Dodaj do ulubionych

ograniczyć spożycie tłuszczów - 100% skutecznosci!

10.11.05, 00:19
Jak wyżej. Ograniczcie spożycie tłuszczów. Po kilku dniach trądziku nie ma.
Proste jak drut i 100-procentowo skuteczne. Nie wierzycie? To spróbujcie. Też
kiedyś miałem trądzik i trochę trwało zanim wreszcie wpadłem na to, co jest
przyczyną. Należy tylko pamiętać, że tłuszcz jest w wielu rzeczach. Dzielę
się z wami moim odkryciem, bo wiem co to trądzik i wam współczuję.
Obserwuj wątek
    • vulkana Re: ograniczyć spożycie tłuszczów - 100% skuteczn 10.11.05, 11:13
      gdyby ograniczenie tluszczow mialo pomoc, to recze, ze baaardzo malo osob
      mialoby problemy z tradziekiem - co ludzie sa tak zdesperowania, czasami, ze w
      ogole wyeliminowaliby tluszcz z diety! jednak czasem przyzcyna jest glebsza, np
      hormony.. ale zauwazylam, ze u wiekszosci ludzi pomaga odstawienie czekolady,
      kakao. i tluszczze jak tluszcze, ale po prostu zdrowa dieta pomaga, czyli bez
      bialego pieczywa, bez makaronow, papierosow, duuzo warzyw itp. ale to wszystko
      pieknie wyglada w teorii ;)
      • martika19873 Re: ograniczyć spożycie tłuszczów - 100% skuteczn 10.11.05, 14:07
        Ja juz po polowie piwa mam na drugi dzien kilka nowych pryszczy. WIec wszystko
        zalezy od organizmu.
      • bcde Re: ograniczyć spożycie tłuszczów - 100% skuteczn 18.11.05, 00:53
        SPRÓBUJ! A potem komentuj. Doświadczenie jest najlepszym arbitrem. Nie musisz
        mnie przekonywać, że zdrowa dieta jest zdrowa, ja jednak piszę o najważniejszej
        przyczynie trądziku. Wystarczy 5 dni, żeby się przekonać, że mam rację. Ciekaw
        jestem czy ktoś spróbuje, a po drugie - czy mi podziękuje za radę.
        • absynna Re: ograniczyć spożycie tłuszczów - 100% skuteczn 18.11.05, 08:13
          Od trzech tygodni prawie wcale nie jem tłuszczu - żadnego masła, margaryny,
          żółtych serów, serów topionych i innych źródeł. Jedynie piję mleko - 1,5 % i
          czasem zjadam odrobinę oleju w surówce. I nic sie nie poprawiło, mimo że wcinam
          praktycznie same warzywa i owoce. Może akurat Tobie pomogło. Widocznie u mnie i
          u innych przyczyna jest inna. Nie ma cudownej recepty.
        • vulkana Re: ograniczyć spożycie tłuszczów - 100% skuteczn 18.11.05, 10:28
          hmm, nie rozumiem dlaczego sie tak unosisz... po prostu chodzi mi o to, ze np
          na mnie takie cos nie dziala. moge jesc dziennie 3 listki slaaty, przez tydzien
          i dluzej, i nic nie zmieni sie na mojej skorze /no chyba tylko to ze bedzie
          zmeczona z przeglodzenia/, poza tym takie drastyczne odstawienie WSZYSTKICH
          tluszczow moze byc tylko szkodliwe dla zdrowia, przeciez tluszcze to niezbedny
          element dobrej diety....
        • vulkana Re: ograniczyć spożycie tłuszczów - 100% skuteczn 18.11.05, 10:30
          ja jednak piszę o najważniejszej
          > przyczynie trądziku.

aa, naprawde, jedzenie niie jest NAJWAZNIEJSZA przyczyna tradziku, przeciez
          jego rodzajow jest calkiem sporo, no i gdyby kazdy mial taka sama przyczyne to
          chyba byloby go latwo leczyc - dla wszystkich ten sam srodek, no a tak nie jest
          • paszczak44 Re: ograniczyć spożycie tłuszczów - 100% skuteczn 04.12.05, 19:23
            Mi osobiście nie szkodzi tłuszcz- ani roślinny , ani zwierzęcy. Uważam że
            tłuszcze i oleje roślinne, są wskazane w trądziku. Szczególnie oleje
            nierafinowane(oliwa z oliwek, olej lniany, słonecznikowy-bogate w witaminę F).
            Ogólnie takie oleje są bardzo zdrowe, a przeciętny Polak ma ich poważne niedobory.
            Na mnie działa natomiast odstawienie rafinowanego białego cukru i białej mąki.
            Mówi się, że to biała śmierć. I jest w tym trochę racji. Cukier jest niestety
            ukryty w różnych produktach żywnościowych, dlatego więc dokładnie czytam
            etykiety. Jem pieczywo razowe na zakwasie i makarony razowe. Nie piję także
            soków z kartonów. Dieta na mnie działa. Ale to mój jednostkowy przypadek.
            Zachęcam jednak do wykluczenia tych produktów żywnościowych z diety, myślę że
            szkodzą one nie tylko na trądzik ale też prowadzą w dłuższym czasie do innych
            chorób.
            • sylwuniaw Re: ograniczyć spożycie tłuszczów - 100% skuteczn 08.01.06, 20:06
              Zgadzam się w 100 %z paszczak 44. To nie tłuszcze są przyczyną tradziku, a właśnie węglowodany. Wiem to z własnego doswiadczenia.,
    • bon_jovi Re: ograniczyć spożycie tłuszczów - 100% skuteczn 26.03.06, 10:11
      Wg. najnowszych badan jednym z glownych czynnikow tradzikogennych jest nadmiar
      insuliny w organizmie. Insulina uwalnia sie z trzustki po zjedzeniu
      weglowodanow. Im wyzszy tzw. indeks glikemiczny produktu, tym tej insuliny
      wiecej naraz sie wydziela. Najwyzszy indeks glikemiczny maja oczywiscie:
      cukier, miod, biala maka; najmniej: warzywa, bardzo razowe pieczywo. Problem z
      insulina polega na tym, ze w jej obecnosci u niektorych osob nie chca sie
      trawic tluszcze a organizm pozbywa sie toksyn przez skore miedzy innymi. I w
      tym momencie powstaly 2 sprzeczne ze soba z pozoru rodzaje diety. Jeden to jak
      zaleca bcde- wyeliminowanie prawie calkowite tluszczy, drugi to wrecz
      przeciwnie wyeliminowanie prawie calkowite weglowodanow i odzywianie sie
      proteinami i tluszczami.Osobiscie pozostaje obiektywny i zalecam dopasowanie
      diety indywidualnie. Wiecej
      tutaj:free4web.pl/3/2,70147,162905,5418945,Thread.html;jsessionid=1F5DCA7
      5497F5B144AD22C5A1EF8759D Nawiasem mowiac jest to link do swietnego forum
      • nin3 a najlepiej... 01.05.06, 09:51
        po prostu nie łączyć węglowodanów z tłuszczami w jednym posiłku. Więcej -
        odsłam - metoda Montignaca

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka