Dodaj do ulubionych

czy da się to w ogóle wyleczyć?

08.06.13, 12:55
Ewentualnie zaleczyć na dłuższy czas? bo ja już kilka lat walczę, zmieniam dermatologów, leczenie, a łuszczyca nic sobie nie robi z moich starań...
Obserwuj wątek
    • o.l.a32 Re: czy da się to w ogóle wyleczyć? 12.06.13, 14:08
      jacek.wangraf napisał(a):

> wyleczyć - nie. zaleczyć i żyć normalnie - jak najbardziej tak.

Teoretycznie wiem że tak jest tylko jakoś 2 lata przeróżnych kuracji od ziół po leki zawierające steryd, 3 dermatologów, uzdrowisko, a łuszczyca ma się całkiem dobrze nie zamierza chyba zniknąć i dać mi od siebie na dłużej odpocząć.
      • 34waldek Re: czy da się to w ogóle wyleczyć? 13.02.15, 21:28
        nie brac sterydow to nie pomaga sami wiecie macie opisy wszelkich masci trafisz do dermatologa cho
        dzby prywatnie zapisuja masci i tak powruci z wieksza silo reklamumjecie kliniki a to tylko na momet
    • swietl Re: czy da się to w ogóle wyleczyć? 14.06.13, 13:42
      ja polecam konsultacje z dr Kamilą Padlewską, przyjmuje na kasprowicza w warszawie, ma duże doświadczenie w leczeniu łuszczyc, przepisała mi preparaty z serii dr majkels i leczenie daje bardzo fajne rezultaty.
    • maniekpi Re: czy da się to w ogóle wyleczyć? 13.12.13, 11:16
      Łuszczyca,to ruina żywieniowa właściciela owego ciała.
      Tylko świadomie dobierane produkty żywnościowe leczą przyczynowo,i bezpowrotnie.
    • katarzynaijerzy Re: czy da się to w ogóle wyleczyć? 19.09.14, 14:48
      Polecam Omegę 3
      www.zdrowadroga.com/news/dobre-t%C5%82uszcze-1/
      Bezpłatne konsultacje zapraszam ;)
    • trufla7 Re: czy da się to w ogóle wyleczyć? 21.10.14, 14:06
      polecam dr Ordyńską z Warszawy, Pani doktor jest na serio świetna, leczenie łuszczycy dla niej to pikuś. Gorąco polecam :)
      www.dermedica.com.pl
      • aniela2323 Re: czy da się to w ogóle wyleczyć? 19.12.14, 21:50
        Rozpisałam się już na kolejnym forum ale chcę podzilić się swoimi doświadczeniami z AZS i nibą łuszczycą. A więc u mojej córeszki w 3 roku życia zdiagnozowano w pierwszej fazie AZS następnie po dwóch latach łuszczycę. Borykaliśmy się z problemem do 6 roku życia. I tu jak zbawienie z nieba koleżanka poleciła mi gabinet naturalny na warszawskiej pradze a w szeczególności Naturopatę Jacka Wikarskiego który zdiagnozował przyczynę choroby. Wystarczyło że po wykonaniu kilku testów odstawiliśmy kilka pokarmów a problem znikł praktycznie z dnia na dzień. Po odczuleniach które przeprowadzał Naturopata Jacek Wikarski (zajmuje się tylko i wyłącznie medycyną naturalną i co najważniejsze nie jest lekarzem akademickim tylko dyplomowanym Naturologiem) zmiany "łuszczycowe zaczęły się wchłaniać i zanikać. Oprócz odczuleń stosowaliśmy odpowiednie olejki i jakieś Sanprobi. Sama lekarka dermatolog powiedziała że dziecko "wyrosło z alergii" pytam ale w miesiąc czy to możliwe ? dodaje są cuda w medycynie. Ja teraz po kilku latach wiem że to nie cud tylko fachowa i dobrana diagnoza i pomoc. Aby więcek było takich osób z doświadczeniem w rozpoznawiu przyczyn dolegliwości. Nadmieniam też iż Nasze dziecko zanim trafiło do Naturopaty przyjmowało sterydy oraz maści sterydowe w tym advantan kilka razy dziennie. Polecam więc Pana Naturologa Wikarskiego oraz jego zabiegi. Z tego co wiem pomógł nie tylko mi ale i wielu warszawiakom. Przyjmuke w Alergikus na pradze.
    • 34waldek Re: czy da się to w ogóle wyleczyć? 11.02.15, 17:02
      dyskusja nic tu nie daje jedziesz w autobusie czy w tranwaju wstajesz na studia odprowadzasz dzieci do szkoly to nie jest choroba choroba ma tych co sie odsuwaja jestem nowy ale pewno mam 35 lat
      • 34waldek Re: czy da się to w ogóle wyleczyć? 11.02.15, 17:14
        jasne kto ma stawowke czy normalna luszczyce ten powinien wiedzdziec nie jestes skazany mialem i dalej ja mam ale nie morzna pokazywac ze ja mamy wiem psycho nimc nie deaja ale jestem czysty
        • 34waldek Re: czy da się to w ogóle wyleczyć? 11.02.15, 17:42
          super co piszecie ciekaw jestem kto z was wstal rano i nie patszyl na nogi masci nic nie daja steryd po pewnym casie obsypie jedno powiem mam 35 lat i stawowa luszczyca czy zwwykla jest to samo odczowasz dyskkomfort ale u mnie nie bylo lekarzy dermatologow poradzilem sobie sam nikt nie wiedzial ze jestem chory bo to stawowka siad mi gregoslup ale jest ok nie poddawac sie i nie chodzic do znajomego fryzjera rubcie to co lubicie ignorowac nasze spoleczenstwo bo luszczyca sama w sobie nie jest grozna jest uleczalnna

• ire-k1 Re: czy da się to w ogóle wyleczyć? 17.02.15, 19:38
      Lubelskie Centrum Diagnostyczne- wspaniali ludzie, życzliwi (serial ,, NA DOBRE I NA ZŁE" do tej pory myślałem że to fikcja, a jednak !!!!!!!!!! ) . Pozbyłem się koszmaru mojego życia którym była ŁUSZCZYCA. JESTEŚCIE WSPANIALI.
      • olejeczek Re: czy da się to w ogóle wyleczyć? 26.03.15, 08:48
        A może jak przy każdej chorobie autoimmunologicznej należy zacząć od leczenia jelit, walki z grzybicą?
    • mysliciel662 Re: czy da się to w ogóle wyleczyć? 12.01.16, 11:18
      Łuszczyca nie jest uleczalna, można jedynie zminimalizować jej objawy stosując dietę i używając odpowiednich preparatów. Skutecznie łuszczycę kurują w tym centrum: drmichaels.com.pl/centrum-leczenia-luszczycy-azs-i-egzemy/ . Zadzwoń i umów się na konsultację.
    • adameus89 Re: czy da się to w ogóle wyleczyć? 24.01.16, 19:00
      Witam kolega miał podobny problem leki z aptek mu nie pomagały do czasu gdy spróbował maści uniwersalnej i syropu konopnego firmy carun konopna farmacja myśle że warto spróbować :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka