscowościach oczywiście w miarę możliwości. Pozdrawiam Eugeniusz Jakubowski tel. 697 182 671 lub 61-660 46 66 adres e-mail: ejakubowski@tlen.pl
        • dzikistaw Re: łuszczyca - problem dziedziczenia 27.02.13, 20:05
          ejakubowski napisał:

> Osobiście uważam że łuszczyca jest zaraźliwa choć nie każdy może się zarazić od
          > danej osoby, mam na to dowody.
          Szczęka opadła.Niestety wielu zacofanych ludzi TAK właśnie uważa.Łuszczyca to choroba GENETYCZNA i NIE MOŻNA się nią zarazić !!!!!!!!!!
          Łuszczycę można zaleczyc ale tylko jej widoczny objaw w postaci zmian skórnych...bo tym własnie sie ta choroba ojawia !!!!!Oczywiscie zmiany na skórze z czasem się pojawią ponownie( i tak w koło).Jesli ktos nie rozumie co znaczy choroba genetyczna-odsyłam do google.

Potrafię skutecznie wyleczyć każdy rodzaj łuszc
          > zycy nawet u takich osób, które cierpią na tę dolegliwość ponad 20 lat. Leczeni
          > e może trwać kilka miesięcy ale jest skuteczne. Mogą nastąpić nawroty ale lecze
          > nie nawrotu jest już łatwiejsze i krótsze. Leczenie jest bezpłatne preparat otr
          > zymuje się wg indywidualnej potrzeby. Zależy mi na rozpropagowaniu tej metody l
          > eczenia, dokumentowaniu postępów leczenia oraz uczestnictwa wyleczonej osoby w
          > organizowanych spotkaniach dla osób cierpiących na łuszczycę w pobliskich miejs
          > cowościach oczywiście w miarę możliwości. Pozdrawiam Eugeniusz Jakubowski tel.
          > 697 182 671 lub 61-660 46 66 adres e-mail: ejakubowski@tlen.pl
          NIe opowiadaj bajek.Leki na łuszczycę najnowszej generacji tzw.leki biologicne sa nieziemsko drogie i likwidują jedynie objawy.Zeby wyleczyc chorych na łuszczycę należałoby zadziałać na poziomie ich DNA !!!!!!!!!!!
          I jak tu sie nie załamac w 21 wieku świadomość ludzka wręcz średniowieczna.:-/
    • lakszman Re: łuszczyca - problem dziedziczenia 19.04.12, 19:58
      A było badanie odnośnie obecności HLA-Cw6. Odpowiada on za rodzinne występowanie łuszczycy - najmocniej predysponuje. Jest niewiele laboratoriów, gdzie go oznaczają, z tego co wiem, to np. diabakter.pl.
    • slodki007 Re: łuszczyca - problem dziedziczenia 18.11.12, 11:45
      Witam tu Przemek Slodkowski choruje na łuszczyce przeszlo 6 lat stosowalem juz wszystkie masci nic nie pomagalo az 2miesiace temu zaczolem uzywac nowego produktu mam niesamowite rezultaty moge przeslac zdjecia jak na mnie to podzialalo to nie samowite moj email p.slodki23@gmail.com tel 00353860723410 mieszkam w irlandi jesli ktos jest zainteresowany moze sie ze mna kontaktowac Przemyslaw Slodkowski
      • dzikistaw Re: łuszczyca - problem dziedziczenia 27.02.13, 20:07
        slodki007 napisał(a):

> Witam tu Przemek Slodkowski choruje na łuszczyce przeszlo 6 lat stosowalem juz
        > wszystkie masci nic nie pomagalo az 2miesiace temu zaczolem uzywac nowego produ
        > ktu mam niesamowite rezultaty moge przeslac zdjecia jak na mnie to podzialalo t
        > o nie samowite moj email p.slodki23@gmail.com tel 00353860723410 mieszkam w irl
        > andi jesli ktos jest zainteresowany moze sie ze mna kontaktowac Przemyslaw Slod
        > kowski

Prosimy.Wszyscy jestesmy ciekawi co to za cud.Śmiało,poratuj nas wszystkich :)Jaka zatem to nazwa produktu????

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka