GoĹÄ: małgorzata
IP: *.4web.pl
11.01.14, 20:52
Mój 21 letni syn w grudniu oddał krew i okazało się ,że ma przeciwciała HBV i HCV oraz DNA wirusa B i RNA wirusa C. Jest już po pobycie w szpitalu ( pobrano krew do badania) pierwsze wyniki potwierdziły podejrzenia z krwiodawstwa, niestety. Podobno wirusa C jest mało aczkolwiek jak powiedział mi wstępnie pani doktor kwalifikuje się do leczenia bo próbny wątrobowe wskazują na toczący się stan zapalny. Czekamy teraz na genotyp C i wiremie B oraz pozostałe wyniki. Przy genotypie 1 przed synem biopsja. Jesteśmy z Łodzi i trafiliśmy do Biegańskiego. Nie wiem jaki poziom leczenia jest w Łodzi i jak długo się czeka. Przypadek syna jest trudny z uwagi na dwa wirusy, lekarz mówił że ten B jest gorszy i nie da się go wyleczyć. Czytam fora różne i troszkę już mam orientacji w kwestiach leczeni wirusa C duża wiedza Pana o loginie Kiepski wprowadziła mnie w temat, nigdzie jednak nie natknęłam się na przypadek podwójnego zakażenia o ewentualnym sposobie leczenie nie wspomnę. Może ktoś z forumowiczów ma jakieś wiadomości. Syn zakażony jest chyba całe swoje życie w 1992 kiedy się urodził miał podawana krew ( wcześniak), jestem przerażona i boję się jak cholera.