Dodaj do ulubionych

Miasto zabezpiecza się na wypadek wojny

IP: *.autocom.pl 12.03.07, 20:18
Pamiętam, jak właścicielowi "Optimusa" wojsko buchnęło 2 samochody terenowe,
jak tylko został aresztowany (oczywiście bezpodstawnie). Potem został
wypuszczony, a samochodów jeszcze długo nie mógł odzyskać. Taka to
i "formalność" ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Rezydent Re: Miasto zabezpiecza się na wypadek wojny IP: *.ostnet.pl 13.03.07, 08:45
      Oto mamy kolejny bzdetny pomysl wladzy ktora najwyrazniej nie moze wybudzic sie
      z amoku, nastepnym krokiem powinno byc zajecie kos, widel, siekier,
      paralizatorow, quadow, latawcow a wtedy region bedzie gotowy do odparcia
      wszelkiej inwazji.
      Wszystkim ktorzy pracowali nad takim projektem zycze szybkiego znalezienia
      dobrego psychiatry.
      • Gość: fan_maluchów Re:Ja mogę wypożyczyć im swojego "malucha" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 08:49
        Ale chyba to dla tych łajz za niski komfort:)
    • Gość: rzeszowski taksiaz co bym zrobil ? IP: *.15.240.220.dynamic.dsl.rns02-kent-syd.comindico.com.au 13.03.07, 08:50
      za stanu wojennego wozilem w bagazniku 2 (dwa litry) benzyny. W razie
      rekwirowania pojazdu polalbym auto i podpalil.
    • Gość: inż. Mamoń Re: Miasto zabezpiecza się na wypadek wojny IP: 217.153.34.* 13.03.07, 08:59
      I bardzo dobrze, jestem za. Na co komu terenówka w przypadku inwazji Rosji i
      np. Białorusi. Podczas wojny i tak benzyna czy olej napędowy będzie limitowany
      i pierszeństwo będzie miała armia. Jeżeli zabiorą mi Ravke i oddadzą
      odszkodowanie po zakończeniu wojny to czemu nie, służę Narodowi.
      :-)
    • allo11 Miasto zabezpiecza się na wypadek wojny 13.03.07, 11:34
      stary numer. zaplanujesz sobie wakacje a armia zaplanuje sobie wtedy cwiczenia i...co ? przyjada po furę . słyszałem że i motory Im sie przydają na taką okoliczność. No i musiałeś informować WP czy masz pojazd i utrzymywać go w sprawności no bo obronność to priorytet.
      • Gość: RAV4 Re: Miasto zabezpiecza się na wypadek wojny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 12:14
        Dostałem taki papier i podpisałem zgodę. Nie stanowi to dla mnie żadnego
        problemu. Jeżeli może się to przydać mojemu krajowi, to czemu nie?
        W dodatku dokładnie wcześniej sprawdziłem przepisy - nie ma mowy o żadnych
        ćwiczeniach, ani nawet stanach kryzysowych typu powódź itp. Dotyczy to tylko
        wojny na terytorium Polski. Na razie (mam nadzieję) nie grozi.
    • cover_wielki Re: Miasto zabezpiecza się na wypadek wojny 13.03.07, 14:45
      To element tarczy antyrakietowej.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka