Dodaj do ulubionych

Projekt uchwały w sprawie przystankowych palaczy

IP: 82.177.97.* 17.01.06, 21:43
NO teraz to już pan Ferenc przegiał na całego.
Obserwuj wątek
    • Gość: frendzel Projekt uchwały w sprawie przystankowych palaczy IP: 81.15.189.* 17.01.06, 21:45
      W PARKACH nawet ?!!? komuś chyba coś sie poyebauo w czaszce ...
      • Gość: B. Popieram - gonić śmierdzieli/nt IP: 195.136.92.* 17.01.06, 21:54
    • Gość: Jasio Jestem za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 21:53
      a dodatkowo zakaz palenia w barach.
    • Gość: JojO Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: 82.177.97.* 17.01.06, 21:55
      • Gość: JojO Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: 82.177.97.* 17.01.06, 21:57
        A jaka jest definicja przystanku MPK? Powierzchnia przykryta, wybetowana
        powierzchnia wokól zadaszenia. Ile metrów kwadratowych wynosi norma przystanku?
        W jakiej odległości od przystanku przystanek juz nie jest przystankiem?
        Jeśli pan Ferenc zajdzie w głowę i na to odpowie, to przepis będzie do
        wyegzekwowania, ale jeśli nie zajdzie w głowę - to bedzie kolejna lipa!
    • Gość: asd Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.netcontrol.pl 17.01.06, 22:32
      rownie dobrze mozna zakazac oddawania stolca we wlasnym mieszkaniu miedzy 6-23
      a 7-11 a co do tych tabliczek to tez pomysl zlamanego grosza nie wart
      • Gość: GPS Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.rzeszow.mm.pl 17.01.06, 22:55
        Pan Prezydent wscibia sie juz wszędzie...szczerze mówiąc odbija mi sie juz jak
        czytam o coraz to nowych pomysłach Pana Prezydenta...az boję sie otwierać
        lodówke...bo moze tam tez bedzie Pan Prezydent?
    • Gość: SUPER SUPER !!!! Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.krak.tke.pl 17.01.06, 23:00
      KONIEC ZE ŚMIERDZIUCHAMI MAM NADZIEJE, ŻE BĘDZIE DUŻO MANDATÓW I CI WSZYSCY WIELCY BOHATEROWIE Z MAŁYMI FAJKAMI PRZESTANĄ W PUBLICZNYCH MIEJSCACH PALIĆ FAJE !!!

POWINNO IM SIĘ ZAKŁADAĆ WORKI FOLIOWE NA ŁBY I WTEDY I W AUTOBUSIE MOGLIBY ĆMIĆ !!!
      • Gość: Alibaba Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.rzeszow.mm.pl 17.01.06, 23:21
        Moze by tak do psychoanalityka?
        • Gość: dymek Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 20:21
          NIESTETY!!!ten przypadek nie nadaje się nawet do zakładu zamkniętego w TWORKACH.
    • Gość: dobrze tadziu ! Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 23:25
      bardzo dobrze . zygac sie chce tyle petów lezy wogoł przystanków a jesce taki
      palący debil splunie i wiocha gotowa !
      w koncu trzeba dorosnac do europy a nie robic wies .
      • Gość: jatoja_2 Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.inquad.com / *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 23:33
        dobra jestem palący, na przestanku nie palę specjalnie odchodze gdzie nie ma
        ludzi ok Ale niech mi ktoś do choley powie co to znaczy: "na przystanku"
        ??????????????????????????????????????? gdzie na dachu? na ławeczce? a może
        5,128792 m od samego przystanku ??
        Ale to z tym parkiem to już całkowite przegięcie !!!
        • Gość: jatoja_2 Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.inquad.com / *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 23:41
          a jakimś mandatem czy przepisem wiochy nie zmienisz !!!
          Ludzi trzba edukować, palisz, szkodzi ci, twoja sprawa, ale nie zaśmiecaj miasta
          ok, wrzucamy papierosek do kubełka, nie palimy po chamsku przy kimś.
          Robimy więcj koszy, uczymy, zwracamy uprzejmie uwagę. A nie mandat !! To jest
          dopiero wiocha.
          A wy myślicie że co ta "europa" wprowadziła same restrykcje i mandaty i ludzie
          sie nauczyli ? lol lolo lol
          Kulturę sie tworzy latami, i to my ją tworzymy a nie przepisy ! Z kultury sie
          robi przepisy, a nie z przepisów kulturę.
          Jak komuś przeszkadza że inny pali obok to czemu sie go nie upomni? <uprzejmie>
          pozdr

• Gość: asd Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.netcontrol.pl 18.01.06, 07:54
            masz racje, tylko tadeusz f. na wszystko ma proste rozwiazanie i co gorsze
            wierzy w nie :)
      • Gość: kjuik Ja tez nie chce sie dusic ani zyc w syfie IP: 82.177.97.* 18.01.06, 08:59
        Popieram w calej rozciaglosci. Dlaczego zmuszona sytuacja(np ulewa) musze stac
        metr od palacza ktoremu wisi ze mnie truje? Mieszkam tu od kilku miesiecy i nie
        raz doprwadzala mnie do pasji sytuacja ze na laweczce, pod daszkiem siedzi
        wygodnie jakis 'dymek' a ludzie ktorym nie odpowiada wdychanie musze stac w
        bezpiecznej odleglosci. Paranoja... Poza tym mieszkalam w Stanachs koro tam
        moga restrykcyjnie (owszem neiw szedzie,ale jednak..) przestrzegac prawa to
        chyba u nas tez to jest wykonalne.
    • Gość: pbala Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.osk.enformatic.pl 17.01.06, 23:56
      Czerwone to ma tak, że musi regulować życie innym. Cała filozofia bolszewizmu
      różnej maści opiera się na zasadzie: "jednostka jest głupia-władza musi o nią
      dbać". Zaśmiecanie tzw niedopałkami ulic może byc karane i to ma jakiś rozsądne
      uzasadnienie. Natomiast palenie na przystanku(jak ktoś podkreślił najpierw
      trzeba zdefiniować "przustanek MPK")?W parku?

Najlepszy oczywiście radny Kamiński : "Trzeba będzie jednak obserwować, jak się
      taki zakaz będzie sprawdzał". Czyli eksperynent na społeczeństwie-najpierw
      uchwała(może i nawet być idiotyczna jak sam per facta concludentia przyznał), a
      potem zobaczymy jak to wygląda w praktyce.

Czerwone to tak mają, że muszą uszczęśliwiać na siłę
      • Gość: vince Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 18.01.06, 09:06
        Mnie na siłę nikt nie uszczęsliwia. A propos edukacji, jak można mówić, że
        należy społeczeństwo edukować, skoro wystarczy poczytać posty tutaj. Ja nie
        chcę i nie lubię wdychać smrodu papierosów, tyle, żę to palaczy g...obchodzi.
        Więc jak można mówić o edukacji, skoro nasza nacja uwielbia szkofdzić innym i
        robić na złość. Mamy to we krwi.
        Panie preezydencie ja jestem za. Zlikwidować to nie zlikwiduje, ale jest
        szansa, że ograniczy, a przynajmniej troszkę kasy zasili budżet miasta. W końcu
        za głupotę trzeba wreszcie płacić.
        Ja to jestem nawet za tym, żeby palacze byli w lecznictwie traktowani jako
        pacjenci drugiej kategorii. W końcu jak ktoś popełnia samobójstwo to nie
        dostaje ubezpieczenia z polisy na życie. A palenie jakby nie było jest to w
        pełni świadome popełnianie samobójstwa (co prawda na raty, ale tak jest).
        Pozdrawiam.
      • adam_west Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala 18.01.06, 10:34
        oj pawełku pawełku... to w jaki sposób mamy to badać?? u wróżki??
        • Gość: pbala Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.osk.enformatic.pl 18.01.06, 12:51
          Istnieje coś takiego jak komparatystyka w prawie. Argumentem jest "u
          Niemców/Włochów/Amerykanów/etc" się to sprawdziło więc i u nas może się sprawdzi.
          Tego typu.

A nie - wydamy prawo, może i idiotyczne, ale przecież i tak jesteśmy
          nieodpowiedzialni, więc najwyzej tylko ludzie bedą mieć problemy.
          • adam_west Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala 18.01.06, 14:09
            jako przyszły prawnik powinienieś również wiedzieć że bez zajomości faktów, a
            tylko na podstawie jednego, wyciągnietego z konteksty zdania, popartego
            wypaczoną ideologią cytującego, nie można niczego stwierdzić... jednym słowem -
            bredzisz...
            • Gość: pb Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.osk.enformatic.pl 18.01.06, 17:57
              "popartego
              wypaczoną ideologią cytującego"

całkowicie się zgadzam - socjalizm to wypaczona ideologia
              • adam_west Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala 18.01.06, 18:54
                proponuję zapoznać się z różnicą między słowamy 'cytujący' a 'cytowany'....

oj biedni ci twoi klienci będa skoro nie rozumiesz, zresztą już nie pierwszy
                raz, słowa pisanego :-)

ale mnie to nie dziwi - empirycznie dowiedziono iż w chwili obecnej faszyzm
                popierają ludzie, lekko mówiąc, otępiali....
                • Gość: pb Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.osk.enformatic.pl 18.01.06, 19:32
                  Poziom Twojej bezczelności zwięsza się z każdym dniem. I naprawdę nie używaj
                  słów, których znaczenie nie rozumiesz bo to komicznie wygląda. Jak juz chyba
                  kiedyś ustaliliśmy nie wiesz za wiele o faszyzmie. I na tym poprzestańmy.
                  Klientami cudzymi się nie martw. Jak komuś np pisze pozew to jest to sprawa
                  między mną a zamawiającym usługę(ew pozwanym w jakimś tam ujęciu). A ty pilnuj
                  swoich spraw.
                  • adam_west Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala 18.01.06, 23:14
                    jeśli się mylę to popraw mnie... albo pozwij :-)

co i tak nie zmieni faktu iż młodzież wszechpolska ma wiele wspólnego z ruchem
                    faszystowskim.
                    • Gość: pb Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.osk.enformatic.pl 18.01.06, 23:42
                      Więcej ma np. socjaldemokracja z punktu widzenia doktryny, myśli politycznej. To
                      oczywiste dla każdego kto coś tam łyknął filozofii politycznej. Zwiazki z
                      faszyzmem są zawsze.Choć śmiesznie to brzmi może. Znam wielu takich co twierdzą
                      ze chadecja jest quasi-faszystowska.Ba! Znam tez takich co samo istnienie
                      państwa uważają za coś na kształt formy faszyzmu albo jego antycypacje.

• Gość: MC [...] IP: *.osk.enformatic.pl 18.01.06, 12:34
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Pedro Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.prz.rzeszow.pl 18.01.06, 09:08
      Bardzo dobry pomysł
    • Gość: Marek paldalej.pl IP: *.org / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 10:03
      Ja jestem za. Proponowałbym nawet wprowadzenie zakazu palenia na ulicach, bo nie
      fajnie jest jak idziesz chodnikiem do szkoły, a przed Tobą idzie jakiś pan/pani
      czy też młodsza osoba i dmucha do tyłu, zeby nie śmierdzieć tym dymem, a za nią
      idę ja i w konsekwencji to ja bede śmierdział. W zamian za te zakazy
      proponowałbym wydzielić jakieś miejsca dla palących-trzeba zrozumieć potrzeby
      drugiego. W parkach zakaz-spoko, ale zróbcie w parku pare ławek też dla palących.
      P.S. Palenie zabija.
      • Gość: mtg ...Oto cala filozofia. IP: *.delv.east.verizon.net 18.01.06, 10:20
        Marek napisal;"trzeba zrozumiec potrzeby drugiego".
        • Gość: Palacz Jestem... za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 10:26
          Sam pale papierosy, ale pomysl w czesci popieram. Zawsze staram sie palic tak,
          by nikomu innemu to nie przeszkadzalo. Dlatego zakaz palenia na przystanku
          kompletnie mnie nie rusza, bo nawet jesli na nim stoje, to odejde na te kilka
          metrow. Tylko, jak juz niektorzy wczesniej zauwazyli, co to jest przystanek.
          Czy chodzi o sama wiate? Czy o najblizsze dwa-piec metrow? Takie kwestie musza
          byc sprecyzowane.

Natomiast kompletnie nie rozumiem zakazu palenia w parku. Jesli park jest duzy,
          to nie widze powodu, dla ktorego nie mozna by bylo w nim palic. Inna kwestia,
          ze tych parkow w Rzeszowie za wiele nie ma.
    • mjot1 Re: Projekt uchwały 18.01.06, 10:36
      Skoro wyliczono (ponoć), iż jeden papieros skraca mi żucie o ileś tam (minut
      czy czegoś tam) a ich palę sobie czterdzieści dziennie, świadomie skracając
      marny swój żywot to czyż nie powinienem mieć znaczącej ulgi w składkach
      emerytalnych?
      Czyż do licha nie jest to żerowanie na mnie tych wszystkich czystych pachnących
      mądrych dzielnych i jakże światłych insektów wypisujących tu jedynie słuszne
      prawdy?

Ach! A jeżeli już t w swym skromnym imieniu proszę by wprowadzono nakaz
      używania mydła.
      Tak mydła miast tych wszystkich „zastępników”.
      Przecie jak wleziesz do autobusu latem po deszczyku to łeb puchnie i trudno
      (przepraszam) pawia powstrzymać od tego fantastycznego bukietu.
      Wszystkie piękne wszystkie Krysie...
      Uwierzcie, iż twierdzenie jakoby woda mokrą nie była jest nieprawdą.

Najniższe ukłony!
      Wiadomej osobie pomysł nieśmiało podsuwając M.J.
    • Gość: raf-kin Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: 82.177.97.* 18.01.06, 11:01
      A JA NIE POPIERAM-NIEKTÓRZY ŚMIERDZĄ WIĘCEJ I GORZEJ JAK PAPIEROSY-TO CO NIE
      WOLNO IM BEDZIE STAĆ NA PRZYSTANKU??-ALE JAK KTOŚ NIE MA POMYSŁU NA BEZROBOCIE
      TO SIĘ ŁAPIE PAPIEROSÓW.
      • Gość: mtg Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.delv.east.verizon.net 19.01.06, 02:30
        Albo robienie slizgawek w rynku. ....
    • Gość: Betam Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: 82.177.97.* 18.01.06, 11:02
      Zakazać zarządzeniem należy p. prezydencie:
      1. całowania się na przystanku, tudziez obmacywania się przez zakochanych i
      wszystkich innych
      2. wrzucania do miejskich koszy prywatnych śmieci, szczególnie na przystankach,
      gdzie pasażerowie czekający na autobus sprzataja swoje kieszenie z
      niepotrzebnych biletów, chusteczek itp.
      3. siedzenia na przystanku w grupach większych niż 2 osoby, szczególnie w
      przerwie między autobusami - w ten sposób wyeliminuje się spozywania kanapek,
      piwa, lodów itp. na przystankach (przecież przystanek to nie stołówka)
      4. w porze letniej zakazuje sie na przystankach MPK w Rzeszowie zmieniania
      niemowlętom pieluch tudzież pampersów (czynności te należy wykonać w domu) i
      wrzucania ich do miejskiego kosza.
      5. zakazuje się mloodzieży szkolnej żucia gumy i innego asortymentu żutego na
      przystankach.
      6. zakazuje się rozmów tym wszystkim, którzy sie nie nagadali, bo przeszkadzają
      te rozmowy innym. Szcególnie zabrania się plucia w czasie rozmów.
      7. poziom dopuszczalnego hałasu w wiacie przystankowej ustala sie
      na ...becybeli. Przekroczenie normy będzie karalne grzywną.
      itd, itp.
      Powodzenia i do dzieła panie prezydencie.
    • Gość: realista Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.01.06, 11:12
      już krok do faszyzmu !!!
    • Gość: RZESZOWIAK Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 16:36
      POPIERAM! POPIERAM! POPIERAM!
      • Gość: ble ble ble A Projekt uchwały w sprawie publicznie sikających IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 19:34
        Guzik warte takie prawo które w gruncie rzeczy jest nie do wyegzekwowania :0
        Tak samo mogliby uchwalać zakaz sikania w miejscach publicznych :)
    • Gość: pepe Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.osk.enformatic.pl 18.01.06, 20:04
      popieram wreszcie bedzie mozna po oddychac swiezym powietrzem na przystankach tepic smierdzieli !!!!!!!!!!!!
      • mjot1 Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala 18.01.06, 20:17
        Ech...
        Świeże powietrze na przystankach...
        Jakież to romantyczne...
        Rozmarzony M.J.
        • Gość: Szamil Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 19.01.06, 00:50
          Tak sobie czytam wpisy dotyczące zakazu palenia na przystankach i w parkach.
          Jedni piszą o komunistycznych metodach inni o faszystowskich metodach, a ja tak
          myślę i myślę i jakoś nie wyglada mi ten zakaz na coś co mógł wymyśleć Che
          Guevara i Hitler. Ktoś napisał, że trzeba wychowywać ludzi i uczyć ich kultury.
          ja natomiast uważam, że Polak to takie bydle, któe nie potrafi się
          podporządkować zwyczajom, prawom itd. jak choćby Niemcy. Chyba wszystkie narody
          słowiańskie mają coś z buntowniczej natury i dlatego takie narody trzeba
          trzymac krótko, a więc u nas dobrocią nie można tylko trzeba wprowadzić zakaz
          bo inaczej nikt prośby nie respektuje.

Popieram w 100% prezydenta Ferenca. Paliłem dwie paczki dziennie, zatruwałem
          swoje życie i życie innych. Od kilku miesięcy nie palę (dzięki silnej woli) i
          naprawde drażni mnie, że ktoś przy mnie pali. Nie interesuje mnie również, że
          palacze są dyskryminowani bo w ten sposób można by powiedzieć, że alkoholik
          jest dyskryminowany gdy zatrzymuje go policja za bicie żony, czy narkoman,
          którego policja zatrzymuje za to, że kradł, żeby mieć na narkotyki. Jak ktoś
          chce palić niech pali i mało mnie to interesuję ale niech pali u siebie w domu.
          • Gość: Rewia Re: Pali za przyst. a chucha w autobusie! IP: *.res.pl 19.01.06, 08:15
            NAWET JEŚLI UDA SIĘ WYWALIĆ TAKIEGO ŚMIERDZIELA ZA WIATĘ PRZYSTANKOWĄ TO I TAK
            WSIĄDZIE TAKI CAP DO AUTOBUSU I ODDYCHAJĄC GŁĘBOKO BĘDZIE PROWOKOWAŁ WYMIOTY I
            POZOSTAŁYCH PASAŻERÓW.
        • Gość: px Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.krak.tke.pl 19.01.06, 09:04
          mjot1 napisał:

> Ech...
          > Świeże powietrze na przystankach...
          > Jakież to romantyczne...
          > Rozmarzony M.J.

znaczy gdzie jest nieświeże ?
          czy piszesz, aby pisać i być zauważonym ?
          • mjot1 Re: 19.01.06, 19:24
            Przed chwileczką wynurzyłeś się z klimatyzowanej czeluści biurowca...
            Siedzisz teraz na schludnej ławeczce pod wiatą przystanku MPK.
            Kilka metrów przed tobą sunie sznur pojazdów wypluwając spaliny, które nad
            jezdnią formują fantastyczną brunatną smugę...
            Siedzisz rozluźniony i beztroski... rozejrzałeś się wokół... nie ma tych
            śmierdzieli, jesteś sam.
            Z lubością oddychasz pełną piersią aż ci w płucach zatrzeszczało.
            Ta... Nie ma to jak porządny haust zdrowego świeżego powietrza...

Najniższe ukłony!
            Piszący by być zauważonym zaciągając się luźno błękitnym dymkiem M.J.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka