Gość: box IP: *.dip.t-dialin.net 10.10.12, 16:47 chyba programistów... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: j.w. Re: Zatrudniają informatyków. 200 osób w ciągu dw IP: *.rzeszow.mm.pl 10.10.12, 20:08 chyba informatykow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zatrudniają informatyków. 200 osób w ciągu dw IP: 83.238.5.* 10.10.12, 23:53 Informatyk to jest tak absurdalnie szerokie pojęcie, że równie dobrze mogli napisać, że szukają pracowników - na jedno by wyszło. W języku angielskim nawet nie ma odpowiednika słowa 'informatyk'. Szukają adminów, programistów, wdrożeniowców, analityków, testerów, grafików czy kogoś jeszcze innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zatrudniają informatyków. 200 osób w ciągu dw IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.12, 00:25 Powinno pisać, że szukają frajerów po studiach lub jeszcze na studiach. Co to za pracownik ktory jest na ostatnim roku lub właśnie skończył studia ? Przecież od lat wiadomo, że uczelnie wyższe niczego nie uczą. Skoro firma nastawia się na takich ludzi, to widocznie szykuje się kolejny "obóz pracy", gdzie rekrutacja będzie non stop a ekipa będzie wymieniana co 2-3 miesiące. Oczywiście super by było jakbym się mylił, ale obserwacja rynku pracy nie sprawia, żebym zdanie zmienił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozecie_mi_skoczyc teraz nie ma takiej nacji,ktora nie chce IP: *.customer.m-online.net 11.10.12, 08:03 ,,,,,roznych,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,informacji potem informuja te podwykonawcow,,,software na co ludzie choruja,ile w banku przechowuja co posiadaja,co dziedziczyc maja i w ogole wtedy te wielkie wizionery czary odprawiaja jak te z opery,co na wedke zostaly zlapane przez wprawnego wedkarza,a to rzadko sie zdarza,formowane systemy sie synchronizuja wszystko tak popsuja,ze nawet te wizjonery beda krecone ogonem smoka,jak greckie(cholery) himery,boomerangi,mesjashe,kwiaty i cos jeszcze zrobia porzadek na jasnej gorze piramida/bedaca/ zdemaskuja oszustow,kuglarzy,specjalistow netowych zdolnych w imie swych szalenstw i glupoty/do wszystkiego/ do kazdej zbrodni zawsze w imie zadzy i chciwosci gotowych !!!!! no to jak bedzie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cymeon Re: Zatrudniają informatyków. 200 osób w ciągu dw IP: *.res.pl 11.10.12, 11:09 Rozumiem, że Ty po studiach (jeśli jakieś skończyłeś) nie chcąc być frajerem postanowiłeś odczekać jakiś czas na bezrobociu i potem startować już nie jako frajer-absolwent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blogi Re: Zatrudniają informatyków. 200 osób w ciągu dw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.12, 07:36 Wyciągną trochę ludzi z pobliskiego Softsystemu oraz niedalekiego Asseco, a reszte dosztukują nowymi po studiach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Zatrudniają informatyków. 200 osób w ciągu dw IP: *.19.165.22.osk.enformatic.pl 11.10.12, 20:51 Ciekawe gdzie oni tych 200 ludzi pomieszczą, skoro nowa siedziba to malutki budyneczek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Zatrudniają informatyków. 200 osób w ciągu dw IP: *.ip.netia.com.pl 11.10.12, 21:45 w innym budynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Informatycy mają branie. Software Mind zatrudni... IP: *.pwc.ca 11.10.12, 10:48 Na 5 zdjęć w galerii 3 identyczne-litości Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar Niech się ustawią w kolejce :) 11.10.12, 12:26 200 w dwa lata to około ośmiu miesięcznie - nie jest to jakiś hurt, ale dwustu fajnie brzmi. Oprócz nich na naszym rzeszowskim rynku działa kilka innych dynamicznie zatrudniających firm takich PGS Software S.A. czy Implere. Oprócz tego takie odkurzacze jak SoftSystem czy Asseco. Jest też mnóstwo małych i średnich firm które szukają pracowników (wystarczy popatrzeć na ogłoszenia o pracę dla programistów). Jest tylko jeden problem - studenci nie potrafią programować, nieduży procent potrafi a niewiele mniejszy chce się nauczyć. Naturalną konsekwencją tego faktu (brak taniej programistycznej siły roboczej) będzie podniesienie poziomu płac (co się już dzieje). Firmy zaczynają sobie wyrywać co lepszych ludzi i walczyć o nich jak tylko mogą - piłkarzyki, konsole do gier, kawa czy ciacho (codzienne kanapki, piątek z pączkiem) nie są już żadnym atutem. Następnym krokiem musi być zacieśnienie współpracy z uczelniami, prowadzenie kursów dla studentów dostosowanych pod realia rynku pracy (to się też już nieśmiało zaczyna). Zobaczymy co przyniesie wieszczony na przyszły rok mega kryzys. Odpowiedz Link Zgłoś
icedragon Re: Niech się ustawią w kolejce :) 11.10.12, 17:07 No bo tak jest. Student po studiach zwykle nic nie umie. Ja to wiem po swoim byłym roku. Informatykę na PRZ zaczynało nas coś ze 400. Do końca dotrwało około 100. W zawodzie pracuje może 10-15. Reszta poleciała bo byli po mat-fiz wiec im szło a PRZ nastawiała się na matematykę, fizykę, elektronikę wiec im dobrze szło. Dziś uczelnie przyjmują kogo się da bo niż demograficzny. Może na PRZ nie jest to tak widoczne, ale tylko % tych co kończą mają "powołanie". Reszta to teoretycy, którzy raczej nie powinni kończyć tego kierunku. A patrząc na twoje wyliczenia... na uczelniach są tzw "Biura Karier". Tam są wiecznie pewne oferty na programistów, grafików... Jakież gołębie serce muszą mieć ów pracodawcy ze tak non stop kogoś zatrudniają ;) Podobnie jest na serwisach typu praca.pl, pracuj.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucek Re: Niech się ustawią w kolejce :) IP: *.ip.netia.com.pl 11.10.12, 20:09 > No bo tak jest. Student po studiach zwykle nic nie umie. Ja to wiem po swoim by > łym roku. No tak, na podstawie jednego roku, jednej słabej uczelni można formułować ogólne wnioski :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Niech się ustawią w kolejce :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.12, 10:01 Takie wnioski się wysnuwa co roku od kilkunastu lat. Poczytaj odrobinę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucek Re: Niech się ustawią w kolejce :) IP: 213.146.54.* 12.10.12, 18:46 co mam poczytać? Raport Wprost albo Polityki? ;) Powiem tak: mam sporo ponad 10 lat doswiadczenie w branzy i w przez te lata nie spotkałem prawie nikogo kogo moglbym porownac do kilku lebskich kolegow ze studiow. Wiele bym dal za mozliwosc pracy z kims na takim poziomie. Takze nie generalizowalbym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Niech się ustawią w kolejce :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.12, 22:25 Ja po kontaktach zawodowych z absolwentami prz mam zgoła odmienne zdanie i mam wrażenie, że autorzy przytoczonych przez ciebie raportów zbyt wysoko ocenili tą uczelnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucek Re: Niech się ustawią w kolejce :) IP: 213.146.54.* 12.10.12, 22:43 piszac o tych lebskich nie mialem na mysli prz. Prz to ci pozniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 24ehh.com Re: Zatrudniają informatyków. 200 osób w ciągu dw IP: *.res.pl 11.10.12, 14:30 tu jest ogłoszenie:) www.24ehh.com/it/java-developer Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar Hmmm.... 11.10.12, 14:57 Trochę cienka ta strona, tylko piętnaście ogłoszeń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Informatycy mają branie. Software Mind zatrudni... IP: *.warszawa.mm.pl 11.10.12, 20:25 Rzeszów miasto innowacji - ludzie trzymajcie mnie bo padne ze smiechu. A te Rzeszowskie uczelnie to już MIT Oxford itd przeskoczyły czy dopiero przeskoczą. Prawda jest brutalna - rzeszowsie uczelnie to jakies totalne barachlo, którego nawet w rankingach nie mozna znaleźć. Naprawdę to, ze na ulicach ktoś kwiatki posadzil i chodnik posprzatał nie czyni miasta prowincjonalnego, nie mającego w zasadzie nic ciekawego do zaproponowania żadnym centrum innowacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Informatycy mają branie. Software Mind zatrud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.12, 22:14 Niech spece warszawskie nauczą się jak się kopie dziury bez generowania strat, potem możecie krytykować Rzeszów i jego uczelnie :-) KPW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Informatycy mają branie. Software Mind zatrud IP: *.warszawa.mm.pl 13.10.12, 09:40 Boli prawda co? Ale niezmieni to faktu, ze Rzeszow to prowincja mentalna intelektualna i geograficzna i tak zostanie na wieki wieków amen. A Prz to smieszna uczelnia z pretensjami dla okolicznych wiosek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Informatycy mają branie. Software Mind zatrud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.12, 10:15 Nie michasiu, nie boli bo nie ma co boleć :-) Natomiast to twoje poszczekiwanie na rzeszów i na prz świadczy tylko o tym, że siedząc w warszawie czujesz się zagrożony że studenci/absolwenci tej "śmiesznej" uczelni z zabitego dechami rzeszowa przyjadą do stolicy i zabiorą dobrze płatną pracę takim michasiom jak ty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Informatycy mają branie. Software Mind zatrud IP: *.tktelekom.pl 12.10.12, 08:47 Co ty bredzisz. PRz jak najbardziej znajduje się w rankingach. Mało tego, w kategorii uczelni technicznych jest od kilku lat bardzo wysoko - biorąc oczywiście pod uwagę rankingi, które w jakikolwiek sposób choć odrobinę odzwierciedlają prawdę (a nie np. liczbę doktoratów). Informatyka na PRz stoi na dość wysokim poziomie. Sam prowadzę rekrutację w jednej z krakowskich firm i ci ludzie z Rzeszowskiej Politechniki są naprawdę sensowni. Czy ci się to podoba, czy nie. Od "warszawki" też już coraz mniej słychać zadufanych teorii o "mieście prowincjonalnym" i wiele osób migruje do Rzeszowa z powodu znacznie lepszego komfortu życia - ja również się z tym zgadzam i chętnie do Rzeszowa przyjeżdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Informatycy mają branie. Software Mind zatrud IP: *.warszawa.mm.pl 13.10.12, 09:38 BArdzo wysoko jest ta PRz wszyscy chcą tu studiowac normalnie. Nie rozśmieszaj mnie jakies 20 albo 30 miejsce. TA Politechnika to smiech na sali i zwykly obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Informatycy mają branie. Software Mind zatrudni... 14.10.12, 16:46 Na kolana niedowiarki! Rzeszów rozwija się w tempie niedostępnym dla innych miast wojewódzkich. Nie trzeba chyba pisać czyja to zasługa? Tylko patrzeć jak pobijemy Kalifornię, w ilości informatyków na 1000 mieszkańców. Już głośno się śmieję w twarz, internetowym malkontentom i sabotażystom. CHA CHA CHA muły ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HojnieWynagradzany Jak z kasą? IP: *.19.165.22.osk.enformatic.pl 20.10.12, 11:00 Ciekawe ile płacą na "dzień dobry" ? Odpowiedz Link Zgłoś
kosm.aty Re: Jak z kasą? 10.02.13, 21:53 No właśnie. Wiadomo ile płacą programistom z doświadczeniem? Bo z tym w Rzeszowie kiepsko, dlatego na razie trzymam się z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś