Dodaj do ulubionych

Wyleczyłem trądzik po 11 latach

20.08.11, 17:00
Walczyłem z trądzikiem 11 lat, a wyleczyłem go w niecałe 3 miesiące, eliminując z diety gluten. Moją historię opisałem na stronie: wylecz-tradzik.blogspot.com . Życzę Wam powodzenia w walce z tą okropną chorobą.
Obserwuj wątek
    • wojtek.z.live Re: Wyleczyłem trądzik po 11 latach 29.09.11, 18:32
      to cekawe co napisałeś, ja na trądzik stosuję epiduo i mi pomaga, ale może też skorzystam z twoich porad. pozdrawiam
      • mr_woland Re: Wyleczyłem trądzik po 11 latach 29.01.12, 14:53
        ja wlasnie zaczynam korzystac z Twoich porad, na razie sprobuje wytrzymac miesiac na takiej diecie bo kocham biale pieczywo i slodycze ale kiedys w koncu trzeba zaczac jesc z glowa a nie co popadnie. Powiedz mi jeszcze czy piles alkohol, bo ja jestem smakoszem czerwonego wina i czasem pije dwie lampki do obiadu...
    • tomaszek21_6 Re: Wyleczyłem trądzik po 11 latach 19.02.12, 08:41
      Ja właśnie też szukałem porad na necie na blogach i znalazłem ten: tradzikmlodzienczy.edu.pl/2012/01/16/revitol-rosacea-krem-ktory-leczy-tradzik-rozowaty/ powiem, pomaga, ale Twój również z chęcią poczytam :)
      • eaktywny Re: Wyleczyłem trądzik po 11 latach 19.02.12, 21:06
        ja polecam stronkę na trądzik, na której znajdziesz ciekawe informacje o trądziku
    • daniella.ella Re: Wyleczyłem trądzik po 11 latach 01.06.12, 17:14
      Ja mam 33 lata i dalej z tym problem, z tym że o niebo lżejszy niż kiedyś. Mój problem to był taki, że piłam ogromne ilości mleka i moja twarz była w stanie opłakanym. Okazało się, że mam nietolerancję glutenu i LAKTOZY.

Jak zjem coś z mlekiem to mi to cholerstwo wyskakuje i ciężko złazi i zostają blizny, które zanikają dopiero po kilku miesiącach. Niestety dietę mam ograniczoną, więc jak na etykiecie pisze, że może zawierać białka mleka/ laktozę to się tym nie przejmuję. W taki sposób mam pojedyncze pryszcze, max 5 w tym samym czasie. Spróbujcie nie spożywać produktów mlecznych i napiszcie czy działa.
      Aha, wysypuje mnie tez po duzej ilosci cukru, kakao i nie jestem pewna co do ananasów- boje się sprawdzić.

Uważajcie na preparaty z alkoholem i specjalne płyny z nazwą acne. Ja pamiętam jak mi wysuszyły kiedyś skórę, lata nawilżeń żeby doszła do siebie i nie wyglądała jak skóra pijaka.
      Jeszcze jedno sposób bardzo stary to oczyszczać skórę po "parówce" czyli ręcznik na głowę i głowa nad gorący garnek z rumiankiem. Nigdy nie próbowałam, nie poparzcie się.

Powodzenia.
    • nat-kal Re: Wyleczyłem trądzik po 11 latach 23.02.13, 12:00
      Trądzik co ciężka sprawa, mi udało się go zwalczyć stosując Sigma Skin opisany jest on na stronie do której wklejam link preparatynatradzik.pl/ ogólnie to fajne miejsce w którym możecie zapoznać się ciekawymi produktami w walce z trądzikiem
    • chybawiem Re: Wyleczyłem trądzik po 11 latach 19.08.14, 10:11
      A ja przez przypadek (bo chciałam się odchudzić) odkryłam, że pieczywo (albo dodatki do niego) nie dość, że nie pozwalały mi schudnąć, to jeszcze powodowały ociężałość i brzydką cerę. Teraz nie jem pieczywa w ogóle, cerę mam o wiele lepszą i figurę też. A na skórę smaruję teraz Akneles i jest naprawdę rewelacyjny.
    • ains Re: Wyleczyłem trądzik po 11 latach 31.05.15, 09:45
      ja nie mam problemów z glutenem, jednak po odstawieniu mleka moja cera się poprawiła. :) a, i w końcu zaczęłam trzymać ręce z dala od twarzy, to też dużo pomogło. :) ogólnie nie narzekam teraz na stan mojej cery. dodatkowo używam kremu Alaclarin, on też fajnie pomaga. :)
    • ains Re: Wyleczyłem trądzik po 11 latach 14.06.15, 10:20
      mi zajęło to troche mniej, ale też się go pozbyłam stosując żel Alaclarin, ja po używaniu tego żelu zauważyłam zmiany już po miesiącu
    • marcinszfetner1986 Re: Wyleczyłem trądzik po 11 latach 23.02.16, 13:54
      Czy masz problem z trądzikiem na twarzy, którego chcesz się pozbyć?

Jeżeli Twoja odpowiedź brzmi: TAK, zachęcamy Cię do wzięcia udziału w bezpłatnym badaniu klinicznym.

Obecność trądziku na twarzy może kwalifikować Cię do udziału w badaniu klinicznym nad nowym wyrobem medycznym wykorzystującym kombinację złotych mikrocząstek oraz źródło światła w postaci lasera.

Aby uczestniczyć w badaniu musisz m.in. być w wieku od 16 do 35 lat oraz na Twojej twarzy musi występować obfity trądzik.

Uczestnicząc w badaniu:
      - będziesz pod stałą opieką lekarza prowadzącego badanie,
      - otrzymasz leczenie badanym wyrobem medycznym.

Uczestnicy badania otrzymają zwrot kosztów podróży poniesionych na przejazdy do i z ośrodka.

W celu uzyskania dokładniejszej informacji na temat badania i ewentualnego udziału w badaniu skontaktuj się z lekarzem prowadzącym badanie w Twojej okolicy:

www.tradziknatwarzy.pl/
    • maxwilecki Re: Wyleczyłem trądzik po 11 latach 03.03.16, 10:33
      Polecam materiał na stronie suplementyna.pl/sposoby-na-tradzik/ gdzie jest kilka ciekawych zaleceń jak zwalczać trądzik. W jednym miejscu zebrane sposoby, oczywiście wiele osób powie, tak znamy to, wiem to od lat itp ale może jednak warto sprawdzić co jeszcze można zrobić. Walczcie z trądzikiem na wczesnym etapie ! żeby nie doszło do następstw w postaci blizn potrądzikowych. Powodzenia
    • wellness01 Re: Wyleczyłem trądzik po 11 latach 29.09.16, 10:27
      mi pomogła maść acnederm

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

100club.pl/artykuly/Jak-zyc-zdrowo-w-pracy,4099.html
    • mysliciel662 Re: Wyleczyłem trądzik po 11 latach 08.10.16, 14:55
      Serio eliminacja glutenu tak pomaga na trądzik?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka