Dodaj do ulubionych

To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoze

16.10.07, 15:08
Łojotokowe zapalenie skóry mam od 7 miesiecy, zaczęlo sie wiadomo czym, niby
to łupiez... pewnie nic groznego... ale jak nizoral nie pomogl, trzeba bylo
wybrac sie do dermatologa, jednego, potem drugiego, trzeciego, w koncu
skończyło się na 5! Którego to i tak nie była zasluga ale to szczegół.
Niektórzy z nich nawet w glowe niespojzeli i już zapisywali drogie leki które
nie pomagaly, albo na krotko, u prywatnych było troche inaczej bo wiadomo jak
się placi to się wymaga ale i tak nic nie wskórali. Choroba postępowała, było
coraz gorzej włosy wypadaly jak szalone (mialam dlugie wlosy, obecnie zostala
ich może 1/3). W koncu kiedy spotkałam się z przyjaciółmi którzy zaczeli
dyskutowac na temat przyczyny i objawow mojej choroby, jeden z nich powiedział
„przywioze ci masc której uzywala moja mama, jeśli jej pomogla tobie tez
powinna’’ no i tak tez było, maśc o nazwie TOPISOLON (dostepna tylko z
niemczech, koszt na recepte 11 euro) pomogla już po pierwszym zastosowaniu, po
umyciu glowy szamponem Denorex z odzywka poczulam jakby moja skora wróciła do
zycia. Użyłam tej masci kilkukrotnie i po chorobie ani sladu, obecnie jestem w
trakcie hodowania nowych włosów które już mierza 2 cm :-) jestem szczesliwa ze
po tak dlugim czasie znalazłam „cudowny lek”. W razie jakichs pytan, chetnie
odpowiem, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • macko110 Re: To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoz 18.10.07, 13:02
      witam mam pytanie czy tylko miałas problem ze skorą na głowie czy na twarzy
      rowniez ci cos wychodziło?jezeli tak czy ta masc ci pomogła?ja mam problem z
      twarzą i nie moge sobie poradzic seboderm i bioderma działaja juz bardzo
      krotko!dzieki z gory za odpowiedz pozdrawiam
      • topowinnopomoc Re: To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoz 21.10.07, 17:28
        witam.
        jesli chodzi o skore to owszem nie tylko z glowa byly problemy, ale nie z
        twarza, jedynie na plecach i nogach pojawialy sie jakby przebarwienia (skora w
        tych miejscach byla jasniejsza) i to bylo takie szorskie w dotyku, ale po
        jakichs 3 ygodniach od pojawienia sie same zaczely znikac, nie stosowalam na to
        tej masci tylko jakis zel do mysia ciala dermed
    • maniek33333 Re: To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoz 20.10.07, 10:45
      Witam
      a masz mozliwosc kupienie tej masci bo jestem bardzo zainteresowany. Bardzo
      prosze o odpowiedz.
      • topowinnopomoc Re: To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoz 21.10.07, 17:25
        Witam, niestety nie mam takiej mozliwosci, gdyby nie ten znajomy, nie mialabym
        tej masci, nie wiem czy polscy dermatolodzi sa upowaznieni do wypisywania recept
        na zagraniczne leki, wiec nalezaloby albo zapytac albo sie przejechac do niemiec
        • maniek33333 Re: To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoz 21.10.07, 21:55
          Witam
          a mam takie pytanie czy mozna by bylo od Ciebie odkupic ta masc bo nie mam nawet
          dostepu do osob bedacych w niemczech, chyba ze ktos z forum ma taka mozliwosc.
          Czy to jest ta
          masc:www.versandapotheke.de/product_info.php?products_id=3223634
          • topowinnopomoc Re: To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoz 23.10.07, 01:02
            Chetnie bym pomogla ale nie moge, musze zostawic sobie te masc w razie gdyby
            kiedys byly jakies nawroty, co z tej chorobie bardzo mozliwe, ta masc ktora ja
            mam nazywa sie tak jak ta ktora pokazales ale bez tego napisu BASISSALBE (nie
            wiem czym sie roznia)
            napisane mam na niej
            TOPISOLON 2,5 mg/g
            Salbe
            Desoximetason
            Zur Anwendung auf der Haut.
            Zur topischen Kortikoid-Therapie.
            100 g Salbe sanofi aventis (firma)

moze przepisz to i popros zeby ktos to przetlumaczyl a twoj dermatolog moze
            znajdzie cos podobnego
          • topowinnopomoc Re: To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoz 23.10.07, 01:22
            znalazlam w necie masc ktora raczej ja mam

www.apomio.de/medikamente/informationen/topisolon-100-g-sanofi-aventis-dtgmbh.html
            rodzaje sa rozne, firmy i ceny, dlatego nie sugerowalam sie tymi z internetu
            tylko ta ktora zaplacila za nia ciocia kolegi
      • topowinnopomoc Re: To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoz 23.10.07, 01:07
        Powiem tak, naprawde nie wiem, musialabym sie skontaktowac z kolega czy mial by
        taka mozliwosc, zalatwienia tej masci, nie wiem ile to by potrwalo i czy by dalo
        rade bo nie orientuje sie czy jego ciocia mieszka w niemczech czy tylko tam
        jedzi i przywozi leki dla rodziny, a przesylki sa drogie. nie wiem tez jak jest
        z recepta odnosnie tej masci. i nie moge dac 100% gwarancji ze to pomoze, w moim
        przypadku tak bylo nie wiem jak bedzie w innym
        • maniek33333 Re: To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoz 23.10.07, 08:00
          Witam
          ale jesli mozesz to zapytaj czy istnieje taka mozliwosc bo juz mam dosyc
          chodzenia do tych baranow w bialych kitlach i bez ogladania nawet glowy
          przypisuja szampony i sterydy. Szamponow juz mam tyle ze moge sobie hurtownie
          otworzyc. Zastanawia mnie jeszcze taka rzecz czy czasem ta masc nie jest
          sterydem. Pozdrawiam i jesli mozesz zapytaj kolegi. Dziekuje
          • topowinnopomoc Re: To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoz 23.10.07, 20:43
            jedni mowia ze jest drudzy ze nie, prawdy nie znam, ale mysle ze warto by bylo
            najpierw przetestowac czy podzialaloby to na tobie i powiedzmy przeslalabym ci
            poczta 'probke' zebys sprawdzil na sobie, ale jeszcze nie wymyslilam w jaki sposob.
            • maniek33333 Re: To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoz 24.10.07, 22:39
              Witam
              dzieki jesli moge liczyc na otrzymanie od Ciebie probki to bede bardzo
              wdzieczny. Myslalem ze moze ta probke przyslac w zwyklym podeleczku np: takim z
              apteki z lopatka ;). Dziekuje bardzo za pomoc. Pozdrawiam
            • biedronka2only Re: To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoz 03.05.09, 15:24
              ja nadal będę się upierać że działa to na lojotokowe zapalenie /
              www.handsomemen.pl/Tag,%C5%81ojotokowe%20zapalenie%20sk%C3%B3ry.html
          • leeloola Re: To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoz 04.03.08, 11:20
            z tego co widze w skladzie to tam tez jest steryd-desoximethason
    • rafcio11111 Re: To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoz 04.05.08, 15:09
      kupie masc TOPISOLON
      centrpol@wp.pl
    • aril_taci Re: To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoz 03.06.08, 20:42
      Cześć... Mam pytanie, czy to mogłoby pomóc też na twarz?
    • rikol Re: To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoz 27.06.08, 13:22
      Topisolon to tez jest steryd, czyli niczego nie leczy, a zmniejsza stan zapalny.
      Stosuje sie to na stany zapalne, po ugryzieniach komarow, czy przy alergiach.
      Powiklania: nadwrazliwosc skory, rozstepy, zanik skory. Nie wolno tego stosowac
      ciagle, tylko czasem doraznie, lub tak jak lekarz zaleci.
    • tomekd79 Re: To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoz 13.10.08, 23:03
      pomaga mi bardzo LATICORT,Squamax,Elocan.
      Trzeba pic duzo wody min.-niegaz.!!Min 2 l dziennie!!!
    • monia1-4 Re: To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoz 22.10.08, 14:43
      Witaj
      Mam dwu miesięczną córeczkę, od jakiegoś czasu stale łuszczy się jej skóra na
      twarzy i głowie. Pediatra stwierdził że muszę jej skórę natłuszczać ale bez
      rezultatu pojechałam do dermatologa stwierdził łojotokowe zapalenie skóry
      przepisał lekarstwa ale efektów nie widzę żadnych . Przeczytałam twój post i mam
      pytanie jak to wyglądało u Ciebie, bo ja nie bardzo wiem co jej naprawdę dolega.
      Pozdrawiam
      Monika
    • grzegor66 Re: To mi pomogło na ŁZS może komuś jeszcze pomoz 11.12.08, 21:15
      Witaj:)
      u mnie też Pojawiło się "to" jakies siedm miesięcy temu...z tyłu
      głowy we włosach na potylicy z pozątku to lekceważyłem , ale z
      czasem coraz bardziej swędziało i pojawiły się zerwonw plamy.bardzo
      widoczne bo bardzo krótko się strzygę.byłem u dermatologa to
      przepisał mi antybiotyk..nie pamiętam juz nazwy.pomógł mi
      dwukrotnie, ale po kilku dniach z powrotem pojawiały się guzki i
      swędzenie.pomaga mi rónież, ale nie zupełnie szampon Proksil.
      czy można to ylezyc??????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka