Dodaj do ulubionych

Dzieci z atopowym zapaleniem skóry

24.05.15, 16:38
Witajcie, jestem mamą dziecka chorego na AZS. Czy są tu rodzice, których także dotyczy ta kwestia w związku z ich pociechami? Chciałabym dowiedziec się, czy podejmują decyzję o leczeniu dzieci do 3 lat sterydami. m
Obserwuj wątek
    • krystyna.wojcieszek Re: Dzieci z atopowym zapaleniem skóry 28.05.15, 15:09
      Jestem mamą 4-letniej Asi, która też ma atopowe zapalenie skóry. Lekarz co prawda proponował leczenie sterydami, ale nie zdecydowałam się na to. Odciągam sprawę, ile się da. Stosuję przebadane dermatologicznie kosmetyki (np. cutishelpmimi.pl/codzienna-pielegnacja/23-wyprawka-dla-noworodka) i podstawowe zasady pielęgnacji skóry dziecka. Na razie stan choroby się nie pogarsza.
      • ana.belle Re: Dzieci z atopowym zapaleniem skóry 03.06.15, 21:24
        Pani Krystyno, a stosowała Pani kiedyś Dermaveel? Pytam, bo został mi polecony, waham się, czy się decydować.
        • lulu0000 Re: Dzieci z atopowym zapaleniem skóry 12.07.15, 13:36
          ja stosuję Dermaveel u synka, ma prawie 3 latka. używałam różnych kremów, emolientów, ale skutek był marny. ja się czułam zrezygnowana, a syn zmęczony tym smarowaniem. w sumie już drugą tubkę zużywamy i działania bardziej skuteczne niż poprzednie środki. u każdego inaczej reaguje skóra, ale warto spróbować. powodzenia
        • magnolie1985 Re: Dzieci z atopowym zapaleniem skóry 30.07.15, 22:46
          Witam, my też używamy Dermaveelu. Może od miesiaca, ale poprawa jest znaczna, jeśli chodzi o redukowanie objawów, głownie suchośc skóry. Polecam
    • mania545 Re: Dzieci z atopowym zapaleniem skóry 14.09.15, 16:53
      czasami nie da się uniknąć sterydów, póki się da lepiej ratować się protopiciem czy czymkolwiek, ja po kilkunastu latach używania elocomu i bedicortu mam przezroczysta skore na rękach i widać mi każdą żylę
    • alusia885 Re: Dzieci z atopowym zapaleniem skóry 07.11.15, 14:40
      ja bałam się sterydów. Choroba ujawniła się kiedy córka miała 4 miesiące, trafiłam do zielarki, jej ziołowa maść zdziałała cuda. Po kilku tygodniach skóra córki znów była ładna i gładka. Zioła sa genialne leczą i nie maja tych strasznych skutków ubocznych. Polecam wszystkim moją zielarkę. mail do niej to atopowezapaleniekrem@gmail.com
    • jechanowska Re: Dzieci z atopowym zapaleniem skóry 20.04.16, 13:38
      Przy AZS należy odpowiednio zadbać o skórę, szczególnie o nawilżenie jej głębszych warstw. Dodatkowo, jeżeli naskórek jest popękany, trzeba go ochronić przed bakteriami z zewnątrz. Polecam krem Beta-Skin Natural Active Cream, który można stosować u dzieci powyżej trzeciego roku życia. Z powodzeniem używają go osoby chore na AZS, czy łuszczycę. Swoje dobroczynne właściwości zawdzięcza unikalnej formule, która oparta jest na czterech składnikach (beta-glukan, estry wyższych kwasów tłuszczowych, olej kokosowy, srebro koloidalne).
    • tosix1984 Re: Dzieci z atopowym zapaleniem skóry 02.05.16, 18:22
      Zgadzam się, u nas Emolium na tyle złagodziło objawy AZS, że sterydy nie okazały się konieczne. I dodatkowo są bardzo przystępne cenowo, bo przez Internet w Melissie można je zamówić już za 20-30 zł.
    • zinzino.daniel Re: Dzieci z atopowym zapaleniem skóry 29.05.16, 18:49
      Sterydy w tak młodym wieku brzmią dosyć dramatycznie. Ja polecałbym leczenie przyczyny, nie objawów.
      Kolega kilkanaście lat użerał się z atopowym zapaleniem skóry. Stosował różne kremy. Ulgę przyniosły mu dopiero suplementy zawierające kwasy OMEGA 3. Nie te apteczne, ponieważ ich trwałość wynosi 3-4h (po tym czasie się utleniają). Kwasy te gaszą stany zapalne. Polecam poczytać o tym artykuły. Nie jest to żadna tajemnica.
      Zachęceni tym postanowiliśmy zostać dystrybutorami tych produktów (firma jest norweska).
      Mamy już kilku klientów, którzy odstawili lekarstwa, które mieli rzekomo stosować do końca życia.
      Nie chcę reklamować naszego produktu jako jedynego lekarstwa, jednak zachęcam do stosowania. Oczywiście z problemem można poradzić sobie również odpowiednio zbilansowaną dietą.

Gdyby ktoś okazał się zainteresowany, chętnie odpowiem na wszelkie pytania: zinzino.daniel(at)gmail.com
      Zapraszam również do sklepu internetowego: izinzino.com/2002900429
    • honys7 Re: Dzieci z atopowym zapaleniem skóry 20.07.16, 11:36
      Jakiej metody i środków jesteś gotowa wypróbować jeszcze w tej sprawie?
    • mania545 Re: Dzieci z atopowym zapaleniem skóry 01.09.16, 12:29
      pozwole sobie polecić jeszcze oczyszczacz powietrza. Mimo wszystko tą chorobę zwykle nasilają poprostu alergeny wziewne, można przynajmniej w domu zrobić dziecku w miare przyjemny klimat. Ważne żeby oczyszczacz miał dobry filtr HEPA (wodnych nie polecam, bo można przez przypadek wytworzyć sobie pleśń i będzie jeszcze gorzej). Osobiście używam Vornado AC300 i jestem zadowolona
    • majkako49 Re: Dzieci z atopowym zapaleniem skóry 16.11.16, 02:23
      Czesć
    • majkako49 Re: Dzieci z atopowym zapaleniem skóry 16.11.16, 02:27
      czesc .opisze krótko moją historie,8 lat walki z azs u syna,choroba do prowadziłą do rozwodu,bezsilność 8 lat niespania,od 4 miesięcy syn cieszy się zdrowiem,do tego czasu próbowałam wszystkiego i byłam chyba wszędzie ,5 miesięcy kuracji i jest tak jak byśmy się na nowo urodzili,odrobaczyłam syna przede wszyskim .zostawie kontakt chętnym magda7744&o2.pl
    • maniekpi Re: Dzieci z atopowym zapaleniem skóry 12.12.16, 10:54
      Leczenie sterydami,to jak nasłanie policjanta na głodnego,proszącego o jedzenie.
      Ludzką skórę trzeba odpowiednio odżywić,a nie maskować jej defekty.
      Nauka już dawno temu rozpoznała tą sprawę.
      Organizm leczy się od wewnątrz,a nie od zewnątrz.
      Domu nie ogrzewa się paląc ognisko w polu.
      Ludzki organizm zbudowany jest z odpowiedniego materiału,a instynkt głodu,bezustannie przypomina nam,o zjadaniu
      "części zamiennych",czyli pożywienia,o takim składzie chemicznym,jaki jest najbardziej zbliżony do ludzkiego.
      Resztę zabiegu wykonuje już sam organizm,zaczynając od jamy ustnej.
      Zatem leczenie AZS(i nie tylko),jest raczej dość prostą sprawą,zwłaszcza u dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka