Dodaj do ulubionych

Wypadek w Świlczy k. Rzeszowa, cztery osoby ranne

IP: *.171.195.130.static.crowley.pl 14.05.10, 08:12
niech GDDKiA nastawia jeszcze więcej głupawych słupków i radar na
zwężeniu pasów. Sprawa powinien zająć się prokurator, bo jest to
wprowadzenie z premedytacją zagrożenia w ruchu lądowym. Gdyby
głupota miała skrzydła ten urząd szybowałby bardzo wysoko
Obserwuj wątek
    • Gość: Honda Civic Wypadek w Świlczy k. Rzeszowa, cztery osoby ranne IP: *.116.199.62.mielec199.tnp.pl 14.05.10, 09:32
      Zgadzam się z przedmówcą.
      Szczyt głupoty!
      • Gość: GDKiA Re: Wypadek w Świlczy k. Rzeszowa, cztery osoby r IP: *.star.net.pl 14.05.10, 10:50
        fotoradar musi się zamortyzować!
        • Gość: hunter Re: Wypadek w Świlczy k. Rzeszowa, cztery osoby r IP: *.ip.netia.com.pl 14.05.10, 11:27
          to słupki, albo radar wjechały w samochód i spowodowały ten
          wypadek??
    • Gość: świadek Wypadek w Świlczy k. Rzeszowa, cztery osoby ranne IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.10, 10:53
      ja mieszkam nie daleko od miejsca tego wypadku i gwarantuje ci że słupki nie
      zawiniły, wręcz jest to dobra sprawa bo nie wyprzedzają już na trzeciego ja
      raz skręcałem sobie tam w lewo a tu nagle jeden dostawczy samochód omija
      wysepkę i jedzie pod prąd jak bym nie popatrzył w lusterko to by mnie mogło
      już nie być na tym świecie. A radaru tam nie ma, przyczyną wypadku była
      nadmierna prędkość i nie używanie przez kierowców lusterek.
    • Gość: hyundai accent Re: Wypadek w Świlczy k. Rzeszowa, cztery osoby r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 13:13
      moim zdaniem w tym wszystkim zawiniła prędkość , pośpiech Peugeota . Ze wstępnych ustaleń wynika że prędkość jaka miał w przybliżeniu to 130 km/h . W tym miejscu jest bodajże 70 km/h . 3 samochody jechały w tym samym kierunku a co ja mam powiedzieć jak we mnie wjechał z naprzeciwka ... jaka moc musiała być żeby mnie zatrzymało na przełomie 2 metrów i obruciło w powietrzu półtora razu ... to że nastawiali tych badziewnych plastikowych słupków to się zgodzę ... na drodze ciasno , wąsko , a w zimie i tak pługi wszystko to poutrącają ... mniejsze o to ... PRĘDKOŚĆ MNIEJSZA I DO WYPADKU MOGŁOBY NIE DOJŚĆ ... !!! TAKIE JEST MOJE ZDANIE ... po to jest znak 70 żeby tyle jechać a nie zapierdzielać ... to nie AUTOSTRADA
    • hoovercraft Wypadek w Świlczy k. Rzeszowa, cztery osoby ranne 02.09.10, 22:03
      Tak, prędkość, prędkość, zawsze winna predkość.

Ciekawe ile wypadków jest spowodowanych tym, że ludzie zamiast patrzyć w
      drogę, patrzą w prędkościomierz, żeby aby tylko fotoradar nie zrobił zdjęcia.
      Na przykład fotoradar na ograniczeniu do 70 km/h na długiej prostej i koniec
      tego ograniczenia tuż przed ostrym zakrętem z którego można sobie legalnie
      wypaść przy prędkości 90 km/h. Każdy normalny człowiek pojechałby dokładnie
      odwrotnie. Ale cóż, fotoradar zawsze ma rację a winna jest prędkość.
    • hoovercraft Re: Wypadek w Świlczy k. Rzeszowa, cztery osoby r 02.09.10, 22:06
      I jeszcze program "Drogi zaufania" polegający na takim ufaniu kierowcom że się
      stawia fotoradary zamiast polepszać drogi.
      Oraz tzw. uspokajanie ruchu polegające na tym, że żeby wyprzecić, czy w zasadzie
      ominąć, kombajn czy traktor z przyczepą pełną siana trzeba objechać dookoła
      wysepkę, co jest skrajnie niebezpieczne, ale w obliczu wleczenia się 20 km/h
      przez godzinę lub więcej każdy to robi.
      • Gość: kierowca Re: Wypadek w Świlczy k. Rzeszowa, cztery osoby r IP: *.rzeszow.vectranet.pl 03.09.10, 07:38
        Jak nie mozna czegoś zmienić wypada sie dostosowac tak przynajmniej powinien
        postepowac człowiek rozumny. Drogi jakie mamy kazdy widzi i
        dłłłłłłłłuuuuuuuuuugo lepszych nie bedziemy miec. Wiec zamiast narzekać
        dostosujmy sie do mozliwosci nie zap***** jak na autostradach. Życie stanie sie
        prostsze bedzie mniej łez, tragedii, smierci, wypadków, a i tak na czas zdąrzymy
        bo przy tym natezeniu ruchu przekraczanie predkosci nawet 2-krotne nic nie daje,
        bo za chwilie i tak zosataniemy zhamowani przewężeniem, skrzyzowaniem czy
        korkiem. Więc po co ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka