zalamana191 25.08.07, 12:06 Witam normlanie mialam taka ladna cere a tu znowu..........boshe juz czasami mam dosc :| myslalam nad plastrami anty- stosowal to moze ktos? Kto najlepsze? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idun Re: Plastry antykoncepcyjne moze? 26.08.07, 19:38 Dlaczego myślisz o plastrach? Co stosowałaś dotychczas z leków anty-?? Odpowiedz Link
zalamana191 Re: Plastry antykoncepcyjne moze? 27.08.07, 11:17 Nie stosowalam rzadnych tabl anty-, no ale wiadome po co mam sobie niszczyc watrobe i zoladek? jak moge stosowac plastry? Odpowiedz Link
czarodziejka87 Re: Plastry antykoncepcyjne moze? 31.08.07, 12:13 Jezeli jestes zdecydowana na plastry, to musisz wybrac sie do lekarza, gdyż sprawa oczywista jest, ze sa one dostepne tylko i wylacznie na recepte. Lekarz zapewne przepisze Ci plastry EVRA, cena ok.47zł. Ja zdecydowanie wole tabletki; noszenie plastra jest dosc niekomfortowe, moze sie odklejac, zwlaszcza w kontakcie z woda, w dodatku jego obramowanie sie brudzi, co wyglada nieestetycznie. Nowoczesne tabletki, takie jak Yasminelle, Novynette zawieraja niewielkie ilosci hormonow, co zmniejsza ilosc skutkow ubocznych do minimum. pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link
zalamana191 Re: Plastry antykoncepcyjne moze? 31.08.07, 17:42 Wiem ze musze isc do ginekologa, bo nie dostane ich od tak :) ale dopiero jak bede przed okresem :) za jakis miech, po za tym dzieki za rady, choc kupilam sobie teraz zel z pure zone l`oreal i mam idealna buzke :) takze pewno nie skarzystam :) Odpowiedz Link
czarodziejka87 Re: Plastry antykoncepcyjne moze? 31.08.07, 18:27 Co do zeli, polecam Ci Dermoklar i Lubexyl. Poczytaj w necie. Odpowiedz Link
yaasminka Raczej nie, a może nasilić problem. 12.09.07, 23:52 Plastry antykoncepcyjne są tylko jednego rodzaju, z jednym zastawem hormonów. Niestety nie są to hormony polecane dla osób z trądzikiem :( Wśród tabletek są pigułki o różnym składzie i dawce, zarówno takie rozwiązujące problem trądziku i łojotoku, jak i nasilające ten problem. Dlatego można dobrać danej kobiecie odpowiednie tabletki. Poza tym plastry też obciążają wątrobę, ponieważ hormony dostają się do krwiobiegu (muszą, by zostać rozniesione po organizmie, w tym do narządów rozrodczych) i są metabolizowane w wątrobie. Łyknięcie pigułki nie obciąża żołądka bardziej niż zjedzenie czegokolwiek. Odpowiedz Link