Dodaj do ulubionych

Jak to zmyć?

24.03.06, 15:39
Jestem szczęściarą. Mam tylko łuszczycę skóry głowy. Wystarczy np. Lorinden T
i świństwo złazi. Tylko czym sensownie myć głowę po takim okropnie tłustym
smarowaniu? Używam płynu do mycia naczyń ale wolałabym lepiej obchodzić się z
niemłodymi już włosami. Może ktoś zna lepszy sposób.
Obserwuj wątek
    • ataner22 Re: Jak to zmyć? 29.03.06, 13:33
      myj najpierw w żółtku z jajka
    • sonia.max Re: Jak to zmyć? 06.04.06, 00:01
      najpierw wetrzyj w głowę oliwkę, następnie nadmiar tłuszczu usuń za pomocą np
      ręcznika papierowego ( dokładnie wycieraj skórę, żeby ręcznik wchłonął tłuszcz
      z tym zielonobrązowym smrodem), a dopiero później myj szamponem. Stosowałam
      Lorinden t przez wiele lat. Na oddziałach dermatologicznych stosują metodę z
      oliwką :-)
      Jeżeli masz tylko łuszczycę na głowie to są dostęne leki dużo lepsze ( w mojej
      opinii)w postaci płynu, bez zapachu i koloru. Stosuję je po umyciu głowy. Np.
      Elocom albo dermovate.
      • jot58ka Re: Jak to zmyć? 06.04.06, 11:49
        Dziękuję ci ogromnie. Właśnie dowiedziałam się o jeszcze jednej metodzie, być
        może lepszej. Należy zrobić papkę o konsystencji śmietany z żółtka, oleju
        rycynowego (mała buteleczka) i soku z cytryny; rozprowdzić to na głowie i
        porządnie wetrzeć we włosy; zawinąć łepetynę w worek foliowy i ręcznik na
        godzinę, potem spłukać porządnie i myć szamponem. Wypróbuję oba sposoby i płyny
        które podałaś również. Jeszcze raz dziękuję.
    • alexandra35 Re: Jak to zmyć? 18.04.06, 22:55
      tak szczęściara jesteś. głowę najlepiej myć szarym mydłem kilkakrotnie a potem
      szampon najlepiej z dżiegciem, ale trzeba wyprubować szampony lecznicze w
      aptece. No i odżywka koniecznie.
      • jot58ka Re: Jak to zmyć? 22.04.06, 15:09
        Ta rycyna z cytryną działa, ale przy dłuższych włosach może być ciężko. Ja mam
        krótkie. Ciekawe na jak długo tym razem paskudztwo się odczepi. Dziękuję za
        rady.
    • onfim83 Re: Jak to zmyć? 11.05.06, 22:52
      najprosciej byloby urzyc taklu mi czym takim opruszali gowe w szpitalu chodzilo sie z tym jakis czas a potem zmywalo normalnie szaponem
      • aga19791 Re: Jak to zmyć? 04.07.06, 22:24
        witam

także myłam głowę płynem do naczyń, bo nic nie chciało zmyć tego paskudztwa ;(
        słyszałam ,że wspomniane szare mydłojeśt OK

jesli zas chodzi o szampon z dziegciem, to mi osobiście włosy sztywnieja na maxa
        po nim, nie moge się rozczesać a włosy mam do ramion
        poza tym jakies cienkie włosy mi się robia i nie korzystam z teakiego szamponu

dodam,ze tez mam tylko w głowie + małe ogniska chwilowo wystepujące na rekach

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka