mamuska80 16.02.10, 12:37 Witam, niedługo będę organizować chrzciny dla mojego maluszka i w związku z tym mam pytanie gdzie w rzeszowie polecacie organizację takiej imprezy do 20 os, chodzi o to żeby było smacznie i w miarę niedrogo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 123 Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 14:37 Jak wiem chrzci się w kościele. Kościoły są bardzo pojemne. Nie wiem czy w małej kapliczce na 20 osób jest możliwość tak ważnej uroczystości. Stawki za chrzest są różne - więc nie wiem czy to drogo czy tanio. Wiem natomiast, że konsumpcja odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? IP: 193.37.139.* 17.02.10, 13:18 Mamusia pyta o chrzciny,a nie o chrzest.Mogę zaproponować lokal w Zwięczycy Pod skrzydłami u pana Guzka.Wiem że tam dużo osób organizuje takie przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? 31.12.21, 19:38 A co szkodzi zorganizować jedno i drugie w jednym miejscu? Chociaż by w wybudowanych wcale nie tak dawno salkach katechetycznych. Przecież budowane były dla obsługi potrzeb parafian i z ich pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? IP: 195.42.249.* 18.02.10, 09:41 Ja organizowałam w Bazylii na Rejtana, bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 12:36 Nie miałem zastrzeżeń do restauracji Toscana na ul. Dukielskiej. Smacznie, niedrogo. Szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gusia Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? IP: 194.242.23.* 19.02.10, 11:03 też jestem zainteresowana tematem ... może znacie cos blizej baranówki, albo w centrum. i ile taka impreza może kosztować. Mi chodzi o sam obiad, ewentualnie tort. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 11:31 Ja robię właśnie chrzciny w grotesce na ul. Przesmyk, w rynku wyszlo mi coś ok 60 zł za osobę, fajne menu i ładny lokal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paola Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? IP: 84.38.160.* 19.02.10, 12:50 Moja siostra organizowała w Czarnym Kocie za 30 osób wyszło 1800zł ale jedzenie prze prze pyszne. troszke mało miejsca, dzieciaki nie miały gdzie biegać, ale dla tego jedzenie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shop Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? IP: 79.139.59.* 19.02.10, 15:07 po co chrzcic dziecko ? jak dorosnie samo wybierze czy chce nalezec do kosciola katolickiego i wtedy się ochrzci, czemu masz decydowac za istote ktora na razie nie moze sama podejmowac decyzji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? IP: *.rzeszow.mm.pl 19.02.10, 16:03 Bo tak, żeby w Polsce było wiecej katolików a nie rozmnażały sie jakies meczety czy synagogi. Dlatego juz na starcie się dziecko "zapisuje" do konkretnej wiary, jakby dorosło mogłoby mu się niechciec przynależeć do żadnej religi albo by sobie wybrało jakąś "egzotyczną". Teraz rozumiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? 31.12.21, 20:16 Cała konstrukcja takiego systemu zmierza do stworzenia podziału na "my papiescy katolicy i oni". Całkowicie przykrywa taka praktyka biblijną miłość bliźniego traktując chrzest jak w pewnym sensie zobowiązująca legitymacje partyjną. Warto tu sięgnąć do przykładu Ustaszy Pavelić'a tak bliskiego Piusowi XII czy znacznie wcześnie Katarów. Ale skoro "nie czytaty, to i nie rozumiaty", jak by to powiedzieli nasi wschodni "bracia w wierze". Zresztą historia Kościoła Unickiego też rzuca jednoznaczne światło na taką praktykę. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? 31.12.21, 20:08 I taki własnie taki bezwzględny wymóg pełnej świadomości wyboru przez chrzczonego wynika z Biblii. Mając to na uwadze, chrzest niemowląt nie jest biblijną praktyką, bowiem niemowlę nie może złożyć swojej wiary w Chrystusa. Tak jak obrzezanie przyłączało Hebrajczyków do Abrahamowego i Mojżeszowego przymierza, tak chrzest przyłącza osobę do Nowego Przymierza tzw. zbawienia przez Jezusa Chrystusa. Nowy Testament nigdzie nie łączy chrztu i obrzezania. Nowy Testament nigdzie nie obrazuje chrztu jako znaku Nowego Przymierza. To właśnie wiara w Jezusa Chrystusa umożliwia osobie przyłączenie się (a nie zapisanie w księgach kościelnych) do błogosławieństw Nowego Przymierza (patrz: 1 Koryntian 11:25; 2 Koryntian 3:6; Hebrajczyków 9:15). Warto czasami coś poczytać. Chrzest (bez względu na metodę) nie ma żadnego znaczenia z punktu widzenia Biblii i jest po prostu bezużyteczny. Chrzest niemowląt nie pasuje w żadnym calu do biblijnej definicji chrztu czy biblijnej metody chrztu. Jeśli chrześcijańscy rodzice życzą sobie poświęcić swoje dziecko Chrystusowi, to ceremonia nabożeństwa oddania dziecka jest całkowicie odpowiednie. Jednak nawet jeśli niemowlę zostanie poświęcone Panu w niebie, to kiedy dorośnie, człowiek ten ciągle będzie musiał się zdecydować i podjąć swoją osobistą decyzję uwierzenia Jezusowi Chrystusowi, by zostać zbawionym. Stosowana praktyka stawia jednak wymogi Biblii na głowie stawiając je w ramach niezbyt dobrze rozumianej tradycji. Trudno to określić inaczej, jak zawłaszczanie pola do indoktrynacji religijnej od pierwszych dni nowo narodzonego. W sumie - jak napisałem powyżej - nie ma to żadnego znaczenia religijnego a wprowadzane tradycje kościelne niejednokrotnie były i są sprzeczne z Biblią. Zadziwiać tylko może fakt, że prawie po 70 latach zdjęcia Biblii z papieskiego wykazu ksiąg zakazanych do czytania przez katolików, znajomość Biblii ogranicza się do kilku wersetów ewangelicznych czytanych w kościołach. O ile w latach 50-tych ub. w. analfabetyzm nie był czymś zaskakującym, na dzień dzisiejszy brak znajomości faktycznych treści zawartych w Biblii jako najważniejszego drogowskazu dla katolików może zdumiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? IP: 194.242.23.* 05.03.10, 21:28 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Próżna Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.13, 18:42 w dwóch bratankach – obok jest plac zabaw dla dziaciaków więc przynajmniej nie będą się nudziły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kret Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 08.11.13, 19:06 A to male co zaginelo na tym placu już się znalazło? Odpowiedz Link Zgłoś
respberry90 Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? 06.05.15, 11:26 Przy okazji poszukiwania sali zapraszam do nas fotografia slubna i film Rzeszow, Podkarpacie www.kraskastudio.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
maria.sz.85 Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? 19.08.15, 21:47 Jeśli chcesz zorganizować chrzciny w Rzeszowie polecam CI ten hotel - www.bluediamond-hotel.pl/ Wysoki standard i smaczne jedzenie. Ja byłam bardzo zadowolona, więc myślę, że i ty będziesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
albla Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? 20.08.15, 21:16 witam, organizo0walismy z mezem chrzciny w dwoch bratankach na kwiatkowskiego i niby nie bylo zle ale mam wiele zastrzezen: totalny balagan organizacyjny - mimo iz dwa tyg wczesniej wszystko bylo ustalone tj menu itp, zaliczka zaplacona, na chrzcinach zamieszanie z podawaniem dan, zamowione rzecyz nie byly na stolach - trzeba bylo sie dopominac i dopiuero wtedy przynosili jak juz chrziny mialy sie ku koncowi. Nie dokladali sami rzecyz ktore sie koncza na stol, tylko tez trzeba chodzic za personelem i prosic. wewnrzat jest doscy norowato - strasznie ciemno. To jest moze fajne na wesele i jakies wieczorne przyjecia towarzyskie, ale mniej na rodzinne uroczystosci. Duzym plusem jest super plac zabaw dla dzieci, dmuchance i rewelacyjne samochodziki ktorymi sie bawia dzieci na swiezym powietrzu. Fajnie, ze udostepniaja pokoj hotelowy do karmienia dziecka, ale jak dla mnie to za malo na bycie zadowolonym. JEdzienie nie jest zbyt rewelacyjne. Odradzam :/ Odpowiedz Link Zgłoś
inez990 Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? 12.01.16, 22:41 My wyprawialiśmy chrzciny w hotelu Fryderyk. Zaprosiliśmy na nie 30 osób. Bardzo porządnie zostało wszystko zorganizowane i trzeba podkreślić że było pyszne jedzenie. Dużym plusem jest też to że jest do niego szybki i prosty dojazd z Centrum więc nie było problemu dla gości. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.urbanski Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? 20.03.16, 19:18 Nie wiem czy najtaniej ale frontem do klienta jest w hotel-krasne.rzeszow.pl/ Nam zależało na noclegach dla rodziny i wszystko tam jest na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
franek Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? 20.03.16, 20:53 Najpraktyczniej blisko dobrze zaopatrzonego monopolowego. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik2505 Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? 20.03.17, 10:41 Mogę polecić Restaurację Leśna Wola. Tutaj możecie zobaczyć obie ich menu i całą ofertę www.restauracja.lesnawola.pl Naprawdę są warci zainteresowania, bo mają świetne warunki na tego typu przyjęcia i rewelacyjne dania. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? 28.03.17, 09:20 A może nieświadomych niczego niemowlaków nie chrzcić i lepiej zostawić decyzję co do chrzcin i przynależności religijnej lub nie przynależności swojemu dorosłemu dziecku ? Niech ono decyzję podejmie jak będzie pełnoletnie . Jedną z podnoszonych przesłanek decyzji o apostazji jest to że przyszli apostaci mówią w czym zresztą maja rację że zostali ochrzczeni jako nie mający żadnej świadomości niemowlaki -- 1 % www.facebook.com/wolnoscodreligii/?fref=nf Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? 31.12.21, 20:17 Ksiądz z ambony wyczyta i będzie wstyd przed sąsiadami :) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaadamc Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? 14.12.18, 13:14 Smacznie i niedrogo można zorganizować chrzciny w tym miejscu www.hoteleden.com.pl. Ja organizowałam tam impreze i jestem zadowolona. Serwują smaczne dania. Obsługa jest sprawna i miła. Maja ładną salę. Impreza się udała goście byli zadowoleni. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asda Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? IP: 188.241.25.* 26.03.19, 14:30 Sprawdź sobie na chrzcinyikomunie.pl . Super lista ofert z całej Polski :) Odpowiedz Link Zgłoś
adrian99 Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? 04.07.19, 13:36 Bardzo fajna stronka, pomocna przy organizacji tego typu przyjęć chrzcinyikomunie.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
agulczy Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? 15.07.19, 10:33 chrzcinyikomunie.pl/ Polecam tą stronę, z pewnoscią cos dla siebie znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
magdabum Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? 30.01.20, 11:01 Polecam zorganizować je w Grand Hotelu Rzeszów www.grand-hotel.pl/pl/chrzcinyikomunie/ sama niedawno organizowałam swojej córeczce i wszystko wypadło świetnie, jedzenie obsługa sala wszystko super. :) Odpowiedz Link Zgłoś
janek420 Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? 16.11.20, 11:51 sprawdz serwis: chrzcinyikomunie.pl/ ogromny wybor lokali z calej Polski, napewno znajdziesz cos co ci bedzie odpowiadac :) Odpowiedz Link Zgłoś
iirenairka Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? 05.11.21, 11:30 Bardzo fajnie zorganizowali przyjęcie z okazji chrzcin mojej bratanicy w tym miejscu klimatycznewesele.pl/. Ładny lokal i ładna spokojna okolica>Świetna kuchnia i dobra obsługa. Spokojnie ich polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
julitaita Re: Chrzciny gdzie zorganizować?? 09.05.22, 11:20 W Racławicach jest rdzo ładne miejsce na takie imprezy - Dom nad Rozlewiskiem. Pięknie urządzona sala otoczona ładnym ogrodem. Świetne przygotowali chrzciny mojej bratanicy. Spokojnie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś