Dodaj do ulubionych

łuszczyca pod włosami

27.10.08, 13:01
Witam!
Jestem tu pierwszy raz i nie bardzo sie orientuje w tym temacie. Mój przypadek
pewnie jest banalny, ale przez to kłopot nie mniejszy. Od roku mi się łuszczy
i swedzi skóra owlosiona głowy. Po kilku wizytach u miejscowego dermatologa i
kilku róznych lekach ( które nie pomogły) pani doktor stwierdziła łuszcycę....
Chyba musze zmienić dermatologa, może pomożecie z jakims adresem ???
Obserwuj wątek
    • jasiek88_pl Re: łuszczyca pod włosami 03.11.08, 17:41
      Ja się lecze już kilka miesięcy w On-clinik, jest spora poprawa. Przez dlugie
      okresy (kilka tygodni) bywa bardzo dobrze, niestety, jak to zluszczycą, nawroty
      są nieuniknione. Łuszczyca jest z natury niewyleczna. Są rozne zdania na temat
      kuracji w on-klinik. Mnie ta kuracja dużo pomogła i pozwoliła żyć prawie normalnie.
    • grandfather Re: łuszczyca pod włosami 06.11.08, 13:58
      Po kilku latach leczenia różnymi specyfikami, trafiłem w sierpniu do on-clinik.
      Leczenie tu polega na systematycznym smarowaniu maściami i kremami
      produkowanymi na bazie minerałow z morza martwego. Nie wszystkim to pomaga, ale
      u siebie widzę dużą poprawę w stosunku do tego, co do tej pory przechodziłem.
      Jak sam nie spróbujesz, nie bedziesz wiedział, czy taka kuracja ci coś pomoże.
      Powodzenia!
      • ligota3 Re: łuszczyca pod włosami 24.11.08, 11:18
        Poszedłem za wasza radą i odwiedziłem on-klinik. Otrzymałem preparaty "ornit"
        orza instrukcję, jak je stosować. Faktycznie na kurację trzeba poświecic sporo
        czasy i fatygi, ale może efekty będa tego warte, jak równiez pieniedzy wydanych
        na wizytę i te rózne "ornity". Mam się zgłosić za miesiac na kontrolę, napiszę
        jak wypadła!
        • ligota3 Re: łuszczyca pod włosami 14.01.09, 12:57
          Cześć! Nie miałem czasu pisać wcześniej z powodu świąt. Kontrola wypadła
          dobrze, jest duza poprawa. Najważniejsze, że nie ma nowych łuszczących się
          placków. Podobno łuszczyca jest niewyleczalna, ale jak widać można ją trochę
          przyhamować, ciekawe na jak długo?
          • aniani3 Re: łuszczyca pod włosami 16.03.09, 11:11
            witaj mam wielu znajomych z łuszczycą i potrafią to jakoś zaleczać,
            ze mogą dalej normalnie funkcjonować. Koleżanki córka też ma to samo
            co ty, one na noc smaruja głowe, rano mycie i wyczesywanie. Od
            sterydów dawno odeszły, teraz maściami jakimiś chińskimi na bazie
            ziół smarują i pomaga podobno. Ale do tego doszły po latach prób,
            musisz sam trafić na to, co tobie pomoże.
            • g.grzegorz1 Re: łuszczyca pod włosami 25.05.09, 07:35
              Fajne laurki dla on clinic. Nie dajcie się nabierać.Poszukajcie ile osób jest
              niezadowolonych z ich kuracji.
              • miki443x Re: łuszczyca pod włosami 25.06.09, 10:58
                A ty ile razy dałes się nabrać?
                • ligota3 Re: łuszczyca pod włosami 13.07.09, 12:09
                  Ostatnio pisałem coś pół roku wstecz. Dzis mogę potwierdzic, ze ta kuracja,
                  dosyć męcząca, sporo mi pomogła. Jest duzo lepiej, nawroty są mniej częste i
                  sporo łagodniejsze. Jak czytam inne wpisy, to nie kazdemu to pomaga.
    • karolinamatuszak Re: łuszczyca pod włosami 06.04.19, 14:54
      Ja mam łuszczycę jakieś 6 lat, dużo rzeczy testowałam. Najlepiej mi się sprawdza kwas salicylowy na ściąganie łusek jeśli już się pojawią, a tak to dieta. znalazłam fajną dietetyczkę co też choruje na łuszczycę i ułożyła mi dietę wegetariańską. Więc mogę powiedzieć, że działa :) łuszczyca póki co nadal jest ale bardzo ograniczona. Więc polecam w tym zakresie poszukać pomocy też.
    • strefa-zdrowie Re: łuszczyca pod włosami 27.04.20, 12:50
      Nie bój się skonsultować z drugim lekarzem, w Polsce jest to mało popularna praktyka i niechętnie widziana przez lekarzy, szukaj konsultacji u innego lekarza.
    • kasienkaa1914 Re: łuszczyca pod włosami 06.08.21, 12:46
      jest tu ktoś jeszcze? Potrzbuje pomocy, szukam jakieś szamponu dobrego. Póki co używałam head&shoulders, ale chyba jest gorzej niż było. Kompletnie nie wiem co robić, psychika mi siada..
      • saaareenkaaa Re: łuszczyca pod włosami 13.08.21, 15:16
        nie zniechęcaj się, to jest normalne, że coś się raz sprawdzi, a raz nie ;) nie ma idealnego produktu dla każdego. Mi np. sprawdził się tylko i wyłącznie psorisel i też trochę zajęło, zanim do znalazłam
        • kasienkaa1914 Re: łuszczyca pod włosami 19.08.21, 14:05
          czytałam właśnie o nim dobre opinie,. Możesz więcej coś powiedzieć? Czy on jakoś łagodzi swędzenie?
          • saaareenkaaa Re: łuszczyca pod włosami 23.08.21, 12:45
            taak, zdecydowanie. I rany są mniejsze ;) dla mnie serio kozaczek
      • maciejewska89 Re: łuszczyca pod włosami 29.01.23, 16:05
        Bo h&sh jest wysuszający i mocno oczyszczający. To nie pomaga przy łuszczycy. Ktoś już wspominał tutaj psorisel i ja się z nim zgodze jeżeli chodzi o działanie nawilżające, oczyszczające i regenerujące plus złuszczające.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka