Gość: pecik IP: 82.177.97.* 17.01.06, 21:43 NO teraz to już pan Ferenc przegiał na całego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: frendzel Projekt uchwały w sprawie przystankowych palaczy IP: 81.15.189.* 17.01.06, 21:45 W PARKACH nawet ?!!? komuś chyba coś sie poyebauo w czaszce ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Jestem za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 21:53 a dodatkowo zakaz palenia w barach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JojO Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: 82.177.97.* 17.01.06, 21:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JojO Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: 82.177.97.* 17.01.06, 21:57 A jaka jest definicja przystanku MPK? Powierzchnia przykryta, wybetowana powierzchnia wokól zadaszenia. Ile metrów kwadratowych wynosi norma przystanku? W jakiej odległości od przystanku przystanek juz nie jest przystankiem? Jeśli pan Ferenc zajdzie w głowę i na to odpowie, to przepis będzie do wyegzekwowania, ale jeśli nie zajdzie w głowę - to bedzie kolejna lipa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.netcontrol.pl 17.01.06, 22:32 rownie dobrze mozna zakazac oddawania stolca we wlasnym mieszkaniu miedzy 6-23 a 7-11 a co do tych tabliczek to tez pomysl zlamanego grosza nie wart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GPS Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.rzeszow.mm.pl 17.01.06, 22:55 Pan Prezydent wscibia sie juz wszędzie...szczerze mówiąc odbija mi sie juz jak czytam o coraz to nowych pomysłach Pana Prezydenta...az boję sie otwierać lodówke...bo moze tam tez bedzie Pan Prezydent? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUPER SUPER !!!! Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.krak.tke.pl 17.01.06, 23:00 KONIEC ZE ŚMIERDZIUCHAMI MAM NADZIEJE, ŻE BĘDZIE DUŻO MANDATÓW I CI WSZYSCY WIELCY BOHATEROWIE Z MAŁYMI FAJKAMI PRZESTANĄ W PUBLICZNYCH MIEJSCACH PALIĆ FAJE !!! POWINNO IM SIĘ ZAKŁADAĆ WORKI FOLIOWE NA ŁBY I WTEDY I W AUTOBUSIE MOGLIBY ĆMIĆ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alibaba Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.rzeszow.mm.pl 17.01.06, 23:21 Moze by tak do psychoanalityka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymek Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 20:21 NIESTETY!!!ten przypadek nie nadaje się nawet do zakładu zamkniętego w TWORKACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrze tadziu ! Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 23:25 bardzo dobrze . zygac sie chce tyle petów lezy wogoł przystanków a jesce taki palący debil splunie i wiocha gotowa ! w koncu trzeba dorosnac do europy a nie robic wies . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatoja_2 Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.inquad.com / *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 23:33 dobra jestem palący, na przestanku nie palę specjalnie odchodze gdzie nie ma ludzi ok Ale niech mi ktoś do choley powie co to znaczy: "na przystanku" ??????????????????????????????????????? gdzie na dachu? na ławeczce? a może 5,128792 m od samego przystanku ?? Ale to z tym parkiem to już całkowite przegięcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatoja_2 Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.inquad.com / *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 23:41 a jakimś mandatem czy przepisem wiochy nie zmienisz !!! Ludzi trzba edukować, palisz, szkodzi ci, twoja sprawa, ale nie zaśmiecaj miasta ok, wrzucamy papierosek do kubełka, nie palimy po chamsku przy kimś. Robimy więcj koszy, uczymy, zwracamy uprzejmie uwagę. A nie mandat !! To jest dopiero wiocha. A wy myślicie że co ta "europa" wprowadziła same restrykcje i mandaty i ludzie sie nauczyli ? lol lolo lol Kulturę sie tworzy latami, i to my ją tworzymy a nie przepisy ! Z kultury sie robi przepisy, a nie z przepisów kulturę. Jak komuś przeszkadza że inny pali obok to czemu sie go nie upomni? <uprzejmie> pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.netcontrol.pl 18.01.06, 07:54 masz racje, tylko tadeusz f. na wszystko ma proste rozwiazanie i co gorsze wierzy w nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjuik Ja tez nie chce sie dusic ani zyc w syfie IP: 82.177.97.* 18.01.06, 08:59 Popieram w calej rozciaglosci. Dlaczego zmuszona sytuacja(np ulewa) musze stac metr od palacza ktoremu wisi ze mnie truje? Mieszkam tu od kilku miesiecy i nie raz doprwadzala mnie do pasji sytuacja ze na laweczce, pod daszkiem siedzi wygodnie jakis 'dymek' a ludzie ktorym nie odpowiada wdychanie musze stac w bezpiecznej odleglosci. Paranoja... Poza tym mieszkalam w Stanachs koro tam moga restrykcyjnie (owszem neiw szedzie,ale jednak..) przestrzegac prawa to chyba u nas tez to jest wykonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pbala Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.osk.enformatic.pl 17.01.06, 23:56 Czerwone to ma tak, że musi regulować życie innym. Cała filozofia bolszewizmu różnej maści opiera się na zasadzie: "jednostka jest głupia-władza musi o nią dbać". Zaśmiecanie tzw niedopałkami ulic może byc karane i to ma jakiś rozsądne uzasadnienie. Natomiast palenie na przystanku(jak ktoś podkreślił najpierw trzeba zdefiniować "przustanek MPK")?W parku? Najlepszy oczywiście radny Kamiński : "Trzeba będzie jednak obserwować, jak się taki zakaz będzie sprawdzał". Czyli eksperynent na społeczeństwie-najpierw uchwała(może i nawet być idiotyczna jak sam per facta concludentia przyznał), a potem zobaczymy jak to wygląda w praktyce. Czerwone to tak mają, że muszą uszczęśliwiać na siłę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vince Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 18.01.06, 09:06 Mnie na siłę nikt nie uszczęsliwia. A propos edukacji, jak można mówić, że należy społeczeństwo edukować, skoro wystarczy poczytać posty tutaj. Ja nie chcę i nie lubię wdychać smrodu papierosów, tyle, żę to palaczy g...obchodzi. Więc jak można mówić o edukacji, skoro nasza nacja uwielbia szkofdzić innym i robić na złość. Mamy to we krwi. Panie preezydencie ja jestem za. Zlikwidować to nie zlikwiduje, ale jest szansa, że ograniczy, a przynajmniej troszkę kasy zasili budżet miasta. W końcu za głupotę trzeba wreszcie płacić. Ja to jestem nawet za tym, żeby palacze byli w lecznictwie traktowani jako pacjenci drugiej kategorii. W końcu jak ktoś popełnia samobójstwo to nie dostaje ubezpieczenia z polisy na życie. A palenie jakby nie było jest to w pełni świadome popełnianie samobójstwa (co prawda na raty, ale tak jest). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala 18.01.06, 10:34 oj pawełku pawełku... to w jaki sposób mamy to badać?? u wróżki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pbala Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.osk.enformatic.pl 18.01.06, 12:51 Istnieje coś takiego jak komparatystyka w prawie. Argumentem jest "u Niemców/Włochów/Amerykanów/etc" się to sprawdziło więc i u nas może się sprawdzi. Tego typu. A nie - wydamy prawo, może i idiotyczne, ale przecież i tak jesteśmy nieodpowiedzialni, więc najwyzej tylko ludzie bedą mieć problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala 18.01.06, 14:09 jako przyszły prawnik powinienieś również wiedzieć że bez zajomości faktów, a tylko na podstawie jednego, wyciągnietego z konteksty zdania, popartego wypaczoną ideologią cytującego, nie można niczego stwierdzić... jednym słowem - bredzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.osk.enformatic.pl 18.01.06, 17:57 "popartego wypaczoną ideologią cytującego" całkowicie się zgadzam - socjalizm to wypaczona ideologia Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala 18.01.06, 18:54 proponuję zapoznać się z różnicą między słowamy 'cytujący' a 'cytowany'.... oj biedni ci twoi klienci będa skoro nie rozumiesz, zresztą już nie pierwszy raz, słowa pisanego :-) ale mnie to nie dziwi - empirycznie dowiedziono iż w chwili obecnej faszyzm popierają ludzie, lekko mówiąc, otępiali.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.osk.enformatic.pl 18.01.06, 19:32 Poziom Twojej bezczelności zwięsza się z każdym dniem. I naprawdę nie używaj słów, których znaczenie nie rozumiesz bo to komicznie wygląda. Jak juz chyba kiedyś ustaliliśmy nie wiesz za wiele o faszyzmie. I na tym poprzestańmy. Klientami cudzymi się nie martw. Jak komuś np pisze pozew to jest to sprawa między mną a zamawiającym usługę(ew pozwanym w jakimś tam ujęciu). A ty pilnuj swoich spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala 18.01.06, 23:14 jeśli się mylę to popraw mnie... albo pozwij :-) co i tak nie zmieni faktu iż młodzież wszechpolska ma wiele wspólnego z ruchem faszystowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.osk.enformatic.pl 18.01.06, 23:42 Więcej ma np. socjaldemokracja z punktu widzenia doktryny, myśli politycznej. To oczywiste dla każdego kto coś tam łyknął filozofii politycznej. Zwiazki z faszyzmem są zawsze.Choć śmiesznie to brzmi może. Znam wielu takich co twierdzą ze chadecja jest quasi-faszystowska.Ba! Znam tez takich co samo istnienie państwa uważają za coś na kształt formy faszyzmu albo jego antycypacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC [...] IP: *.osk.enformatic.pl 18.01.06, 12:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.prz.rzeszow.pl 18.01.06, 09:08 Bardzo dobry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek paldalej.pl IP: *.org / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 10:03 Ja jestem za. Proponowałbym nawet wprowadzenie zakazu palenia na ulicach, bo nie fajnie jest jak idziesz chodnikiem do szkoły, a przed Tobą idzie jakiś pan/pani czy też młodsza osoba i dmucha do tyłu, zeby nie śmierdzieć tym dymem, a za nią idę ja i w konsekwencji to ja bede śmierdział. W zamian za te zakazy proponowałbym wydzielić jakieś miejsca dla palących-trzeba zrozumieć potrzeby drugiego. W parkach zakaz-spoko, ale zróbcie w parku pare ławek też dla palących. P.S. Palenie zabija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtg ...Oto cala filozofia. IP: *.delv.east.verizon.net 18.01.06, 10:20 Marek napisal;"trzeba zrozumiec potrzeby drugiego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palacz Jestem... za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 10:26 Sam pale papierosy, ale pomysl w czesci popieram. Zawsze staram sie palic tak, by nikomu innemu to nie przeszkadzalo. Dlatego zakaz palenia na przystanku kompletnie mnie nie rusza, bo nawet jesli na nim stoje, to odejde na te kilka metrow. Tylko, jak juz niektorzy wczesniej zauwazyli, co to jest przystanek. Czy chodzi o sama wiate? Czy o najblizsze dwa-piec metrow? Takie kwestie musza byc sprecyzowane. Natomiast kompletnie nie rozumiem zakazu palenia w parku. Jesli park jest duzy, to nie widze powodu, dla ktorego nie mozna by bylo w nim palic. Inna kwestia, ze tych parkow w Rzeszowie za wiele nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: Projekt uchwały 18.01.06, 10:36 Skoro wyliczono (ponoć), iż jeden papieros skraca mi żucie o ileś tam (minut czy czegoś tam) a ich palę sobie czterdzieści dziennie, świadomie skracając marny swój żywot to czyż nie powinienem mieć znaczącej ulgi w składkach emerytalnych? Czyż do licha nie jest to żerowanie na mnie tych wszystkich czystych pachnących mądrych dzielnych i jakże światłych insektów wypisujących tu jedynie słuszne prawdy? Ach! A jeżeli już t w swym skromnym imieniu proszę by wprowadzono nakaz używania mydła. Tak mydła miast tych wszystkich „zastępników”. Przecie jak wleziesz do autobusu latem po deszczyku to łeb puchnie i trudno (przepraszam) pawia powstrzymać od tego fantastycznego bukietu. Wszystkie piękne wszystkie Krysie... Uwierzcie, iż twierdzenie jakoby woda mokrą nie była jest nieprawdą. Najniższe ukłony! Wiadomej osobie pomysł nieśmiało podsuwając M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf-kin Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: 82.177.97.* 18.01.06, 11:01 A JA NIE POPIERAM-NIEKTÓRZY ŚMIERDZĄ WIĘCEJ I GORZEJ JAK PAPIEROSY-TO CO NIE WOLNO IM BEDZIE STAĆ NA PRZYSTANKU??-ALE JAK KTOŚ NIE MA POMYSŁU NA BEZROBOCIE TO SIĘ ŁAPIE PAPIEROSÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtg Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.delv.east.verizon.net 19.01.06, 02:30 Albo robienie slizgawek w rynku. .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betam Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: 82.177.97.* 18.01.06, 11:02 Zakazać zarządzeniem należy p. prezydencie: 1. całowania się na przystanku, tudziez obmacywania się przez zakochanych i wszystkich innych 2. wrzucania do miejskich koszy prywatnych śmieci, szczególnie na przystankach, gdzie pasażerowie czekający na autobus sprzataja swoje kieszenie z niepotrzebnych biletów, chusteczek itp. 3. siedzenia na przystanku w grupach większych niż 2 osoby, szczególnie w przerwie między autobusami - w ten sposób wyeliminuje się spozywania kanapek, piwa, lodów itp. na przystankach (przecież przystanek to nie stołówka) 4. w porze letniej zakazuje sie na przystankach MPK w Rzeszowie zmieniania niemowlętom pieluch tudzież pampersów (czynności te należy wykonać w domu) i wrzucania ich do miejskiego kosza. 5. zakazuje się mloodzieży szkolnej żucia gumy i innego asortymentu żutego na przystankach. 6. zakazuje się rozmów tym wszystkim, którzy sie nie nagadali, bo przeszkadzają te rozmowy innym. Szcególnie zabrania się plucia w czasie rozmów. 7. poziom dopuszczalnego hałasu w wiacie przystankowej ustala sie na ...becybeli. Przekroczenie normy będzie karalne grzywną. itd, itp. Powodzenia i do dzieła panie prezydencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.01.06, 11:12 już krok do faszyzmu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RZESZOWIAK Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 16:36 POPIERAM! POPIERAM! POPIERAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble ble ble A Projekt uchwały w sprawie publicznie sikających IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 19:34 Guzik warte takie prawo które w gruncie rzeczy jest nie do wyegzekwowania :0 Tak samo mogliby uchwalać zakaz sikania w miejscach publicznych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.osk.enformatic.pl 18.01.06, 20:04 popieram wreszcie bedzie mozna po oddychac swiezym powietrzem na przystankach tepic smierdzieli !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala 18.01.06, 20:17 Ech... Świeże powietrze na przystankach... Jakież to romantyczne... Rozmarzony M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szamil Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 19.01.06, 00:50 Tak sobie czytam wpisy dotyczące zakazu palenia na przystankach i w parkach. Jedni piszą o komunistycznych metodach inni o faszystowskich metodach, a ja tak myślę i myślę i jakoś nie wyglada mi ten zakaz na coś co mógł wymyśleć Che Guevara i Hitler. Ktoś napisał, że trzeba wychowywać ludzi i uczyć ich kultury. ja natomiast uważam, że Polak to takie bydle, któe nie potrafi się podporządkować zwyczajom, prawom itd. jak choćby Niemcy. Chyba wszystkie narody słowiańskie mają coś z buntowniczej natury i dlatego takie narody trzeba trzymac krótko, a więc u nas dobrocią nie można tylko trzeba wprowadzić zakaz bo inaczej nikt prośby nie respektuje. Popieram w 100% prezydenta Ferenca. Paliłem dwie paczki dziennie, zatruwałem swoje życie i życie innych. Od kilku miesięcy nie palę (dzięki silnej woli) i naprawde drażni mnie, że ktoś przy mnie pali. Nie interesuje mnie również, że palacze są dyskryminowani bo w ten sposób można by powiedzieć, że alkoholik jest dyskryminowany gdy zatrzymuje go policja za bicie żony, czy narkoman, którego policja zatrzymuje za to, że kradł, żeby mieć na narkotyki. Jak ktoś chce palić niech pali i mało mnie to interesuję ale niech pali u siebie w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rewia Re: Pali za przyst. a chucha w autobusie! IP: *.res.pl 19.01.06, 08:15 NAWET JEŚLI UDA SIĘ WYWALIĆ TAKIEGO ŚMIERDZIELA ZA WIATĘ PRZYSTANKOWĄ TO I TAK WSIĄDZIE TAKI CAP DO AUTOBUSU I ODDYCHAJĄC GŁĘBOKO BĘDZIE PROWOKOWAŁ WYMIOTY I POZOSTAŁYCH PASAŻERÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: px Re: Projekt uchwały w sprawie przystankowych pala IP: *.krak.tke.pl 19.01.06, 09:04 mjot1 napisał: > Ech... > Świeże powietrze na przystankach... > Jakież to romantyczne... > Rozmarzony M.J. znaczy gdzie jest nieświeże ? czy piszesz, aby pisać i być zauważonym ? Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: 19.01.06, 19:24 Przed chwileczką wynurzyłeś się z klimatyzowanej czeluści biurowca... Siedzisz teraz na schludnej ławeczce pod wiatą przystanku MPK. Kilka metrów przed tobą sunie sznur pojazdów wypluwając spaliny, które nad jezdnią formują fantastyczną brunatną smugę... Siedzisz rozluźniony i beztroski... rozejrzałeś się wokół... nie ma tych śmierdzieli, jesteś sam. Z lubością oddychasz pełną piersią aż ci w płucach zatrzeszczało. Ta... Nie ma to jak porządny haust zdrowego świeżego powietrza... Najniższe ukłony! Piszący by być zauważonym zaciągając się luźno błękitnym dymkiem M.J. Odpowiedz Link Zgłoś