zgred.polarny 05.07.20, 11:00 U 18-latka, pod paznokciami dużych palców, pojawiły się sinawe plamy/krwiaki - jakby ślady po uderzeniu. Co to za paskudztwo? Grzybica???? Młodzian uwielbia chodzić w "klapkach". Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lulenia Re: Grzybica paznokci?? 09.07.20, 11:49 Najlepiej iść do podologa, żeby mieć pewność. Trochę tak to wygląda, sama myślałam że to zasinienie po klamrze, którą miałam przed kilka tygodni na paznokciu. Jeśli to grzybica, to trzeba szybko zacząć leczenie, żeby pnie przeniosła się na inne paznokcie. No i leczenie trwa długo, bo aż do odrośnięci zdrowego paznokcia czyli 2-3 mieś. Ja wyleczyłam excilorem w sztyfcie - wygodna forma a aplikacja trwa kilka sekund ale trzeba to robić regularnie, codziennie. Odpowiedz Link
berga2 Re: Grzybica paznokci?? 16.07.20, 09:18 paznokieć może oderwać się od macierzy wskutek działania mechanicznego, ale nie tylko i to nie jest grzybica a tak wygląda, nic oczywiście nie wykluczam ale na własną rękę nie polecam testować kosmetyków na grzybicę bo wysuszają płytkę i do tego nie są najtańsze, najlepiej do podologa bo najszybciej określi co to dokładnie jest Odpowiedz Link
marekkrupski Re: Grzybica paznokci?? 03.08.20, 10:56 Najpierw postaw diagnozę u lekarza. Możesz także wypróbować lakier na grzybicę paznokci z drogerii Odpowiedz Link
piotrbienko545 Re: Grzybica paznokci?? 09.03.21, 18:07 Polecam Centrum Stopy w Warszawie. Pani Agnieszka wie co robi i ładnie wytłumaczy jak pielęgnować stópki. Miałam ten sam problem. Odpowiedz Link