Dodaj do ulubionych

6 miesięcy po... i... :-))))))))))))))

05.09.13, 16:36
Dzwonili... 6 miesięcy po zakończeniu leczenia eksperymentalnego / badania kliniczne (interferon+rybawiryna+telaprewir+VX-222)... Jest MINUS!

P.S.
Ręce mi się trzęsą, nie wiem co pisać, nie wiem co mówić...
Obserwuj wątek
    • clean1 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 05.09.13, 16:38
      Tyle razy czytałem na tym forum, że komuś się udało. Tak sobie myślałem czy ja kiedyś też coś takiego tutaj napiszę?

Tak sobie siedzę i na zmianę cieszę się i płaczę... K... chłop ponad 40 letni i płacze jak baba... :-)

P.S.
      Pozwolicie, że napiszę coś jeszcze ale dopiero jak się uspokoję...
      • kiepski476 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 05.09.13, 16:51
        Teraz bez piwa już się nie obejdzie...
    • stanis-6 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 05.09.13, 16:40
      Gratulacje! Brawo za wytrzymałość i wiarę w sukces, a to pomaga, wiem to z własnego doświadczenia.
    • em_mirek Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 05.09.13, 16:48
      Wypada tylko cieszyć się razem z Tobą. Gratulacje!!

• Gość: Joanna Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) IP: *.jmdi.pl 05.09.13, 16:53
      Gartulacje,chcialam Ci pogratulowac i kurcze masz chyba prawo troszke "poswietowac"........:)
    • adal24 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 05.09.13, 17:42
      Super, aż mi łezka w oku się pojawiła, myślę, że wszystkim nam się " ręce trzęsą" czytając takie wpisy. Każda udana terapia jest dla nas bodźcem potwierdzającym że jednak warto. Gratuluje z całego serca!!!! Teraz tylko cieszyc się życiem!!!!
      • nicole369 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 05.09.13, 17:55
        Gratulacje! Cieszę się, bo wiem, jak było ci ciężko. Mam nadzieję, że kiedyś też mnie spotka taka radość :)
        • Gość: Basia Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.13, 18:46
          SUPER! Cudownie, miód na serducho! Kiedyś też tak napiszę, jak mnie się uda,bo warto walczyć.Ciesz się chłopie ,płacz ze szczęścia.Pozdrowionka i zaglądaj do nas !na forum.....
          • bellamie Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 05.09.13, 19:40
            Ja też się cieszę!!! Właśnie dzisiaj myślałam, że lada dzień powinna być od Ciebie wiadomość :) Też czekam na badania kliniczne.
            • agneskas Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 05.09.13, 19:42
              MOJE GRATULACJE !!!
    • pi_tu Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 05.09.13, 20:27
      GRATULACJE!!! W takim razie mogę już puścić kciuki... Wierzyłem w twój sukces i wiedziałem że się uda! Bez piwa się nie obędzie :))
    • samjuz75 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 05.09.13, 21:00
      Gratuluje chłopaku !!!
      • bozena.b50 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 05.09.13, 21:04
        Jestem nowa , ale gratuluję z całego serca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • ath48 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 05.09.13, 21:14
          Ja też z nowych ale wielkie GRATULACJE !!!
    • bel1976 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 06.09.13, 11:00
      GRATULUJĘ:) !!!!
      • Gość: xxx Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) IP: *.1-4.cable.virginmedia.com 06.09.13, 12:17
        No to fajnie gratulacje aby pozazdrościć tak szczerze. Kiedy tymi lekami będą leczyć w Polsce?
    • rozczarowana75 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 06.09.13, 13:22
      Superowo!!!!!Cieszę się razem z Tobą Clean i z każdym z osobna komu się udaje. Pozdrawiam najserdeczniej.
      • Gość: wiki Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) IP: *.ptim.net.pl 06.09.13, 19:05
        Gratuluję :-))))))))))))0
        • Gość: mir Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) IP: *.play-internet.pl 06.09.13, 20:52
          Boże jak się cieszę! Super wiadomość. Ja właśnie leżę po pierwszym interferonie, zasnąłbym, ale o 22 muszę wziąć telaprevir :(

GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: aabb:) Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.09.13, 09:02
      Kochany Gratuluję!!!!!!!!!!!!! aż łzy do oczu się cisną brawo brawo:) Wojna wygrana, nawet nie wiesz jak się cieszę Twoim szcześciem:):):)
      • zajac0012 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 07.09.13, 13:51
        witaj, miałam dłuższą przerwę w czytaniu forum, dzisiaj po otwarciu strony najpierw przeleciałam wątki poszukując "Twojego", bo wiedziałam,że to już ten czas na ostateczne wiadomości. pomimo faktu, że sporadycznie piszę na forum, to czytam i cały czas byłam z Tobą myślą wierzyłam bardzo mocno w to,że Ci się uda, trzymałam kciuki i oczekiwałam również z Tobą na ten wynik. po przeczytaniu Twojego wpisu łza zakręciła mi się w oku, tak bardzo się cieszę, że Ci się udało, że pozbyłeś się wirusa. napewno stan Twojej wątroby będzie szybko ulegał poprawie, bo jesteś bardzo zmotywowany i poprostu chcesz życ-bo życie jest piękne jak sam piszesz. życzę powodzenia i dbaj o siebie, hurrrra!. ja jestem w 8tyg trzylekowego, pozostaje z nadzieją, że również doczekam takiej chwili.pozdrawiam
    • 3-mamuska Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 07.09.13, 14:54
      Wielkie wielkie gratulacje!!!!
      -----------------------
      Myśl o tym co mówisz...
      Nie mów tego co myślisz...
    • malagochna Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 07.09.13, 17:13
      SUPER!!!, wyobrażam sobie radość w Waszej rodzinie po takiej fantastycznej wiadomości:)))Mi też łezki się zakręciły.
      Ciesze się bardzo Twoją wygraną(i innych na tym forum), to daję wiarę pozostałym.
      Teraz na nowej drodze życia koniecznie jakaś wielka impreza dla najbliższych:)Ale z alkoholem to może jeszcze sobie daj spokój na początku, niech wątróbka odpocznie;)
      Pozdrawiam:)
    • norman81 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 19.09.13, 19:43
      Gratulacje!!!!
    • clean1 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 16.01.14, 16:23
      Hmmm... w ramach badań klinicznych miałem mieć jeszcze badanko (ilość wirusa) po 12 miesiącach od zakończenia terapii. Zadzwonili, że sponsor zakończył badanie i że tych zapowiedzianych badanek już nie będzie...
      Nie bardzo wiem co mam o tym myśleć... Po cholerę układali taki plan skoro teraz się wycofują?

6 miesięcy po zakończeniu terapii, wirusa nie było (MINUS!!!). Czy ja teraz od czasu do czasu, powinienem sobie sam (na własny koszt) robić takie badanko na obecność wirusa, prosić o to lekarza prowadzącego, czy w ogóle jest taka potrzeba? Jeżeli tak to co ile, co jaki czas?

Zrobiłem sobie w ostatnich dniach badania podstawowe. ALATY, ASPATY troszeczke powyżej górnej granicy, ale tak sobie myślę, że skoro mam marskość + zapewne obtłuszczenie to specjalnie nie mam co liczyć na powrót "do normalności". Płytki też nadal cieniutko - 77 tyś.

Czy nie za szybko spodziewałem się radykalnej poprawy wyników (tzn. wyników w normie)?

Mimo wszystko wierzę, że za jakiś czas wyniki wrócą "do normy" a i znajdzie się jakiś "preparat" odwracający marskość...

Czy ktoś, po udanej terapii, mający marskość, może się podzielić swoimi "doświadczeniami" po...?

Pozdrowionka
      • Gość: lolo Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.14, 17:44
        Poczekaj trochę mi zeszło z F3 na F0-F1 po czterech latach.
      • Gość: wiki Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) IP: *.jaroslaw.net.pl 17.01.14, 09:46
        Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że niezależnie od wyników mam się zapisać do przychodni i w razie minusa raz na 2 lata robią badanie HCV RNA. Jeśli po 5 latach jest minus, to wypisują z przychodni. Na moje pytanie czy w takim razie do końca życia będę musiała na własny koszt robić HCV RNA, żeby wykluczyć ewentualne późniejsze zakażenie, powiedział "Będziemy się martwić, jeśli po 5 latach panią będą chcieli wypisać z przychodni"
        Ty chyba teraz też możesz zapisać się do jakiejś przychodni hepatologicznej i kontrolować HCV RNA w ramach przychodni.
    • bel1976 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 17.01.14, 08:46
      Gratuluję z całego serca. Wiele się nacierpiałeś, ale z perspektywy czau warto było. Ciesz sie.

z pozdrowieniami
      i
    • Gość: wróżka Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.14, 18:30
      Wierze:) i gratuluje ale obiecaj tu zaglądać, po to by wspierać innych:)
      a może ktoś mi pomoże bo zaczynam trochę świrować, jestem w trakcie leczenia od czerwca 13 roku, genotyp 1, wynik po 12 tyg minus, 24 też, teraz 32 zastrzyki za mną i lecę dalej...dawki 180 pegasys i 1000 rybka od początku, wyniki szalały ale ogarnęłam i udało się je utrzymać...fibro F0/F1, samopoczucie rewelacja, praktycznie bez zmian, trochę marudze czasem jak w syndromie napięcia, a potem japka się cieszy, pracuje bez dnia wolnego, nikt nic w pracy nie wie- i dobrze bo po co:)włosy leca ale raz masakra a raz lepiej-stosuje co się da...jestem mega dobrej myśli ale z drugiej strony dystans bo boje się rozczarować...myślicie że mam szanse dwulekowo? czy powinnam zejść z niebios i patrzeć prawdzie w oczy: że jednak to 1??
    • clean1 12 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 04.02.14, 11:12
      Minęło 12 miesięcy od zakończnia...

"Wynik badania: n e g a t y w n y
      Wynik negatywny świadczy o n i e o b e c n o s c i RNA właściwego dla HCV w dostarczonym materiale."

Czego WSZYSTKIM z głębi serca ŻYCZĘ!!!

P.S. Tak sobie po cichutku myślę, że tego typu informacje przekonają tych wahających się czy się leczyć czy nie, a tym leczącym dadzą kopa by wytrwać do końca, bo warto(!)
      • Gość: wiki Re: 12 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) IP: *.jaroslaw.net.pl 04.02.14, 11:35
        Super :-)
        Ja też dołączyłam do grona wyleczonych. 6 mies. po leczeniu wirusa brak.

__
        Jakie dalsze zalecenia lekarza?
        • clean1 Re: 12 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 04.02.14, 11:49
          Baaaaaardzo się cieszę!!!!!!
          • sami16 Re: 12 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 04.02.14, 14:58
            o ja :) gratulacje:) cieszę się:) super:)
            • Gość: Joanna Re: 12 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) IP: *.jmdi.pl 04.02.14, 15:01
              Gratulacje!!!!!Super:)
          • agneskas Re: 12 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 04.02.14, 15:11
            MOJE GRATULACJE !!!
            Ile razy czytam takie informacje, ciarki mi przechodzą i łza się w oku kręci ...
            Pozdrawiam serdecznie :)
          • Gość: Basia Re: 12 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.14, 16:20
            Super! Wiki i Clean1 gratulacje. To Wasza siła i chęć bycia wolnym od wirusa mimo ciężkich chwil, których nam nie brakuje w czasie terapii.
            Więcej takich informacji !!!!!
            Ja czekam na drugą terapię.
            Minusa dla leczących się.
      • em_mirek Re: 12 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 04.02.14, 15:57
        No gościu, cieszę się razem z Tobą. :D
        Za miesiąc z małym okładem powinienem i ja coś w końcu wiedzieć.
      • pi_tu Re: 12 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 04.02.14, 18:31
        Gratulacje!!!! Jak się czujesz fizycznie, bo psychika chyba w najlepszym stanie?
        • clean1 Re: 12 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 05.02.14, 22:55
          Psychicznie i fizycznie zajeb... Znaczy się normalnie... Coś tam jeszcze troszeczkę oczy ale...
          Tym bardziej, że: forum.gazeta.pl/forum/w,690,149285549,149285549,Ciekawostka_przyrodnicza_.html

Pozdrawiam
    • Gość: domza2 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) IP: *.wsiz.rzeszow.pl 04.02.14, 15:52
      Wspaniała nowina!
    • kamil1302 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 13.02.14, 10:22
      Gratuluje!! :)

a z marskością podobno jest przełom
      www.nazdrowie.pl/news/cudowny-lek-na-marskosc-watroby
    • adal24 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 13.02.14, 17:37
      6 MIESIECY PO I.......NA SZCZESCIE TEZ MOGE SIE POCHWALIC JEST MINUS!!:) Niech kolejny minus w naszej spolecznosci będzie motywacja dla innych!! Dziekuje wszystkim zaangażowanym w to forum, jest to mega wsparcie w tym trudnym czasie, a przede wszystkim ogromna kopalnia informacji, których niestety szczególnie na początku drogi brakuje. Zycze wszystkim upragnionych minusow, a tym którzy dopiero zaczynają ta trudna droge, aby nie załamywali się bo jak widać po przykładach naprawdę można zwyciezyc.
      • Gość: bercik Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) IP: *.internetia.net.pl 13.02.14, 17:46
        To super, że jest tak dużo minusów :). Ja co prawda jestem jeszcze na terapii, ale to już sama końcówka, a dokładnie 47 strzał w sobotni wieczór :P. W 12 i 24 tygodniu był minus przy genotypie 1b. Też chcę tutaj napisać upragnione zdanie: "Jest minus!" :DD.
    • Gość: UK Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) IP: *.range86-181.btcentralplus.com 15.02.14, 12:55
      Gratulacje a co to za lek VX-222?
      • kiepski476 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 15.02.14, 13:02
        Nienukleotydowy inhibitor polimerazy firmy Vertex.
        noweleki.hepatitisc.pl/2012/11/podstawowe-informacje.html
        • Gość: UK Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) IP: *.range86-181.btcentralplus.com 15.02.14, 13:06
          Ehh drogi kosmiczne ceny
          • kiepski476 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 15.02.14, 14:24
            NHS zapłaci. stać go na to. Trzeba tylko być ubezpieczonym.
            • Gość: UK Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) IP: *.range86-181.btcentralplus.com 15.02.14, 22:32
              No tak poprzedni rząd Tony Blera przyją polskich bezrobotnych to może teraz rząd Camerona zechcę leczyć ubezpieczony polskich chorych kolejny problem z głowy dla tych z wiejskiej ja od niedawna jestem zarejestrowany i pod opieką w King's clinic London polecam wszystko na wysokim poziomi i wszytko szybko się dzieje praktycznie bez kolejek a wcześniej w kostnicy na szwajcarskiej w poznaniu
              • kiepski476 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 15.02.14, 22:41
                Dlaczego potrafisz napisać apostrof, ale nie potrafisz zaznaczyć końca zdania?
                • Gość: UK Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) IP: *.range86-181.btcentralplus.com 15.02.14, 22:57
                  Przebacz nie zwróciłem uwagi. Z resztą Angole łaski nam nie robią za '39 i '44
                  • Gość: UK2 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) IP: 85.255.232.* 17.02.14, 16:14
                    No dokładnie racja ;-)
    • nigella356 Re: 6 miesięcy po... i... :-)))))))))))))) 15.02.14, 17:21
      Gratulacje!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka