Dodaj do ulubionych

szczepionka na B EUVAX B 1,0

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.14, 21:48
Witam wszystkich ,piszę bo wiem,że tu na pewno uzyskam konkretną odpowiedź.W maju tego roku skończyłam leczenie dwu lekowe na hcv c genotyp 3a,leczenie trwało 26 tygodni,w połowie leczenia badania wykazały brak wirusa w organizmie,nadal jest minus ale w listopadzie będę miała następne badania ,mam nadzieję,że wirus nie wrócił.Mój problem jest taki czy mogę już zaszczepić się na wirusa hbv b,ostatnio odwiedziła mnie pani z sanepidu i oznaimiła mi,że maja dla mnie darmową szczepionkę na B,szczepionka ta nazywa się EUVAX B 1,0 .Wiem tylko tyle o tej szczepionce,może ktoś mi napisze więcej?a przede wszystkim czy po takiej szczepionce są jakieś skutki uboczne?i czy warto sie zaszczepić?
Obserwuj wątek
    • kiepski476 Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 28.09.14, 22:12
      1. Wirus HBV jest tak wredny i zakaźny, że zdecydowanie warto się zaszczepić (o ile nie zostało się wcześniej skutecznie zaszczepionym ? można to sprawdzić, badając poziom przeciwciał anty-HBs).
      2. Jedynym przeciwwskazaniem do szczepienia jest tylko wysoka gorączka. Można więc szczepić się w czasie terapii interferonowej, ale nie w dniu zastrzyku. Niepotrzebnie odwlekasz szczepienie.
      3. Euvax miał bardzo dawno temu złą opinię. Dzisiaj jest to opinia zupełnie niezasłużona. Jednak mit żyje, więc zapewne usłyszysz, że lepiej zapłacić ponad dwa razy więcej za Engerix. Moim zdaniem, to przepłacanie nie ma żadnego uzasadnienia. Tym bardziej, że w twoim wypadku Euvax dostaniesz za darmo, natomiast za Engerix musiałabyś zapłacić 3 x 82 zł.
      • wiolcia2913 Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 28.09.14, 22:39
        euvax miał złą opinię co to znaczy dokładniej,stać mnie na zapłacenie za szczepionkę Engerix bo na zdrowiu nie oszczędzam,Więc którą wybrać żeby było bezpieczniej i jaką mam gwarancję na to,że po szczepionce nie zaraże się wirusem B?
        • kiepski476 Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 29.09.14, 00:09
          > jaką mam gwarancję na to,że po szczepionce nie zaraże się wirusem B?
          Kilka procent populacji nie odpowiada na szczepienie. Musisz więc miesiąc po ostatniej dawce zrobić badanie poziomu przeciwciał anty-HBs i wtedy dowiesz się, czy szczepionka zadziałała czy nie.
        • kiepski476 Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 29.09.14, 00:25
          > euvax miał złą opinię co to znaczy
          Euvax produkowany przed laty zawierał tiomersal (dziś go nie zawiera). Antyszczepionkowcy z tiomersalu uczynili diabła wcielonego (przekonali pół świata, że tiomersal powoduje autyzm, co jest bzdurą), więc firmy farmaceutyczne ? jeśli tylko mogą ? obecnie unikają go, aby nie psuć sobie reputacji.
          • Gość: SMUTNA... Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.14, 11:26
            w 2012 roku gdy wykryto u mnie wirusa robione miałam również badania na;anty HBS-nie wykryto;HIV-nie wykryto;anty HBC-nie wykryto.co to znaczy?acha czy szczepionka engerix nie zawiera tiomersalu i czy jest bezpieczniejsza?
            • Gość: SMUTNA... Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.14, 11:42
              mam jeszcze jedno pytanko kiedyś szczepionka EUVAX zawierała składnik TIOMERSAL czy ten tiomersal może nazywać się inaczej,może nadal występuje tylko pod inna nazwą?jak to sprawdzić?
              • kiepski476 Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 29.09.14, 12:08
                Czy każdą marchewkę analizujesz podobnie? Zapewniam cię, że co druga marchewka jest dużo bardziej szkodliwa niż szczepionka z tiomersalem.
                Producent twierdzi, że Euvax nie zawiera tiomersalu.
                • Gość: SMUTNA... Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.14, 12:52
                  marchewka to złe porównanie,tu chodzi o moje zdrowie a nawet życie...po tym całym zajściu z chorobą i leczeniem jestem strasznie przewrażliwiona,na wszystko zwracam uwagę,na jeden temat zadaje 1000 pytań i szukam dziury w całym...ale wtedy jestem spokojniejsza duchowo i psychicznie...musisz mnie zrozumieć...więc pewnie jeszcze nie jedno pytanie zadam...
                  • kiepski476 Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 29.09.14, 13:21
                    Marchewka to bardzo dobre porównanie. Jeśli marchewka będzie zanieczyszczona pasożytami, drobnoustrojami albo nadmiarem azotanów, to może poczynić duże szkody zdrowotne.
                    Natomiast tiomersal w ilościach używanych do konserwowania szczepionek nie wyrządzi szkody nawet małemu dziecku. Ze środowiska wchłaniasz więcej rtęci niż z tiomersalu.
                    Chyba jednak tracimy czas. Strach z rozumem nie ma wiele wspólnego. Ani wilki, ani duchy nie wyrządzają ludziom krzywdy, a jednak ludzie boją się ich panicznie...
                    • Gość: SMUTNA... Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.14, 20:37
                      nie wiem może masz rację,tylko skąd ta plotka o autyzmie ?
                      • kiepski476 Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 29.09.14, 22:12
                        Nie plotka, lecz fałszywe doniesienie lekarza w prstiżowym czasopiśmie "Nature". Tenże lekarz został zresztą pozbawiony dyplomu lekarskiego za to oszustwo naukowe. Ale zaistniał i przez kilka lat jego nazwisko było bardzo głośne. Powstał mit i funkcjonuje do dziś. Z mitami rozum też sobie kiepsko radzi :-)
                        • Gość: SMUTNA... Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.14, 18:12
                          youtu.be/VrUa6Wk-UBY
                          • Gość: SMUTNA... Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.14, 18:14
                            youtu.be/VrUa6Wk-UBY skutki uboczne po szczepionce na wzw B i co wy na to?
                            • kiepski476 Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 01.10.14, 19:18
                              Przy argumentach prezentowanych przez sektę antyszczepionkową, smoleńską oraz znachorów wymiękam. Poddaję się.
                              Chcecie w to wierzyć? Wierzcie. Ale mnie proszę w te obrzędy religijne nie wciągać.
                              • Gość: SMUTNA... Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.14, 09:36
                                Witam serdeczne wszystkich,mam pytanko,mam wzw hcv c, w maju tego roku skończyłam leczenie interferonem i rybawiryną, chcę się zaszczepić w tym tygodniu na wzw B,czy są jakieś przeciw wskazania?Czy mogę się już zaszczepić na B ?Cz jeszcze trochę odczekać?nie wiem czy to ma jakiś wpływ na organizm po niedawno skończonej terapii.Podjęłam decyzję i chcę zaszczepić sie szczepionką płatną ENGERIX ,czy to dobry wybór?
                                • Gość: SMUTNA... Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.14, 10:11
                                  Nie ukrywam,że liczę również na odpowiedż od pana kiepskiego...
                                  • kiepski476 Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 06.10.14, 10:42
                                    Odpowiedziałem przecież 28.09.14 o godz. 22:12.
                                    Pisałem, że jedynym przeciwwskazaniem jest wysoka gorączka.
                                    Na co chcesz jeszcze czekać? Czy masz wysoką gorączkę i chcesz odczekać, aż ci spadnie?
                                    • Gość: SMUTNA... Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.14, 10:59
                                      no tak to chyba moje roztargnienie i nie zauważyłam ale mimo to dziekuje ze pan mi odpisał bo myślałam że już pan ma dosyć moich uciążliwych pytań,miałam dzwonic do Szczecina do mojej pani doktor ale chyba już nie muszę? nie mam gorączki dobrze się czuje,mam tylko bardzo wysoką prolaktynę hormon ale to chyba nie ma wpływu na szczepionkę i mogę siie zaszczepić?no i jeszcze niewiadomo czy pozbyłam się wirusa hcv c.
                                      • Gość: SMUTNA... Re: szczepionka na wzw B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.14, 11:12
                                        panie kiepski czy zna pan może cenę szczepionki engerix na dzień dzisiejszy?
                                        • kiepski476 Re: szczepionka na wzw B 06.10.14, 11:23
                                          Podałem cenę 28.09.14 o godz. 22:12:
                                          za Engerix musiałabyś zapłacić 3 x 82 zł.
                                          • Gość: SMUTNA... Re: szczepionka na wzw B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.14, 11:31
                                            ok dzieki,a może lepiej odrazu zaszczepic sie szczepionką skojarzona na A i B?
                                            • kiepski476 Re: szczepionka na wzw B 06.10.14, 12:34
                                              Pewnie że lepiej, jeśli tylko cię na to stać ? 3 x 246 zł.
                                              • kiepski476 Re: szczepionka na wzw B 06.10.14, 14:05
                                                Powiem więcej: jeśli wybierasz się za rok na wycieczkę do Indii, to szczepienie przeciw WZW A cię nie ominie. Tak czy siak tę kasę trzeba będzie wydać
                                                • ath48 Re: szczepionka na wzw B 06.10.14, 21:18
                                                  sporo taniej jest zamówić przez aptekę internetową . Odbiór oczywiście z receptą w tej aptece !!!
                                          • Gość: wiki Re: szczepionka na wzw B IP: *.ptim.net.pl 10.10.14, 20:24
                                            > za Engerix musiałabyś zapłacić 3 x 82 zł.

Skad ty wziales taka cene???? Ja place 46zl na engerix.

Moj syn ma zespol Aspergera. Rozumiem, ze znasz skad sie biora te zaburzenia skoro jestes taki pewny, ze zwiazek autyzmu ze szczepionkami nie istnieje.
                                            • kiepski476 Re: szczepionka na wzw B 10.10.14, 21:04
                                              Podobnie uważam, że nie istnieje związek między jasnym kolorem włosów u kobiet a głupotą. I będę tak uważał tak długo, dopóki jakieś poprawne metodologicznie badania nie wykażą, że wśród blondynek odsetek kretynek jest znacząco większy.
                                              Związek między szczepionkami a autyzmem wykazał Andrew Wakefield w badaniach, które opubnlikował w czasopiśmie "Lancet" kilkanaście lat temu. Badania okazały się sfałszowane. Czasopismo "Lancet" przeprosiło. Lekarza pozbawiono dyplomu lekarza. Mimo to w narodzie nadal pokutuje przekonanie, że blondynki to kretynki.
                                              • Gość: wiki Re: szczepionka na wzw B IP: *.ptim.net.pl 14.01.15, 14:15
                                                > Podobnie uważam, że nie istnieje związek między jasnym kolorem włosów u kobiet
                                                > a głupotą.

W narodzie również panuje przekonanie, że marskość wątroby jest spowodowana nadmiernym użyciem alkoholu. Czyżby czyjeś dziecko nadmiernie go używało??
                                                Tak może mówić tylko osoba, która ma zdrowe dziecko, bo paradoksalnie HCV można wyleczyć, a ZA czy autyzm zostanie na całe życie.
          • Gość: Anna79 Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.14, 22:25
            Człowieku, My mamy autyzm , byliśmy szczepieni w pierwszej dobie życia Euvaxem 07027 wycofaną serią......kilka dni walczyliśmy o życie syna,na szczęście przeżył, ale autyzm pozostał...
            Byłam na wielu zjazdach fundacji min.Synapsis , czy Pan twierdzi , że ci ludzie mogą sobie swoimi świadectwami podetrzeć ..........!!!!Nie, uważam , że ci ludzie mają pojęcie co mówią.Firmy farmaceutyczne płacą lekarzom, za mówienie że szczepionki są bezpieczne, ile razy jesteśmy w kolejce do lekarza a tam sznurek przedstawicieli firm farmaceutycznych,Wchodzimy na wizytę i....jaka miła niespodzianka ....na naszą przypadłość dostajemy za free próbkę znanego lekarstwa( reklamowanego).Ja się z tym spotkałam osobiście 2 razy.Wczoraj znów zaszczepiłam syna ( z wieloma wątpliwościami i lękiem)-nie należę do rodziców nie szczepiących.Zawsze są plusy i minusy! Ale wiem , że Tiomersal(rtęć) jest szkodliwa, i mogła się przyczynić do schorzeń syna.Każdy organizm jest inny, jednemu zaszkodzi , innemu nie...Jak w życiu
            • Gość: kipeski476sciemnia Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 IP: *.lpp.com.pl 26.11.14, 08:54
              kiepski , nie wprowadzaj ludzi w blad. Przyklad z Wakefieldem to sprawa sprzed wielu lat , moze wypowiedz sie w swietle DOWODÓW z ostatnich miesiecy ?
              • kiepski476 Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 26.11.14, 09:11
                Masz absolutnie rację, słońce świeci na zielono. Wprawdzie dowody sprzed lat były sfałszowane, ale ostatnie doniesienia potwierdzają tezę o zielonym kolorze słońca. Kto twierdzi inaczej ? jak ja ? jest w błędzie, bo jest daltonistą. Sorry za ściemnianie (a właściwie rozjaśnianie światła słonecznego).
                • Gość: kiepski476sciemnia Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 IP: *.lpp.com.pl 26.11.14, 09:43
                  kiepski podaj wyniki badan nad toksycznoscia etylorteci i potwierdzenie ze nie jest metabolizowana do metylorteci W ZADEN SPOSOB.

Jak narazie to sprowadzasz rozmowe do tego jak dziala system prawny w polsce - zlapano zlodzieja ale ukara sie tego co zlapal bo zlodziejowi reke wykrecil , zlodziej zas pojdzie na wolnosc bo przeciez nie ma dowodow ;)
                  • Gość: kiepski476sciemnia Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 IP: *.lpp.com.pl 26.11.14, 09:44
                    aaa i jeszcze jedno , zeby to nie byly badania sposorowane przez MERC czy inna bigpharme
                    • Gość: kiepski476sciemnia Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 IP: *.lpp.com.pl 26.11.14, 09:50
                      MERCK mialo byc , co bys sie nie czepial ;)
                  • kiepski476 Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 26.11.14, 10:58
                    > kiepski podaj wyniki badan
                    Sorry, ale nie wykupiłeś stosownej usługi. Darmowa promocja już się zakończyła. Bezpłatnie niczego nie będę wyszukiwał i ci podawał.
                • Gość: halk Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 25.06.15, 04:59
                  Wakefield został oczyszczony z zarzutów przez sąd drugiej instancji, ale o tym zwolennicy szczepień jakoś nie wspominają.
            • Gość: wiki Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 IP: *.ptim.net.pl 14.01.15, 14:23
              Wczoraj znów zaszczepiłam
              > syna ( z wieloma wątpliwościami i lękiem)-nie należę do rodziców nie szczepiący
              > ch.

Jak synek zniósł szczepionkę? Mój syn od pediatry (!!!! - ciekawie dlaczego skoro szczepionki są bezpieczne???) miał odroczenie dopóki układ nerwowy nie "będzie gotowy"... Ma zaległą 1 szczepionkę, ale już kolejne przypominające dawki się zbliżają.
              • Gość: wiki Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 IP: *.ptim.net.pl 14.01.15, 15:20
                tajnearchiwumwatykanskie.wordpress.com/category/prof-dr-hab-maria-dorota-czajkowska-majewska/

marucha.wordpress.com/2009/10/30/list-prof-marii-doroty-majewskiej-w-sprawie-szczepionek/
                • kiepski476 Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 14.01.15, 18:32
                  Moim zdaniem to Macierewicz antyszczepionkowców.
                  • Gość: wiki Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 IP: *.ptim.net.pl 16.01.15, 16:42
                    A moim zdaniem to przede wszystkim naukowiec, który prowadzi badania w tym temacie i ma pewne wyniki naukowe.
                    • kiepski476 Re: szczepionka na B EUVAX B 1,0 16.01.15, 17:47
                      Badania prowadziła w zupełnie innych tematach. Fakt, że posiada tytuł profesora nie oznacza, że ma odpowiednią wiedzę (vide Pawłowicz). W tym temacie prowadzi natomiast krucjatę.
    • Gość: SMUTNA opisałam swoją historię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.15, 20:15
      witam wszystkich,pragnę podzielić się z wami tym ,że jestem 8 miesięcy po leczeniu i wirusa nadal nie wykryto jak już wcześniej pisałam miałam genotyp 3A,terapia strasznie dała mi w kość więc postanowiłam opisać moją historię...napisałam ciekawą powieść zastanawiam się czy by nadawała się na książkę? A może znajdzie sie więcej takich ludzi,którzy napisali podobne powieści? Może zna ktoś wydawnictwo,które zajmuje się takimi historiami?Pozdrawiam.
      • kiepski476 Re: opisałam swoją historię 20.01.15, 23:50
        > Może zna ktoś wydawnictwo,które zajmuje się takimi historiami?
        api.virtualo.pl/selfpublishing
        swiatczytnikow.pl/wydacksiazke-pl-przeglad-platformy-wydawniczej/
        swiatczytnikow.pl/dobra-wiadomosc-dla-self-publisherow-numer-isbn-mozna-uzyskac-przez-internet/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka