Dodaj do ulubionych

wynik negatywny - po 2 latach :)

23.01.13, 10:36
Chciałam się pochwalić, że odebrałam wynik HCV RNA po ponad 2 latach od przerwania trwającego 3,5 miesiąca leczenia. Oficjalnie uznano, że:
"wobec obecnie obowiązujących standardów pacjentka jest uważana za wyleczoną i nie wymaga systematycznej kontroli w tutejszej poradni" :D
A wątroba jest stłuszczona. Jednak nie bardziej niż była. Dbam o siebie, więc będzie dobrze :)
Obserwuj wątek
    • kiepski476 Re: wynik negatywny - po 2 latach :) 23.01.13, 11:43
      Ja wiedziałem, że tak będzie, ja widziałem.
      Czy na stłuszczenie wymyślono już jakieś medykamenty?
      Podobno sylimaryna daje jakieś pozytywne skutki?
      Witamina E?
      Pentoksyfilina?
    • Gość: xhcvx Re: wynik negatywny - po 2 latach :) IP: *.skranetcan.pl 23.01.13, 11:44
      Gratuluje - mam nadzieje że za niespełna 3 lata będę mógł tu napisać to samo, albo jeszcze lepiej - że za 3 ata tego forum tu nie będzie, bo terapia bedzie trwała 5 tygodni i będzie skuteczna w 99%, a skutkiem ubocznym u <10% pacjentów będzie lekki katar.
      3,5 miesiaca terapii ? Coś mi mówi ze Ci sie fajny genotyp trafił.
      Napisz prosze jaki genotyp, poziom wiremii i zwłóknienia oraz swój wiek - to może dodać otuchy komus w podobnej sytuacji.
      Jeszcze raz gratuluje i pozdrawiam
    • clean1 Re: wynik negatywny - po 2 latach :) 23.01.13, 11:52
      Ha, Ha, Ha, Ha, Ha, Ha, Ha, Ha, Ha, Ha, Ha, Ha, Ha, Ha, Ha, !!!!!!!!!!!
      :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      GRA-TU-LA-CJE!!!!!
      Cieszę się razem z Tobą!

Przyłączam się do życzeń Gość: xhcvx!

Pozdro!
    • gilda28 ... 23.01.13, 14:18
      Dziękuję za gratulacje :) aż chciałoby się to opić ;) mam 2 żywce 1-procentowe, ale będzie impreza, szok ...

W skrócie moja historia choroby:
      Jestem 1981 rocznik (32 lata), kobieta, rasa biała, 52kg/174cm, wirus 1b, wiremia wyjściowa kilkadziesiąt milionów kopii, leczenie rozpoczęte bez biopsji (mam przeciwwskazania do niej) po elastografii na początku 2010 roku (przystawka do USG Hitachi w Poznaniu) - włóknienie ocenione "na oko" na nie więcej niż 1. Leczenie realizowane było we Wrocławiu, terapia 2-lekowa (interferon+rybawiryna). Przed leczeniem stwierdzono pozawątrobowe manifestacje HCV (reaktywne zapalenie stawów), od 2009 zakrzepica żył głębokich (leczona do 2012 heparynami w zastrzykach - także w czasie leczenia interferonem, po 2012 zmieniono lek na Xarelto).
      Kiedy było zakażenie? W 1983 miałam gastroskopię i płukanie żołądka, w 1987 operacja (bez transfuzji), w latach 1996-99 robione były tatuaże (kilkanaście zabiegów), od 1996 bywałam u kosmetyczki, w 1997 zdarzyły się iniekcje dożylne narkotyków, w 2000 roku wypadek (wiele transfuzji, szereg operacji chirurgicznych) - można zgadywać kiedy doszło do zakażenia. W 1998 robiłam pakiet badań na choroby przenoszone drogą płciową i krew-krew, i wszystko było ujemne (wszystko co mi badali - nie mam 100% pewności, że było w tym też HCV - badania robił szpital chorób zakaźnych w Poznaniu, na moją prośbę).

Nie chciano mnie leczyć w związku z ryzykiem powikłań, od diagnozy HCV w 2004 roku - byłam w obserwacji. Transaminazy skakały między 50 a 100, nie bywały w normie. Wiremia badana w tym czasie parokrotnie (od kilkaset tysięcy-do kilkadziesiąt milionów). W 2010 roku doszło u mnie do zaostrzenia przewlekłego WZW C (skok transaminaz do ok. 200, bardzo złe samopoczucie, problemy ze zdrowiem ogólnym), byłam hospitalizowana, podawano kroplówki (m.in. Hepa Merz) żeby zbić trochę te wyniki - bez skutku. W czasie tej hospitalizacji podjęto decyzję o rozpoczęciu leczenia. Dawki leków standardowe.
      Po pierwszym zastrzyku - pojawiła się neutropenia. Po 4 - zbadano HCV RNA (od wyniku zależało, czy w ogóle leczenie będzie kontynuowane - w związku z traumatyczną reakcją mojego organizmu) i nie czekając na wynik zmniejszono dawkę interferonu, bo neutrofili już prawie nie było. Wynik HCV RNA był ujemny (wykryto wirusa, ale w jakiejś minimalnej ilości). Potem było kolejne zmniejszenie dawki interferonu, ale nie pamiętam po jakim czasie - zostałam do końca chyba na połowie dawki. Po 3 miesiącach leczenia HCV urolog orzekł zagrożenie sepsą ze strony niereagującego na kombinowane leczenia antybiotykowe zapalenia dróg moczowych. Na własne życzenie - przerwałam leczenie po 3,5 miesiąca, ponieważ bałam się, że umrę (i nie była to psychoza, która notabene równolegle była, ale dotyczyła innych kwestii).
      Po odstawieniu leków - w miarę wzrostu leukocytów w morfologii - nastąpiła autoimmunizacja. Prawie nie widziałam na lewe oko, puchły i bolały stawy (do tego stopnia, że miałam problemy z poruszaniem się) - stosowałam najpierw Diprophos, potem Metypred. Kortykosterydy działały jak czarodziejska różdżka. Zbadano przeciwciała (RZS, toczeń) - wykrywalne, ale za mały poziom, żeby zdiagnozować chorobę. Reumatolog podtrzymała diagnozę reaktywne zapalenie stawów, czekałyśmy, aż się unormuje - co nastąpiło po ok. roku-półtora. W tym czasie stosowałam doraźnie (w miarę potrzeby) kortykosterydy (robiłam sobie zastrzyki, jeśli bolało bardzo mocno - lub łykałam tabletki, jeśli bolało mniej).

Odnośnie stłuszczenia:
      Byłam kiedyś pacjentką dr Bereszyńskiej z Poznania, oni tam leją w żyłę Legalon - podobno z dobrym skutkiem. Odnowiłam kontakt, może w przyszłości skorzystam z tej opcji (wyjście awaryjne). Ale na razie faszeruję się "zwykłą" sylimaryną (Sylivit150), nie piję alkoholu, jem zdrowo itd. Stosuję przewlekle leki przeciwzakrzepowe (od roku Xarelto - wcześniej HDCz) i to jest czynnik ryzyka w tej chwili. Niestety, nie ma badań pokazujących, jak zachowuje się wątroba taka jak moja, pod wpływem tych leków stosowanych wieloletnie. Leków przeciwzakrzepowych nie mogę odstawić, będę je brać najprawdopodobniej do końca życia.

Z USG - wątroba jest OK (zważywszy na wieloletnie zakażenie i inne perypetie, które przeszło moje ciało przy okazji innych przygód). Żyła wrotna ma dobrą przepustowość, nie mam i nigdy nie miałam wodobrzusza i jakichkolwiek cech dekompensacji. Gastroskopia OK. Transaminazy od 2 lat między 9 a 15, morfologia w tym czasie idealna. HCV RNA ujemne (wykryto ślad wirusa): wrzesień 2010 (po 4 tygodniach leczenia); wirusa nie wykryto wcale: początek roku 2011, początek 2012, początek 2013.
      Objawy nieswoiste chorób autoimmunologicznych odpuściły (nie stosuję już kortykosterydów). Od półtora roku chodzę regularnie co tydzień do psychologa (polecam we Wrocławiu, Adam Kaczmarski, prowadzi pacjentów długoterminowo na NFZ - psycholog kliniczny, psychoanalityk z wieloletnim doświadczeniem). Po interferonie (i przed nim także) miałam problemy z emocjami, osobowością, tożsamością (interferon to znacznie nasilił) - teraz jest już dobrze. Oby tak zostało! Tego życzę sobie i wszystkim czytającym: niech będzie dobrze! :)
      • Gość: xhcvx Re: ... IP: *.skranetcan.pl 23.01.13, 15:23
        Jak widać sytuacja już na wejsciu nie przedstawiała sie z byt ciekawie, jeszcze do tego przerwana terapia.
        Dziekuje za szczegołowe opisanie Twojej sytuacji - to naprawdę napełna nadzieją i pomoze niejednej osobie.
        Jeszcze raz gratuluje i zycze żeby wszystkie problemy znikneły bezpowrotnie jak wirus....
      • wikinka Re: ... 23.01.13, 17:50
        Przede wszystkim gratuluję .Mam do Ciebie pytanie ponieważ widzę,że bierzesz leki na zakrzepicę.Mąż również je przyjmuje (tylko niestety on jest też po zatorze płucnym bo lekarze oglądając napuchniętą nogę i to podczas pobytu w szpitalu mówili,że to od wątroby-mąż ma marskość-jedyna pociecha że nie ma wzw c-samoistnie przeszło).Przez rok brał heparynę w zastrzykach Clexane 100 mg dwa razy dziennie.Teraz dostał Acenocumarol i boję się,że ten lek rozwala wątrobę,ujawniały się jakieś poważne bóle reumatyczne.Czy przy zmianie na xarelto nie czujesz się gorzej niż przy zastrzykach? trzeba sprawdzać inr przy nim? i ile kosztuje bo mamy ciężką sytuację teraz.
        • gilda28 antykoagulanty 23.01.13, 22:00
          Powiem tak - mi najlepiej robiły heparyny (brałam najpierw rok Clexane, potem Fraxiparine - ale mniejsze dawki, 40-50). Nie miałam po nich żadnych skutków ubocznych (poza oczywistymi sporadycznymi krwiaczkami jeśli za szybko podałam - podawałam "po amerykańsku" - w fałd za skóry na żebrach, dzięki temu nie mam żadnych zrostów - na żebrach nie zostają - wyczytałam na forach amerykańskich i to faktycznie działa).
          Lekarz prowadzący chirurg naczyniowy zalecił zmianę na Xarelto ze względu na ryzyko osteoporozy przy długotrwałym stosowaniu heparyn drobnocząsteczkowych. U mnie jest ryzyko osteoporozy podwyższone z innego powodu, dlatego przystałam na tę zmianę. No i Xarelto wychodzi ciut taniej miesięcznie (ok. 150zł/mies, a heparyny 180zł - przy Fraxiparynie, bo Clexane ok. 200). Przy stosowaniu Xarelto nie trzeba badać INR!
          Zalecono mi Xarelto 20 mg raz na dobę - po tej dawce, po tygodniu zaczęłam garściami gubić włosy, w tempie zastraszającym! Te włosy, które były - zrobiły się ścieńczałe (cienkie, liche, z prześwitami). Jako że kupiłam parę opakowań Xarelto 20mg bo dorwałam promocję w sieci Silesia (notabene, polecam tę aptekę do Xarelto - mają jakiś układ z dystrybutorem na Polskę i zdecydowanie taniej niż inne apteki)- zaczęłam ciąć tabletki na pół. Żeby uniknąć podrażniania przewodu pokarmowego (oryginalnie tabletka jest powleczona, żeby nie drażnić żołądka - sprawdziłam skład otoczki, innej funkcji nie pełni) wsadzam tę połówkę za każdym razem w kapsułkę żelatynową Gastro Protect i połykam do posiłku obficie popijając wodą, póki co nie obserwuję skutków ubocznych ze strony przewodu pokarmowego.
          Dodam jeszcze, że wypadanie włosów nie jest podobno typowym objawem ubocznym stosowania Xarelto - ale u mnie niestety był taki efekt i to gigantyczny!
          www.kardiologiapolska.pl/darmowy_pdf.phtml?indeks=103&indeks_art=2644&VSID=31d60246230e2076542d508696a10846 Przeczytaj ten artykuł proszę - może skontaktuj się z lekarzami tam wymienionymi? Paru z nich znam, są dobrymi ludźmi, może coś doradzą?
          Acenokumarol - ja odmówiłam brania tego. Z nim trzeba uważać (tak jak z Warfaryną), co parę dni badać INR (z pobrań krwi żylnej), bo może dojść do krwawień (wewnętrznych). Jeśli jest dodatkowo zaburzony metabolizm - jest jeszcze większa tendencja do skoków aktywności i INR trzeba jeszcze częściej badać, żeby używanie tego leku było bezpieczne dla pacjenta.
          Czemu przepisano to zamiast heparyn? Ze względów finansowych? (wiem, że Acenokumarol jest bardzo tani, kosztuje parę zł na miesiąc, prawda?)

Ja miałam masywny skrzep w żyle biodrowej, aż do żyły głównej - jakiś totalny fuks, że to mi się nie urwało. Współczuję zatorowości płucnej. Czy w przypadku męża pozostawiła ona jakieś deficyty? Domagaliście się zadośćuczynienia za to zaniedbanie medyczne?
          • wikinka Re: antykoagulanty 23.01.13, 22:48
            Acenocumarol przepisała lekarka rodzinna ponieważ stwierdziła,że clexane po tak długim czasie może przepisywać tylko na 100 % (wiadomo jakie to są ceny przy 100mg więcej niz 1000zł miesięcznie).bo NFZ bardzo się czepia tego leku jeśli bez uzasadnienia się go przepisuje.naczyniowiec zasugerował acenocumarol -po jednej wizycie,lekarka od wąroby stwierdziła,że nie ma przeciwswskazań bo wątroba dobrze działa (i faktycznie alat aspat już nie pamiętam ale ok 20) no i tak wyszło.
            Zadośćuczynienia się nie domagaliśmy.Mąż był wtedy na zakaźnym ,dostał skierowanie na diagnostykę w szpitalu od lekarki z przychodni wzw.Leżał tam przez tydzień prowadzony tzn przyjmowany przez ordynatora ,który w końcu po tygodniu zlecił tylko usg jamy brzusznej i nic poza tym!!.to było we wrześniu.a w grudniu doszło do zatoru.Pozostawił (mam nadzieję,że to w końcu minie) kłopoty z sercem częstoskurcz ,powiększone serce,ogromną zadyszkę po przejściu paru metrów.no muszę powiedzieć,że mając wtedy "tylko" marskość czuł się jak młody bóg przy dzisiejszym stanie.sam mówi,że ma wydolnośc 80 latka.
            • wikinka Re: antykoagulanty 23.01.13, 23:01
              jeśli chodzi o link nie otwiera mi się
              • gilda28 Re: antykoagulanty 23.01.13, 23:21
                Ten link ściąga od razu plik w PDF - może musisz potwierdzić w innym oknie przeglądarki, że chcesz ściągnąć ten plik. Zobacz, czy coś nie mruga gdzieś, jakieś okienko, albo miejsce na ekranie ...
            • gilda28 Re: antykoagulanty 23.01.13, 23:19
              Fraxiparine by wyszło taniej niż Clexane, ale i tak ponad 500 zł/mies. przy tak dużej dawce
              bazalekow.mp.pl/leki/item.html?id=11678
              Niestety są 100% płatne (chyba od 2011 roku, wcześniej płaciłam ryczałtem, wychodziło z 30 zł/mies.).
              A to był zator płucny czy zawał? (bo urywający się skrzep może zatkać tętnice płucne, mózgowe lub utknąć w sercu (ewentualnie przytkać naczynie jakiegokolwiek narządu, mięśnia itd. - wszędzie gdzie są tętnice/żyły - zależy z jakim naczyniu krwionośnym płynie i gdzie go porwie) - miał dokładnie badane serce? USG serca itd.?
              Niestety nie jestem lekarzem. Nie mogę nic poradzić. Jeśli jest pod opieką chirurgii naczyniowej (lub angiologii) - zgłoście te objawy, niech się wypowiedzą, niech zbadają co trzeba itd.
              Jeśli badacie INR i tego pilnujecie - Acenokumarol jest OK Ja nie mam możliwości badać co chwila INR, w ogóle za dużo nerwów by mnie to kosztowało (znam siebie) - do niedawna brałam kortykosterydy, a przy nich bym musiała chyba zamieszkać w przychodni (zmieniają metabolizm antykoagulantów i INR by skakał - w opinii reumatolog). Dlatego zdecydowałam się na Xarelto. Łykam i nie myślę o INR, bardzo komfortowe to jest (tyle że zapłacić trzeba więcej). Przy 10mg/dobę nawet włosy mi nie wypadają (śmiech przez łzy;)
              Zdrowia dla męża i niech chodzi mimo zadyszki, trzeba się ruszać - dla wątroby i dla całej reszty ustroju. Pozdrawiam!
              • wikinka Re: antykoagulanty 23.01.13, 23:48
                zator tętnicy płucnej.miał echo serca ,tomografię płuc 3 razy w zeszłym roku.to powiększone serce (znacznie) wyszło ostatnio przypadkowo przy rtg klatki piersiowej u płucnego.jeszcze nie byliśmy z tym u kardiologa tzn byliśmy ale termin na maj i musimy chyba prywatnie iść.do lekarzy nie mamy sczęścia -tak jakby się obawiali podejmować leczenia takich "ciężkich przypadków" i zbywaja - wszystko do rodzinnego przerzucają(np kardiolog napisał leczenie kardiologiczne zakończone)nie mogę narzekać tylko na lekarkę z poradni zakaźnej.w sumie mąż ma już dość latania po tych lekarzach .a tu zapowiada się jeszcze reumatolog.czasami tak go bolą stawy,że ledwo do wc idzie-teraz przeszedł reumatyzm na bark.
                Tobie tez życzę zdrowia bo czytałam ,że również niemało przeszłaś jeśli chodzi o leczenie.
                • gilda28 Re: antykoagulanty 24.01.13, 00:26
                  Są dobrzy lekarze, tylko trzeba się do nich czasem dokopać, pokonując grubą warstwę konowalstwa.
                  U reumatologa koniecznie niech powie o lekach przeciwzakrzepowych, jeśli by zapisali leki przeciwbólowe - trzeba się upewnić, czy nie wpływają na działanie przeciwzakrzepowych. Najlepiej to skonsultować jeszcze dodatkowo z dr Google. Szukajcie a znajdziecie, póki życia - póty nadziei :)
        • Gość: Mark Re: Badanie INR może być OK a lek tani. IP: 213.231.198.* 07.01.14, 09:05
          Od kilkunastu lat przyjmuję acenokumarol z powodu genetycznej skłonności do zakrzepicy i przebytym incydencie zakrzepowym.
          Chirurdzy naczyniowi i hematolog twierdzą, że acenokumarol i warfaryna ( popularna w USA )na zakrzepicę to najlepsze leki, ale dla świadomych pacjentów.
          Kiedy pytałem o zamianę na takie specyfiki jak Xarelto, odradzili mi. Ich zdaniem to lek do stosowania po operacjach np. stawu biodrowego, czy kolanowego i tak przynajmniej do niedawna był zarejestrowany.
          Nie wiadomo co zdarzy się po wielu latach ciągłego stosowania a tu przyjmujemy specyfik do końca życia, przez dziesiątki lat!
          Warfaryna podobno dużo lepiej trzyma odpowiednie stężenie i po ustaleniu dawki jest trochę łatwiej utrzymać wskaźnik INR.
          Najtrudniej jest na początku, kiedy trzeba ustalić dawkę. Jednak po dokonaniu tego i poznaniu swojego organizmu, badanie INR można przeprowadzać co najwyżej raz na miesiąc. Tak się zaleca, ale u mnie miesiąc w miesiąc bywają podobne wyniki. Dawki nie zmieniłem od początku!
          Zresztą jest urządzenie, które można kupić i które bada INR w domu, podobnie jak cukier u cukrzyków. Skoro stać kogoś na leki za tak duże pieniądze , to z pewnością stać go na mały przyrząd i raz w miesiącu sprawdzić. A wtedy acenokumarol kosztuje bardzo niewiele.

• gilda28 Re: Badanie INR może być OK a lek tani. 09.01.14, 18:19
            Tak, tak, wiadomo, taniej, lepiej itd.
            W moim przypadku Xarelto jest optymalną opcją. Decyzja ta została podjęta przez prowadzącego mnie chirurga naczyniowego (dobrego) w oparciu o moją historię choroby, schorzenia towarzyszące, zażywane inne leki (Acenokumarol i Warfaryna odpadają), ryzyko odwapnienia kości (dlatego nie stosuję heparyn drobnocząsteczkowych) i inne. A że kosztuje mnie to więcej, to inna bajka - na szczęście NFZ uznał wreszcie Xarelto do leczenia przewlekłego w mojej jednostce chorobowej (jakoś rok temu), więc mam w tej chwili ten lek sprzedawany ryczałtowo.
            Każdy przypadek (człowiek) jest inny, a leki te są dobierane indywidualnie. Dobrze jest mieć jednak świadomość, że poza tanim i chętnie zapisywanym przez lekarzy Acenokumarolem są jeszcze inne opcje (jak Pradaxa, Xarelto, różne heparyny, Warfaryna...)
          • Gość: emeryt 65 Re: Badanie INR może być OK a lek tani. IP: *.toya.net.pl 12.12.14, 08:36
            Witam, zaciekawił mnie wpis o genetycznej skłonności do zakrzepów. Ja mam wadę tzw Laidena i brałem rok kleksanę a teraz acenokumaron. Byłbym skłonny wymienić się doświadczeniami bo lekarka proponuje mi stosowanie xarelto.
        • Gość: Justyna Re: .xarelto oddam.. IP: *.centertel.pl 05.11.14, 21:36
          Dzien dobry,mam pytanie czy potrzebują państwo xarelto,kupilam opakowanie 42szt.,ale niestety mój organizm ich nie przyjmuje.Zostało mi 17szt.,a szkoda wyrzucić(moga sie komus przydac). Pozdrawiam Justyna.proszę o kontakt sasiadka21@op.pl
          • Gość: elcia57@gmail.com Re: .xarelto oddam.. IP: *.centertel.pl 09.11.14, 02:29
            Witam ! jeśli jeszcze ma pani lek to bardzo proszę o kontakt,wyszłam ze szpitala z zaleceniem brania 15mg na dobę. Pozdrawiam!
          • Gość: Barbara Dłużeń Re: .xarelto oddam.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.14, 14:32
            Dzień dobry - czy Pani jeszcze posiada lek xarelto? Pilnie potrzebuję dla bABCI ,KTÓRA MA MALUTKĄ EMERYTURĘ I WAHA SIĘ,CZY KUPIĆ CZY NIE. Proszę o kontakt - 883 413 954 ,lub email bakamba7@wp.pl.Czy lek może jest we Wrocławiu?
          • Gość: marta Re: .xarelto oddam.. IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.14, 17:37
            A jakie były objawy? Ja zaczęłam brać i boję się że też tego nie toleruję.
          • Gość: żaneta pilnie potrzebuje xarelto IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.12.14, 20:00
            Dobrywieczor posiada pani jeszcze te tabletki xarelto 15mg 28 tabl potrzebuje pilnie dla mamy ktora ma wiele chorob i kupuje miesiecznie bardzo duzo lekow za kwote ok 600 zl prosze o kontakt jesli pani posiada te tabletki 725 262 939
            • Gość: Pacjentka xarelto pilnie potrzebuje xarelto IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.14, 01:13
              Może mógłby ktoś poratować. Mam małą emeryturę. Miałby ktoś odstąpić za niewygórowaną cenę?
              Jestem z wwy.
              • kiepski476 Re: pilnie potrzebuje xarelto 23.12.14, 11:49
                Czy próbowałaś się ubiegać o zasiłek celowy na zakup leków w MOPS-ie?
                Przysługuje:
                w zakresie pokrycia części lub całości kosztów zakupu leków i leczenia dla osoby samotnie gospodarującej: kobiecie od 60 roku życia albo mężczyźnie od 65 roku życia, której dochód nie przekracza 200% ustawowego kryterium dochodowego tj. 1084 zł
              • gilda28 Re: pilnie potrzebuje xarelto 25.12.14, 16:19
                zmieniłam niedawno leki przeciwzakrzepowe, zostały mi 2 nieotwarte opakowania Xarelto 20 mg po 14 tabletek, data przydatności 04 2017; mogę dorzucić pół listka napoczętego opakowania, z tej samej partii
                mogę je odsprzedać po kosztach nabycia (kupione na ryczałt, mam FV z apteki)
                proszę o podanie nr telefonu i/lub maila, skontaktuję się
                • speedy46 Re: pilnie potrzebuje xarelto 25.12.14, 19:10
                  Proszę napisać na pw
                • Gość: kazet2006@interia. Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.15, 10:31
                  potrzebuję pilnie xarelto 20mg, mój numer telefonu 502752701, proszę o kontakt
                • Gość: natalia Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.15, 11:52
                  jestem zainteresowana
                  • kiepski476 Re: pilnie potrzebuje xarelto 04.01.15, 13:01
                    Pod adresem www.oglaszamy24.pl/ogloszenia/ wpisz hasło xarelto, a znajdziesz ze trzy aktualne ogłoszenia.
                    • Gość: lo Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.15, 20:15
                      apteka Suwałki tesco 15 mg 115 zł 28 szt
                  • xarelto15 Re: pilnie potrzebuje xarelto 06.12.15, 19:11
                    Witam, a jaka dawka jest potrzebna?
                • Gość: aga Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.15, 23:37
                  proszę o kontakt 692111281
                • Gość: józek Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.15, 11:23
                  jeśli to możliwe chętnie odkupie lek xarelto 20. tel. 607 306 348
                • Gość: wiki Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.15, 15:22
                  Witam, jeśli ogłoszenie jest nadal aktualne - odkupię dwa opakowania leku.
                  Proszę o kontakt drogą mail-ową: wikna@op.pl
                  • Gość: Marzena Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.play-internet.pl 30.01.15, 10:46
                    Witam odsprzedam xareltoprosze podac cenepozdrawiam
                • Gość: Hania Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.15, 20:07
                  Witam
                  Posiada Pani xarelto to proszę o informację ja potrzebuję .
                  Pozdrawiam
                  Hania
                  mój kontakt 668-646-313
                  • Gość: Zofia Szumilas Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.static.ip.netia.com.pl 13.05.15, 13:36
                    Jeśli ktoś szuka Xarelto to polecam aptekę w płocku przy Wyszogrodzkiej w panoramie.
                    Zwykle kupowałam w avenie, ale po tym jak przez przypadek zaszłam do Polomarketu i zapytałam w aptece o ten lek byłam bardzo miło zaskoczona, nie dość że cena ok 98 zł za op 28 tabletek, to jeszcze dostępny od ręki. Nigdy tam nie wchodziłam, bo podobno drogo jest, ale coś się chyba zmieniło, bo ceny bardzo niskie na wszystko, kupiłam też acard za 3,90 i esencjale forte na wątrobę za 13, no i ten pan magister bardzo fachowy, potrafi doradzić, widać, że mu zależy na klijencie i ma wiedzę. Biorę bardzo dużo leków bo mam też cukrzycę, na insuliny w avenie musiałam czekać dwa dni a tam od ręki wszystko. Polecam bo tanio i bez kolejek a i obsługa bez porównania z innymi, co to tylko oby szybciej i następny. Zofia
                    • Gość: pinezka Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.002.c70.petrotel.pl 03.07.15, 11:32
                      To chyba jakiś żart z tą panoramą , xarelto w avenie 97 zł
                • Gość: beata Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.15, 21:05
                  Witam, nie wiem, czy ogłoszenie jest jeszcze aktualne, w każdym razie byłabym zainteresowana. Proszę o informację, czy ma Pani jeszcze ten lek.
                  Dziękuję za odpowiedź,
                  Beata
                • edyta19723 Re: pilnie potrzebuje xarelto 25.02.15, 21:03
                  Witam -xarelto to pewnie już nie aktualne?
                  mój tel.608580648
                • Gość: Krzysztof Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 28.02.15, 15:29
                  Jeśli aktualne Proszę o kontakt
                  staraszafa2@interia.pl

Kupie
                • Gość: Alek Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.15, 14:11
                  Potrzebuje xarelto 20 mg chętnie odkupie tel 501 429 865
                  • ewka3712 Re: pilnie potrzebuje xarelto 09.09.15, 16:20
                    Wpisz swoją odpowiedźwitam,
                    mam do sprzedania opakowanie xarelto20mg 28 sztuk . Opakowanie ma juz tylko 25 sztuk , ponieważ dowiedziałąm sie ze jestem w ciazy (wowczas nie mozna przyjmowac tego leku) ale zdazylam przyjac jeszcze 3 tabletki. Sprzedam polowe taniej niz w aptece! W trojiscie kosztuja 140-190 zł zalezy jaka apeka. Kontakt pod nr 665 218 591
                • Gość: Marian Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.15, 14:59
                  Jestem zainteresowany odkupieniem od Pani xarelto 20mg, proszę o szczegóły . pozdrawiam Marian Kozłowski , tel.513269415
                  • Gość: xyz Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.toya.net.pl 03.06.15, 17:25
                    Witam, mam do sprzedania 4 opakowania xarelto 20 po 14 tabletek, cena za wszystkie 4 opakowania to 180 zł.+ koszt przesyłki. Podaje e-maila: cent0@poczta.onet.pl
                  • ewka3712 Re: pilnie potrzebuje xarelto 09.09.15, 16:20
                    witam,
                    mam do sprzedania opakowanie xarelto20mg 28 sztuk . Opakowanie ma juz tylko 25 sztuk , ponieważ dowiedziałąm sie ze jestem w ciazy (wowczas nie mozna przyjmowac tego leku) ale zdazylam przyjac jeszcze 3 tabletki. Sprzedam polowe taniej niz w aptece! W trojiscie kosztuja 140-190 zł zalezy jaka apeka. Kontakt pod nr 665 218 591
                • Gość: Renata Re: zapytanie o xarelto IP: *.static.ip.netia.com.pl 27.07.15, 07:21
                  witam- czy ma pani jeszcze xarelto do odsprzedania????? prosze o telefon pod 697 911 125, poniewaz Pani nie zostawiła telefonu. Pozdrawiam Renata
                  • Gość: Andrzej Re: zapytanie o xarelto IP: *.146.132.75.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.08.15, 00:26
                    Witam, mam do odsprzedania Xarelto 20 mg. Dwa pelne opakowania po 28 sztuk dodatkowo 18 sztuk z rozpoczetego 3 opakowania. Termin waznosci 04/2017. Odbior najchetniej w Piastowie ew. w Warszawie.Tel: 792851879.Pozdrawiam-Andrzej
                    • Gość: eperudnik Re: zapytanie o xarelto IP: 91.231.100.* 23.10.15, 09:57
                      Witam czy oferta jest nadal aktualna jeśli chodzi o xarelto i jaka byłaby cena za wszystko?
                  • ewka3712 Re: zapytanie o xarelto 09.09.15, 16:22
                    witam,
                    • ewka3712 Re: zapytanie o xarelto 25.04.16, 13:03
                      NIEAKTUALNE
                  • Gość: dodo67 Re: zapytanie o xarelto IP: *.kwidzyn.mm.pl 24.10.15, 22:34
                    Mam do sprzedania 2 i pół opakowania leku Xarelto15mg, termin ważności 01 i 02 2017 roku , cena 200 zł.Kontakt 606249029
              • Gość: agnieszka Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.15, 08:42
                mam dwa opakowania po 42tabl,15 mg , chętnie odstąpię
                prosze o kontakt meilowy
                misia356@interia.pl
                • gosiakk_90 Re: pilnie potrzebuje xarelto 12.07.15, 10:08
                  Mam do odsprzedania jedno opakowanie Xarelto 15, 28 tabletek. Data ważności - 08.2017. Zostało mi jedno całe opakowanie ponieważ przeszłam na inne antykoagulanty. Cena do uzgodnienia.
                  • Gość: Tomek Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.15, 19:53
                    witam ogłoszenie aktualne?
                    • 7mola Re: pilnie potrzebuje xarelto 26.08.15, 19:32
                      Witam mam do sprzedania 2 opakowania Xarelto 20 mg po 14 tabletek w opakowaniu , oryginalnie zamknięte zakupione w aptece. Musiałam przejść na inne leki. Cena ok 70 za 2 op.
                      tel: 794 482 021
                      • 7mola Re: pilnie potrzebuje xarelto 05.09.15, 19:09
                        ogłoszenie nieatualne
                        • Gość: sprzedam Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.15, 15:04
                          mam dosprzedania ten lek mg15 3 opak cena do uzgodnienia
                        • Gość: sprzedam Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.15, 15:08
                          mam do sprzedania ten lek mg15 3 opak cena do uzgodnienia tel 791 108 669
                    • ewka3712 Re: pilnie potrzebuje xarelto 09.09.15, 16:21
                      mam do sprzedania opakowanie xarelto20mg 28 sztuk . Opakowanie ma juz tylko 25 sztuk , ponieważ dowiedziałąm sie ze jestem w ciazy (wowczas nie mozna przyjmowac tego leku) ale zdazylam przyjac jeszcze 3 tabletki. Sprzedam polowe taniej niz w aptece! W trojiscie kosztuja 140-190 zł zalezy jaka apeka. Kontakt pod nr 665 218 591 ź
              • Gość: Anna Re: pilnie potrzebuje xarelto IP: *.play-internet.pl 20.02.15, 15:54
                Dzień dobry, mam do odsprzedania 6 opakowan xarelto 15mg, po cenie
                zakupu ( ok, 120zł - ew. nawet taniej )- moja Mama zmarła i po Niej
                zostało mi kilka opakowań, których nie zdązyła zuzyć. Jesli jest Pani
                zainteresowana prosze o telefon 602292477
              • xarelto15 Re: pilnie potrzebuje xarelto 06.12.15, 19:38
                Jestem w posiadaniu xarelto a jakie dawki są potrzebne?
              • izula7000 Re: pilnie potrzebuje xarelto 07.09.16, 10:48
                mam xarelto data do 2019 15mg cale opakowanie 28 tabletek za 100 zł
          • Gość: Ryszard Re: .xarelto oddam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.15, 20:09
            Witam,
            Czy oferta jest jeszcze aktualna??
            Pozdrawiam
            R. Dzikowicki
            • Gość: mnichu33 Re: .xarelto oddam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.16, 19:38
              Kupie xarelto 15mg jak cos to tel 608612087
              • Gość: Dar Re: .xarelto oddam.. IP: *.play-internet.pl 04.01.17, 19:15
                Mam do odsprzedania 3 opakowania żarełko 15 my cena 100 zł za opakowanie. Data ważności 06.2019 jeśli ktoś jest zainteresowany podaje tel 506306513
      • storczykas Re: ... 27.02.19, 13:54
        witam , mam do sprzedania Xarelto 15mg 28 sztuk , dwa opakowania - jedno całe, jedno bez jednej tabletki. Możliwość odbioru w Suchym Lesie koło Poznania, lub wysyłki. Cena 200 zł za całość. kontakt: storczykas@gmail.com
    • evita_25 Re: wynik negatywny - po 2 latach :) 31.01.13, 18:22
      Ja do tego chwalenia też się dołączam :))) dokładnie dwa i pół roku jestem po terapii, co prawda teraz kolejna wizyta w kwietniu, ale ten wynik dodał mi skrzydełek i szerokaśnego uśmiechu... Życzę Wam tego samego...
      • minuszka Re: wynik negatywny - po 2 latach :) 13.01.14, 14:47
        Dziewczyny jeśli możecie to powiedzcie mi/napiszcie jak przechodzilyscie terapie. Ja jestem wlasnie przed podjęciem "tego kroku" i jestem w totalnej rozterce.
        Pozdrawiam
        • Gość: wrozka Re: wynik negatywny - po 2 latach :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.14, 20:47
          Jestem w trakcie terapii 32 strzal, 12 tyg nie wykryto,24 tez minus,dalej zobaczymy następne badanie w maju, a potem magiczne pół roku po:-)czuje sie dobrze ,pracuje,nie bylam na zwolnieniu,notabene nikt nie wie że choruje :-) z włosami byl kryzys ale nikt nie zauważył,tylko ja wiem bo poprostu je zawiązuje,stosuje dermene,pomaga trochę.jest dobrze,nie taki diabel straszny,najgorsze jest czekanie na wyniki:-) trzymaj sie i startuj:-)
          • Gość: Lake Re: wynik negatywny - po 2 latach :) IP: *.205.110.165.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.04.15, 21:28
            Mam do odsprzedania 6 opakowań Xarelto 20mg - 14 tab.Niestety moja wątroba nie przyjmuje tego leku i musiałem wrócić na SINTROM. Zostały mi opakowania a szkoda wyrzucić Cena 65zł plus przesyłka tel. 783-894-137
            • Gość: czarnaa Re: wynik negatywny - po 2 latach :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.15, 16:37
              Witam! jestem zainteresowana zakupem, rozumiem że chodzi o 6 opakowań po 14 tabletek czyli razem 84 tabletki za 65 zł plus przesyłka? moja babcia przyjmuje ten lek, a oczywiście emerytura niska. płatność przelewem wchodzi w grę? czy dokonując ewentualnej przedpłaty mogę liczyć na uczciwość? jaka jest data ważności w/w opakowań? czy są to oryginalne opakowania? jaka jest możliwość skontaktowania się prywatnie? pozdrawiam.
              • ewka3712 Re: wynik negatywny - po 2 latach :) 09.09.15, 16:22
                witam,
          • kryst-ynak Re: wynik negatywny - narazie ? :) 05.10.15, 09:57
            Jestem po kolejnej terapii tym razem z telaprevirem, po 4 tygodniach wynik poniżej 12, po 12, 24, 36 i na koniec nie stwierdzono - badanie kontrolne w lutym 2016 - jestem ostrożna w rokowaniach bowiem po pierwszym leczeniu był minus a potem .... mam cichą nadzieje że to może ostatnia moja walka pozdrawiam minusy i plusy, oby tych pierwszych było 100 % :))
    • dwam Re: wynik negatywny - po 2 latach :) 04.10.15, 22:27
      Gdańsk - mam do sprzedania dwa listki xarelto 15 mg w sumie 27 tabletek ( w jednym brak jednej tabletki ), data ważnośc i 01.2017 - jest to reszta z opakowania 42 tabletki pozostałego po leczeniu Mamy- cena 50 pln za całość
      dwam@gazeta.pl
      • Gość: gflor Re: wynik negatywny - po 2 latach :) IP: *.tktelekom.pl 05.10.15, 08:55
        Czy oferta sprzedaży jest jeszcze aktualna?
        • xarelto15 Re: wynik negatywny - po 2 latach :) 06.12.15, 19:13
          Witam, mam 15mg ale termin do 10.2016
        • izula7000 Re: wynik negatywny - po 2 latach :) 07.09.16, 10:51
          mam xarelto data do 2019 15mg cale opakowanie 28 tabletek za 100 zł
          • Gość: mnichu33 Re: wynik negatywny - po 2 latach :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.16, 19:41
            Jestem zainteresowany 608612087
      • marzenaornaf Re: wynik negatywny - po 2 latach :) 08.09.16, 19:44
        Czy ogłoszenie odnośnie leku xarelto 15 jest nadal aktualne
        kontakt
        marzenao@buziaczek.pl
      • storczykas Re: wynik negatywny - po 2 latach :) 27.02.19, 13:55
        witam , mam do sprzedania Xarelto 15mg 28 sztuk , dwa opakowania - jedno całe, jedno bez jednej tabletki. Możliwość odbioru w Suchym Lesie koło Poznania, lub wysyłki. Cena 200 zł za całość. kontakt: storczykas@gmail.com
        • Gość: aniapomarancz Re: wynik negatywny - po 2 latach :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.12.19, 20:35
          witam, mam do sprzedania 3 opakowania Xarelto 15mg 28 sztuk - zadne opakowanie nie otwarte. Możliwość odbioru osobistego lub wysyłki. Cena 300 pln za całość. Mogę sprzedaż pojedynczo. Kontakt 504796900
    • zatorami99 Re: wynik negatywny - po 2 latach :) 16.11.15, 15:37
      Dzień dobry, mam do odsprzedania 1 opakowanie Xarelto 15mg, 28tabletek, kupione w aptece, oryginalnie zapakowane. Termin ważności 02.2018. cena 99. tel 698976888
      Lekarz prowadzący zmienił lekarstwa Babci i zostało jedno opakowanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka