wizaz91
25.08.11, 17:12
Cześć Dziewczyny a może i Chłopcy ;)
Jako iż sama borykam się z uciążliwym trądzikiem, postanowiłam podzielić się z Wami kilku rewelacjami na ten temat ;)
Moje problemy z cerą zaczeły się ok. 4 lata temu, a dokładniej od momentu rozpoczęcia stosowania podkładów, pudrów i innych różnych "upiększaczy". Do dziś od tamtego czasu borykam się z prześladującymi mnie dniami i nocami wągrami, zatkanymi porami, pryszczami i innymi dziwactwami. Głównie wszystko kumuluje sie w tzw. strefie T (czoło, nos, broda). Próbowałam walczyć z tym na rożne sposoby - od Normarderm Vichy, Effeclar La Roche Posay, przez Acne Derm aż po ostatnio znalezioną nowość - Acne-Stop. I tu uwaga..miłe zaskoczenie!
Na krem ten trafiłam zupelnie przypadkowo - ot, tak szukajac kolejnych magicznych sposobów na pozbycie się trądziku zobaczyłam reklame tego cudeńka. W pierwszej chwili oczywiście pomyślałam "jasne, jasne...kolejny supermagiczny krem, którym pewnie gdybym wysmarowała sobie pięty byłby taki sam efekt". Ale skuszona możliwością przetestowania go stwierdzilam 'a niby dlaczego nie?' Nic nie trace, a nóż widelec uda mi się wyeliminować chociaż kilka tych potworków z twarzy. Zawsze to juz jakiś progress ;P
I powiem szczerze..nie zaluje tej decyzji! Od tygodnia stosuję Acne-Stop i jestem naprawdę zadowolona! Przede wszystkim jego zaletą jest superwydajność!! Mimo, że nakładam go wcale nie w takim małych ilościach z mini pudełeczka, które posiadam ubyło zaledwie kilka milimetrów(a pamiętajcie, że stosuje go już tydzień ;P). Zapach nie należy może do 'powalających na ziemię', ale w końcu nie to jest najważniejsze - im mniej substancji zapachowych tym mniejsze ryzyko podrażnień. Przy dwóch pierwszych aplikacjach towarzyszyło mi lekkie uczucie pieczenia (podobnie zresztą jak kiedyś przy Acne Dermie) ale jak dla mnie to całkiem zdrowy objaw - krem daje wyraźne sygnały, że działa. I to nieźle! Po kilku dniach zauważylam, że moja cera stała się bardziej jednolita i gładka. Gdy kiedyś borykałam się też z miejscami świecącymi, na przemian ze "schodzącą" skórą - ten problem zostal już wyeliminowany. Acne Stop doskonale matuje skóre, nie pozostawia tłustej warstwy. A co do pryszczy...nie znikneły może w zdumiewającej ilości, ale jest lepiej! I to najważniejsze, dlatego bez obaw mogę go Wam polecić.
Ale mimo wszystko jeśli macie jakieś kosmetyczne nowinki godne polecenia, bardzo chętnie wysłucham!
Pozdrawiam! :)